Kalandok

Innen: The-West wiki HU
Jump to navigation

Gyorskereső
Napik.png

Párbaj << Tartalomjegyzék >> Felszerelés

  Kalandok · Kaland elfogadása · Kaland lezárása · Kalandkönyv
  Fő Történet · Ismételhető kalandok · Kalandok listája
  Gyakran ismételt kérdések


Kalandok

A kalandok feladatok, melyeket NPC, azaz Nem-Játékos Karakterek (Non-Player Character) adnak. Teljesítésükért különböző jutalmakban részesülhetsz, de vannak olyan kalandok is, melyek csak feloldanak egy későbbi kalandot, vagy információt nyújtanak egy kalandosztó helyéről, így semmilyen jutalom nem jár értük. Néhány kalandban döntened kell, hogy mit teszel, ha az egyik lehetőséget választod, nem tudod megcsinálni a másikat.

Elfogadás

Egy kaland elfogadásához teljesítened kell bizonyos feltételeket, ahogyan ez a táblázat is mutatja:

Követelmény Magyarázat
Szint A minimális szint, amin elérhetővé válik a kaland.
Karakterosztály Ez a követelmény kizárólag csak a Karakterosztály kalandokra vonatkozik. Ezen kalandok hosszabbak a többinél és több módon is teljesítheted őket, hogy mit választasz, az csakis Rajtad áll! Mindenki csak a saját karakterosztályához tartozó kalandot tudja megcsinálni!
Nem Az egyetlen példa a nem-követelményre a valentin-napi kalandsorozat, ahol más történetük van a férfi és női karaktereknek. A Zöldfülűek nem tudják elfogadni ezeket a kalandokat!
Tárgy Ezen kalandok csak akkor válnak elérhetővé, ha egy bizonyos tárgy a hátizsákodban, vagy rajtad van.
Kaland Némely kalandsor teljesítésével új kalandsorok válnak elérhetővé. Léteznek olyan kalandok is, melyeknek teljesítéséhez olyan tárgyakra van szükség, melyeket csak egy másik kalandból lehet beszerezni, ilyen esetekben a kaland elfogadás a feltétel.
Kalandosztó Csak akkor tudod elfogadni, ha a kalandosztónál vagy.
Időpont Vannak kalandok, melyeket csak egy bizonyos napon, vagy időpontban tudod elfogadni.

Mentsd meg a kocsmát

Ez a kaland központi szerepet játszik a játékban, ugyanis rengeteg kalandnak ez az előfeltétele. Ha valamelyik kaland nem jelenik meg, akkor majdnem biztos lehetsz benne, hogy az okozza, hogy ezt a kalandot még nem zártad le.

A kaland részletes leírását itt találod: Mentsd meg a kocsmát 2

Fő Történet

Az úgynevezett fő történet egy központi kalandtörténet, amely átível az egész játékon és ami alapján megismerheted a karaktered történetét. Elkezdéséhez feltétel a 10-es szint elérése valamint a Mentsd meg a kocsmát 2 kalandsor lezárása.

 1. Az Előőrs
 2. A kaland hívó szava
 3. Vízhiány Newportban
 4. Fort Mencer megdöntése
 5. Észak, dél és a barna
 6. Szabálytalan játék
 7. Volt egyszer egy West
 8. Az ördög jobb és bal keze
 9. Felszabadítva

Kalandosztók a kocsmában

Ujkaland.png

A legtöbb kalandot a városod kocsmájában tudod elvállalni. Ha új kalandot tudsz elvállalni, a kalandosztó feje felett egy felkiáltójel, ha pedig egy már elvállalt kalandot le tudsz zárni, egy kérdőjel lesz látható.

Compass.png Ezzel a gombbal megnyílik a minitérkép, segítve, hogy könnyebben megtaláld a végzendő munkát vagy azt a munkát, amelyiknek a terméke szükséges a kaland lezárásához.

A feladatok sokfélék lehetnek, ezek a legfontosabbak:

 • Egy (vagy több) bizonyos munka végzése a megadott darabszámszor vagy a megadott ideig
 • Egy (vagy több) termék leadása
 • Egy (vagy több) kalandosztó felkeresése
 • Viselj bizonyos ruhadarabo(ka)t vagy tárgya(ka)t
 • Bizonyos pénzmennyiség leadása
 • Párbaj egy NPC ellen.
 • Legyen bizonyos mennyiségű pontod (ruhákkal együtt) a megadott képességen

Színek jelentése

Knormal1.pngKnorma2.png Normál kalandok
Kmain1.pngKmain2.png Fő történet kalandjai
Kism1.pngKism2.png Ismételhető kalandok
Kevent1.pngKevent2.png Ideiglenes kalandok


A kocsma állandó kalandosztói

Henry Walker, a csapos

Henry Walker
A pult mögött Henry Walker, a Kocsma tulajdonosa és csaposa áll. Kicsit pocakos, 50 körüli férfi.

Feltűnő, hogy az egész testét kis hegek fedik. Főleg a kezei jelzik, hogy kalandos múltja lehetett. Henry Walker arca barátságos, hangja pedig megnyugtató.

John Fitzburn, a seriff

John Fitzburn
Egy 40 körüli férfi ül veled szemben. Az arany csillag a mellén elárulja, hogy ő a helyi sheriff.

John Fitzburnként mutatkozik be. Az első szavánál már érzed, hogy nem az első pohár whiskeyét szürcsöli. Ennek ellenére teljesen magánál van és nagyon kimérten beszél. A Helyreállítási munkálatok kaland lezárása után jelenik meg a kocsmában.

Maria Roalstad, a táncosnő

Maria Roalstad
Maria táncoslány és kisegítő Henry kocsmájában. Magabiztos a fellépése, és egyértelműen ő a főnök a táncoslányok közt. A Mentsd meg a kocsmát, első rész kaland után jelenik meg a kocsmában.

Waupee, az indián

Waupee
Könnyű felismerni, hogy Waupee amerikai őslakos. Szokatlan jelenség egy indián egy kocsmában. A többiekkel ellentétben pipáját nem rituális okból, hanem az élvezet miatt szívja.

Waupee nem próbál más vendégekkel kapcsolatba kerülni, érzelemmentesnek hat. Jelenlétének oka a Henry Walkerhez fűződő mély barátsága lehet. A Hajtóvadászat kaland lezárása után jelenik meg a kocsmában.

Minden karakternek van egy saját kalandosztója is, aki csak a karakterosztály választás után megkezdhető kasztkalandok folyamán jelenik meg a kocsmában. Ők a következők:

Mugridge - Kalandor

Mugridge
Mugridge kétes külsejű fazon. Nyálas mosolyát alig lehet elviselni, de úgy tűnik pontosan tudja, hogy mit akar.

William Herson - Katona

William Herson
William Herson körülbelül 40 éves. Együtt harcolt veled a polgárháborúban. Chivington ezredes csapatában voltatok mindketten. A háború vége felé egy ellenséges indiántörzs tőrbe csalt titeket. William ekkor vesztette el bal kezét. A jobb kezén lévő jegygyűrűről rájössz, hogy időközben megnősült.

Nathan - Munkás

Nathan
Nathan apaként viselkedik veled, de már nem a legfiatalabb. Néha az idegeidre megy, amikor ismét talált neked valami munkát.

Anna - Párbajhős

Anna
Anna a húgod és aggódik az apátok miatt, aki az alkohol és a póker rabja lett. Mindent megtesz, hogy egyben tartsa a családot.


Kalandosztók a térképen

A térképen található kalandosztóról egy külön szócikkben olvashatsz: ITT.

Kalandtárgyak

A 2.04-es frissítés óta a kalandtárgyak többségét jóval kisebb eséllyel találhatod meg, ha nincsen elég munkapontod a munkára és csak a szinted oldja fel. Természetesen vannak kivételek, amelyek pozitív munkaponttal is türelmet igényelnek, ha kérdésed van, fordulj a supporthoz bizalommal.

Kalandok lezárása

Ha egy kaland követelményét teljesítetted, a kocsmában (vagy a kalandosztónál) ezt egy kérdőjel jelzi. Néhány kalandnál a lezáráshoz az elvégzendő feladaton kívül más követelmény is előfordulhat. (bizonyos időben vagy bizonyos ruhákban lehet lezárni) Általában utalást találsz ezekre a kalandszövegben.

Kalandok lezárásáért az alábbi jutalmakat kaphatod:

Jel Megnevezés
Kaland tp.png Tapasztalati pontok
Kaland penz.png Pénz
Kaland upb.png Union Pacific Kötvény
Kaland skill.png Tulajdonság- és képességpontok
Reward skill2.png
Reward premener.png Prémiumok
Reward cim.png Karaktercímek
Eredmények
Kaland targy.png Tárgyak
Kaland qmark2.png Meglepetés

Kalandkönyv

Felulet kalandok.png A kalandkönyvet a bal oldali gombsoron, a profilképed mellett éred el. Itt láthatod a jelenleg elvállalt összes kalandod, illetve a már korábban lezárt kalandjaidat. Az elvállalt kalandokra kattintva két lehetőség közül választhatsz:

 • Kalandosztó megnyitása: a kalandosztó megnyitása után a kalandot lezárhatod.
 • Kaland feladása: feladás után újra felveheted a kalandot, de a teljesítését nulláról kell kezdened.

A 2.27-es frissítés óta egyszerre legfeljebb 30 kalandot vállalhatsz el.

Kalandok listája

A kalandok részletes leírásához kattints IDE.

Minden kalandsorozat lezárásáért egy eredményt kapsz, ezek átnézéséhez pedig ide kattints.

Ismételhető kalandok

Kalandok, melyek lezárására minden nap lehetőséged van. A követelmények és a jutalmak (tapasztalati pont, pénz, kötvény) adottak, tehát nem változik akárhányszor is zárod le ugyanazon kalandot. Ezeket a különleges kalandokat csak akkor tudod lezárni, ha a kalandosztónál tartózkodsz, és némely kalandnak szintelőfeltétele (illetve maximuma) is van.

Az 1.35-ös frissítés óta, a kocsmai kalandosztók is adnak kalandokat, melyek szintenként (1-40; 41-80; 81-120), és naponként is változnak (hétfőn, kedden, stb. más).

A kocsmai plakát

Az ismételhető kalandokat a kocsmában kifüggesztett plakáton tudod elfogadni. Lezárásukhoz szükséges lehet elmenni egy kalandosztóhoz is.

Az 1.36-os frissítés óta az ismételhető kalandoknak maximum szintje is van, tehát 81-120 szinten nem fogadhatod el az 1-40 szintűeknek szóló kalandokat.

Az ismételhető kalandok csak akkor jelennek meg, ha már lezártad a zöldfülű kalandot.

A kalandok lezárásához szükséges termékeket, valamint a szint előfeltételeket megtekintheted az alábbi linkeken: Waupee indián faluja, Szellemváros, Kocsmai napi kalandok

Mindegyik kocsmai kalandosztótól kapott kalandot csak aznap zárhatod le, amelyik nap elfogadtad azt! Ha egy hét múlva zárod le (természetesen a követelményben szereplő napon), akkor a Strucc  eredménybe nem számít bele, csak ha aznap zárod le, mint ahogy elfogadtad.

A mesterségekhez kapcsolódóan is került be 12 új kaland, minden mesterséghez 3-3 tartozik. Ezeket 48 óránként lehet elfogadni és lezárni. Előfeltétele, hogy válassz egy mesterséget. Lezárni mindenki csak a saját mesterségéhez kapcsolódó kalandokat tudja. Ha a 3 kalandból lezárod az egyiket, akkor a másik kettőt már nincs lehetőség, csak 48 óra múlva. Ezeket a kalandokat is a kocsmában lehet felvenni a plakátra kattintva.

Ugrás az oldal tetejére