Logor.png
2.88
Innogames
West side quest.png
West side object.png
West side success.png
West side job.png
West side duel.png
West side artisan.png
West side city.png
West side fort.png
West side adventures.png
West side shop.png
Facebook Youtube
Google+ Twitter
A The-West wiki HU wikiből

Gyorskereső
Zsákmány.png
  Kezdés · Körök · Képességek és bónuszok · A játék célja
  Jutalmak · Tippek, trükkök kezdőknek
  

MPI

A kalandok (Multiplayer Instances) valós idejű, körökre osztott többfős csaták egy új típusú térképen. Az erődharcokkal ellentétben itt több játékmódra van lehetőség, és a játék sokkal összetettebb a körönként egyszeri lövésnél és lépésnél. Zöldfülűek és veteránok egyaránt örvendhetnek a 3D nézetnek az egyszerű felülnézeti ikonok helyett. Mielőtt belevetnéd magad az első harcba, ez a leírás bemutatja a kalandok alapjait. Összefoglaló: a kalandok körök sorozatából állnak. Minden körben minden játékosnak lehetősége van használni a képességeit mozgásra, gyógyításra, lövésre, vagy az ellenfél akadályozására. A képességek igényelhetik az egyik, vagy akár mindkét harci pontodat, ez szabja meg, hogy hány cselekvést hajthatsz végre egy körben. A játékmódtól függően a játékosok azért küzdenek, hogy a rendelkezésre álló körökön belül teljesítsék a győzelem feltételeit.

Kezdés

Adventures spot.png

A kalandokhoz való csatlakozáshoz a várólistára kell kerülnöd. Hogy a listára kerülj, válaszd ki az alsó menüből az utolsó ikont (vagy a térkép közepén található várost), utána kattints a csatlakozásra. Ha elegendő számú ellenfél gyűlt össze (6-10), automatikusan az előkészületekhez kerülsz, és értesítést kapsz a böngésződben. A csatlakozáshoz nem szükséges energia.

Az előkészületek

Az előkészületek képernyője mutatja mindkét csapatot, és lehetőséget nyújt, hogy felkészülhess a mérkőzésre. Ha nem vettél kézbe balkezes fegyvert, a felhasználóneved mellett megjelenik a Fegyvertelen jelzés. Ezt a kezdésig még pótolhatod. A neved és a készenléti állapotod jelzése között három üres mezőt látsz, a képességek oszlopban. Ezek bármelyikére kattintva kiválaszthatsz egy képességet a mérkőzéshez. Vidd az egered a sorok fölé, hogy megjelenjen a képesség részletes leírása. A rendszer 1 perc után elindítja az ütközetet! Megjegyzés: ha bármelyik játékos kilép az előkészületekből, az automatikusan bezár, és minden játékos visszakerül a kezdőképernyőre. Kérünk, hogy légy erre tekintettel, és ne lépj ki meggondolatlanul!

Körök

A kalandok körökre vannak osztva. Minden kör nagyjából 25 másodpercig tart, ez elég idő arra, hogy kiválaszthasd, mit szeretnél csinálni. Minden körben 2 harci pontot használhatsz el, és minden cselekvés 1 harci pontba kerül. A jobb alsó sarokban a nyílra pillantva láthatod a saját csapatod felsorakoztatott lépéseit, ezek ebben a sorrendben fognak lezajlani. A saját műveleteidet törölheted is az x gombra kattintva, de az újonnan beállított cselekvés a sor végére kerül.

Ikon Név Leírás Lecsengés
(kör)
Hatótáv
(mező)
Walk.jpg Mozgás Lépéshez kattints erre az ikonra, majd kattints a térképen egy mezőre a téged körülvevő színezett zónában. A következő körben fogsz odalépni. 1
Shoot.jpg Lövés Támadáshoz kattints erre az ikonra, majd kattints egy ellenfélre a térképen. A következő körben az ő irányába fogsz lőni. Figyelem! Ha egy csapattárs van a golyó útjában, akkor a csapattársadat fogod lelőni! 1
Heal.jpg Gyógyítás Gyógyítsd a célpontodat a maximális életereje 5 százalékáig. 3 5
Areaheal.jpg Területi gyógyítás Gyógyíts minden közeli játékost a hiányzó életerő 10%-ával. 5 5
Quickshot.jpg Gyors lövés Két egymás utáni lövést adsz le, mindkettő egyénileg lesz számítva, és mindkettő 75%-ot sebez. 3
Inspire.jpg Inspirálás Minden közeli csapattag sebzését 5%-kal fokozod. 3 5
Barrel.jpg Hordó Öt hordót rak le egy választott irányba, ami felfog egy lövést és korlátozza a mozgást. 3 1
Eagleeye.jpg Sasszem A következő lövésed 50%-kal pontosabb lesz, és 20%-kal több esélyed lesz a kritikus találatra. 3
Snakeshot.jpg Kígyómarás Egy átlagos lövést ad le, és további 3 körig veszi le a célpont életerejének 10%-át. 3
Snare.jpg Kelepce 50% esélyt ad arra, hogy a célpontod csapdába esik, és a kör további részében nem tud mozdulni. 5 8

Kritikus találat: Kis eséllyel bármelyik lövés kritikusan talál, 25%-kal nagyobb sebzést okozva az átlagosnál. A kritikus találat jelzése a kör során sárgával történik, míg a hagyományos találatoké fehérrel.

Mozgás

Ha lépni szeretnél, kattints a képesség ikonjára, ami úgy néz ki, mint egy pár lábnyom, aztán kattints egy mezőre a térképen a téged körülvevő színezett területen. A következő körben oda fogsz lépni.

Támadás

Támadáshoz kattints a képesség ikonjára, ami egy célkeresztet ábrázol, majd kattints egy ellenséges játékosra a térképen. Az ő irányába fogsz lőni a következő körben. Vigyázz, hogy merre lősz, nehogy a saját csapattársad kerüljön az útba

A sebzésed mértéke az erődharcfegyveredtől függ.

Képességek és bónuszok

A karaktered teljesítményét 4 elsődleges tényező határozza meg:

 • a karaktered szintje,
 • a bal kezes fegyvered,
 • a viselt ruhák,
 • és az aktív buffok.

Az erődharccal ellentétben itt két azonos szintű, azonos fegyvert viselő és azonos buffot használó játékos hasonlóan fog teljesíteni.

Karakter szintje

A szinted határozza meg elsődlegesen az életerődet. Minél magasabb szinten vagy, annál magasabb az életerőd. Negatív bónusza nincsen.

Bal kezes fegyver

A bal kezes fegyverereknek csak a sebzése, a tulajdonságpontjai (képességpontok nem!) és "erődharc bónuszai" számítanak.

Sebzés: találat esetén ennyit sebesül az ellenfél játékosa, ennyivel csökken az életereje.

Tulajdonságpontok:

Ikon Tulajdonság Előnye Hátránya
Tulajdonsagok ero.png Erő Magasabb életerő Jelentősen csökkenő kitérési és találati esély
Tulajdonsagok mozgekonysag.png Mozgékonyság Növekvő kitérési esély
Tulajdonsagok ugyesseg.png Ügyesség Növekvő sebzés
Tulajdonsagok karizma.png Karizma Növeli a kritikus találat esélyét

Bónuszok

GGbon.png

Azok a tárgyak (például aranypuska, lásd jobbra), buffok, vagy szettek, melyek támadási erődharcbónuszt adnak, erősítik a célzási esélyed, valamint növelik az okozott sérülés mértékét.

Azok a tárgyak, buffok, vagy szettek, melyek védekező erődharcbónuszt adnak, megemelik az életerődet. Negatívuma, hogy csökkenti az elsődleges bónuszok által adott találati és kitérési esélyeidet, azonban ad egy kevés kitérési esélyt.

A szektorbónuszok itt nem érvényesek!

Buffok

Csak azok a buffok használhatóak, melyek bal kezes fegyverre erődharcbónuszt adnak.

Tehát azok a buffok használhatóak, melyek legalább az egyiket kiírják a következők közül (az X helyére bármely szám behelyettesíthető):

 • +X erődharc védelem
 • +X erődharc támadás

Távolság

Minél messzebbről próbálsz lőni, annál kisebb az esélye a sikeres találatnak.

A térkép

Tárgy Leírás
Vörös

Vörös csapat (Dalton banda) által elfoglalt épület
Kék

Kék csapat (Cook banda) által elfoglalt épület
Fehér

Semleges terület

A cél: foglald el és tartsd meg

A roham Tombstone-ért egy uralmi térkép. A cél, hogy elfoglaljátok a három kulcsfontosságú stratégiai pontot, a bankot, a kocsmát és a szélmalmot, és olyan sokáig tartsátok őket kézben, amilyen sokáig csak lehet. Minden épület, amit a kör végén birtokoltok, egy pontot hoz a csapatnak. Az a csapat nyer, aki elsőként éri el a 35 pontot, vagy ha ez nem következik be a legutolsó körig, akkor az a csapat nyer, aki előrébb tart. A pontokat és az épületek állapotát a képernyő közepén, felül láthatod.

Épületek elfoglalása

Az épület elfoglalásához állj az azt körülvevő fehér színű zónába. Minél többen álltok a zónában, annál hamarabb tudjátok elfoglalni az épületet. Pár kör után a zóna színe a csapatod színével megegyezőre változik (kék vagy piros). Nem kell a zónában maradnotok; csak akkor szűnik meg uralmatok az épület felett, ha az ellenfél odalép, és hasonló módon elfoglalja.

Ez a bank még nincs elfoglalva
Elfoglalt bank

Az elfoglalható épületek

Bank
Kocsma
Szélmalom

Épületek elfoglalása

Kezdéskor minden épület semleges zóna. Ahhoz, hogy elfoglalj egy épületet, az azt körülvevő színezett területre kell lépned. Minél többen vagytok ott a csapatodból, annál hamarabb foglaljátok el az épületet. Az épületek feletti uralom aktuális állását a fenti középső mező mutatja. A nagy kört kitöltő szín jelzi a csapatot, aki elfoglalta az épületet (ha van ilyen). Ha az épület éppen foglalás alatt áll, a körnek csak egy bizonyos szelete lesz színes, jelezve a foglalás szintjét. Két szint van a semleges (üres) és az elfoglalt (teljes) állapot között; az egyiket a kör harmada, a másikat a kör kétharmada mutatja. Jellemzően a mezőn található minden játékos egy ponttal befolyásolja ezt a szintet. Azonban ha az állapot semlegesre vált, az uralom szintje nem növekedik tovább egészen a következő körig. Ez azt jelenti, hogy több mint három emberrel felülmúlni az ellenséges létszámot mindig hatástalan.

Szélmalom 1/3-a elfoglalva
Szélmalom 2/3-a elfoglalva
Szélmalom teljesen elfoglalva


Újraéledés

Más kalandtérképektől eltérően, ha uralmi módban halsz meg, 3 kör elteltével újraéledsz. Viszont ezalatt az idő alatt a csapatod emberhátrányba kerül.

Győzelmi feltételek

Pond.png

Az a csapat nyer, aki előbb gyűjt össze 35 pontot. Ha mindkét csapat egyszerre éri el ezt a mennyiséget, vagy egyik csapat sem éri el ezt 35 kör alatt, a nyertest az alábbiak szerint hirdetik ki:

 • az a csapat nyer, akinek több uralmi pontja van.
 • az a csapat nyer, aki több ellenfelet ütött ki.
 • az a csapat nyer, aki több sérülést okozott.

Következmények

Ebben a játékban nem veszíthetsz sem életerőt, sem energiát, sem készpénzt, akkor sem, ha meghalsz.

Jutalmak

Ahogyan a csapatod halad a játékmód győzelmi feltétele felé, különböző fokozatokat értek el. Ezek a fokozatok jelzik az előrelépést a győzelem felé, azaz hogy elértetek 7, 14, 21, 28 vagy 35 pontot az uralkodó módban. Ahogyan a névből is sejthető, a magasabb szint nagyobb jutalmat biztosít a kaland játékosai számára. Jutalmat kapsz attól függetlenül, hogy a csapatod nyer vagy veszít, még akkor is, ha a győzelem feltételei nem teljesülnek a rendelkezésre álló körök alatt, vagy a játék megszakad inaktivitás miatt.

Veterán pontok

A veterán pont a játék új pénzneme, ami kifejezetten a kalandok számára készült. Minden kaland után egy bizonyos számú veterán pontot kapsz attól függően, hogy melyik jutalmi szintet értétek el (ha túl korán kilépsz a kalandból, nem kapsz jutalmat). A jutalom lehet 250 veterán pont a végső szint eléréséért, de akár nulla is, ha egy szintet sem sikerül teljesíteni.

Elért pont Veteránpont
0-6 0
7-13 50
14-20 100
21-27 150
28-34 200
35 250

A veterán pontokat az Union Pacific Shopban lehet elkölteni, és jelenleg csak itt is lehet megtekinteni őket.

Tárgy Leírás Ára Veteran.png
Cook kalandládája Cook kalandládája 1 darab tárgyat tartalmaz a Cook szettből 11 000
Bob Dalton kalandládája Bob Dalton kalandládája 1 darab tárgyat tartalmaz a Bob Dalton szettből 11 000
A Törvényen kívüli fegyveresládája A Törvényen kívüli fegyveresládája 1 darab fegyvert tartalmaz A Törvényen kívüli szettből 11 000
A Törvényen kívüli ládája A Törvényen kívüli ládája 1 darab tárgyat tartalmaz A Törvényen kívüli szettből 9000
Zsákmány Zsákmány Tárgyat tartalmaz 6500
Gyógynövényes láda Gyógynövényes láda Tárgyat tartalmaz 1000
Bandita ládája Bandita ládája Tárgyat tartalmaz 400
Egy pakli kártya Egy pakli kártya Gyűjtőkártyát tartalmaz 150
Mojo Mojo +3 tulajdonságpont 1 órára 150
Háromlevelű lóhere Háromlevelű lóhere +5% szerencse 1 órára 150

Tippek, trükkök kezdőknek

Amennyiben újonc vagy a kalandok terén, ajánljuk figyelmedbe ezt a részt. Első és legfontosabb, hogy merj kérdezni! Amikor bejelentkezel, nyugodtan szólj, hogy új vagy és kérj segítséget a tapasztaltabbaktól.

A kezdő lépéseknél bármelyik képesség választása megfelelő lehet, de ha még nem ismered ki magad a játékban, ajánlott a következő képességek közül választani: Kelepce, Gyógyítás, Hordó. Ezekkel nem fogsz sebezni, de csapattársaidnak segíthetsz, gyógyíthatod őket, az ellenfelet pedig lelassíthatod.

Általánosságban elmondható, hogy mindig a legalacsonyabb szintű / leggyengébb játékos indul a Szalon / a Bank elfoglalására. Amikor a foglalás sikeres, három lehetőséged van:

 1. Ha a Szalonon / Bankon levő ellenfél gyengébb, vagy közel azonos erősségű mint te, akkor megpróbálkozhatsz az épület elfoglalásával.
 2. Ha az ellenfeled erősebb, ajánlott kerülni a csatát és megbújni a fedezékek mögött, hiszen így megóvhatod a már megszerzett területet harc nélkül is.
 3. Ha csapattársaid megszorultak a Malmon, vagy kérik, akkor segítségükre siethetsz és elindulhatsz a Malomra. Azonban érdemes megfigyelni, mit lép az ellenfél, előfordulhat, hogy ő a Szalonra / Bankra indul, ilyenkor pedig célszerű visszakozni és megőrizni a már elfoglalt épületet.

Amikor az adott körben kiválasztod a két képességet amit használni fogsz, érdemes figyelni a chatet, a csapattársaid nem kérik-e, az úgynevezett elsőt. Ez azt jelenti, hogy a csapattársad bajban van és szeretne menekülni, vagy csak szeretné KO-zni az ellenfelet, mielőtt az elszökne. Tehát az "első" az a csapatban először végrehajtott képességet jelenti, minden egyes körben. Ha már választottál képességet arra a körre, de utána valaki mégis kéri az első képességet, akkor igyekezz gyorsan visszavonni a saját képességeid és újra tenni azokat. Ha úgy ítéled meg, hogy neked van szükséged az első képességre, például menekülés szempontjából, akkor szintén szólj a társaidnak, ne utólag legyen ebből probléma.

Végezetül, a kalandozás előtt érdemes kicsit fejlődni, hogy minél nagyobb fegyverrel vehess részt a játékban, a fegyvertelen és kisebb fegyverű játékosokat nem mindenki szereti. De semmit sem lehet túl korán elkezdeni, így bátran jelentkezz, ha szeretnél, azonban tartsd tiszteletben a többi játékost és kéréseiket.

Ha bármilyen egyéb kérdésed, panaszod lenne, nyugodtan keress meg egy tapasztalt játékost és ha ő nem tud segíteni, írj egy levelet a Supportra.

Hadizsákmány

Kis eséllyel (kb. 20%) egy ládát is kaphatsz a végén, amennyiben a csapatod elérte a 35 pontot. A zsákmányt tartalmazó ládák új tárgyak, amelyek kifejezetten a kalandok számára készültek. Buffok mellett egy teljesen új szett darabjait is tartalmazzák. Ezeket a ládákat az UP Shopban is meg lehet vásárolni veterán pontokért cserébe, valamint árverezhetőek, ezért a piacon is megvásárolhatóak.

MPIzsákmány.png


A zsákmányból nyitható tárgyak:

A lista változtatásának jogát fenntartjuk.
Tárgy Leírás
Szerencse növelő Szerencse növelő +25% szerencse

Időtartam: 8 óra

Találati esély növelő Találati esély növelő +25% találati esély

Időtartam: 8 óra

Tapasztalat növelő Tapasztalat növelő +25% tapasztalat a munkákból, párbajokból és az erődharcokból

Időtartam: 8 óra

Fizetség növelő Fizetség növelő +25% fizetség a munkákból és a párbajokból

Időtartam: 8 óra

A Törvényen kívüli kalapja A Törvényen kívüli kalapja
A Törvényen kívüli sálja A Törvényen kívüli sálja
A Törvényen kívüli kabátja A Törvényen kívüli kabátja
A Törvényen kívüli nadrágja A Törvényen kívüli nadrágja
A Törvényen kívüli csizmája A Törvényen kívüli csizmája
A Törvényen kívüli öve A Törvényen kívüli öve
A Törvényen kívüli kése A Törvényen kívüli kése Nem árverezhető
A Törvényen kívüli revolvere A Törvényen kívüli revolvere Nem árverezhető
A Törvényen kívüli puskája A Törvényen kívüli puskája Nem árverezhető
A Törvényen kívüli nyerge A Törvényen kívüli nyerge
A Törvényen kívüli lova A Törvényen kívüli lova Nem árverezhető
Hank nagy hatósugarú revolvere Hank nagy hatósugarú revolvere Nem árverezhető
Hodge nagy hatósugarú revolvere Hodge nagy hatósugarú revolvere Nem árverezhető
Hamage nagy hatósugarú revolvere Hamage nagy hatósugarú revolvere Nem árverezhető
Haim nagy hatósugarú revolvere Haim nagy hatósugarú revolvere Nem árverezhető