Logor.png
2.110
Innogames
West side quest.png
West side object.png
West side success.png
West side job.png
West side duel.png
West side artisan.png
West side city.png
West side fort.png
West side adventures.png
West side shop.png
Facebook Youtube
Twitter
Innen: The-West wiki HU

Gyorskereső
Receptek.png

Képességek << Tartalomjegyzék >> Buffok

  Tábori szakács · Sarlatán · Kovács · Istállómester
  Gyártás · Mesterség pont
  Gyakran ismételt kérdések


Mesterségek

Az 1.31-es frissítés egyik újdonsága a mesterségek. Ahhoz, hogy mesterséget választhass a karakterednek el kell érnie legalább a 20. szintet.

A következő mesterségek közül lehet választani:

A mesterség választás - csak úgy, mint a karakterosztály választás - végleges, így jól gondold meg mit választasz!

Miért jók a mesterségek?

A mesterségek lényege röviden az, hogy receptek megtanulásával új termékeket tudsz készíteni. A bonyodalom ott kezdődik, hogy melyik hivatást is válaszd. Akárhogy is döntesz, kezdésképpen 7 receptet kapsz majd, amivel egyszerűbb, később felhasználható tárgyakat, nyersanyagokat állíthatsz elő.

A fejlődésed során több olyan receptet is találsz majd, amiből olyan nyersanyagot tudsz készíteni amire bár neked nincs szükséged, más szakmát választó társaidnál valószínűleg már régóta hiánycikknek számít. Így van ez fordítva is: több olyan recepttel is bővítheted tudástáradat, amihez az alapanyagokat nem munkáknál kell begyűjtened, hanem az egyéb hivatást választó játékostársaidtól kell megvásárolnod a piacon.

Receptek

A négy mesterség receptjei

A receptek általában munkáknál, véletlenszerűen találhatók, az egyszerűbb receptek akár még a kereskedőnél is megjelenhetnek, vagy nyithatóak ládából. Azonban mindig érdemes körülnézned a piacon, hátha valaki már talált számodra egy hasznos, még nem megtanult receptet. A kezdő 7 receptet kivéve minden recept árverezhető.

Minden mesterségnek saját receptjei vannak, amit csak ő tud alkalmazni, így például ha kovács lettél hiába szerzed meg a sarlatán egy receptjét, azt megtanulni nem tudod. Minden recept legfeljebb egyszer tanulható meg. Ha már egy korábban megtanult receptet szerzel meg újra, érdemes eladni a piacon a szakmabelieknek.

A már megtanult receptjeidet a mesterségek ablakon láthatod. Amennyiben valamelyik recepthez az összes alapanyag rendelkezésedre áll, a gyártást is itt kezdheted el.

Recept példák

A receptekből kapható tárgyak általában 3 kategóriába sorolhatók:

  • Azonnal felhasználható tárgyak
  • Nem felhasználható, de későbbi gyártásnál szükséges tárgyak
  • Gyűjtőknek való tárgyak, amiknek egyelőre nincs felhasználási módja.


Megélezett fegyver

Megélezett fegyver.png

A megélezett fegyver elkészítéséhez kovácsnak kell lenned, gyűjtened kell 2 gyapotot és egy követ. Amint mindent összeszedtél, kattints a Gyártás szövegre a mesterségek ablakon. Amint elkészültél már használhatod is, és a következő két párbajodnál +10-20 sebzést ad.

Faszén

Faszén.png

A faszén előállításához tábori szakácsnak kell lenned, valamint gyűjtened kell 1 fát és 1 követ. A faszént nem tudod azonnal felhasználni, nem ad semmilyen bónuszt, azonban később több receptnél is hasznát veheted majd.


Lekvár

Lekvár.png

A lekvár főzéséhez szintén tábori szakácsnak kell lenned, legalább 50 mesterség pontodnak kell lennie, valamint gyűjtened kell 2 áfonyát, 1 (előző pontban leírt) faszenet és 2 cukrot. Elkészítése után a megélezett fegyverhez hasonlóan azonnal felhasználható: 5 akció erejéig +15 pontot ad célzásra és lövésre.

Szekér darab

Szekér darab.png

A szekér darab létrehozásához istállómesternek kell lenned, legalább 350 mesterség pontodnak kell lennie, valamint gyűjtened kell 1 kalapácsot, 2 szöget és 3 fát. Az elkészült alkatrészből versenykocsit tudsz készíteni.


Mesterségek ablak

A mesterségek ablakot két módon érheted el:

  • Felulet mesterseg.png Alsó menüben a mesterségek ikonra kattintva,
  • vagy a karakter információk menüben felül átváltasz a mesterség fülre (lásd következő kép).

A sarlatán mesterség ablaka így néz ki közelebbről:

Craft.png

Az ablak jobb felső sarkán található zöld csík mutatja, hogy mennyi mesterség pontod van. Alatta látod a receptjeidet, a nevüket megelőzi a nehézségük, melyről szintén a mesterség pontok résznél olvashatsz. A sor elején levő + gombra kattintva kinyílik a recept, és láthatod, hogy mi kell az elkészítéséhez, illetve mit ad, ha végeztél. A bal oldalon látod azokat a termékeket, amelyek szükségesek a gyártáshoz. A jobb oldalon a gyártandó termék képe található. A sorok végén a Gyártás linkre kattintva kezdheted el a gyártást.

Néha előfordul, hogy hiába van elég terméked, nem enged semmit gyártani. Ez esetben ürítsd ki a böngésződ gyorsítótárát, majd folytathatod a gyártást.

Gyártás

Ha a mesterség ablakon valamelyik recept mellett megjelenik a 'Gyártás' felirat, akkor elegendő nyersanyag áll rendelkezésre az adott termék előállításához. Miután rákattintottál a feliratra, rögtön meg is kapod a terméket, a teljesítményedről a játék jelentésben tájékoztat. Alapesetben a gyártás végén egy tárgyat kapsz, de ha kifejezetten ügyes voltál, akár kettőt is kaphatsz egy gyártásból.

A termék elkészültével a recept nehézségétől függően mesterség pontot kaphatsz, erről a következő pontban olvashatsz.

Ha túl sok tárgyat gyártasz rövid idő alatt (értsd: sokat kattintasz), a rendszer túlterhelődhet, és pár percre letilt. Ez idő alatt semmit nem fogsz tudni csinálni, de egy 5-7 perc eltelte után minden helyreáll.

Mesterség pont

Természetesen a választott mesterségeden belül is tudsz fejlődni, hiszen egy zöldfülű kovács nyilván nem tud olyan jó minőségű pengét előállítani mint a szakma öreg rókája, aki addigra már több olyan üllőt is sikeresen legyártott, amiről a tanonc még csak álmodni sem mert. Ezen fejlődést hivatott jelezni a mesterség pont.

Mesterség pontot a legyártott tárgyak után kapsz, attól függően, hogy milyen nehéz az adott recept. Az egyes receptek mesterség pont adási esélyét a recept neve előtti kis ikonok jelzik:

  • Crafting.arany.png - a recept még nehéznek számít, így szinte biztosan kapsz pontot
  • Crafting.zold.png - nagyobb gond nélkül el tudod készíteni a terméket, így kis eséllyel, de még kaphatsz pontot
  • Crafting.szurke.png - a recept már a kisujjadban van, így biztosan nem kapsz rá pontot

A kezdő receptek nehézsége 0-100. Ez azt jelenti, hogy amíg 0 és 100 pont között van a mesterség pontod, addig kaphatsz az egyes tárgyak előállításáért újabb mesterség pontot. Egészen pontosan a kezdő receptek 0-50 pont között aranynak, 50-100 pont között zöldnek, 100 felett pedig szürkének számítanak. A még meg nem tanult receptekre húzva a kurzort láthatod, hogy mi az alsó limit a receptnél. Ez azt jelenti, hogy ha például a recept nehézsége 100-200, akkor 100 mesterség pont alatt nem tudod megtanulni.

Tabori szakacs.gif

Tábori szakács

A tábori szakács szinte bármiből, amit a vadonban talál képes finom ételt összeütni, ami aztán erőt ad az egész napra.

A tábori szakács receptjeit megtalálod itt: Tábori szakács

Sarlatan.gif

Sarlatán

A sarlatán mindennel kísérletezik, amivel csak tud, az eredményt pedig serkentő főzetek formájában árusítja.

A sarlatán receptjeit megtalálod itt: Sarlatán

Kovacs.gif

Kovács

A kovács a fémek megmunkálásában jeleskedik, így tud különböző tárgyakat és fegyvereket megerősíteni, avagy újakat gyártani.

A kovács receptjeit megtalálod itt: Kovács

Istallomester.gif

Istállómester

Az istállómester a bőr és a fa megmunkálásának szakértője. Egyes termékeivel az utazások lesznek elviselhetőbbek, míg a többi az életedet teszi kényelmesebbé.

Az istállómester receptjeit megtalálod itt: Istállómester

A szakma csúcsa

Aki a szakmájával eléri a 600 mesterségpontot, egy különleges tárgyra is szert tehet, mesterségétől függően. Kétféle recept van mind a négy mesterségnél: a könnyebb és a nehezebb. A neve ne tévesszen meg senkit, mindkettőt elég nehéz gyártani, mindössze egymáshoz hasonlítva érvényesek ezek a nevek. A nehezebb recept négy darab terméket igényel a könnyebb receptből.

Fontos tudnivaló, hogy a 600-as recepteknél be van vezetve egy időkorlátozás, minden termékre 168 óra (1 hét). Tehát ugyanazt a terméket csak hetente egyszer lehetséges gyártani.

Mindezekből kiderül, hogy több fegyvert is lehetséges szerezni, de minimum négy hetente egyet.

A gyártás menete minden mesterségnél megegyezik, csupán a termékek és a végén kapható fegyver különböző.

A lényege, hogy gyárts le 4 könnyebb terméket, majd néhány segédtermék kiegészítésével illeszd őket össze a másik recept segítségével. A végterméket egy megfelelő kalandosztóhoz kell elvinni, ott leadva a jutalom egy ritka fegyver és egy eredmény lesz (Lovag fényes páncélban).

Másodjára már ismételhető kalandnak fog számítani a kaland lezárása.

Mindenki csak a saját mesterségéhez tartozó fegyvert szerezheti meg kalandból. A fegyverek árverezhetőek.


Harper fejszéje.png Tábori szakács

Kalandhoz szükséges termék: A legtüzesebb chili a vadnyugaton

Hozzá szükséges különleges termék:* Habanero chili

Kalandosztó: Harper, a favágó

Jutalom: Harper fejszéje (sebzés: 30-200)

A gyógyító tomahawkja.png Sarlatán

Kalandhoz szükséges termék: Legendás ellenanyag

Hozzá szükséges különleges termék:* Kobra fog

Kalandosztó: Waupee indián faluja

Jutalom: A gyógyító tomahawkja (sebzés: 95-135)

Az idegen coltja.png Kovács

Kalandhoz szükséges termék: Arany zenedoboz

Hozzá szükséges különleges termék:* Aranyozott fogaskerék

Kalandosztó: Rejtélyes idegen

Jutalom: Az idegen coltja (sebzés: 70-160)

Pete remingtonja.png Istállómester

Kalandhoz szükséges termék: Pony Expressz lószerszámok

Hozzá szükséges különleges termék:* Kozák nyeregtakaró

Kalandosztó: Pete, a Pony Expressz futár

Jutalom: Pete remingtonja (sebzés: 100-130)


* Egy fegyverhez egy darab különleges termékre van szükség mind a 4 mesterségnél. Megszerzésük:

1. megvásárolhatóak az Union Pacific Shopban,

2. találhatóak munkánál: Zsákbamacska munkák,

3. árverezhetőek, tehát vásárolhatóak a piacon.

Kiegészítés

Mesterek táskái

Az Union Pacific Shopban 125 kötvényért (vagy aranyrögért) vásárolhatsz táskákat, melyek mesterségedhez rejtenek különböző hasznos termékeket. Csak azokat a termékeket tartalmazza, amelyekre az adott mesterségnek szüksége van. Ez az egyetlen táska vagy láda, amiből egyszerre akár több tárgyat is kaphatsz, átlagosan 5-7 darab között. Ha peched volt csak egy terméket kapsz, ha mázlid volt akár több, mint tíz termék is ütheti a markodat.

Fontos megjegyezni, hogy ezen táskák NEM kész craft termékeket, hanem gyártáshoz szükséges alapanyagokat tartalmaznak.

Gyűjtőkártyák

Néhány terméket "ki lehet nyitni", ezáltal gyűjtőkártyához jutni. A gyűjtés menetéről és a kártyákról bővebben olvashatsz itt.