Logor.png
2.110
Innogames
West side quest.png
West side object.png
West side success.png
West side job.png
West side duel.png
West side artisan.png
West side city.png
West side fort.png
West side adventures.png
West side shop.png
Facebook Youtube
Twitter
Innen: The-West wiki HU

Gyorskereső
Transparent.png

Életerő << Tartalomjegyzék >> Mesterségek

  Képességek · Tulajdonságok · Képességek · Sámán
  Javasolt pontozás · Buffok
  Gyakran ismételt kérdések


Tulajdonságok és képességek a The Westen

A képességek ablakban tudod fejleszteni a karaktered, méghozzá a Tulajdonságok és a Képességek növelésével. A számok a tulajdonságok és a képességek bal sarkában megmutatják, mennyire vagy jó azokban. Minden szintlépéssel kapsz egy tulajdonság- és három képességpontot. Egyes kalandokért is képesség és tulajdonság pontokat kaphatsz jutalmul.

Az 1.27-es frissítés óta képesség- és tulajdonságpontokat aranyrögért is vásárolhattok. (jelenleg csak Arizona, Dakota, El Dorado és Florida világokon érhető el) Az első képességpont 18, az első tulajdonságpont 54 aranyrögbe kerül, majd az ár folyamatosan az első árával nő, azaz a második képességpont 36, a harmadik 54 aranyrög, és így tovább. Figyelem: ez az ár a sámánnal ellentétben később nem csökken vissza az eredetire árra!

Pontok.jpg

A szabad Tulajdonságpontok megmutatja, hogy mennyi tulajdonságpontot, a szabad Képességpontok pedig mutatja, mennyi képességpontot tudsz még elosztani.


Kezdetben minden játékosnak 1 pontja van erő tulajdonságon.

Tulajdonság- és képességpontok elosztása

Ahhoz, hogy tulajdonság- vagy képességpontokat ossz szét, rá kell kattintanod a kiválasztott képességre vagy tulajdonságra. Az érték nő egy pontot, a szétosztható értékek pedig csökkennek egy ponttal. Ha többször klikkelsz rá, akkor több ponttal nő. Ha megfelelően elosztottad a pontokat, akkor kattints az elfogadásra. Ha a mégsemre kattintasz, visszakapod a pontokat.

Zold keppont.png

Ha egy képességet vagy egy tulajdonságot zöld szám jelöl, akkor ezt egy általad viselt felszerelés megnövelte.

Tulajdonságok

A tulajdonságokkal karaktered személyiségét határozhatod meg. Négy tulajdonság van: erő, mozgékonyság, ügyesség és karizma. Ha az egyiket megnöveled, akkor a hozzá tartozó képességek - melyeket azonos szín jelöl - automatikusan megnőnek. A tulajdonságot mindig kör jelöli.

Erő

Erő Az erő az izomerődet és az egészséged mutatja. Akkor fontos, ha sok fizikai munkát végzel, vagy sokat tartózkodsz a szabadban rossz időben.

Az erőt és a hozzátartozó képességeket piros szín jelzi.

Mozgékonyság

Mozgékonyság A mozgékonyság a tested feletti uralmat tükrözi. Ha növeled, akkor jobb lesz az egyensúlyérzéked, a reflexeid és a reakcióid.

A mozgékonyságot és a hozzátartozó képességeket zöld szín jelzi.

Ügyesség

Ügyesség Az ügyesség megmutatja a kézügyességed és a mozgáskultúrád. Akkor előny, ha különösen pontosan kell dolgozni vagy lőni.

Az ügyességet és a hozzátartozó képességeket kék szín jelzi.

Karizma

Karizma A karizma a személyiséged és a külsőd erőssége. Magasabb értékkel könnyebben tudsz másokat meggyőzni.

A karizmát és a hozzátartozó képességeket sárga szín jelzi.

Képességek

20 különböző képesség van. Mindegyik képességet egy tulajdonság határoz meg. Ha megnöveled az egyik tulajdonságot, akkor megnő az összes képesség, amely ugyanazzal a színnel rendelkezik.

Megnövelt képességekkel egyre igényesebb munkákat végezhetsz.

Erő képességek

Építés

Építés Az építés akkor fontos, ha valamit fel kell építeni. Segíti a város fejlesztését.

Ütőerő

Ütőerő Az ütőerő a tiszta izomerőd, és akkor hasznos, ha valamit szét kell törnöd. Az ütőfegyverek erejét növeli a párbajban.

Szívósság

Szívósság A magas szívóssággal könnyebb lesz a munka rossz időben. A párbajban csökken rajtad az ütőfegyverek által okozott sérülés.

Kitartás

Kitartás A kitartás a kondíciód és az erőnléted.

Életerőpont

Életerőpont Az életerőpontokat egy ponttal növelve 10 ponttal nő az életerőd. Katona karakter esetén az életerőd 15 ponttal nő a 10 helyett.

Mozgékonyság képességek

Lovaglás

Lovaglás A lovaglás megmutatja, mennyire bánsz jól a lovaddal. Jobb lovaglás képességgel a sebességed is nő a térképen.

Reflex

Reflex A reflex megmutatja, hogy milyen gyorsan tudsz reagálni. A párbajban csökkenti a lőfegyverek által okozott sérülést rajtad.

Kitérés

Kitérés A kitérés a párbajoknál és az erődharcoknál is fontos. Annak az esélye, hogy eltalálnak párbaj közben, csökken a magasabb értékkel.

Rejtőzés

Rejtőzés A rejtőzés egy olyan képesség, amelynek segítségével el tudsz bújni ember és állat elől.

Úszás

Úszás Az úszás akkor segít, ha folyóba vagy tóba estél.

Ügyesség képességek

Célzás

Célzás A célzás a párbajoknál és az erődharcoknál is fontos. Ha növeled, akkor nő az esélye, hogy találsz a párbajban.

Lövés

Lövés A lövés megadja, hogy mennyire bánsz jól lőfegyverekkel. A lövés növeli az általad okozott sérülést a párbajokban.

Csapdaállítás

Csapdaállítás A csapdaállítás fontos az állatok elkapásához és a rajtaütéseknél.

Kézügyesség

Kézügyesség A kézügyességgel nő az uralmad a két kezed felett.

Javítás

Javítás A javításra a széttört tárgyak összerakásánál van szükséged. Ez a képesség fontos a város kiépítésénél is.

Karizma képességek

Irányítás

Irányítás Az irányítás fontos, ha másokat kell utasítanod. Ez a képesség fontos a város kiépítésénél is.

Taktika

Taktika A taktika elősegíti a stratégiai tervek kidolgozását és kivitelezését. A párbajban a taktika csökkenti a kihívó találati esélyét.

Kereskedelem

Kereskedelem A kereskedelem javítja a tárgyalási képességedet és segít jobb árakat kialkudni. A városi kereskedőknél azonban ez a képesség semmit sem használ.

Állati ösztön

Állatokkal bánás Az állatokkal való bánás segít jobb kapcsolatot kiépíteni az állatokkal.

Fellépés

Fellépés A fellépés a megjelenésed. Megbízhatóbbnak tűnhetsz, de jobban meg is félemlíthetsz másokat. A párbajban a fellépés a kihívott találati esélyét csökkenti.

Sámán

A sámán arra ad lehetőséget, hogy a képesség- és tulajdonságpontok elosztását visszacsináld. Tehát a levont pontokat újra szabadon oszthatod el.

A sámán egy kalandsorozat után áll csak a rendelkezésedre, amelyet 14. szinten vállalhatsz el. Amint lezártad ezt a kalandot, bármikor mehetsz hozzá. Ehhez a sámán gombra kell kattintanod a képességek ablaknál.

Saman.png

A sámán a képességekhez hasonlóan van felépítve. Itt is a képességeidet és a tulajdonságaidat látod, és kikapcsolhatod a tárgyak bónuszát. A képesség- vagy tulajdonságpont levételéhez kattints a megfelelő pont alatti - jelre. Ha beállítottad, hogy mennyi pontot szeretnél levenni, klikkelj az OK gombra. Ha a pontok levétele közben meggondolod magad, kattints a Visszaállítás gombra, ekkor az alaphelyzetbe állnak a pontjaid.

Saman3.jpg

A bal oldali szám mutatja egy tulajdonságpont levételéhez szükséges pénzt. A középső szám mutatja, hogy egy képességpont levételéhez mennyi pénz szükséges. A jobb oldali szám pedig azt mutatja, mennyibe kerül összesen a pontozok levétele.

Minden tulajdonság- és képességpont pár dollárba kerül. Alapból egy képességpont levétele 50, egy tulajdonságponté pedig 250 dollárba kerül. Minél több változtatást eszközölsz, annál drágábbak. Nem éri meg tehát egyszerre sok pontot megváltoztatni, viszont 18 rögért cserébe visszaállíthatod a pontok árát az alapértelmezett szintre. A sámán kiengeszteléséért kattints a kék mezőre, az ábra ennek helyét mutatja:

Saman2.png

A pontok ára sámán nélkül is csökken, igaz, sokkal lassabb mértékben: naponta 10 $-ral csökken mind a tulajdonság-, mind a képességpontok ára.

Nincs lehetőség a képességekből levonni a tulajdonságpontokkal kapott pontokat. A tárgyaktól származó pontokat sem tudod levonni. Amikor képesség- vagy tulajdonságváltoztatást csinálsz, nem lehet aktív munkafeladatod.