Gyors elérés

Dock inventory.png
Dock quests.png
Dock sets.png
Dock duels.png
Dock towns.png
Dock jobs.png
Dock crafting.png
Dock fort battles.png
Dock adventures.png
Dock events.png
Dock achievements.png


Még több játék


Kövess minket!

Innen: The-West wiki HU
The West Times logo.png


Szeptemberben elérhető kalandok

Henry.png
Szükséges szint: 1
Ettől: 08.11. 11:00
Eddig: 09.30. 23:59
Maria.png
Szükséges szint: 10
Ettől: 08.18. 10:00
Eddig: 09.09. 23:59
Maria.png
Szükséges szint: 10
Ettől: 08.18. 10:00
Eddig: 09.09. 23:59
Henry.png
Szükséges szint: 40
Ettől: 08.18. 10:00
Eddig: 09.09. 23:59
John.png
Szükséges szint: 20
Ettől: 08.18. 10:00
Eddig: 09.09. 23:59
Waupee.png
Szükséges szint: 65
Ettől: 08.18. 10:00
Eddig: 09.09. 23:59
John.png
Szükséges szint: 20
Ettől: 08.27. 10:00
Eddig: 09.02. 23:59
John.png
Szükséges szint: 48
Ettől: 09.12. 11:00
Eddig: 10.06. 23:59
Henry.png
Szükséges szint: 1
Ettől: 09.14. 10:00
Eddig: 09.27. 23:59
Henry.png
Szükséges szint: 10
Ettől: 09.14. 10:00
Eddig: 09.27. 23:59
Henry.png
Szükséges szint: 45
Ettől: 09.17. 12:00
Eddig: 10.14. 23:59
Henry.png
Szükséges szint: 69
Ettől: 09.18. 12:00
Eddig: 10.14. 23:59


Hogyan indult a The West Times?


Bizonyára sokan kíváncsiak arra, hogy miért és hogyan indult el a The West Times. Mivel az újság most ünnepli a 2. évfordulóját úgy gondoltuk tökéletes alkalom arra, hogy ebbe ássuk bele magunkat.

Amikor átvettem én, Syntex, a játék vezetését 2019 júliusában, hamar felmerült a téma mandarinrece által, hogy tervben volt már az újság elkészítése azon a tavaszon is, viszont sajnos nem valósult meg. Nagyon érdekesnek találtam az ötletet, bár bevallom akkor abban a pillanatban kissé bizonytalan voltam, hogy nem-e túl nagy fába vágom a fejszém a csatlakozásomat követő első héten. Kiderült közben az is, hogy Krisztoph Snow is jelentkezett szerkesztőnek, így felkerestem őt is, aki meglepő módon elég sok novellával készült. Ezenkívül felvettünk még egy másik Wiki szerkesztőt, Alex-et aki szintén besegített.

Elkezdtük a tervezgetést, eleinte már Augusztusban debütálni akartuk az újságot, de be kellett látnunk közel sincs elegendő időnk mindennel elkészülni, főleg hogy én mindennek mellett a játékkal és a közösséggel is akkor kezdtem ismerkedni. A döntés végül Szeptember lett, így több időnk maradt mindent kidolgozni... természetesen ettől függetlenül a nagy hajtás a publikálás előtti napon volt, mint akiknek nem állt rendelkezésükre előtte 1 teljes hónap. Ez a jó szokás pedig megmaradt jó hosszú ideig, legalább is a saját nevemben biztosan nyilatkozhatok; hiszen nem egyszer volt olyan hogy a hónap első napján realizáltam, hogy ejj az újság még nem készült el.

Egyszerre imádom és átkozom a vadnyugati konyha rovatot, mivel mindig megkívánom az ottani finomságot, viszont hamar realizálom azt is, hogy ahhoz hogy ehessek is belőle, én kéne megfőzzem, ami valljuk be hagyna kívánnivalót maga után. Több étel fent van a listámon, és volt amit már ki is próbáltam, és megosztottam veletek egyik számban. Eleinte Macaron látott el minket a havi betevővel, későbbiekben csatlakozott hozzánk Mono, aki utóbbi időben nagyon érdekes irányba vitte el az egész rovatot, hiszen a játékban fellehető buffokat kezdte elkészíteni.

Az újság szerkezete sokat változott az évek során, de valamiben állandó maradt: tartalmazza a kalandokat, hirdetéseket, egy interjút, filmkritikát, novellát és valami finom vadnyugati ételt. És természetesen minden alkalommal valamilyen érdekes nyereményjátékot, és más érdekfeszítő olvasmányokat. Utóbbi időkben pedig a visszajelzések alapján több új dolgot is kipróbálunk. Legutóbb Klar próbált több szint vinni az újságba az által, hogy például oktató leírásokat is létrehozott, amely mind kezdő, mind tapasztalt játékosoknak hasznos lehet.

A vadnyugati interjú egy nagy kedvenc, mivel mindig felemelő érzés bepillantást nyerni más játékosok sikereibe és történetébe. Ez a szekció is próbál változatos maradni, különböző játékosokat megszólaltatva.

Most pedig lássunk néhány érdekes kérdést:

Kérdések mindenkinek

Mi a legfőbb indok ami motivál a havilap szerkesztésében?

 • Klar: Számomra a legfőbb motivációt a játékosok nyújtják, azok akik minden hónapban nyomon követik az újságot és elolvassák rovatainkat. Illetve még az, hogy több rendszeres olvasót szerezzünk azáltal, hogy minőségibb tartalmat készítünk.
 • Monó: A motivációm, hogy véleményem szerint az újság egy kapocs a játék és a valóság közt. Szeretem a játékot, és szeretem az újságot. Szívesen olvasok bármit, ami visszavezet a játék valóságalapjaihoz. Ezért szerettem írni a vadnyugati hősökről is. Örömömre szolgál, hogy az általam írt rovatokon keresztül létezik valamiféle láthatatlan kapcsolat azokkal, akik szívesen olvassák azt, amit írok. Külön öröm ,ha egy általam kitalált nyereményjátékra sok beküldés érkezik, hisz az a játékosok érdeklődését mutatja.
 • Krisztoph: Azon játékostársaim szeretete, akik, még ebben a rohanó internetes világban is több időt szeretnek eltölteni olvasással, de még akár pozitív vélemény írásával is.
 • Mandarinrece: Én elsősorban az újság kinézetével szeretek foglalkozni, és az esetek többségében ez is a "feladatom". Azonban ha úgy alakul örömmel besegítek a többi rovat elkészítésében is!


Pontosan 1 éve ünnepeltük az első évfordulót. Akkor a feladat az volt, hogy az olvasók képzeljék el a TW-Times irodáját. Több különböző alkotás is érkezett. Mi a véleményetek a nyertes alkotásokról, mennyire felel meg a valóságnak?

 • Klar: Az összes alkotás, amelyhez legalább minimális erőfeszítést használ fel az alkotó, az számomra nyertesnek tekinthető. Ha a szerkesztőségnek lenne irodája, akkor biztos vagyok benne, hogy a játékosok által megálmodott módon nézne ki.
 • Monó: Én a második helyezett rajzát meglepően valósághűnek láttam, bár a sparhelttől kicsit modernebb tűzhelyen főzök, de nagyon tetszett ez a kis humor is, amit így belevitt.
 • Krisztoph: Számos jó alkotás született, de véleményem szerint sokkal inkább a valóságtól elrugaszkodott felel meg a valóságnak, mint az, amelyik bennünket próbál ábrázolni... Ugyanis számítógépek előtt jelenlévő szerkesztőséget bizony eredendően nehéz leképezni ezért gondolom én, úgy, hogy a legjobb alkotások közé az tartozik bele, amelyik képes túllátni a mátrixon. Nézzetek ránk más szemmel...
 • Mandarinrece: Emlékszem, hogy nagyon jót szórakoztam 1-2 alkotáson! Igazság szerint Biersack alkotása áll a legközelebb a valósághoz. (Azonban általában bekapcsolt állapotban van előttem a laptop, valamint egy fokkal rövidebb a hajam.)
Személyes kérdések - Klar
 • Nemrégiben több újdonsággal is előálltál az újságot tekintve. Mik voltak ezeket és honnan merítetted az ihletet?
Az általam kitalált új rovatok közül kettő valósult meg eddig, a "Jó, ha tudod" és a "Könyvajánló". A Jó, ha tudod cikkek havi rendszerességgel jelennek meg, a Könyvajánlóm pedig kéthavonta, felváltva a Vadnyugati novellával. A legelső új rovat ötletem végül nem valósult meg, de az összeset zuhanyzás közben találtam ki, a forró víz és az ezáltal keletkezett gőz igazán produktív gondolkodásra tud késztetni. Valami olyasmivel szerettem volna gazdagítani az újságot, amely az összes olvasót megszólítja, aki kedveli vagy érdeklődik a játék iránt. Ezek lenne a "Jó, ha tudod" írásaim, amelyek elkészítését nagyon élvezem, de nem lennének ennyire informatívak, ha Réce nem vetné be a dizájnolási tehetségét. Az olvasást mindig is kikapcsolódásként fogtam fel, egyetlen kivétellel (Kincskereső kisködmön, amely egy nyolcéves gyermek számára maga a terror) az általános és középiskolás kötelezőket is imádtam. Egyet már fel is vettem a listámba, amelyet ismételten el szeretnék olvasni és egy rövid ajánló keretében bemutatni az újságban.
 • Van valamilyen terved, amivel még érdekesebbé tudnád varázsolni a havi lapot?
Úgy gondolom, hogy az érdekességét nem magában a tartalom megváltoztatásával tudnánk növelni, hanem inkább az újság interaktívabbá tételével. Azt, hogy ezt hogyan lehetne kivitelezni az még egyelőre rejtély számomra is, konkrét elképzeléseim egyelőre nincsenek, de bármilyen javaslatot szívesen fogadok.
Személyes kérdések - Monó
 • Elmesélnéd, hogy kerültél a csapatunkba és mi motivált abban, hogy jelentkezz?
Mindig is szívesen vettem részt a fórumbeli sütős, főzős játékokban. Gondolom, ez adta Macaronnak az ötletet, hogy megkérdezze 2019 tavaszán, az akkor még csak tervben lévő újságban vállalnám e a Vadnyugati Konyha szerkesztését. Akkor úgy éreztem, nem lenne rá annyi szabad időm, amit a rovat megkíván. (Megjegyzem, kora tavasztól késő őszig a munkámból kifolyólag nagyon elfoglalt vagyok, aztán a téli hónapokban meg nagyon ráérek) Nem beszélve arról, hogy úgy képzeltem, nekem kell westes ételeket kitalálni, és elkészíteni is úgy, hogy ehető is legyen. (pl. bölényhúsos muffin ) Így, bár szeretem a kihívásokat, erre akkor nem vállalkoztam. A gondolat viszont ott maradt eltemetve, így amikor a következő év januárjában Krisztoph Snow a városcseten megemlítette, hogy erre a pozícióra kerestek szerkesztőt, úgy gondoltam, megpróbálom, bár nem vagyok szakács, és a főzést soha nem tanultam szakmai szinten, de szívesen foglalkozom az étellel és ez egy nekem való feladat.
 • Rengeteg kreativitást viszel bele a vadnyugati konyha szekcióba, előre készülsz, tervezel és próbáld hangulatos és a játékhoz illető ételeket elkészíteni. Elárulnád, hogy milyen érzéssel tölt el amikor ezeket az ételeket készíted?
Amikor a Vadnyugati konyhába főzök, néha kicsit olyan, mintha visszarepülnék ifjú korom indiános, cowboyos regényeinek olvasásába. Elképzelem, hogy készítették volna el azt az ételt szabad tűzön, kint a prérin.Az is eszembe jut, vajon tetszeni fog e az olvasóknak, és hogy kár, hogy nem érzik az izét, illatát...Van, hogy olyan ételt készítek, amit azelőtt még sosem, ilyenkor izgulok, sikerül e, finom lesz e, ízleni fog e a fiúknak, merthogy olyankor természetesen azt esszük. Mikor látom, hogy elfogy minden a tányérjukról, netán még kérnek, megnyugszom, jó lett. És ha az, aki a receptet elolvassa, a képeket megnézi, még ha nem is készíti el az ételt, de jó étvággyal fogyassza el az ebédjét, vacsoráját ezáltal, bármi legyen is az, már megérte.
Személyes kérdések - Krisztoph Snow
 • Minden filmet megnézel és az szerint írod meg a filmajánlót. Viszont biztos sokan kíváncsiak lehetnek arra, hogy miként választod ki ezeket a filmeket és elolvasol-e más filmkritikákat, hogy összehasonlítsd a te véleményeddel?
Alapvetően szeretem összehangolni egy-egy adott tematika szerint összeválogatni a filmeket, mondjuk igyekszem, hogy a novellával és a verssel is szinkronban legyen, kötődjenek egymáshoz (persze az én logikám szerint) ha nem is szorosan, de bizonyos részben, ezt nem mindig sikerül persze elérni, de többségében sikerül. Én, amíg nem írok meg egy kritikát, addig nem is nagyon szeretek másoktól származó "élménybeszámolót" olvasni, hogy maradjon meg csak eredetinek az én filmkritikám, hiszen megfigyeltem, már, ha ne adj Isten véletlenül mégis belepillantanék egy másik kritikus beszámolójába akkor kísértetiesen hasonló lesz az övéhez is az enyém.
 • Mi ösztönöz téged a novellák megírására? Mi az ami miatt szereted csinálni?
Vajon egy méhecskét mi ösztönöz arra, hogy beporozzon egy szép virágot? Egy oroszlánt mi ösztönöz arra, hogy levadássza a zsákmányát? Vagy épp a szarvasokat mi ösztönzi a bőgésre? Ha ennek a három kérdésnek nem egy és ugyanaz a válasza, akkor az én válaszom is tőlük különböző lesz, de mivel ez nincs, így, mert a válasz lényegében azonos ezért az én őszinte vallomásom is az élni akarás és életben maradás, élni hagyás válasza lehet. Szeretek írni, hogy létezzek és szeretek létezni, hogy írhassak, ez ennyire egyszerű az én világomban.
Személyes kérdések - Mandarinrece
 • Te vagy jelenleg az újság főszerkesztője. Miben áll pontosan ez a munka?
Többnyire csak az újság összevágása a feladatom, de pont ezt élvezem benne. Csodálom is a kollégáimat a munkájuk miatt, ugyanis nagy valószínűséggel megőszülnék, ha egy novellát vagy verset kellene megírom, valamint a konyhám épsége is veszélyben lenne, ha a konyha rovat elkészítése lenne a feladatom.
 • Bár az újsághoz alapvetően a Wiki oldalt használjuk, még is a formázás az évek alatt nagyon sokat fejlődött és a kezdeti designhez képest sokkal királyabb lett. Hogyan és miért döntöttél a mostani kinézet mellett?
Számos változat felmerült az elmúlt két év során. Legutóbb például egy olyan, hogy megpróbálom "újságosabbá" tenni lapunkat. Azonban erre valószínűleg nem fog sor kerülni, hiszen a jelenlegi forma informatív, és egyben szép is, aminek az összeállításánál elsősorban az átláthatóságra törekedtem.
Szerző: SyntexHirdetések


Plakátok felragasztása.png
Achilleus1999 hirdetése
V1-en vennék aranykereszteket korlátlan mennyiségben, ártól függetlenül.
Gerry Soprano hirdetése
Hawaiion ládákat, kazettákat és termékeket vennék korlátlan mennyiségben.
Plakátok felragasztása.png


Könyvajánló - Horváth Balázs: A beteg bolygó


A szeptemberi könyvajánló keretein belül egy olyan könyvet szeretnék bemutatni a The West Times olvasóinak, amely minden fejezetén belül ámulatba ejtett. A beteg bolygó humánökológia-könyv, amely a természet és az ember viszonyát vizsgálja a természet- és a társadalomtudományok eszközeivel. Körülbelül 9-10 hónapig tartott, mire a végére értem, igaz közben több másik irodalmi alkotást is elkezdtem, valamint pihentettem is egy kicsit, nem egy könnyed olvasmány. Úgy értem, hogy ez nem az a fajta kiadvány, amelynek "falni" lehet az oldalait, rengeteg tudományos kutatás eredményeit kell feldolgoznunk, valamint megemésztenünk. Éppen emiatt értő olvasással kell nekikezdeni minden oldalnak, valamint az elménknek frissnek kell lennie, hogy megértsük a tartalmát. Az író számos tudományág különböző ismereteit gyűjtötte össze, amelyet a saját gondolkodásmódjával elemez ki.

A könyv olyan könnyed tartalommal kezd, mint az éghajlati problémák, energiagondok, biodiverzitás valamint a népességnövekedés és a létezésünk ára. Emellett érinti a világegyetem történetét, majd az ember létrejöttével foglalkozik, részletezi a mezőgazdálkodás és az első civilizációk kialakulását, majd annak magyarázatában mélyed el, hogy hogyan és miként romlott meg az ember testi és lelki egészsége. A történelem előtti és a mostani emberi élettartamot valamint egészséget is összehasonlítja. Felépítését tekintve több logikai csoportot képvisel. Egy részük a múlttal, másik a jelennel, harmadik a jövővel foglalkozik. A múlttal foglalkozó rész csillagászati, evolúciós vagy antropológiai szempontokat követnek, fő célja az, hogy megalapozza a későbbi fejezeteket. A jelennel foglalkozó részekben azt vizsgálja az író, hogy egészen pontosan mi is az, ami létrejött. Milyen az ember valamint a bioszféra helyzete. A világon alapvetően mégis csak kétfajta életmód létezik, a vadászó-gyűjtögető valamint a mezőgazdálkodó. A kötet a jövőnkre vonatkozóan is tesz óvatos kijelentéseket. Az alapvető kérdése, Jobban élünk-e, mint tízezer évvel ezelőtt? Nos, hadd ne spoilerezzek, biztos vagyok benne, hogy aki elolvassa, annak számára egyértelmű lesz a válasz. Minden, a könyvben szereplő állítás tudományosan szilárd alapokra épül, az irodalomjegyzéke elképesztően részletes a név és tárgymutatójával együtt.

Maga az író is hangsúlyozza a bevezetésben, amelyet én is alá tudok támasztani, hogy semmilyen speciális előismeretre vagy egyetemi végzettségre nincsen szükségünk ahhoz, hogy megértsük vagy élvezni tudjuk a könyvet, csupán az értő olvasásra valamint alapvető középiskolás ismereteinkre. A könyv egy háromkötetes mű első része, folytatása az Erkölcs és civilizáció (amely azzal foglalkozik, hogy milyen változások történtek az erőszakosság, erkölcsös viselkedés, depresszió, munka-és alvásidő dolgában) és A fenntarthatatlanság pszichológiája. Jelenleg a második kötet elején tartok, ha befejezem erről is mindenképpen szeretnék pár sort írni, mivel hasonló hatást gyakorol rám, mint amilyet a szóban forgó kötet tett.

A könyvet Horváth Balázs írta, aki a győri Széchenyi István Egyetem Környezetmérnöki Tanszékének oktatója. Sajnos én nem vagyok annyira szerencsés, mint amennyire egy nagyon kedves barátnőm, ugyanis ő részt vehetett a szerző előadásain Környezetvédelemből/Környezet egészségtanból. Elmondásai alapján élvezet volt hallgatni az óráit, ebben a könyv elolvasása után egy percig sem kételkedek.

Remélem sikerült felkeltenem az érdeklődését pár embernek, nagy öröm lenne számomra, ha a visszajeleztek a fórumon vagy akár a Support felületen az ajánlásaimmal (júliusi és a jövőbeli) kapcsolatban. A novemberi számban Goethe Faustját vagy Bulgakov A Mester és Margaritáját tervezem ismertetni.

Horváth Balázs - A beteg bolygó.jpg
Szerző: KlarJó ha tudod - Telegram


A telegramok egészen a játék kezdete óta velünk vannak, azonban többször érkezett már a Support csapata felé segítségkérés ezzel kapcsolatban, emiatt úgy gondoltam, hogy ezt a témát választom a mostani The West Times újsághoz.

A kommunikáció egyik lehetséges módja a telegram, amely a kocsmai chat előtt élte a fénykorát. Manapság már csak akkor használjuk, ha nem online az üzenetünk fogadója, vagy éppenséggel harcba hívó levelet küldünk a közösségünk számára. Az üzenetünk közlésére maximum 5000 karakter áll rendelkezésre, viszont ez csak az egyszeri küldésre vonatkozik, nem pedig a beszélgetés teljes tartalmára.

A levél megírásakor a címzett mezőnél megadhatjuk manuálisan azt a személyt, akinek küldeni akarjuk a levelet, vagy ha csoportos telegramot szeretnénk küldeni, akkor ötféle listából választhatunk (feltéve, hogy tagjai vagyunk egy városnak valamint egy szövetségnek, ha nem akkor "nincs bejegyzés a címjegyzékedben" szöveg szerepel a helyükön), amely az épp aktuális csoportokban lévő játékosokat helyezi a címzettek közé. A barátok gomb a barátlistánkon szereplő játékosokat illeszti be a mezőbe, a többi pedig evidens. Annyit még megjegyeznék, hogy városvezetőnek számít az, aki városi tanácsos vagy alapító illetve a szövetségi vezetők azok, akik az adott szövetség alapító városának ugyanilyen rangú várospolgárai.

Image2021-9-1 1-13-24.png

Ha olyan játékosoknak szeretnénk csoportos levelet küldeni, akik egyik ilyen kategóriában sincsenek, akkor pontosvesszővel (;) elválasztva kell a játékosneveket beírni a mezőbe. A lista legvégére nem szükséges pontosvesszőt írni. A fenti képen pont nem látszódik, de ha azt szeretnénk, hogy csoportos telegramot hozzunk létre, akkor mindenképpen pipáljuk be a négyzetet, mert ha nem akkor minden egyes címzettnek egyesével küldi el a rendszer a levelet, mintha "személyesen" csak neki címeztük volna. A tárgy és az üzenet mezőre is ugyanaz a szabály vonatkozik, legalább három karakter hosszúságúnak kell lenniük, valamint magunknak nem írhatunk telegramot. Az a játékos, aki legelőször megírja a Support rendszeren keresztül nekünk, hogy mégis hogyan sikerült kiviteleznem azt, hogy két karakterből (Smile.png) álló üzenetet küldtem el egy telegramban, azt megjutalmazom 100 aranyröggel.

Image2021-9-1 1-27-29.png

A levél megírását követően van lehetőségünk játékosokat felvenni a levelezésbe, viszont a felvett játékos a levél előzményeit nem látja, csak azokat a tartalmakat, amelyek a belépése után íródtak. Ahogyan látszódik a képernyőképen, ez az előzőleg mutatott telegramban történt, viszont Syntex nem tudja miről maradt le, a már említett okból kifolyólag.

Image2021-9-1 1-31-27.png

Lehetőségünk van játékostársaink levelezését blokkolni, viszont ez nincsen szinkronban a kocsmai üzenetek mellőzésével, tehát /ignore Klar parancs kiadása esetén még tudtok tőlem telegramokat fogadni. Blokkolni játékosokat az "Új telegram" írása gomb mellet van lehetőségünk, ide egyszerűen csak be kell írni a nevet, viszont egyszerre csak egyet lehetséges.

Image2021-9-1 1-38-19.png
Image2021-9-1 1-37-51.png

Attól függetlenül, hogy valakit blokkoltunk, még tudunk neki üzenetet küldeni, csupán fogadni nem tudunk tőle (szóval ő nem tud írni nekünk). Egy játékos ezen listából való eltávolításához egyszerűen csak kattintsuk a neve mellett megtalálható kuka ikonra. Továbbá, ha egy olyan játékosnak próbálunk tg-t írni, aki blokkolt minket, akkor a következő ablak fog fogadni minket.

Image2021-9-1 2-5-36.png

Ha elkezdtünk egy új levelet írni, de olyan információra van szükségünk, amely egy másikban található meg, akkor csak kattintsunk a "Vissza" gombra, majd lépjünk át egy másik telegramba (teszt), amelyikből ki szeretnénk nyerni ezt az információt. Zárjuk be ezt az ablakot (teszt) majd az "Új telegram" gombra kattintva vissza tudunk lépni az eredeti telegramunkhoz, amelyben megmaradt minden addig begépelt karakter. Fontos hozzátennem, hogy ez nem működik akkor, ha bezárjuk a telegram (amelyet még nem küldtünk el) ablakot, csak ha így járunk el.

Image2021-9-1 1-45-28.png
Image2021-9-1 1-46-46.png
Image2021-9-1 2-11-15.png

A telegramokat különböző csoportokba tudjuk áthelyezni annak érdekében, hogy hamarabb megtaláljuk őket. A levél kijelölését követően húzzuk az egeret a képen látható gombra és már ki is választhatjuk, hogy melyik mappába helyezzük át. Az ablak alján található szűrő segítségével tudjuk az adott kategóriában lévő leveleinket megtekinteni.

Image2021-9-1 1-54-21.png

A sor végén található zöld gombbal tudunk egy játékosnak közvetlenül baráti felkérést küldeni. a pirossal pedig jelenteni az adott levelet, ha abban olyan tartalom található meg, amely sérti az ÁSzF-ben elfogadottakat.

Image2021-9-1 1-57-13.png
Image2021-9-1 1-57-41.png

A csoportos telegramokhoz a barát kéréshez hasonlóan tudunk új embert hozzáadni a már jól ismert (pontosvesszővel elválasztott) módon. A telegramok jobb felső felében lévő szűrők segítségével többféleképpen tudjuk áttekinteni leveleinket.

Image2021-9-1 2-13-26.png

A levelünkhöz felhasználhatunk bizonyos formázási segédeszközöket, amelyeket az ún. bb kódok közé kell beírnunk. Az "Előnézet" gomb segítségével megtekinthetjük levelünket, hogy formázást követően hogy fog úgy kinézni, mint ahogyan a címzettek látják.

Image2021-9-1 2-18-57.png
Image2021-9-1 2-19-19.png

Végszó gyanánt még megemlíteném, hogy, ha töröltök egy levelet, akkor sajnos nem tudunk a játékosok segítségére lenni, mivel ezeket nem tudjuk visszaállítani. Remélem, hogy nem sikerült túl kesze-kuszára a mostani ismertetőm, valamint hogy sikerült ismételten újat mondanom pár játékosnak. Szívesen olvasom visszajelzéseiteket mind a fórumon mind pedig a Support levelezési rendszerében.

Szerző: KlarVadnyugati versek


Ismertem egy embert...

Ismertem egy jó embert
Keze sosem tartott fegyvert
Más szívébe nem döfött késeket
Mégis teljesen egészségesként élhetett...


Ismerte ugyan, mit jelent a rossz
De elítélte azt, ami tulajdonképp gonosz
Barátom volt odahaza, nem hagy nyugton emléke
S lám tudom azt is, hogy visszatér, majd egyszerre...


Ráismersz-e alanyunkra?
Ő volt, ő él és ő lesz mindannyiunk boldogsága
Sokatoknak mégse volt elegendő nyitottsága
Kínoztátok és gyűlöltétek csak vesszen pozitív kisugárzása...


Mert bűnös a vadak világa
Nem okul senki civilizált polgárok módjára
Ezért lesz eme földön háború, amíg nem ér véget
A téren és időn át, amíg marad egy szusznyi lélegzet...


Benned merült-e, már fel egy olyan kérdés?
Mit tehetsz világodért vagyis a békéért?
Kultikus vagy épp barbár módon őrzöd léted?
Apró morajlással él minden okozat benned...


Megismerünk száznál is több gazembert életünk vágtáján
Talán százon túl, ha megérjük egy se marad annyi gyertyánál
El is potyognak mellőlem, persze születnek a világba bőven
Viszont a lényeg változatlan, hisz barátnak marad az értékrendem...


Mit írjak, még mire lennél kíváncsi?
Ha szeretnél megismerni kezdj el játszani
Minthogy az én lényem túl gyermeki
Másképpen nem leszel képes megismerni...


Létezik egy játék, amibe szó szerint szerettem bele
A vadnyugaton viszont számos titok lappang rejtélyként feltüntetve
Küldetések sorai várják a kíváncsi XXI. századi látogatót fel az internetre
Szinte éteri szintű csatákra vágynak egymás pajtásai estelente...


Valójában függőjévé lettem eme vad világnak
Kicsi a világ, mégis megnő, ha belecsöppensz magad
Láttam jókat, láttam rútakat is, de ettől semmi jobbat
Ideje lenne tán útnak erednem, hogy kinyíljon előttem egy valódi nyugat?


Burokban éltem bevallom
Állati rossz szokásom
De kisebb az én gondom
Mint ezreké ezen a pusztán virtuális világon!


Vagy van hozzám hasonló?
Téged is megszólít ez a szó?
Hiszen egyek vagyunk, egységben a jó
Csak gondold végig merre nyílhat fel a vészkijáratot jelző ajtó.

Szerző: Krisztoph SnowVadnyugati konyha


Itt az ősz, az aratás, betakarítás ideje. Olyan ételt főztem, aminek a hozzávalói közt ott az ősidők óta ismert táplálékforrás, és a ma legnagyobb területen termesztett szántóföldi növényünk, a kukorica. Az újság 2. születésnapja alkalmából kétféle vadnyugati ételt készítettem szeptemberre. Az egyik, hogy folytassuk az idei év sorozatát, a konyhában készülő buff, a:

Kukoricaropogós

Hozzávalók:

Kukoricaropogós hozzávalók.jpg
 • 250 g kukorica (lehet konzerv, vagy csőről lefejtett főtt kukorica is)
 • 25 g liszt
 • 1 tojás
 • őrölt bors
 • olaj a sütéshez

Elkészítése:

 1. A kukoricához hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, ízlés szerint sót és őrölt borsot. Átkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán belekeverjük a kukoricás masszába.
 1. Egy serpenyőben ujjnyi olajat hevítünk, ha forró, evőkanállal nagyobb galuskákat szaggatunk bele a kukoricás krémből, majd forgatva aranybarnára sütjük.
Kukoricaropogós.jpg

Tipp: Tálaláskor, ha szeretjük, meglocsolhatjuk kapros vagy snidlinges tejföllel, joghurttal.


A másik étel, egy mexikói fűszerezésű, sokféleképpen elkészíthető fogás, ahogy én készítettem most:

Burrito

Hozzávalók: A tésztához:

 • 200 g kukoricaliszt
 • 4 egész tojás
 • 2,5 dl tej
 • csipet só
 • kevés olaj a sütéshez

A töltelékhez:

 • 1 evőkanál olaj
 • 1 kis fej vöröshagyma
 • 2 gerezd fokhagyma
 • 500 g darált marhahús
 • fűszerek (1-1 teáskanál őrölt csilipaprika, só, oregáno, római kömény, kevés őrölt bors)
 • 1 piros kápia paprika
 • 2 közepes paradicsom
 • 200 g kukorica (előfőzött vagy konzerv)
 • 200 g vörösbab (előfőzött vagy konzerv)
 • 1 csésze rizs
Burrito hozzávalók tészta.jpg   Burrito hozzávalók töltelék.jpg

Elkészítése:

 1. A rizst megfőzzük és félre tesszük. A felaprított vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát , majd a darált húst, és addig sütjük , míg a levét el nem fő. Hozzáadjuk a fűszereket, a kockára vágott paprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt addig pároljuk, míg a paradicsom és a paprika is megfő. Belekeverjük a kukoricát, a babot, egyet kettőt forralunk rajta. A tűzről levéve hozzákeverjük a főtt rizst.
 2. Amíg hűl, elkészítjük a tésztát.
 3. Az egész tojásokat felverjük, beleöntjük a kukoricalisztet, kevés sót, és kb. két és fél deci tejjel kikeverjük, hogy sűrű, palacsintatészta jellegű masszát kapjunk.
 4. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd akár a palacsintát, először az egyik felét, majd megfordítva a másik felét süssünk vékony lepényeket. Kb. 6 darab lesz belőle.
 5. Tegyünk egy kisült lapot tányérra, majd halmozzunk a közepére tölteléket. A lap alsó részét hajtsuk a töltelékre, majd hajtsuk be a két szélét.
Burrito.jpg

Jó étvágyat!

Szerző: MonóNyereményjátékok

Előző számunkban egy végtelenül egyszerű feladvány volt. Egy kirakós utolsó darabkájának a betűjelét kerestük!

A helyes megfejtés: C jelű puzzle

Nyertesek:

 • zsofika.b
 • gigipantano
 • Jane Foxx

Gratulálunk nektek! A nyereményeket a Support rendszeren keresztül igényelhetitek a Versenyek és nyereményjátékok kategóriában.


Szeptemberi feladvány


A jubileumi The West Times szeptemberi lap alkalmából egy különleges játékkal készültünk számotokra, amelyben az újsággal kapcsolatban tesztelhetitek le a tudásotokat! Az összes TWT újságot megtaláljátok ezen oldalon, javasoljuk a használatát. Különböző kérdéseket fogalmaztunk meg a számotokra, ezekre kell legalább 10 helyes választ adnotok, hogy esélyetek legyen megnyerni a nyeremények valamelyikét. Nem is húznám tovább az időt, jöjjenek a kérdések!


1. Hány havi The West Times újság jelent meg a játékosok számára az évek folyamán?
a. 23
b. 24
c. 25
d. 26
2. Hány újságban nem jelent meg interjú?
a. 0
b. 1
c. 2
d. 3
3. Melyik számban jelent meg a következő novella: "A kis "apacs" hazatérése..."?
a. 2021. január
b. 2020. január
c. 2019. október
d. 2021. február
4. A legelső TWT számban Macaron még milyen fűszernövényt javasol a Konyhai rovatban jalapeño helyett?
a. kakukkfű
b. chilipaprika
c. rozmaring
d. szegfűszeg
5. A Syntex-szel készült interjú folyamán hány kérdést tett fel neki Krisztoph Snow?
a. 9
b. 10
c. 11
d. 12
6. Mikor van a tartalmak legkésőbbi beküldésének a határideje?
a. következő hónap első napján 12:00-ig
b. adott hónap utolsó napján 23:59-ig
c. az újság publikálása utáni 5. percig
d. adott hónap utolsó napján 12:00-ig
7. A tavalyi nyereményjátékunk (2020. szeptember) kérdésére mi volt a helyes megfejtés? "Kérdés: Honnan szerzett zebrát a boszorkány?"
a. az állatkertből
b. szafariparkból
c. Henrytől
d. a cirkuszból
8. Wyatt Earp melyik újság ismeretterjesztő rovatában szerepelt?
a. 2021. április
b. 2020. október
c. 2020. március
d. 2020. július
9. Hány fokra kell előmelegíteni a sütőt Monó KÁVÉS-WHISKEY-S CSOKITORTA receptjénél?
a. 160
b. 180
c. 200
d. 220
10. Hány forintba került anno Jeffrey Archer - Párbaj kötetem?
a. 99
b. 100
c. 199
d. 1999
11. Összesen hány játékbeli ételt/tárgyat készített el Monó a vadnyugati konyha rovat keretében?
a. 6
b. 7
c. 8
d. 9
12. Milyen sorral folytatódik Krisztoph Snow Beteg világ című verse? Tökfaragó bajnokok mindenfele...
a. Csokit, cukrot kérnek: "Ide vele!"
b. Bocit, cukrot kérnek: "Add csak nekem!"
c. Csokit, buffot kérnek: "Ide vele!"
d. Kocsit, cukrot kérnek: "Add csak nekem!"
13. Melyik számban készült interjú Gerry Soprano-val?
a. 2019. november
b. 2020. szeptember
c. 2020. január
d. 2021. február
+1. Melyik a TE kedvenc The West Times rovatod?

Nyeremények: Legalább 11 helyes választ adó játékosok közül kisorsolunk négy szerencsés nyertest, akik a TW-Times szettből szabadon választhatnak egy-egy tárgyat.

Beküldési határidő: 2021. szeptember 30. 20:00

A beküldéseket a Support rendszeren keresztül várjuk a Versenyek és nyereményjátékok kategóriában.

A részvétellel elfogadod a Versenyszabályokat.

Szerző: KlarImpresszum

A The West Times havilap havonta jelenik meg.

Szerkesztők és közreműködők

Klar
Mandarinrece
Krisztoph Snow
Mono
Bogyo
Oldfox
Simple
Syntex

Elérhetőség

Kapcsolat: https://support.innogames.com/connect/west/hu
E-mail: info@team.the-west.hu
Archívum: https://wiki.the-west.hu/wiki/The_West_Times

Minden tartalom esetén a beküldési határidő az adott hónap utolsó napján 12:00 óra. » Beküldési részletek Ez alól kivételt képeznek a nyereményjátékok beküldési határideje alkalmanként, Ez esetben külön feltüntetésre kerül a beküldési határidő.

Nyereményjátékok alkalmával szeretnénk közzétenni a nyertesek játékosneveit. A feltételezésünk az, hogy a játékosok egyetértenek azzal, hogy a nyertes nevét megemlítjük. Ez vonatkozik hirdetésekre és minden más beküldésre is. Bárki, aki ezzel nem ért egyet, kifejezetten jelölnie kell a megoldás benyújtásakor.

A Vadnyugati novellában megjelenő tartalom teljesen fiktív jellegű, továbbá az oldalon felelhető filmkritikákban megjelenő filmek korhatárosak lehetnek. Minden tartalom csakis saját felelősségre tekinthető meg. A The West mentesül minden felelősségvállalás alól ilyen esetekben.