Gyors elérés

Dock inventory.png
Dock quests.png
Dock sets.png
Dock duels.png
Dock towns.png
Dock jobs.png
Dock crafting.png
Dock fort battles.png
Dock adventures.png
Dock achievements.png


Még több játék


Kövess minket!

Innen: The-West wiki HU


The West Times logo.png


Aktuális frissítések

 • 2.106-os frissítés
 • 2.107-es frissítés
  • Minden szakma 6 új receptet kapott.
  • 700-ról 800-ra emelkedett a maximális mesterségpont.
Szerző: Alex
Szeptemberben elérhető kalandok


{{{2}}}px
A Colcord történet
Eredmenyek friends.png
08.11. - 09.30.
Eléréshez szükséges: Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak: Colcord lova, buffok


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
Aratási idő
Harvest time3.png
08.22. - 09.16.
Eléréshez szükséges: 10-es szint, Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak: buffok


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
Munka napja
Eredmenyek munkanap.png
08.27. - 09.02.
Eléréshez szükséges:10-es szint, Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak:
-Először elvégezve: Grill kötény
-ismételhető: képességpont
Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
A hegyi farmer és a pásztornő
Pásztor.png
09.12. - 10.06.
Eléréshez szükséges:48-as szint, Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak: Buffok, Pásztor/lány/ kulacsa


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
Az Oktoberfest közeleg
Eredmenyek mug.png
09.14. - 09.27.
Eléréshez szükséges:Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak:buffok, képességpont


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


Szerző: Alex
Aktuális event: Aratási idő - esemény

Banner event harvest 1598x98.png

Az event a nyár végét az ősz közeledtét hivatott jelezni ahol 150 Búzakalászt tudunk összegyűjteni, amiben sok érdekes és értékes jutalom található. Van gyűjtőkártya, új kalandtárgyak és igen értékes italok a kalászokban.

Az event hozott magával egy új kalandsort is, melyet a kalászokból nyitható új tárgyak segítségével tudtok lezárni.

Szerző: Alex
Speed világ

Nemrégiben, pontosabban augusztus 30-án járt le a Speed játékunk. Összesen 80 játékost hirdettünk ki valamely kategóriában győztesnek. A világ változatos beállításainak hála egy kicsit más perspektívából lehetett megismerni a Vadnyugatot.

Az Awesomia erődharcokon most mindkét felet egyaránt értékes nyereményekkel díjaztuk, így a hangsúly végképp a szórakozásra helyeződött és nem az számított, hogy ki nyer - persze, ettől függetlenül, a győztes győztes marad. :D

Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk tőletek a versenyről, és nagyon örvendünk, hogy jól éreztétek magatokat. Már dolgozunk a következő játékon, amely terveink szerint sokkal hosszabbnak, összetettebbnek és szórakoztatóbbnak ígérkezik, mint a jelenlegi volt. Tartsatok velünk, hamarosan további részletekkel jelentkezünk! :)

Zárásként pedig meg szeretnénk osztani egy üzenetet az egyik résztvevőtől:

Ebben a levélben szeretném megköszönni mindenkinek, (akár várostag !!! de főleg nekik !!!, akár nem) hogy részt vehettem és jól érezhettem magam a ma (2019. 08. 30-án) lezárult Speed szerveren.

Nagyon sokat tanultam ebben a 3 hétben. Úgy érzem jó társaság verbuválódott össze. Az életben is simán találkoznék velük, egy egy-forma italra. Persze volt konfrontáció, összesúrlódás, de valahogy csak megoldottuk .

Éljen a Sex Drog Rock n Roll

Üdv, Pixi90

Szerző: Syntex
Terveink Szeptemberre

Az ősz kezdete még nem ad okot arra, hogy hátradőljünk, nincs idő a pihenésre, hiszen további izgalmakra számítunk. Hamarosan véget ér az Aratási idő eseményünk, és ezt követően kezdetét fogja venni az Oktoberfest. Készen állsz?

De ne szaladjunk ennyire előre, még rengeteg termést kell begyűjtetünk. Még tartogatunk pár meglepetést, és még egy kis nyereményjátékon is részt vehettek hamarosan, tartsatok velünk!

Az új 2.108-as frissítési csomag is élesítve van, kedden (szept. 3) érkezik hozzánk.

Szerző: Syntex
Riport - Pimpa1977

Hogyan találtál rá a The West-re?

Angliában élek, és amikor ide költöztem, volt egy időszak, hogy esténként egyedül voltam egy szobában, és magyarokkal chateltem. És valaki megemlítette, hogy ő ezzel a játékkal játszik. Rákerestem, és regisztráltam. Akkor V5 volt a legfrissebb szerver, és a kalandok adták meg a játék alapját.

Mikor kezdted a játékot?

A játékot 2009 június 25-én kezdtem.

Mikben, vagy kikben találtad meg azt, ami már ennyi ideje itt tart?

Ez eléggé átfogó kérdés, nehéz lenne rá egy mondatos választ adni. A játékban eleinte az kötött le, hogy ingyenesen lehetett játszani, és lépést lehetett tartani még a prémiumot használó játékosokkal is. A városba, ahova kerültem, egy nagyon jó csapat fogadott, és akkoriban párbajosként kezdtem játszani. A város/szövetséges társak védelme volt az, ami miatt úgy éreztem, hogy többször rá kell néznem a karakterre. A játékba ezután került be az erődharc. Az erődharcokban pár hónap elteltével én voltam az első, aki teljesen erőre és életerőre pontozott, hogy a csapat nagy sikereket érhessen el, és emiatt a V3-as fő karakterem -kisebb nagyobb kitérésekkel- életerőre van pontozva az erődharcok miatt. Több világra regisztráltam, és volt idő, hogy egyszerre 8-10 karakterem is volt. De semmi nem tudott jobban lekötni, mint a harcok, így szép lassan azok a karakterek, amik nem voltak erődharcra pontozva és nem katonák, szép lassan törlésre kerültek. Mind a mai napig a játék legnagyobb részét ezek teszik ki nálam. Emlékszem, hogy amikor elkezdtem, szerverenként több tízezer regisztrált játékos volt, így a harcokra sokszor csak a megfelelően pontozott játékosok kerültek be. Manapság örülünk, ha a közepes erődök tele vannak. Mostanság egyre többet gondolkodtam el a törlésen. Ami még itt tart, az a rekordok, amiket el tudok még érni a játékban, mint például a százezer kitérés elsőként a magyar szervereken.

Van-e esetleg ötleted/javaslatod a játékkal kapcsolatban?

Ötletelés és javaslattétel mindig van. Azonban sajnálatos módon sokszor nem történik semmi. Mostanra már a sok öreg eljutott arra a szintre, hogy nem javasol semmit. Feljön, játszik, és arról beszél, hogy abbahagyja. Sajnos ez tendencia lett. Nagyon sok játékos eltűnt az évek során, amióta játszom, és főleg azért, mert nem tudtak lépést tartani a rögösökkel. Főleg mióta az újabb és újabb rögös szettek kijönnek, akinek van pénze az megveszi, akinek nincs az meg szenved. Ugyanis esélye sincs bármiben is kiemelkedő teljesítményt nyújtani. Ha csak az MPI-t nézzük: Én a fegyveremet sok-sok rögért vettem meg. Sokan kilépnek amikor meglátják, hogy ellenem kell játszani. Amit tökéletesen megértek, hiszen senkinek nincs kedve céltáblát játszani. Erődharcokon talán nem ennyire látható a helyzet, de ha az egyik csapatban például akadna 8-10 ember, akinek nem esik nehezére rögös fegyverekből 3-as szintűt összedobni, akkor az ellen kb csomagolhat. A játék nagyon kiegyensúlyozatlan ebből a szempontból, és úgy tűnik, hogy az is marad. Az a baj, hogy nincs elég játékos , ami talán a kiegyensúlyozatlanságnak köszönhető. Ezért vannak a rögös tárgyak negyedévente kihozva, hogy aki fizet a játékért, az költsön pénzt, hogy megérje ezt tovább fenntartani. Viszont így a játék szépen lassan kihal. Véleményem szerint a játék megérdemelne egy reklámozást, és talán egy újrakezdést, mindenféle túlzásba esés nélkül a rögös felszerelések kihozatalával kapcsolatban. Eleinte például 4-5 évig ugyanaz a felszerelés volt amit használhatott mindenki. A csapat teljesítményén múltak a harcok. Mostanában évente akár 2x is cserélek ruhaszettet, csak, hogy olyan teljesítményem legyen ami elfogadható.

Ugye te voltál mind a kettő erődharc-bajnokságon. Mik az észrevételeid ezzel kapcsolatban, örülnél-e ha mondjuk minden évben megrendezésre kerülne?

Az erődharc bajnokság nagyon jó ötlet. Teljesen felrázza a játékot, előtte és utána hónapokig aktívabb mindenki. Bár nem tudom, hogy az évenkénti megrendezés mennyire lenne jó. Talán két évente a jó, mert ha évente lenne, akkor egy idő után elcsépeltté tenné a dolgot.
Szerző: Mandarinrece
Hirdetések

Plakátok felragasztása.png
Dugoo.. hirdetése
Floridán termékbeszerzőket keresek. Georgiáról és Hawaiiról 4-4 millió dollárt cserélek Floridára. Valamint Eldoradóról, Hawaiiról, Georgiáról kancsókat vinnék Floridára. Mindezekhez elértek Floridán dugoo.. név alatt.

Hermelin von Silver hirdetése
Sziasztok Eldorado, ès Dakota szervereken keresem megvètelre a bohòc szett darabjait! A rèszletekèrt ìrj rám! Dakotan Lady Silver a nevem

El Sacerdote
Levél darabjait vennék Georgián!

Veszedelem00 hirdetése
Minden világról pénzt, felszerelést Floridára cserélek. Aktuális világon a cseréim a profilomon megtalálhatóak, a nevem: Veszedelem00. Floridán keress!

Suhipuhi hirdetése
Folyamtatos pénzszállítás Floridáról V1-re. Több lépcsős, fokozott biztonsági intézkedések mellett! Roncsolás-mentesen nem nyitható pénzszállító tasakokban! Jutalék nélkül! Floridán kapod, V1-n adod Üdv, Suhipuhi

takcs02 hirdetése
Iowa szerverre várunk kalandvágyó erődharcosokat: támogatás, pontozás, fejlődés támogatva. Létszám esetén nyereményjáték. Szükség esetén új város építése erőviszonyok kiegyenlítésére. Remek hangulatú, izgalmas harcok, gyere te is! (Kérdés esetén keresd Takcs02-t)

Achilleus1999 hirdetése
V1-en vennék aranykereszteket korlátlan mennyiségben, ártól függetlenül.

Vaimo hirdetése
Floridán eladó boxer, 10 millió dollárért. Keressetek ott Vaimo néven, tg-ben, vagy cseten.

almanadrag hirdetése
Jacksonville világon átadnám [Útmutató a bányász burger sütéséhez] receptemet [Útmutató a szövetdoboz elkészítéséhez] receptért cserébe (Ez utóbbit kérném). Ugyanitt vennék: tinta, papír, lenrost termékeket nagy mennyiségben, illetve keresek megvételre: [Útmutató bőrkabát készítéséhez], [Útmutató hátas páncéljának gyártásához] recepteket. Jackon világon almanadrag néven találsz meg.

Igymarad hirdetés
Kentuckyn vennék Elfego Baca párbajfegyvert és Jeremiah Johnson balkezest. Igymarad néven megtaláltok
Plakátok felragasztása.png

A hirdetések rovat következő frissítése: 2019. szeptember 20-án.

Filmkritika - Django elszabadul

A tartalom eléréséhez kattints a sárga mezőre!

Az alábbi tartalomban megjelenő film megkeresése és megtekintése csak 18 éven felülieknek ajánlott!
Olyan történet a szerelem mindent elsöprő erejéről, amely a rabszolgaságról szól, arról, hogy, még a legsötétebb korban is fény csillanhat a feketék szürke hétköznapjaiba, abba a korba, ahol főszereplőnk története szerint kedvesét kell megmentenie. Ajánlom mindenkinek, aki szintén kicsit is rabságban érzi magát, de küzd a rabláncai ellen. A történet szempontjából nézve ez a film hűen tükrözi a kor jellegzetes vadnyugati stílusát, értem ez alatt a brutalitást, az iróniát, amely a rabszolgák életét szőtte át és persze az összekapcsolódást az 1966-os és 1987-es filmmel, amiben Franco Nero játssza Djangot, viszont megjelenik ebben a filmben is talán csak nosztalgikus elemként a rajongók nem kis örömére. Talán ez utóbbi vita tárgyává is tehető lenne, azonban, én, úgy vélem nem véletlen szerepel az új változatban Nero úr. Mint mondtam és tartom is magam ehhez szerintem kellett az a rész a filmbe, amelynél a két Django karakter találkozik egymással és ahol el is hangzik a jellegzetes mondat: "A d-t nem ejtik..."

Mindazonáltal a színészeket illetően Dicaprio zseniálisan hozza a gonosz, ám mégis úri ember formáját. Ő az az ember, akit más vadnyugati filmben viszont szerethetővé tettek, mint például a Visszatérőben, csak ez most nem tartozik ide... Viszont Django ellenségeként nem is inkább Mr. Calvint alias Leonardo Dicaprio-t emelném ki, sokkal inkább a kőszívű főrabszolgát, Stephen-t alias Samuel L. Jacksont. Igen, ő az, akitől ebben a filmben valójában sokkal inkább lehet tartani, hiszen ő jött rá a két főszereplő tervére is.

Továbbá eljutottunk most a Dochoz is, aki eltervezte, hogy segít Djangonak. Nos, nekem személy szerint egy dolog nem tetszett ebben a filmben, úgy összességében. Méghozzá a vége felé, mikor a doki szívén lövi a gazdát, Calvint. Végződhetett volna máshogy is a sztorija, de Ő mégis, úgy döntött, hogy inkább választja a biztosnak tűnő halált jelezvén is társának Djangonak, hogy a túl nagy kísértés végett. Pedig a film közepén, még hozzá is tette, hogy nem akarja azon a helyen végezni, csak hát, mind tudjuk, akár magunkról is, hogy a kísértés az bizony a legnagyobb úr talán ebben én sem tévedek.

Rátérve a történet végére, úgy hallottam képregényt is csináltak a filmnek a folytatásából, amit nekem személy szerint nem volt szerencsém kézbe venni, mert szerintem külföldi a képregény, de fontosnak tartottam megjegyezni ez utóbbit is, ha már a film fináléjához érkeztünk meg.

Úgy gondolom a játékbeli profilom alapján is, hogy nem is tudták volna jobbra megforgatni a záró képsorokat, hiszen mindent elmond magáról, ahogyan Django a levegőbe küldi a dinamitokkal megrakott fő gonoszt, Stephent és a rezidenciát, Candylandet.

Összességében el is mondhatnánk, hogy annó Quentin Tarantino tökéletes filmet rendezett a rabszolgaság bemutatásáról, de ez sem állhatná meg a helyét szerintem, ha tudatában vagyunk, hogy ennél csak jobb film követte Django-t az Aljas nyolcas formájában. De ez, már talán egy másik téma lehet.

Értékeljünk: Ehhez a filmhez én olyan embert ajánlok, aki maradéktalanul elítéli a rasszizmust, nassolni valónak a filmhez fehér tortát javaslok, valamint vigyél magaddal szótárt, mert mindenképp érdemes ezt a filmet is eredeti nyelven megnézni, hiszen olyan szöveget is tartalmaz.Szerző: Krisztoph Snow


Vadnyugati novellák

Billy estéje

Mese az első párbajleckéről és a nagypapa rozsdás coltjáról...

„Hangos muzsikaszó, tányérok, evőeszközök csörömpölése hallatszott ki a városi kocsma bejárata felől. Azt suttogják néhányan itt kevésbé sem kellemes az élet Old Liberty mindig forgalmas épületeinek a környezetében. Valahogy mégis a mai nap békésen telt el a lakók között. A város polgármestere épp ezen a szép verőfényes napon adta át a felújított bankot, ami azóta szorult javításra, mióta utat tört magának a válság. Az emberek egyre szegényebbek voltak. Ruházati cikk is alig akadt, miután a kereskedők tovább álltak a pusztulásra váró vidékről. A bűnözés minél inkább erősödött és a lakók többsége nem rettent vissza, még a gyilkosságtól sem, ha arról volt szó. Egy nap a polgármesternek elege lett a város további igazgatásából és már majdnem úgy döntött, hogy távozik feladva ezzel egész korábbi munkáját, életét. Nem bírta elviselni, hogy bármivel próbálkozik, vagy bármilyen seriffet nevez ki mindig ugyanarra a pontra lyukad ki a városának sorsa. Az emberek hiába kerültek börtönbe, hiába kaptak büntetést, nem tanultak hibájukból és ismételten a fegyverükhöz nyúltak. Mindez már elég rég volt, de most sem lehet elfelejteni mennyi sikoltozást lehetett hallani abban az időben. Most, úgy tűnik, megismétlődik a helyzet, bár igaz más fordulatokkal, mert az ember maga is változik, de a lényeg mindig ugyanaz marad. A pénz. Mert akkor, még magam sem ismertem a világot és zöldfülű voltam. Ifjú, mint a repülni vágyó sas madár, de fürge és oly bölcs, hogy úgy gondoltam magam is elbírok bánni egy egész indiánrajjal. Legalábbis, csak hittem, de később gyorsan ki is kellett derülnie mekkorát tévedtem. Szívembe a csalódás jeges zuhatagként ömlött be lefagyasztva tiszta józanságomat. Mindazt, amit előtte hittem a világról kitörölte egy vágy, ami annyira szorított, ami annyira fojtogatott, hogy bárkivel képes lettem volna végezni, aki utamba kerül. Egészen addig kínoztam magam, míg végül adódott az alkalom és a vágy eluralkodott egész testemen és a véres bosszút megtoroltam apám gyilkosán.”

-Ki ölte meg apád? – bukkant elő a semmiből váratlanul Drake, mialatt körülöttem lázasan itták csapolt sörüket a fiúk és hallgatták olyan régi történetem, mint amilyen a whiskyje volt Henrynek, a csaposnak odalent a kocsma pincéjében.
-Nem ki, inkább mi, azaz nem Mi, hanem inkább csak egy semmire kellő indián csapat törzsfőnöke, aki mellesleg már népénél leszerepelni tűnt és Napja is egyre jobban nyugvóba ereszkedett, amíg végül könnyítettem a lelkén, hogy úgy mondjam. – feleltem higgadtan, miután nyugodt arccal rám tekintve várja a válaszomat nem csak jó barátom Drake, de az ivócimborák is.
-Na és hogy folytatódik a meséd? Hogy ölted meg az férfit? – teszi fel kérdését hátulról valaki a társaság színe java közül.
-A legegyszerűbb módszerrel, ami létezni tud csak a Föld színén. A saját kínjai végeztek vele. Nekem csupán annyi volt a dolgom, hogy szemébe nézzek és elvigyem jó messze a falujától, ahol ember nem jár 10 mérföldes körzetben. Egy prérifarkas verembe helyeztem el száját bekötve, de a részletekkel fiúk inkább megkímélnélek benneteket, mert magamnak sem volt túlságosan könnyfakasztó látvány. Hiába, fiatalok voltunk és bolondok, vagyis már aki igaz, Steve? – fordultam egy jó húsban lévő fiatal aranyásó cimborámhoz, aki lendületesen bólogatott is kérdésemre négyszer, ötször és a néma csendet felváltotta hirtelen egy elnyúló nevetés.
-Eddig minden világos, de kérlek, folytasd a történetet! - Szólalt meg Freddy mellőlem s hozzátette – Mi történt ezután veled? Megúsztad minden baj nélkül? Soha nem derült fény arra, hogy mit tettél az öreggel? Nem tudódott ki, hogy te voltál?
-Természetesen nem. Már hogy tudta volna meg bárki is, ha mindent elterveztem előre és az egészet az éj kellős közepén hajtottam végre, amikor a faluban mindenki alszik, meg alapjába véve is, hiszen senkinek nem beszéltem a tervemről. Egyszerű volt minden. Az öreg beteg volt, azt hitték meggyógyul, mert jobban érezte magát azon a napon, én kaptam az alkalmon, mikor senki nem volt mellette s ennyivel meg is oldottam a problémáimat. No meg az övéit is.

Még vagy kb. 20 percig elbeszélgettünk egymással, majd mindannyian fogtuk batyunkat és hazabaktattunk családjainkhoz. Henrynél ma én voltam a soros, így mielőtt kiléptem volna a lengőajtón keresztül előtte leróttam az adósságaimat is meg kifizettem a társaság napi fogyasztását. Nem lenne jó pont karácsony előtt egy nappal balhézni össze a mi szeretett kocsmárosunkkal, pláne, hogy ő a lelkét kiteszi nekünk persze a pénzért, hogy mi jót mulassunk esténként öreg, illetve dolgozó éveinkben. Mikor beléptem a ház ajtaján finom illatok lepték el orrom hirtelen. Kedvesem éppen a karácsonyi süteményt vette ki a sütőből. Kis unokáim, mind körülötte és várták, hogy megkóstolható legyen a finomság. A következő pillanatban, már a földszinti nappaliban találtam magam kényelmes karosszékemben ülve, ahogy a csokis süteményt falatozom a gyerekek körében. Belle, kedves kis asszonykám mellettem foglalt helyet a fotel karfájára ülve, átkarolván. A két kis unokám a padlón üldögélt és várta szokásos napi esti mesémet. Ahogy töröm a fejem reménykedve, hogy valamit kigondoljak a családnak, mivel két percnél tovább nem jut, eszembe más arra gondoltam elő adom a ma esti történetemet, persze egy hangyányit finomítva a valóság erőteljes voltán, hogy ne legyen belőle sírás és ne lehessen felkavaró, hanem gyerekszemszögből nézve jobban érjen véget a mese. „Egyszer volt és hol nem volt. Élt egyszer egy szegény favágó ember. Annak volt egy fia.” – kezdtem így, majd gondolataim összeszedve kis szünetet követően folytattam – „Apja a fiát arra szánta, hogy kövesse családi vállalkozásában: az erdőirtásban. Csakhogy Billy nem volt amolyan munkásember típus, mert ő sokkal inkább a szórakozásban lelte örömét. Alighanem minden éjszaka késve érkezett meg a családi otthonba édesapjához, aki igaz tárt karokkal várta, viszont azok végén a kezek cseppet sem voltak olyan elnézőek, mint ahogy az látszott. Egyszer megunta a fiú a pofonok sokaságát, amit az élettől kapott és elege lett apja dirigálásából. Talált is a városban egy ideális helyet egyik jó barátjánál, aki ugyancsak egyedül lakott. Így a fiú szabadon lehetett rabja szenvedélyeinek, főként a kedvenc szerencsejátékának, a pókernek. Beköszöntött a tél, ahogy teltek a hónapok. A fiatalemberből lassacskán tapasztalt pókerjátékos lett. Közelgett a karácsony időszaka és ezzel együtt Billy egy igen nehéz ellenféllel is elszánta magát egy játékra. Akkor még nem sejtette milyen lépést tesz. Akkor nem sejtett, még semmit. Egyetlen lapon múlt Billy szerencséje. Ahogy az lenni szokott nem hagyhatta, hogy veszítsen, így mindent elkövetett, hogy láthassa ellenfelének lapjait. Voltak cimborái is, akik segítették és ő meg is nyerte a játszmát. De az ellenfele átlátott a szitán. Elég eszes volt, hogy később rájöjjön a cselre. Nem volt az a fajta, mint Billy előző partnerei, akiket minden eddigi nehézség nélkül át tudott ejteni. Ő valahogy más volt. Ő látta Billy szemében a sunyi, ravasz cselezési szándékot. Ez el is ért a végéhez. Billy ez alkalommal egy párbajban mutathatta meg mit tud. Egy éles párbajban. Természetesen a párbaj szabályosan meg volt hirdetve időponttal kifüggesztve a városi faliújságra. Billy apja is ott volt. Billy úgy tett, mintha nem is ismerné. Mikor felkészült mindkettő párbajhős és már pont akkor el is sültek az első lövések Billy apja váratlanul előbukkant a semmiből. Meg is lett a következménye. Elérte Billy apját a lövés. A fiú szerencséjére édesapja nem kapott túl súlyos sérülést, de épp eleget, hogy ne tudjon többé lábra állni. Vagyis épp eleget, hogy ne tudjon többé lábra állni valószínűleg. Az orvos szerint egy műtét megmenthetné apját attól, hogy ne töltse le hátralevő életét egy ütött-kopott tolószékben. Csak hát a műtéthez pénz kell, a pénz pedig szörnyen fejfájást tud okozni. Legfőképp akkor, ha egy párbajhős töri be a fejét egy gyanútlan áldozatának, aki dúsgazdag és a fegyveréhez is csak éppen annyit ért, amennyi egy alap önvédelmi tudáshoz szükséges. Billy miután apja ellökte a golyózápor elől megbeszélte a dolgot egykori ellenfelével és sikerült törlesztenie, miután kigyakorolta magát párbajok terén és pénzt gyűjtött, ami nagy része mások kárából keletkezett. Ellenfele segített neki megtanulni a párbajozás minden csínját-bínját és végtére teljesen ki is békültek. Ő maga Billy is átformálódott apja önfeláldozó hatására, mikor megkérdezte azon a napon sírva apját, hogy miért tette. Apja csak ennyit felelt: „hiszen karácsony van, bárki megtette volna a fiáért, akármilyen is legyen a viszonya vele.” – és mosolygott, majd könnyes szemekkel fiára nézett mélyen a szemébe. Ekkor már Billy is érzett valamit. Elhatározta végül több lakótársa tanácsára, hogy estélyt szervez, és mikor elég jól tud párbajozni már akkor, kezdi el gyűjteni a pénzt az estély költségeire. Az estély belépőjének bevételét apja lábműtétére tervezte el, ami sikeresen el is érte volna a célját. Csakhogy mikor végre elérkezett a nap, hogy fogadást tartson a város legelőkelőbb és válság ellenére is leggazdagabb lakosainak váratlan nem kívánt látogatás söpörte végig Old Liberty utcáit. Pont akkor csapott be a ménkű, mikor a legkevésbé sem kellett volna. Egy csapat indián támadta köszönt be a fogadóba. Az első jel egy nyílvessző volt, ahogy egy tartó oszlopba áll bele. Ezt követően az események filmszalag gyorsasággal pörögtek egymás után, olyan sebességgel a végére, mintha csak filmkockák lennének. Nem szóltak egy szót sem mi az oka, hogy jöttek és Billy azt gondolta lehet, már korábban is ígérték egy majdani látogatásukat, mert így szokott lenni csak lehetséges, hogy a városvezetőség elfelejtette ezt említeni. Mindegy. A lényeg, hogy Billy édesapját a gyors események végére szíven találta egy ablakon a kocsmába beszáguldó nyílvessző. Billy arra gondolt apja teteme felett, mikor az események, már véget értek, miért pont a tavalyi láblövés után egy évvel pont karácsony szenteste érte a végzet apját egy nyíl formájaként. De ebből csak Billy egy dologra tudott kilyukadni a bosszúvágytól megrészegülten. Eldobta legújabb csillogó coltját, melyet a kezébe kapott mikor a támadás érkezett és átadta nekem. Hogy ha a térdén csúszva könyörög, akkor se engedjem párbajozni és akkor sem engedjek a bosszújának. Mert én voltam a kötele, a lánca. Én voltam, akihez elköltözött apjától. Viszont akkor abban a gondolatban megígérte, hogy visszaköltözik apja nyugodt emlékére a szülői fészekbe az erdő szélére és inkább folytatja apja munkáját, hogy ne hozzon rá szégyent és tiszteletben tartsa emlékét. Azt viszont nem tudhatta, hogy az indiánok miért támadták meg őket és mind a mai napig nem tudja s nem is akarja tudni. Úgy gondolja, inkább eltemeti a múltat és tiszteletben tartja s csak a jelennek él, hogy a fakitermelési munkálataival, amit apja hagyott rá a jövőnek dolgozzon ne másnak. Jó éjszakát gyerekek, bújjatok az ágyatokba gyorsan, holnapra pedig megjön a Mikulás.” – fejeztem be esti mesém kis unokáimnak, akik látszólag, már álmosak voltak, mert egy hosszú ásítással koronázták meg a boldog befejezést, de, még parányit meglepően éberen odajöttek hozzám és egy ’jó éjt puszit’ nyomtak egy-egy arcomra s tova lépdeltek végül. Kedvesemmel, még ültünk ott egy darabig.

-Milyen mese volt ez? – érdeklődik lassan.
-Kellett gyorsan kitalálnom egyet, hogy szépet álmodjanak szentestén. – válaszoltam.
-De ugye nem a Morcos Billy meséjét költötted át?! – puhatolózott tovább, mire én csak bólintottam egyet lassan egy kisebb mosolyt megeresztve ajkamon s erre hozzáteszi – Te, vén szamár nem gyerekeknek való mese az, de ahhoz képest egész jó költő lennél drágám. Gratulálok! Cserébe kapsz valamit a fenyőfa alatt majd reggel.
-Oh, már égek a kíváncsiságtól csillagom. – s ezt követően mosolyogtam rá aztán ő is rám és mindketten elmentünk lefeküdni egy-két finom öreg csók után.

Reggel megnéztük az ajándékokat. A gyerekek nagyon örültek minden szem édességért, ajándékért és nagy élvezettel bontották csomagjaikat. Kibontottam én is a nekem címzett ajándékom közben lopva pillantottam Bellere is mosolyt csalva arcára. Az utolsó csomagolást hajtottam fel az ajándékról. A szemem romlik, már nem a legélesebb ezért hordok szemüveget, de még mindig élesen emlékszem erre a kincsre. Nem tudom, hogy sikerült ez, de az ajándékom az a colt, amit a mesémben költöttem át. Igaz már megkopott és átázott, meg rozsda is van rajta, de tisztán emlékszem rá. A felirat is azt bizonyítja rajta, amit rákarcoltam: Billy coltja. Unokáim odajöttek hozzám és körülvesznek.

-Nagyapa mi ez? – kérdezte Suzy
-Ez kérlek alássan egy régi jó barát. Már nincs rá szüksége senkinek. – mondtam halkan és átadtam Bellenek tudatva vele, hogy köszönöm szépen, de visszateheti oda, ahol találta.

Találok viszont még egy cetlit a csomagolás dobozában, ami a colt alatt volt elrejtve. A következő ismerős dőlt írásmód olvasható ezen:

„Az ő földjük s az ő erdejük. Az ő fájuk, fájukat nem lehet sápadt embernek elpusztítani. Mindent tudok. Jó éjt Billy!”

S ez után kedvesem csak mosolygott rám és én ő rá s most már mindent értettem végre.

Szerző: Krisztoph Snow


Vadnyugati konyha

Vadnyugati konyha

Ha ezt a szót – vadnyugati konyha – meghalljuk, rögtön megjelenik előttünk egy borostás, poros ruhás cowboy aki vagy kávét melegít vagy whiskyt kortyolgat. Ennél azért több van benne, a hatalmas prérin nomád életmódot folytatva maguknak főztek és az olykor szerény alapanyagokból remek ételeket készítettek. Ahogy az alapanyagokat, úgy a konyhát is vitték magukkal. Az alapanyagok egyszerűek voltak, bab, kukorica, rizs, krumpli. Ezek mellé kellett még valami tartalmas, sok energiát adó étel, hisz egész nap fárasztó munkát végeztek. Ez bizony a hús volt, a marha amit egész nap terelgettek. Marhatereléskor egy cowboy számára 1-1,5 kg-os adagot számoltak. Nem feltétlen volt ott egyszerű dolga a szakácsnak, aki egy mozgó konyhán dolgozott.

Szekeres kép.png

Remek egytálételek készültek a szabadtéri konyhákon, ma egy ilyen receptet hoztam Nektek. Valószínűleg a korabeli szabadtűzi babos fogások nem voltak olyan szofisztikáltak, mint a mai változatok, de szerencsére sokkal több fűszer és ízesítő áll rendelkezésre ehhez a ranch foodnak tartott fogáshoz. A recept alapjai és a név ugyan megmaradt, de készítése és ízvilága sokat finomodott, és nem véletlen, hogy ma is kedvelt a tartalmas és kiadós, „legendás” egytálétel. Az alapreceptben bab, hagyma, bacon és paradicsom a főszereplő, de gazdagítható darált marhahússal is, vagy kolbászdarabokkal.

Link=

Hozzávalók:

 • 10 dkg bacon
 • 1 fej hagyma
 • 2 gerezd fokhagyma
 • 80 dkg főtt bab (2 konzerv)
 • 1 konzerv hámozott paradicsom
 • 3 evőkanál BBQ-szósz
 • 2 evőkanál szójaszósz
 • 1 evőkanál barna cukor
 • 1 teáskanál mustármag
 • jalapeño vagy csilipaprika
 • 1 dl tejszín
 • só, bors
 • kevés olaj


Elkészítés: A bacont nagyon finomra vágjuk, és egy kevés olajon felforrósítjuk, zsírját kisütjük, majd az edényből kivesszük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a hagymát, megszórjuk a barna cukorral és a mustármaggal, átkeverjük, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomot a levével együtt, a szójaszószt, a BBQ-szószt, és takarékon kb. 10 percig főzzük. A szószt botmixerrel krémesítjük, hozzáadjuk a tejszínt, a bacont és a leszűrt babot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jalapeñóval vagy csilipaprikával csípősítjük, és még 10 percet takarékon rotyogtatjuk. Tálalhatjuk friss kenyérrel vagy irdalt hasselback burgonyával is.

Jó étvágyat!

Szerző: Macaron
Aranyköpések

[23:10] [Közlegény] xxx: hadd lőjjem ki!
[23:10] [Kapitány] yyy: nem mi dontunk, hanem a jatek
[23:10] [Közlegény] xxx: Inno hadd én lőjjem ki!

Nyereményjáték

A megfejtéseket a Support rendszeren keresztül kell beküldeni. A megfejtést és a nyertesek neveit a következő számban fogjuk közölni. A beküldési határidő 2019. szeptember 30. 12:00. Ezen időpont után beérkezett megfejtések nem vesznek rész a sorsoláson. A helyes megfejtők között 3*300 aranyrögöt sorsolunk ki. Ezenkívül minden helyes beküldő bónuszkóddal gazdagodik! (A kódok száma limitált.)

A játék lényege az, hogy a kérdés vagy meghatározás megoldását egy négyzetrács sorába vagy oszlopába kell beírni, amelynek minden mezőjére egy-egy betű kerül. Ha sikeresen kitöltöttétek, akkor a sárgával meghatározott betűkből megkapjátok az adott rejtvény megfejtését. (Minden betűt fel kell használni.) A játékhoz mintát ITT találhatsz.

Rejtvény szeptember.png
Vízszintes meghatározások
1) 150 veteránpontért vásárolható buff.
3) A legtöbb fát adó munka neve.
5) Gát lerombolása munkával szerezhető termék.
9) Shopban vásárolható láda 1500 kötvényért/rögért.
11) A legalább 775 mesterségpontot elérő istállómesterek tudják gyártani.
12) A legalább 500 mesterségpontot elérő szakácsok tudják gyártani.
13) Három egymás utáni alvásért kapott eredmény.
14) Shopban vásárolható öv 105 kötvényért/rögért.
15) Mesterség által gyártott tárgy, bónusza: +7 támadás, +50-70 sebzés.
Függőleges meghatározások
1) Shopban vásárolható buff, aminek a hatása 100% energiabónusz, 20% motivációbónusz.
2) Gyártott tárgy, aminek hozzávalói: 1 kígyóbőr, 1 lúg, 1 kénkő.
4) 500 saját bankba történő befizetés után kapott eredmény.
6) Az egyik karakterosztály kalandsora.
7) A kalandsor elvégzéséért a lovagi szobor tárgyat kapod jutalmul.
8) Lovasszekér javítása munkával szerezhető termék.
10) Olyan prémium, amivel 4 helyett akár 9 feladatot is elvállalhatsz.

Impresszum

A The West Times havilap minden hónap első napján jelenik meg.

Főszerkesztő

Mandarinrece

Szerkesztők és közreműködők

Krisztoph Snow
Macaron
Alex
Syntex

Elérhetőség

Kapcsolat: https://support.innogames.com/connect/west/hu
E-mail: info@team.the-west.hu
Archívum: https://wiki.the-west.hu/wiki/The_West_Times

Minden tartalom esetén a beküldési határidő az adott hónap utolsó napján 12:00 óra. » Beküldési részletek

Nyereményjátékok alkalmával szeretnénk közzétenni a nyertesek játékosneveit. A feltételezésünk az, hogy a játékosok egyetértenek azzal, hogy a nyertes nevét megemlítjük. Ez vonatkozik hirdetésekre és minden más beküldésre is. Bárki, aki ezzel nem ért egyet, kifejezetten jelölnie kell a megoldás benyújtásakor.

Az oldalon felelhető filmkritikákban megjelenő filmek korhatárosak lehetnek, ezek csakis saját felelősségre tekinthetőek meg. Minden ilyen esetben a filmkritika elején felhívjuk erre kedves olvasóink figyelmét. A The West mentesül minden felelősségvállalás alól ilyen esetekben.

Bónuszkódok

Lévén ez az első számunk, bónuszkódokat rejtettünk el a bejegyezésekben. A bónuszkódok felhasználásával értékes nyereményekre tehettek szert. Jelenleg nem áll módunkban elárulni, hogy mely bónuszkóddal mit nyerhettek - erről a következő számban tájékoztatunk titeket.

A bónuszkódok egy-egy véletlenszerű szón linkként vannak elrejtve. Olvassátok figyelmesen végig a cikkeket, hogy megtaláljátok őket.

Minden egyes kódot csak egy személy válthat be, és egy bizonyos tárgyból csak egyet aktiválhat egy játékos. Lévén több fajta tárgyat is elrejtettünk, így aki szerencsés többet is nyerhet - persze ha van türelme kipróbálni az összes kódot.


A kódokat a Beállítások -> Bónusz kódok menüpont alatt válthatjátok be!

Aki pedig még egyet se talált, azoknak itt van pár darab:
 1. 0f0561f5
 2. 1b3a87c9
 3. f3c7e6d6
 4. 85c01e7a
 5. ae2dfeb6
 6. cfc9dc2a
 7. f5b2b0eb
 8. 34acb0cf
 9. 1d4a4bef
 10. 36ba9f86
 11. 9a99ca6e
 12. f8a33b39