Gyors elérés

Dock inventory.png
Dock quests.png
Dock sets.png
Dock duels.png
Dock towns.png
Dock jobs.png
Dock crafting.png
Dock fort battles.png
Dock adventures.png
Dock achievements.png


Még több játék


Kövess minket!

Innen: The-West wiki HU
The West Times logo.png


Egy éves a The West Times!

Ebben a hónapban ünnepeljük a The West Times egy éves évfordulóját! Szeretnénk köszönetet mondani az olvasóinknak akik hónapról-hónapra elolvassák a cikkeket, és részt vesznek a nyereményjátékainkon. Ehhez az alkalomhoz készültünk számotokra pár meglepetéssel. Kérjük, visszajelzéseiteket az elmúlt 1 évről a havilappal kapcsolatban, illetve javaslataitokat osszátok meg velünk a fórumon, örömmel olvasnánk őket!

Aktuális versenyek

Uborkaszezon! Avagy kaktuszkészítő verseny

Legújabb fórumos versenyükön lehetőségetek van aranyrögöket és egy választható vadnyugati otthoni növényt nyerni. A feladat egyszerű: kaktuszt készíteni uborkából.
További információk a fórumon érhetőek el.

Városépítő Speed

A jelenleg futó speed versenyen 13 csapat regisztrált be, a szerverre már nem lehetséges a regisztráció. Kíváncsian várjuk, kik lesznek a győztesek.

Van egy jó ötletetek a speed szerverhez? Osszátok meg velünk a fórumon, örömmel olvasnánk!

Szeptemberben elérhető kalandok

{{{2}}}px
A Colcord történet
Eredmenyek friends.png
08.11. - 09.30.
Eléréshez szükséges: Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak: Colcord lova, buffok


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
Aratási idő
Harvest time3.png
08.22. - 09.16.
Eléréshez szükséges: 10-es szint, Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak: buffok


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
Munka napja
Eredmenyek munkanap.png
08.27. - 09.02.
Eléréshez szükséges:10-es szint, Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak:
-Először elvégezve: Grill kötény
-ismételhető: képességpont
Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
A hegyi farmer és a pásztornő
Pásztor.png
09.12. - 10.06.
Eléréshez szükséges:48-as szint, Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak: Buffok, Pásztor/lány/ kulacsa


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
Az Oktoberfest közeleg
Eredmenyek mug.png
09.14. - 09.27.
Eléréshez szükséges:Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak:buffok, képességpont


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.pngAktuális frissítések


 • 2.131-es frissítés
  • Aratási esemény:Elkészítettünk számotokra egy eseményt ezzel a témával kapcsolatban. Ebben az évben párbajos tematikával is kiegészítettük. Még több részlet hamarosan, az esemény külön bejelentőjében lesz olvasható.
  • A Warren, Marshall és a Revere tárgyak mostantól árverezhetőek a piacon. • 2.132-es frissítés
  • Az aratási idő esemény kalandtárgyai árverezhetőek lettek, így el lehet adni őket a piacon:
  • Egyesítettük a Hálaadás normál és ismételhető kalandok kezdő és végző dátumot.
  • A tárgy neve megváltozott a következőre: "Öt színű festék arcfestéshez".
  • Egytalálatos párbajgyőzelem pontosítás: Mivel néhány játékosunknak az "Egytalálatos" párbajgyőzelem kifejezés nem volt elég érthető és félértésekhez vezetett, minden ilyen típusú kalandnak a szövegébe egy magyarázatot mellékeltünk.
  • Beszerzés (A portya) kaland: A kaland leírása nem egyezett meg a kaland lezárási követelményeivel.
  • Az egy barna fiola kalandtárgy nem volt használva egyik "Aratási ünnepség előkészületei" kalandban sem.


Hirdetések
Plakátok felragasztása.png
Achilleus1999 hirdetése
V1-en vennék aranykereszteket korlátlan mennyiségben, ártól függetlenül.
Plakátok felragasztása.png


Hogyan alakult meg a The West Times?

A Magyar The West Times története még 2019 tavaszára nyúlik vissza, amikor is felvetődött a kérdés a The West akkori csapatának munkatársaiban, hogy milyen nagyszerű ötlet is volna helyileg is létrehozni egy ilyen lapot - ebben pedig kicsit sem tévedtek. Aki nem tudná, több más országban már régebb elkezdték az újságot.

Visszatérve hozzánk, ez a kérdés kissé feledésbe merült, de 2019 nyarán újra felvetésre került Mandarinrece által, aki már a kezdetektől fogva lelkesedett a lehetőségért és szerette volna bevonni magát az újság készítésébe. Hamarosan megtudtam, hogy Krisztoph Snow is egy igen lelkes író jelöltünk, aki már hónapokra előre betárazott néhány nagyszerű novellát. A munkálatoknak már 2019 augusztusában nekifogtunk, de csak szeptember elsején tudtuk az első számot megjeleníteni.

Azért választottuk a Wiki felületét, mivel a fórummal ellentétben, sokkal több formázási lehetőséggel rendelkezik, és úgy éreztük sokkal jobban visszaadja egy újság hatását, mint maga a fórum. Eleinte elég kezdetleges volt a design, viszont ahogy haladtunk előre, úgy lett véleményem szerint egyre jobb. A mostani kinézet teljes mértékben Mandarinrece érdeme. Valljuk be, ezek a fejlécek nagyon királyak!

Az újság története alatt több szerkesztő is megfordult, akiknek ezúton is szeretnénk kifejezni hálánkat:

 • Macaronnak az ízletes étel ajánlókért,
 • Alexnek a TW-Times szerkesztéséért.

Jelenleg Monó biztosítja a havi finom falatokat az olvasóknak. Ahogy a képeken is látható, minden alkalommal elkészíti ő is az ételeket otthon és ezeket fényképezi le. Minden alkalommal amikor küldi számunkra a receptet a képekkel, egyre jobban hiányolom azt a funkciót az internetről, hogy kaját is lehessen küldeni rajta keresztül.

Sikeres évet tudhat maga mögött újságunk. Szeretném megköszönni a szerkesztőknek, az interjú alanyoknak, és a olvasóknak a támogatást ebben a projektben. Nélkületek nem írhatnám most ezeket a sorokat.

Szerző: SyntexInterjú - ???

És hogy kivel? Erre rá kell jönnötök, kedves Olvasók. A The West Times első születésnapja alkalmából az interjúnk rendhagyó, mert nem áruljuk el, ki a riportalany. Ám biztos vagyok benne, rájöttök, mire a cikk végére értek.

Akasszák a hóhértMióta játszol a játékkal és hogy ismerkedtél meg vele?

A játékot a kezdetektől játszom, egész pontosan 2008-ban ismerkedtem meg vele egy gimis osztálytársam révén, aki sajnálatos módon, már nem játszik velünk. De én azóta is töretlenül itt vagyok köztetek.


Mely világokon van karaktered, és melyik a legkedvesebb?

Az összes magyar szerveren van játékosom, továbbá németen, bétára és angolra is felregisztráltam (.netre, még az első erőd vb végett) de azokon aktív nem vagyok, inkább csak afféle passzív karakternek tartom fenn , hogy elmondhassam, ott is van karakterem valamint, hogy a hírekről tudjak értesülni. A legkedvesebb magyar karakterem az a régi eredeti v2-es karakter, amely jelen helyzetben El Dorado világában éli napi szintű harcokkal teli életét.


Miért pont az?

Mert azzal a karakterrel rázódtam bele a játékba, azzal kezdtem el mindent. Rengeteg emlék fűződik az El Doradoi játékosomhoz.


Mi az, ami itt tart a játékban sok sok éve már?

Erre egyértelmű válaszom van: Az erődharcok és a játékosok szeretete. Az, hogy kedvelhetem minden egyes rezdülésüket, még ha azt kissé butuskán is adják elő magukkal... De minden játékos ember és minden ember érték.


Melyik az a karakter, szakma, ami a legközelebb áll hozzád, és a játéknak melyik területét szereted a legjobban?

Világ életemben munkás voltam talán nem is véletlen, hogy a szakács mesterséget választottam magamnak anno, mikor bejött, de ennyi év távlatából nehéz megfogalmazni a miérteket. A játékban a legkedvesebb helyszínem maga a templom, de érdekes módon nem ám az építés vonz be oda mindig, sokkal inkább az imádság. Úgy érzem nem is lehet véletlen, hogy rekordtartó vagyok jelenleg ezen területen.


Régen is így volt ez, vagy változott időközben?

Hát igen, régen is nagyon szerettem a templomra menni, van valami ott, ami mindig megihleti az ember szellemiségét, míg letelik a 15 perce az imának.


Van-e olyan játékbeli elem, ami a kezdetekkor volt, de ma már nincs, és visszahoznád?

Erre sok ember azt válaszolná, hogy a pókert lenne a legjobb visszahozni, de mivel azt nem véletlenül vették ki a játékból ezért inkább azt nem hoznám vissza csak akkor, ha tényleg visszakaphatnánk játékbeli dollárral játszva és, ha végleg bent maradna. Viszont erre kevés esély van sajnálatos módon. Amit még visszahoznék az a névváltoztatás lehetősége. Tudod engem elég sok néven ismert meg ez a mára már megsokszorozódott magyar világok sora, és az utolsó fiókom nevét már nem volt lehetőségem átneveztetni, jóllehet nem is terveztem, de, ha egyszer szeretném esélyem se lenne a változtatásra.


És van-e olyan, amit az új idők hoztak, de úgy érzed, jobb lenne, ha nem is lenne?

Én speciel az mpi-t kerülöm el régóta valahogy nem is visz rá a lélek, hogy beálljak a sorba. Annyi kivetni valót látnak benne a játékosaink, hogy valóban tényleg jobb lenne, ha teljesen kiszednék a játékból sőt az lenne a legjobb, ha valahogy ki lehetne cserélni a pókerrel. Szerintem vagy két éve nem is játszottam vele, de lehet több.


Mi az, ami Neked legjobban tetszik, mint újítás, az elmúlt évekből?

Az viszont tetszett, amikor behozták a fejleszthetőségeket, bár lehet ebben is van némi kivetnivaló, hogy például kérik a játékosok a fejlesztett áruk árverezhetőségét, de az úgy vélem, egy más projectje lehet a későbbiek folyamán kedves fejlesztői gárdánknak. Azóta a szememben nem nagyon tudtak nagyobb horderejű fejlesztést betenni a játékba csak kisebb frissítések voltak. Már én is várom a nagyobb frissítéseket és lesz mindenkinek kedvére való foglalatosság.


Van-e kedvenc kalandsorod, ha igen, miért pont az?

Az én legkedvesebb kalandsorom a magányos Cowboy névre hallgat, mégpedig azért, mert imádtam, ahogy beépítették a játékunkba Lucky Luke történetét, de persze, még tudnék említeni sok kalandot, ami tetszett, hogy példának vegyünk további egyet ott vannak a fő történeti kalandsorok is, amelyek többsége filmadaptáció köztük Django története is, amit persze jogi szempontból az Innogames vezetősége nem nevezhette az eredeti címén a küldetést, de felsorolni is nehéz lenne az összeset, ami nekem tetszett, mert kevés olyan van, amit én nem szerettem.


Kérlek, mesélj a "hobbidról"a westhez tartozó különböző felületeken (pl. fórum)

Minden ilyen célkitűzésem talán egy olyan szép napon keletkezett, amikor bevezették a like lehetőségét a fórumra. Nos én azóta szerintem rabja is lettem az emberek jókedvre derítésének, mert, mint tudjuk ez kölcsönös alapon működik. Ha valakit kedvelsz az önkéntelenül is, de elmosolyodhat, kivéve persze, ha pszichopata az illető vagy egyéb problémája van, mert ott kissé más a helyzet már.


Végezetül szeretnélek megkérni, hogy üzenj az olvasóknak valami kedveset versben vagy dalban.

Én mindig is, úgy szeretném tanítani az embert, csak a szépre és jóra inteni, hogy tegye le a fegyvert, lehet a párbaj is a játék része, de nem őskorban élünk, lelkünk virtuálissá van már téve. Vegyük észre, hogyha sokáig szeretnénk használni a játékot, akkor tisztelni és becsülni kell saját testünket is ezáltal egészségünket kell megőrizni, különben, már életedet csak bánhatod...


Kedves Olvasók! Az egyik nyereményjátékunk az interjúhoz kapcsolódik. További részletek a nyereményjátékok rovatban olvashatók!

Szerző: Monó

Filmkritika - Börtönvonat Yumába


A tartalom eléréséhez kattints a sárga mezőre!

A film megtekintése 16 éven felülieknek ajánlott és felkavaró elemeket tartalmazhat!
Véleményem szerint ezt a filmet is olyanoknak ajánlom, akik értik, már a dörgést a vadnyugaton. Értik a vadnyugat lényegét: Ölsz vagy meghalsz! De elsősorban ez a film helyenként túl durva témákat vonultat fel, bár a történet nem épp szokványos, mégis azt éreztem, hogy egy átlagos sztorit láthatunk benne. Adott például egy banditavezér, akit a helyiek elkaptak, de aztán a végére talán idézőjelben jó útra tér. Azért a talán és azért az idézőjel kihangsúlyozva, mert a film végén egyértelműen sejthető, hogy mit tervez a főgonosz, aki ugyebár hozzávetőlegesen, de megjavult a végére. Kicsit a főszereplő halála számomra eléggé kiábrándító volt, de ez ízlések kérdése természetesen. A szerepeket tekintve Russell Crowe tökéletesen hozta a megfontolt bandavezér formáját és vele szemben Christian Bale is egész jó alakítást nyújtott. Vajon megérdemelné az Oscar díjat? Ezt mindenki döntse el magában. A film néhol véresebb a kelleténél, de persze, máskor, meg úgy gondoltam, mitől tizennyolcas a besorolása, ha alig tartalmaz durva jelenetet helyenként. Amit, még érdemes megemlíteni nekem külön öröm volt Logan Lerman feltűnése, hiszen egyik kedvenc színészem, de lehet másnak nem tűnik fel a fiatal színészpalánta, ahhoz képest, hogy elég jelentős szerepet kapott a filmben kissé háttérben is éreztem mondjuk. Még egy dolog, ami érdekességnek tűnhet a film szlogenjéről: "Ez a vonat garantáltan nem késik!" - hangzik a szöveg a DVD borítóján, ám ez kissé nekem reklámnak is tűnik, ugyanis a filmben pont, hogy késett... Fogyasztáshoz én mit ajánlok? Zsírosat ne egyetek, de természetesen kiderül számotokra ezt miért mondom, amennyiben megnézitek e havi filmünket is. Készítsétek el helyette inkább a Vadnyugati Konyha rovatában szereplő fogást, amit Monó készít hónapról hónapra csak nektek.
Szerző: Krisztoph Snow

Vadnyugati novella

A valósággal való bárminemű egyezés vagy tévedés kizárólag a véletlen műve, ez csak egy történet általam!,


Durcás, a póni és nagy világa

Vadregényes tájakon, mezőkön és dombokon, elhagyatott tisztáson sok kedves állat tanyázik. Kedvesek, barátságosak, de nem az emberrel, mivel az ember se velük. Ezen a szent területen él egy vad lócsorda harmóniában a természettel. Na, de egy pillanatra megválunk a nyitóképtől és átugrunk egy másik helyszínre, amely sötét és hűvös istállóban zajló életet mutat be. Itt élnek az emberek lovai és egy kislány pónija. Szerette ugyan az életet a póni, de a szabadságot jobban akarta érezni, bár tudta erre nincs sok esély, hanem egy derűs nap új szerencsés érkezett a farmra. Az idegen belépett csuklyás képével az istállóba és a póni elé lépett.

- Ezt kérem! - szólt a gazdának és levette csuklyáját, ami alatt egy öreg hölgy volt.
- Ó, asszonyom ez nem eladó.. a lányomé. - mondta a gazda.
- Fizetek érte egy milliót készpénzben! - jött a válasz.
- Értse meg kedves, akkor sem eladó.
- Nem eladó? Hát, akkor kérnék egy pohár vizet! - mondta az asszony.
- Azt máris tudok adni. Egy pillanat és jövök.

A nő, míg elment a gazda csak nézelődött, egy megfelelő pillanatra várt, majd mikor elérkezettnek látta akkor a pónihoz lépett és megszólította:

- Rég kereslek, végre megvagy. Egy fekete-fehér foltos pónira van szükségem egy főzetemhez. Parancsolom, hogy tudj beszélni: 1-2-3 Abraka most!

Erre a póni csodák csodájára megszólal hirtelen, de még ő maga se hitte el...

- Miben lehetek szolgálatára úrnőm? - kérdezte.
- Ó, úrnő - nevetett. - szólíts csak egyszerűen Stellának.
- Hát jó.. engem Durcásnak neveznek. Örülök a találkozásnak.
- Hát, még ez után fogsz, hogy meghallod, miért jöttem. Teljesítem egy kívánságod, egyetlen szálért cserébe a sörényedből! De lenne egy kivétel... Nem kívánhatsz olyant, amit egy ember is szeretne! - figyelmeztette a boszorkány.

Ámult a póni, csak ámult, de lelkendezett is, miután felfogta. Aztán elgondolkodott egy fél percre mire is vágyik a világon leginkább. A választ egyből tudta, már a nyelve hegyén volt is az, de tartott még attól vajon kívánna-e egy ember is szabadságot. Szóval ezt mondani kockázatosnak látta, helyette, úgy gondolta más szóval éri el vágyát.

- Tudom, mire vágyom. - jelentette ki türelmesen.
- Nos, mire? - kérdezte türelmetlenül.
- Arra, hogy egy ember se háborítsa az életemet és ne találkozzak többé egyel sem! - hangzott válasza.
- Akkor gyere gyorsan! Elkötlek, míg vissza nem ér a telepes! Sietnünk kell.

Mikor az öregember visszaért már csak hűlt helyét találta áldott jószágának, de meg is könnyezte azt a helyet.. Félt a perctől is, mivel fogja vigasztalni szeretett kislányát, de hát már nem tud mit tenni. A ló és új gazdája már egy fenyvesben szaladtak túl a folyón, de át egy tisztáson, amit a nyitókép is ábrázolt aztán mire egy erdei forráshoz értek megálltak pihenni!

- Hű, te aztán nehéz vagy Stella, már bocsásson meg, amiért illetlenséget mondok, de van súlya. - fejezte ki magát Durcás, mire a néne csak mosolygott egy darabig, aztán ittak a forrásból mindketten és az öregasszony rátért a tárgyra.
- Akkor mostantól szabad vagy - szólt és rákacsintott a pónijára, de hozzátette - és most levágnék egy sörényszálat rólad. - mondta.
- Csak tessék. Nyugodtan. Ebben egyeztünk meg. - válaszolt a póniló.

Ami után végeztek dolgukkal útjukra eredtek és vissza se néztek egymásra. Hanem egy másnap a boszorkány arra járt, amerre a gazda az istállóból, akitől megszabadította a pónit. Piacon. A gazda egyből felismerte az asszonyt!

- Hát itt van! Boszorkány! - szólt a gazda. Az asszony furcsállta, hogy rájött volna valaki, hogy boszorkány.
- Ezért lógni fog, hallja-e?! Még ma viszem magát a seriffhez... A kislányom meg ne tudja, de órákig csak a pacija hűlt helyén sírdogált. - mondta a gazda.
- Elnézést, de összekever valakivel! - felelte.
- Nem keverem én össze egy emberrel sem, ezer közül is felismerném magát hiába öltözik más ruhába, ami színesebb! Hiába köt a fejére kendőt, akkor is látom, hogy maga a tettes! - mondta határozottan a gazda, mire a válasz így hangzott:
- Akkor hát, kérem engedje meg, hogy én most szépen és lassan, de eloldalogjak. - s azzal futásnak eredt, ahogy csak lába volt rá képes, de a gazda meg utána egyből sőt hívta a haverjait is.
- Segítsetek fiúk, megszökik az asszony! Utána!!! - kiáltotta nekik.

Egy darabig üldözték, de egy korabeli sikátornál, mintha simán köddé vált volna az asszony. A jóemberek nem is értették a dolgot, aztán miután kigondolkozták magukat feladták és továbbálltak. Csak a parasztgazda maradt egyedül ott a sötét kis utcában. Törte a fejét, vajon hova lett, de csak nem tudott, mire jutni. Hát midőn pedig az est kezdett alá szállni az egekből, ez az ember is úgy találta jónak, ha végre hazakódorog.

Otthon hiába sírt a kislánya, még annál is jobban, ahogy eddig látták, az apukája nem tudott jó hírekkel szolgálni, mikor hazaért. Megsimogatta kis fejét és aludni küldte. Majd üdvözölte kedvesét egy szelíd csókkal és megvacsorált. Ez alatt a boszorkány a házában neki látott a főzetnek. Démonokat akart azzal megidézni, hogy még azok is eredményesebbé segítsék jóslás képességét. Nem telt bele öt perc sem, a bájital elkészült. Meg kellett innia a boszorkánynak és elmondania egy szót.

- Jövő! - szólt és ezzel beteljesült a főzet varázsa. Kipróbálta magában, hogy sikerült-e valamit alkotnia, így meditálni kezdett. Csodák-csodájára ez alkalommal az eddigieknél is tisztábban látott dolgokat a jövőből. Emlékezett is mindre, mit látott, amikor befejezte dolgát. Látta például, hogy a gazda, akit szerencsétlenül megismert, egy nem várt alkalommal arra felé sétál családjával, amerre van a faháza neki a boszorkánynak. De azt is látta, hogy ha szerez egy zebrát és azt keresztezi azzal a pónival, melyet szabadon bocsájtott, akkor a kislány megnyugszik, mert lesz egy újfajta állata. Igen, ám, de honnan szerezzen zebrát, ha az a világ másik felén van. Arra jutott, hogy elmegy régi barátaihoz, a cirkuszba. Ott biztosan talál, hisz gondolta bármilyen állat lehet ott. A pónit viszont könnyen megtalálta. Csak bele kellett néznie kristálygömbjébe s már látta is, ahogy futkározik a szabad lelkével a mezőn szabad akaratából egyességük eredményeképpen. Meg is látogatta, de már a zebrával.
- Elnézést! - szólt a póninak a boszorkány - Ráérnél egy pillanatra, jó lovam? - tette hozzá.

A póni körülnézett és miután a fűről föltekintett, hát látott egy csíkos lovat, meg a nénét, aki segített neki szabadulni. Érdekesnek találta ezt a látványt.. ezért odament hozzájuk. Természetesen a boszorkány a zebrának is parancsolt szavakat, így hát egyedül is hagyta őket s egy röpke varázslattal, amit elmormolt köddé is vált, de csak azt követően, hogy eléjük tett egy itatót és hogy biztos legyen dolgában szerelmi bájitalt öntött abba. Igen, ám de azzal valószínűleg nem számolt, hogy a póni, amely lovakat megismert a tisztáson - amit a nyitókép is lefest - hát azok is inni fognak a vízből.. és mivel nem minden ló mozog együtt, hanem egy-egy ló elkóborol a csordától és egyedül eszik, iszik ezért mikor egyik-másik megízleli a vízbe kevert bájitalt és a hatása alá kerül, a varázsszer az iránt nyújt vonzódást, akit először meglát az adott élőlény, tehát nem mindig fajtársa iránt, hanem például, ha egy ló meglát egy sólymot, akkor abba lesz szerelmes. Ám meglehet az asszony tudott erről az eshetőségről, hisz a jövőt látta, de nem törődött ezzel az egész üggyel már. Nem súgott egyik démon se neki olyant ezzel kapcsolatban, ami veszélyeztetné az életét. A gömbjében figyelte csupán mikor szül a zebra és mikor meglett a csöppség és megnőtt legalább annyira, amennyire el tudta választani szüleitől, akkor vitte a farm kapujába, majd becsöngetett és elrohant. A gazda ezt nem tudta mire vélni, de látott a kapu rácsához kötve egy keverék lovat, egy ún. zonyt:

Zony1.png

Interaktív játék a történetben: Vajon mi volt a gazda reakciója? Vajon valóban megnyugodott a kislány, ahogy azt a jósnő látta? Vagy más lett a jövő, amiért nem mondta a boszorkány a gazdának, hogy az övék? De leglényegesebb kérdés: Megtartotta a gazda Zonyt?

Zony2.png

Vajon a gazdánál fut vagy visszatalált családjához? Találgassatok!

Szerző: Krisztoph Snow
A második játékunk a novellával kapcsolatos, további információkért olvasd el a nyereményjáték rovatunkat!

Vadnyugati konyha - Bableves


Ősszel kerítettek sort a második seregszemlére, azaz round up-ra. Ekkor dőlt el, mely állatok és mennyi végzi a vágóhídon.

A rövid megállás után , újabb 2-4 hónapra szóló élelmiszerkészlettel, útnak indult a menet a távoli vásárokra.

Friss húshoz ritkán jutottak, hacsak a saját csordájukból nem kellett kényszerűségből levágni valamelyik állatot, a legbiztosabban a magukkal vitt nyersanyagokra számíthattak.

A bab változatosan elkészíthető, laktató étel, ráadásul nem romlik meg , s a belevaló füstölt hús is jól tűri a meleget.

Bableves

Hozzávalók:

Bableves hozzávalói.jpg
 • 2 csésze száraz tarkabab
 • 3 evőkanál apróra vágott petrezselyem
 • 1 szál zellerzöld szintén apróra vágva
 • 45 dkg kockára vágott füstölt sonka
 • 1/4 csésze apróra vágott zöldpaprika
 • 1 l víz
 • 6 dl paradicsomlé
 • 2 csésze csirkehúsleves ( leveskockából is jó)
 • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
 • 3 gerezd zúzott fokhagyma
 • 1 teáskanál kristálycukor
 • 1 evőkanál chilipor
 • és fűszerek izlés szerint (babérlevél, majoranna, őrölt kömény, kakukkfű, bazsalikom)


Elkészítése:

A babot áztassuk egy éjszakán keresztül. Másnap öntsük le róla a vízet és annyi tiszta vízet öntsünk rá, amennyi ellepi. Ezután minden hozzávalót rakjunk bele a bográcsba, forraljuk fel, és lassú tűzön főzzük kb. 3 óra hosszat, amig a bab meg nem puhul.

Nagy leveses tálban tálaljuk, vágott zöldpaprikával, petrezselyemmel díszithetjük.

Jó étvágyat!

Bableves.jpg
Szerző: Monó

Vadnyugati versek


Beszélni tudni kell


A mondatom azzal kezdem
Elmormolom imám, miért is jöttem
Merengek és töröm fejem
Mit mondjak a lánynak, kibe beleszerettem.

Habozok, még kis ideig a kérdés előtt
Már a megannyi próbálkozástól tükröm is eltört
De meg kell szólalnom, mert nincs mese
Már felnőve bátorságot gurítok torkomon le.

Két pisztolyhős vette el a merészségem
Azóta féltem a testi-lelki épségem
De mit is tegyen egy alak, kinek magány juthatott
Bosszút esküszik gyilkosai ellen, hogy lásson, még szép napot.

Megtervezte a szökését elméjének tömlöcéből
Mivel burokban élt eddig ezért nem tudott semmiről
Remeteként éldegélt egész idáig
De a bosszú élteti, már csak, ami egyre erősödik.

Meglátta az utcasarkon a két gazembert
Lőtt feléjük kettőt-hármat, mire célt tévesztett
Mindössze egyetlen golyó maradt a tárban
Orosz rulettet játszott velük bosszúszomjasan.

De csitt! Jaj, ki közeledik a két bandita mögött vajon?
Régi szerelmét látja a főszereplő, mire lő a havon
Ismét célt tévesztett szegényem, lőni sajnos képtelen
Most pedig közelít a két haramia, de mint látom: A távolban elvérzik kedvesem!

Most mutasd meg - közlöm magamnak
Hogy tudsz beszélni - suttogva szavam halk
Rohanok kikerülve a kettőt, kik csak néztek
De engem csak ő érdekel s hogy ő érte elérjek.

Ott termek mellette
Sebét látva megered szemem könnye
Nem hagyom annyiban nem vagyok én főnix
Szorítókötést alkalmazok, hisz az én könnyem ám nem gyógyít.

Pár pillanat múlva... Most, hogy elmúlt a vész
Meg is kéne végre szólalni, lelkem épp ezért tettre kész
Számon jönnének a szavak is, nincs ezzel probléma
Csak egyet nem értek: Miért van mindig szükség a szavakra?

Itt a nyugaton sokféle nyelvet jegyeznek
De egyel nem számol senki: Nem tartják számon a jelbeszédet
Pedig indián és civil között gyakran csak ekképpen kommunikáltak
Én meg, úgy érzem, már csak meg maradok magamnak...

Minek beszéljek, ha nem jön torkomon a hang?
Tudnék beszélni, de elvette bátorságom a két tag
Bottal üthetem, már az ő nyomukat is, már csak
S szív szerelmem is elveszett előlem az éterből aznap.

Ez a valóság
Nincs külön virtuális világ
Ahogy nem létezik sok esetben a boldog vége
Lazíts kicsit magadon, ha látni akarod magad örömittasan a végére!

Szerző: Krisztoph Snow

Vadnyugati hősök - Jesse Woodson James


Jesse James

1847. szeptember 5.-én született (Clay megye, Missouri) Jesse Woodson James, a vadnyugat egyik leghírhedtebb banditája.

Apja farmer és baptista lelkész volt, aki néhány évvel idősebb fia születése után, a kaliforniai aranyláz idején meghalt.

A farmot megöröklő Jesse és Frank James az amerikai polgárháború idején déli szabadcsapatok kötelékében "harcolt", ami nagyjából annyit tett, hogy a 17 éves Jesse és társai rajtaütéseket hajtottak végre és fosztogattak az unió államainak területén. A háború észak győzelmével ért véget, Jamesék ekkor unokatesvéreikkel rablóbandát hoztak létre , kamatoztatva katonai tapasztalataikat.

Első rablásukat 1866-ban hajtották végre, mintegy 60 000 dollárnyi zsákmányt szerezve, aztán az évek során feltűntek Iowában, Kansasban, Illinois-ban, észak-dél irányban végigportyázva a Mississippi és mellékfolyóinak vidékét. A James-banda feltűnt bankokban, piacokon, majd a legnagyobb zsákmánnyal kecsegtető vonatrablásokra specializálódott, állítólag a chicagói portyán 100 000 dollárnyi készpénzt és aranyrudat kaparintva meg.

A hatóságok tehetetlenek voltak a banditákkal szemben. Kézre kerítésüket leginkább a bankárok és vasúttársaságok szorgalmazták, a Pinkerton Ügynökséget bízva meg a feladattal, mely többek között a polgárháborús unió titkosszolgálatát is megszervezte annak idején. Délen azonban ellenségesen fogadták az ügynököket, akik egy Jesse James elleni sikertelen merénylet után (pokolgépet hajítottak anyja házába) menekülni kényszerültek. A James-banda sem kerülhette el azonban a hasonló bűnszervezetek sorsát, 1876 során Minnesotában egy egész település férfilakosságával kerültek szembe, akik a csapat nagy részét megölték vagy elfogták.

Jesse öccsével együtt bujkálni kényszerült, élete hátralévő éveiben hajtóvadászat folyt ellene. Fejére 10 000 dolláros vérdíjat tűztek, ami újjászervezett bandájának egyik tagját is árulásra csábította: Robert Ford titokban megegyezett a missouri hatóságokkal, majd napokig várt arra, hogy vezére fegyvertelen legyen. A megfelelő alkalom 1882. április 3-án jött el, amikor a rabló egy képet törölgetett házában, ekkor Ford többször hátba lőtte őt.

Annak ellenére, hogy Jesse James egész Amerika egyik legrettegettebb banditája volt, és kezéhez rengeteg vér tapadt, meggyilkolása mégsem vetett jó fényt sem Fordra, sem megbízóira. A későbbi időkben a rabló alakja a magyar betyároknál tapasztalható romantikus metamorfózison ment keresztül, számos alkotás készült, amely a szegények barátjaként, egyfajta amerikai Robin Hoodként ábrázolta őt, főleg délen, ahol a polgárháborús szembenállás még hosszú ideig megmaradt a lakosság tudatában.

Forrás: http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1882_aprilis_3_meggyilkoljak_jesse_james_rablovezert/

Szerző: Monó

Nyereményjátékok


Az előző játék megfejtése:

 1. Buffalo Bill - Cody tőre
 2. Phoebe Ann Mosey - Annie Oakley kockás nadrágja
 3. Tatanka Ijotake - Ülő Bika talizmánja
 4. Martha Jane Cannary - Calamity Jane töltényöve
 5. Pocahontas - Matoaka ruhaszettje

NYertesek:

 1. Henrick Blitz - 100 Kötvény
 2. gonzales11 - 100 Kötvény
 3. Thomas Lincoln - 100 Kötvény
 4. zsolt 19 - 100 Kötvény
 5. Soldier96 - 100 Kötvény

Gratulálunk nektek! Kérlek vegyétek fel velünk a kapcsolatot a Support rendszeren keresztül, ahol egy bónuszkód formájában kapjátok meg a nyereményeket.A The West Times első születésnapja alkalmából az interjúnk rendhagyó, mert nem áruljuk el, ki a riportalany. Az első játékunk is ehhez kapcsolódik.

Olvasd el figyelmesen az interjút ügyelve a részletekre, és találd ki, hogy ki a riportalany!

Nyeremények: Minden helyes beküldő egy Christopher parádés koktéljával és egy Bab és bacon levessel lesz gazdagabb.

A beküldéseket a Support rendszeren keresztül várjuk a Versenyek és nyereményjátékok kategóriában.A második játékunk pedig a novellával kapcsolatos. Hasonlóan az előző játékhoz, itt is olvasd el figyelmesen a novellát, majd válaszolj az alábbi kérdésre!

Kérdés: Honnan szerzett zebrát a boszorkány?

Nyeremények: Minden helyes beküldő egy Medál táskával lesz gazdagabb.

A beküldéseket a Support rendszeren keresztül várjuk a Versenyek és nyereményjátékok kategóriában.Hogyan képzeled el a TW-Times irodáját?
Rajzold meg, hogy szerinted hogyan nézhetne ki a vadnyugaton a magyar TW-Times irodája, lapja! Ez a rajz lehet szerkesztőségről, az épületről, maga az újságról, egy kis részlet egy asztalról az irodában, vagy bármiről, ami kapcsolódhat a TW-Times nyomtatásához, elkészítéséhez.
A legkreatívabb alkotás díja: A TW-Times szettből egy szabadon választható tárgy. A második és harmadik legkreatívabb alkotás győztese szabadon választhat egy tárgyat a Művészlélek szettből. A győztesek beküldései megjelenítésre kerülnek a következő számban.

Beküldés helye: kattints ideBónusz játék: A fenti játékok beküldői között kisorsolunk: 5X100 Aranyrög. Érdemes minél több játékon részt venni, hiszen ebben az esetben akár háromszor kerülhet bele az illető a "kalapba".

Beküldési határidő mindhárom játéknál: 2020.09.30. 20:00.
A részvétellel elfogadod a Versenyszabályokat.

Impresszum

A The West Times havilap minden hónap első napján jelenik meg.

Főszerkesztő

Mandarinrece

Szerkesztők és közreműködők

Krisztoph Snow
Mono
Syntex

Elérhetőség

Kapcsolat: https://support.innogames.com/connect/west/hu
E-mail: info@team.the-west.hu
Archívum: https://wiki.the-west.hu/wiki/The_West_Times

Minden tartalom esetén a beküldési határidő az adott hónap utolsó napján 12:00 óra. » Beküldési részletek Ez alól kivételt képeznek a nyereményjátékok beküldési határideje alkalmanként, Ez esetben külön feltüntetésre kerül a beküldési határidő.

Nyereményjátékok alkalmával szeretnénk közzétenni a nyertesek játékosneveit. A feltételezésünk az, hogy a játékosok egyetértenek azzal, hogy a nyertes nevét megemlítjük. Ez vonatkozik hirdetésekre és minden más beküldésre is. Bárki, aki ezzel nem ért egyet, kifejezetten jelölnie kell a megoldás benyújtásakor.

A Vadnyugati novellában megjelenő tartalom teljesen fiktív jellegű, továbbá az oldalon felelhető filmkritikákban megjelenő filmek korhatárosak lehetnek. Minden tartalom csakis saját felelősségre tekinthető meg. A The West mentesül minden felelősségvállalás alól ilyen esetekben.


Bónuszkódok

Lévén ez az első születésnapunk, bónuszkódokat rejtettünk el a bejegyezésekben. A bónuszkódok felhasználásával értékes nyereményekre tehettek szert. Jelenleg nem áll módunkban elárulni, hogy mely bónuszkóddal mit nyerhettek - erről a következő számban tájékoztatunk titeket.

A bónuszkódok egy-egy véletlenszerű szón linkként vannak elrejtve. Olvassátok figyelmesen végig a cikkeket, hogy megtaláljátok őket.

Minden egyes kódot csak egy személy válthat be, és egy bizonyos tárgyból csak egyet aktiválhat egy játékos. Lévén több fajta tárgyat is elrejtettünk, így aki szerencsés többet is nyerhet - persze ha van türelme kipróbálni az összes kódot.


A kódokat a Beállítások -> Bónuszkódok menüpont alatt válthatjátok be!

Aki pedig még egyet se talált, azoknak itt van pár darab:
 • 95d723aa
 • e5b8affd
 • 36e185d4
 • ca47f3e5
 • d382b715
 • 80a7cc7b
 • cb642d9d
 • 05651998
 • df036412
 • 1b90fa2b
 • 434d49e7
 • fd7a58d4
 • 61531f3f
 • 30026f35
 • dcf796b5
 • d317a781
 • d01e1e7f
 • d35395d8
 • f9388777
 • 58053e29
 • d2bd0842