Gyors elérés

Dock inventory.png
Dock quests.png
Dock sets.png
Dock duels.png
Dock towns.png
Dock jobs.png
Dock crafting.png
Dock fort battles.png
Dock adventures.png
Dock events.png
Dock achievements.png


Még több játék


Kövess minket!

Innen: The-West wiki HU
The West Times logo.png


Júliusban elérhető kalandokHenry.png
Szükséges szint: 15
Ettől: 07.01. 00:00
Eddig: 07.15. 00:00
Maria.png
Szükséges szint: 10
Ettől: 07.29. 10:00
Eddig: 08.10. 00:00
John.png
Szükséges szint: 1
Ettől: 07.01. 00:00
Eddig: 07.15. 00:00
Feladatok.png
Szükséges szint: 1
Ettől: 07.04. 00:00
Eddig: 07.25. 00:00
Henry.png
Szükséges szint: 10
Ettől: 07.04. 11:00
Eddig: 07.25. 23:59
John.png
Szükséges szint: 35
Ettől: 07.17. 08:00
Eddig: 07.30. 23:59
Maria.png
Szükséges szint: 20
Ettől: 07.02. 11:00
Eddig: 07.23. 23:59
Henry.png
Szükséges szint: 25
Ettől: 07.07. 12:00
Eddig: 07.22. 12:00
Feladatok.png
Szükséges szint: 10
Ettől: 06.16. 00:00
Eddig: 07.02. 23:59
Feladatok.png
Szükséges szint: 5
Ettől: 07.02. 11:00
Eddig: 07.23. 23:59


Hirdetések


Plakátok felragasztása.png
Achilleus1999 hirdetése
V1-en vennék aranykereszteket korlátlan mennyiségben, ártól függetlenül.
Krisztoph Snow hirdetése
Lincoln cilindereket és Aranykereszteket vásárolnék az eladó hangulatától függő árban további megegyezés alapján El Dorado szerveren, ha van kalap és nyakék keressen mindenki privát üzenet formájában!
Plakátok felragasztása.png


Vadnyugati interjú - Senki600
Krisztoph: Mi a kedvenc időtöltésed a westen?
Senki600: Régebben a MPI és az erődharc volt a kedvencem, bár egyikben sem voltam profi sosem, és a mai napig sem. Mára a MPI-t nem kedvelem, és főleg a túl hosszú várakozások és a kalandok által megkövetelt játékok miatt. Erődharcokat mai napig űzöm, ha az estéim engedik, és nem kell másnap már hajnalban, mikor még a munkásember is alszik ha nem éjjel dolgozik, megindulnom valamerre, akár iskolába, akár hobbit kergetni.


Krisztoph: Westen kívül?
Senki600: A játékon kívüli időtöltésem? Ha időm meg tőkém engedi, meg ha van útitársam, akkor keresünk egy valami aranyos helyet, hajnalban vonatra pattanunk, aztán este haza. Nyáron ez akár heti 4-5 alkalmat is jelenthet, szezonon kívül egy vagy kéthavonta egy kisebb, esetenként nagyobb kör. Ezeken kívül szabad akaratos szabadidős töltésem nem nagyon van, viszont a csoportommal havi 1 séta az erdőben/szántóföldön (5-20km/alkalom) belefér, ha az eső nem veri el nagyon, de az sem akadály néha. A szürke hétköznapokon az iskola padjait koptatom még. délutánonként meg az aktuális helyzetemtől függően otthon töltöm, vagy a kollégium nevű helyen (vegyes érzésekkel), ahonnan délutánonként kedvtől és időjárásfüggően gyalogolni megyek, amibe általában belefér a vasút is, főleg ha van érdekes téma.


Krisztoph: Fórumon látjuk szereted a vonatozást. Tudsz mesélni nekünk egy kifejezetten kellemes vonatos élményedről?
Senki600: Aki egy kicsit is jobban ismer Fórumon vagy El Dorado vagy Georgia világon, tudhatja, hogy egy megszállott vagyok. Az országban voltam már egy pár helyen, Soprontól Nyíregyházáig, Békéscsabától Győrig elég sok (de nem elég) vasútvonalon megfordultam. Nem mondanék most olyat utamat, amit élveztem volna, mert akkor karácsonyig lehetne mesélni, így inkább olyat mondanék, ahova bármikor és bármennyiszer visszamennék: és ez Miskolc. Mondhatjátok, hogy mit lehet élvezni egy olyan helyen, ahol a bűnözés elég gyakori, de ez mellékes, meg nem is az állomásokon van a probléma. Amiért Miskolcot jobban kedvelem mint bármi mást az azért van, mert az országban itt voltak legelőször V43 típusú mozdonyok, és a mai napig itt van a legtöbb alacsony vagy nagyon magas pályaszámú gép, illetve ezen a helyen lelhetők fel a magyar ipar utolsó minőségi járművei, a rendszerváltás utáni budapesti élet meghatározó igáslovának számító BDVmot motorvonatok a betétkocsijaival. Személyforgalomban még itt lelhető fel utoljára (ha Budapest-Lajosmizse vonalat nem nézzük) a 70-es években gyártott Dunakeszis kocsik, a 20-07 középszámú Bhv kocsik (jellemzője: puha műbőrülések, gyenge fényű izzólámpák, 100 km/h-nál kellemes ringatózás, telikék szín, befelé nyíló tolóajtókkal, számomra kedvencek). És ezzel le is tudtam elég nagy arányban, hogy milyen típusokat kedvelek a képeken és a való életben is.


Krisztoph: Melyik elért eredményedre vagy a vadnyugaton a legbüszkébb?
Senki600: Játékon belül a legnagyobb elért eredményem, hogy elértem világonként 3 és fél év alatt a 150-es szintet. Hosszú idő volt, sok rövidebb megszakítással, de sosem a ranglétra tetejéért játszottam, hanem a megszokásból, unalmas óráim és perceim kitöltésére, de végül megtaláltam azt a társaságot, akinek kis túlzással kiönthetem a lelkemet is. A Fórumban a Mit tennél ha...? topicban is ilyen jellegű volt a kérdéseim 90%-a, mindennapi problémákra kerestem megoldásokat (és többnyire olyanokat, ami mindenkivel előfordulhat, más környezetben).


Krisztoph: Hogyan ismerkedtél meg a játékkal?
Senki600: A játékkal nem tudom mikor ismerkedtem meg, de valamikor a számozott világok környékén, Arizona előtt, tesóm által. Ő már nagyon sok ideje nem űzi a játékot, nálam 1-1 fellángolás erejéig megmaradt. Jelenleg az utolsó lendületemben vagyok, ami 2017 nyarán kezdődött egy unalmas nyári délutánon, Georgián. Kicsivel több mint egy év után, 2018 novemberében kezdtem el a játékot El Dorado világon. Azóta eltelt majdnem 5 év, sok akkoriban aktív játékos már azóta befejezte a játékot, de szerencsére még vannak a nagy öregek közt aktív, de neveket nem említenék, ha kihagynék valakit az nekem kínos, meg nem szeretnék ebből konfliktust sem.


Krisztoph: Milyennek látod a játék jövőjét?
Senki600: jelen állás szerint a játéknak már nem adok túl sok időt. Nem történt semmi érdemleges frissítés, amivel a régieket itt lehetne tartani, az újak meg nem fognak jönni egy olyan játékba, ami leragadt a 2000-es évek elején. Természetesen nem a magyar Support tagjait akarom szidni, mert mindent megtesznek értünk, amit lehet. És ha egyszer megszűnik a játék, a Fórum maradjon meg, mindig is jó hely volt, kár hogy csak tavaly léptem be oda is. Visszatérve: véleményem szerint a játék már rég a süllyesztőben lenne, ha azon kevés állandó tag nem lenne, akik ma is vannak. Imádlak titeket!


Szerző: Krisztoph SnowJó, ha tudod - Függetlenségi esemény mechanikája


Az ötletgazda Mandarinrece volt, miszerint érdemes lehet egy rovatot a szóban forgó kérdéskörnek szentelni, mivel minden évben az event elindulásakor jó pár ticket szokott érkezni a jutalom elmaradása miatt. Ötlethiányban szenvedtem és elismertem, hogy valóban fel szoktak minket keresni ezzel kapcsolatban, így a kellemest a hasznossal összekötve idén talán kevesebb ilyen kérdést fogunk kapni. Innen is köszönöm a témát!

Az adott kategória építésének megkezdésekor a játék levonja tőlünk a megfelelő mennyiségű tűzijáték rakétát vagy éppenséggel aranyrögöt, ha ez sikeresen végrehajtódik akkor kezdetét veszi a visszaszámlálás.

Jó ha tudod 1.png


Jó ha tudod 2.png

Itt ugrik a majom a vízbe, ekkor szoktatok írni nekünk, miszerint nem kaptatok jutalmat, de az esemény elvette tőletek a valutát. A Függetlenség napi event játékmechanikája egy kicsit különböző a többi eseményhez képest. Az építkezést lezáróan manuálisan kell begyűjteni az ezért járó jutalmat. Azaz, ha kivárjuk, hogy lejárjon a visszaszámláló vagy rakétát/rögöt használunk fel a rövidítéshez, akkor már be is gyűjthetjük a jutalmunkat!

Jó ha tudod 3.png


Jó ha tudod 4.png

A nyeremény átvételét követően nincsen újabb várakozási idő, rögtön kezdhetünk is neki a következőnek! Ne feledjétek, hogy minden egyes új építkezés alkalmával az építkezés hossza tíz perccel növekedik.


Sokat vártunk rá, de végre valahára beépül a játékba az a tulajdonság, hogy egyszerre el tudjuk küldeni az adott eseményvalutát az összes játékosnak, aki a barátlistánkon található meg. Így nem kell ezentúl egyesével végigkattintgatni mindenkit. A használata pofonegyszerű, csupán kétszer rá kell kattintani az adott esemény fizetőeszközének ikonjára (jelen esetben ez a tűzijáték rakéta) majd a megjelenő ablakot leokézva végre is hajtottuk a kívánt hatást, Voilà!


Jó ha tudod 5.png


Jó ha tudod 6.png

Valamint, ha már adott a lehetőség, akkor azt is meg szeretném említeni hasonló okok végett, hogy az eseménygyőztes fegyverszett az event legutolsó napjához számított következő hajnalban (kettő vagy három órakor napfordulót függően) íródik jóvá. Szóval, ha 26-án 12:00-kor ér véget az esemény, akkor 07.27. 03:00 óra körül fogja az adott szerver nyertese megkapni a jogos jutalmát.

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a rövidke kis fejtágítót, remélem, hogy van legalább egy játékos, aki ennek köszönhetően nem esik pánikba az esemény elindulását követően. Ha már végszó, akkor úgy gondolom, hogy ideális megjeleníttetni azt az információt, hogy idén 07.06-tól fog egészen 07.26-ig tartani az esemény, valamint idén a nagy tűzijáték tároló is elérhető lesz az UP shopban 600 kötvényért vagy aranyrögért cserébe.

Szerző: KlarKönyvajánló - P. Howard: A Nevada Szelleme


Ha a legnagyobb magyar írókra gondolunk, akkor előbb vagy utóbb mindenképpen eszünkbe kell jutnia Rejtő Jenőnek, aki a mindenkori magyar irodalom egyik legmeghatározóbb valamint népszerűbb alakja. Nagyságát jól mutatja, hogy egy-egy idézete, szófordulata vagy éppenséggel kitalált karakterei (Piszkos Fred, Senki Alfonz, Vanek úr) mai napig mindenki számára ismertek, teljesen beépült a köztudatba. Ezen alkalommal az egyik kevésbé ismert álnevével kiadott könyv kerül górcső alá, ahogyan ezt az alcímben láthatjátok. Választásomat két gondolattal indokolnám, egyrészt valamilyen szempontból Nevada releváns, hiszen ezt a nevet választottátok meg az idén májusban nyílt szervernek, másrészt vadnyugati témájú könyvet eddig tudatosan kerültem a The West Times Könyvajánló keretein belül. Na de majd most!

Történetünk legelején megjelenik a rejtői humor, a vadnyugaton egy porszívóügynök jelenik meg, akinek feltett szándéka az állásának megtartása, így kénytelen ezen gépeken túladnia. A karaktert akár magával az íróval is azonosíthatjuk, mivel egyfajta kívülállóként van jelen a történetben (ahogyan Rejtő a vadnyugati műfajban), természetesen porszívók még nem léteztek, talán még fel sem találták őket, nem hogy elterjedve legyenek. Holborn (az ügynök) kitűnik a környezetből, külseje kifogástalan, revolverei olajozottak, vadászingén egy folt sincsen. Ezt egyébként egy prémvadász szóvá is teszi, felbosszantva ezzel karakterünket. A könyv elején nem magától értetődő, hogy ki lehet a főhős, több jelölt is van erre a szerepre. Pár oldalon belül a cselekmény óhatatlanul felgyorsul, az állomáshoz közeli kocsmában Véres Tom egy számára tisztességtelen párbajban lelövi a hetedik áldozatát is. A történet itt visszalép a múltba, megismerhetjük a Wheeler család hátterét valamint Tom indíttatását, miszerint bosszút áll az apja gyilkosain. A Wheeler famíliára is csak bajt hozott az aranyláz... A folytatásban fel-felbukkan Nevada Szelleme valamint egy szerelmi szál is megjelenik a történetben. Vajon sikerül Tomnak revansot vennie, vagy az idők végezetéig rója a prérit igazság után kutatva?

Könyvajánló 1.jpg

Különböző karakterek tömkelege tűnik fel a regény egy-egy pontján, porszívóügynökünk kalandját is nyomon követhetjük benne.:

"Mr. Gibson – mondta elgondolkozva –, nem járna rosszul, ha venne egy porszívó gépet tőlem. A seriff elzöldült, mély lélegzetet vett, azután felállt. – Uram, én hatósági közeg vagyok, nem üthetek meg embert. De maga miatt lemondok a hivatalomról, csak azért, hogy laposra verjem." ~ "A két cowboy minden dühét a porszívón töltötte ki. Így történt, hogy Jenkins kis híján a nyakát törte az egyik kitépett acélkígyón. – Hát ez mi a csoda? – kérdezte meglepetten a porszívóra mutatva. – Mr. Gibson bedőlt itt egy csirkefogónak. Hozott valami szemétvető gépet és a seriff nyakára sózta. Mert itt Nevadában mindent lehet. Még csak megverni sem hagyta ezt az urat. Tiszta középkor ez Mr. Jenkins."

A fogadtatása egyébként meglehetősen kettős, "kutatómunkám" folyamán több helyen is egyfajta elégedetlenséggel találkoztam, miszerint látszódik, hogy nem a Western a fő műfaja Rejtőnek, nem sikerült magából kihoznia a maximumot. Habár nem tartalmaz annyi fordulatot vagy viccet, mint egyéb művei én személy szerint élveztem a szűk kétszáz oldal mindegyikét, belefektetett idő bőségesen megtérül. Ti melyik tábort erősítitek? A könyv bárki számára ingyenesen hozzáférhető, mivel megtalálható az Országos Széchenyi Elektronikus Könyvtárában, ide kattintva a szóban forgó hivatkozást érhetitek el.

Szerző: KlarVadnyugati Vers


Éjben születő ígéret!


Élt egykor egy indián, kinek neve: Éji Bagoly
Ígérgetni tudott, de nem volt terve semmi komoly
Híres lett, már elég hírhedt, maga se tudta sokszor
Hogy miért nem adja meg magát? Talán puszta jóindulatból...


Mert Ő a világba ígérkezett el harminc éve
Nem a halál az ő terepe, az neki nem kenyere
Másik léte színpadáról esküt tett a nagy egésznek
Hogy egyszer visszatérve véget vet vétkeseknek...


Író lett és írt eleget most éppen, úgy érzi
Isteni szemlélettel, hogy miért él, már érti
A lényeglátásában nem volt semmi hiba
Frissebb gondolkodásmódot kell embernek adnia...


Ősi könyvét követően újabbakat kell kiadnia
Hogy legyen kihez szólnia
Követőket kell Neki toboroznia
S nem ártana, ha csillaggá is alakulna...


Szent könyve neki a Biblia
Úgy jár most Ő a templomba
De megfeszíttetik újra az embernek fia
Hogy legyen Vadnyugat Gyöngyeinek holnapja...


De legyen is népünknek egy szebb honlapja
Hol nem a pénz, nem az arany mindenek ura
Halandónak nyugatot csupán a józan ész adhatna
Istentelenül világunk halálra ítélve csak várhatna...


Mert mindenkinek megvan a saját kis titka
Ami lényegében a végzetébe sodorja
Én nem hinném, hogy élnél félelmes életet
Ha azt írom "szívesen" lelked, talán beleremeg...


Eddig is szívesen költöttem
Az ördögöt írásaimban halálba küldtem
De következik számunkra, majd olyan korszellem
Ahonnan elfogy minden ihlet belőlem...


Mert egyszer egy nap elfogy az összes szó bennem
Nem lesz hús, se vér, mi működtesse az én testem
Lelkemmel száguldani fogok a holnapotokért
Ha ezt elhiszed, emlékezz rá, ki élt az emberi értelemért:

Szerző: Krisztoph SnowVadnyugati konyha


John Fitzburn: Tudjátok, hogy a főzés távol áll tőlem, de nem szeretek kimaradni semmiből. Még kezdő seriff koromban elkaptam egy aranyásót krumplilopás közben. A kihallgatása során elmondta, hogy nagyon messziről érkezett, és oly régóta próbál aranyat találni sikertelenül, hogy éhezik. De pár szem krumpliból, és a kevéske tartós élelmiszeréből eltudta volna készíteni ezt az egyszerű ételt.


Hozzávalók:

  • 1 kg hámozott burgonya
  • kb. 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál só
  • olaj a szaggatáshoz
  • ízlés szerint: 1 kis fej vöröshagyma kockára vágva és/vagy tejföl


Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, megmossuk, és feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. Megsózzuk. A hagymát felaprítjuk, olajban aranysárgára pirítjuk. Ha megfőtt a krumpli, főzőlevével együtt összetörjük, de nem vesszük le a tűzről. Még mindig a tűzön hagyva, beledolgozzuk a lisztet fakanállal. A liszt pontos mennyisége nagyban függ a krumpli fajtájától, hogy mennyi lisztet vesz fel. Jó sűrű, kemény masszát kell kapnunk. Most már levehetjük a tűzről.Egy serpenyőt kissé kiolajozunk, két megolajozott evőkanál segítségével fél tojásnyi galuskákat szaggatunk bele, megpirítjuk, majd izlés szerint a piritott hagymával és/vagy tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Konyha 1.jpg
Szerző: MonóNyereményjáték


A július havi nyereményjáték feladata roppant egyszerű, csupán ki kell találnotok, hogy ezúttal Monó milyen finomságot készített el, hogy hívjuk ezt az ételt?

A helyesen válaszolók között kisorsolunk egy révi avatart, valamint minden további helyes megfejtő egy garantált bónuszkóddal gazdagodik, melyet felhasználva egy 650 tűzijátékot tartalmazó láda kerül jóváírásra a táskátokba.

Beküldési határidő: 2022.07.26. 11:59

A beküldéseket a Support rendszeren keresztül várjuk a Versenyek és nyereményjátékok kategóriában.

A részvétellel elfogadod a Versenyszabályokat.

Impresszum

A The West Times havilap havonta jelenik meg.

Szerkesztők és közreműködők

Klar
Krisztoph Snow
Mandarinrece
Mono


Elérhetőség

Kapcsolat: https://support.innogames.com/connect/west/hu
E-mail: info@team.the-west.hu
Archívum: https://wiki.the-west.hu/wiki/The_West_Times

Minden tartalom esetén a beküldési határidő az adott hónap utolsó napján 12:00 óra. » Beküldési részletek Ez alól kivételt képeznek a nyereményjátékok beküldési határideje alkalmanként, Ez esetben külön feltüntetésre kerül a beküldési határidő.

Nyereményjátékok alkalmával szeretnénk közzétenni a nyertesek játékosneveit. A feltételezésünk az, hogy a játékosok egyetértenek azzal, hogy a nyertes nevét megemlítjük. Ez vonatkozik hirdetésekre és minden más beküldésre is. Bárki, aki ezzel nem ért egyet, kifejezetten jelölnie kell a megoldás benyújtásakor.

A Vadnyugati novellában megjelenő tartalom teljesen fiktív jellegű, továbbá az oldalon felelhető filmkritikákban megjelenő filmek korhatárosak lehetnek. Minden tartalom csakis saját felelősségre tekinthető meg. A The West mentesül minden felelősségvállalás alól ilyen esetekben.