Gyors elérés

Dock inventory.png
Dock quests.png
Dock sets.png
Dock duels.png
Dock towns.png
Dock jobs.png
Dock crafting.png
Dock fort battles.png
Dock adventures.png
Dock events.png
Dock achievements.png


Még több játék


Kövess minket!

Innen: The-West wiki HU
The West Times logo.png


Júliusban elérhető kalandok

Henry.png
Szükséges szint: 15
Ettől: 07.01. 12:00
Eddig: 07.14. 23:59
John.png
Szükséges szint: 8
Ettől: 07.01. 00:00
Eddig: 07.14. 23:59
John.png
Szükséges szint: 8
Ettől: 07.01. 00:00
Eddig: 07.29. 23:59
Maria.png
Szükséges szint: 20
Ettől: 07.02. 11:00
Eddig: 07.23. 23:59
A kocsmai plakát.png
Szükséges szint: 8
Ettől: 07.02. 11:00
Eddig: 07.23. 23:59
A kocsmai plakát.png
Szükséges szint: 8
Ettől: 07.04. 00:00
Eddig: 07.24. 23:59
Henry.png
Szükséges szint: 10
Ettől: 07.04. 11:00
Eddig: 07.25. 23:59
John.png
Szükséges szint: 35
Ettől: 07.17. 08:00
Eddig: 07.30. 23:59
Maria.png
Szükséges szint: 10
Ettől: 07.29. 10:00
Eddig: 08.09. 23:59
Maria.png
Szükséges szint: 10
Ettől: 07.29. 10:00
Eddig: 08.09. 23:59


Hirdetések


Plakátok felragasztása.png
Achilleus1999 hirdetése
V1-en vennék aranykereszteket korlátlan mennyiségben, ártól függetlenül.
Gerry Soprano hirdetése
Hawaiion ládákat, kazettákat és termékeket vennék korlátlan mennyiségben.
Plakátok felragasztása.png


Interjú - Syntex


Már második éve, hogy velünk vagy. Hogy érezted magad ez idő alatt a csapatban és a játékos közösségben egyaránt?

Nagyszerű élmény volt, hálás vagyok minden itt töltött percért. A közösség nagyon pozitív élmény volt számomra, nagyszerű volt látni, hogy milyen sokan vannak akik aktívan részt vesznek a közösség fejlődésében, illetve hogy milyen sok ötlettel segítenek páran ebben. Nagyon sokszínű és érdekes embereket ismerhettem meg az elmúlt 2 év alatt. Azt kell mondanom, hogy még azok az ügyek is, amelyek kissé "problémásnak" voltak tekinthetőek, sokszor felüdülést jelentettek számomra, mintsem valami negatívat. Nem mondom, voltak pillanatok amikor nem volt minden olyan derűs, de azokra is egy tanulási folyamatként tekintek, amelyekkel tapasztaltabb lettem. Szerintem kellenek is néha olyan dolgok, amelyek kizökkentenek a mindennapokból - persze emberi keretek között. Kiváló volt a csapatmunka is, mindent megtudtam beszélni a csapattagokkal, de erről lentebb részletesebben is beszámolok. Szóval, ha röviden kéne összefoglalnom az elmúlt 2 évet, akkor azt mondanám, hogy fun volt és nagyon szépen köszönöm ezt a nagyszerű The West közösségének! Királyok vagytok!


Köztudott mondjuk, hogy a Klánháború nevezetű The Westhez hasonló játéktól érkeztél közénk. Mi alapján lettél te a The West Community Managere?

Azért csatlakoztam akkoriban a supporthoz, mert nagyon szerettem a játékot és úgy éreztem valamit jó volna visszaadnom a közösségnek, és szerettem volna jobban elmélyedni benne. Nagyon élveztem segíteni supporterként is, és folyamatosan azon voltam, hogy a legjobb (és leggyorsabb) támogatási élményt nyújtsam a játékosoknak. Amikor találkoztam az információval, hogy Community Managert keresnek a The West-hez teljesen felcsigázott a lehetőség és úgy éreztem nagyszerű lehetőség lenne kipróbálni valami újat és jobban elmélyíteni a tudásomat, amelyet már elkezdtem kamatoztatni csapattagként.


Mit változtatnál meg a játékban és a játékosokban, ha tehetnéd?

Először is szerintem, a jó változás az lenne amit a közösség nagy része szeretne, szóval mindenképpen olyan dolgot választanék, amelyet többen is szeretnének és támogatnak, és előtte átbeszélném a fórumon. A személyes preferenciám talán az lenne, hogy valahogy megpróbáljak még nagyobb szerepet keríteni a közös játéknak. Így is elég sok mindenben van szükségünk más játékosok együttműködésére, de ha tehetném, akkor ennél is több lehetőséget teremtenék a közös interakciókra, csapatmunkára - mivel szerintem az online játékok egyik legjobb része ez. Az egyik ilyen változás pl. az lenne, hogy jutalmaznám valahogy azokat a játékosokat akik irányítanak és összetartják a csapatot erődharcokon, mivel kulcsfontosságú ez a szerep a közösség szempontjából - de ez szintén igaz azokra is akik aktívan tesznek a szerver játékos közösségérét (pl. körleveleket küldenek hasznos információkkal). Úgy gondolom az ilyen kis cselekedetek tartják igazán össze a közösséget, és ezen személyek közösségünk nagyon értékes tagjai. Illetve több olyan kihívást hoznék létre, ahol össze kell dolgozni, vagy akár több csapat orientált Speed világot indítanék.
Ezenkívül, szerintem az egyik legfontosabb érték a kölcsönös tisztelet és hogy egymást emberszámba vegyük, ne bántsuk. Szóval, ha valamin tudnék változtatni az emberekben, akkor az az lenne, hogy mindenki kedves és tiszteletteljes legyen másokkal.


Mi alapján válogattad össze a csapat legújabb tagjait?

Egyszerűen átnéztem a beküldött jelentkezéseket, és a számomra legalkalmasabb emberekkel felvettem a kapcsolatot további egyeztetés céljából. Volt olyan is aki a fórumon vette fel velem a kapcsolatot, még a jelentkezési lehetőség meghirdetése előtt, hogy ő szívesen segítene - az ilyen emberek pedig nagyon jól kitűnnek a tömegből. Mindenképp olyan személyeket kerestem akik motiváltak legyenek és a jelentkezésből az derüljön ki, hogy rajong ezért a lehetőségért. Szerintem, ha nem élvezed nem lehet odaadással ezt a munkát végezni.


Tudtommal te magad is elkezdted a játékunkat. Melyik eleme vonz téged leginkább? Kérlek fejtsd ki, hogy miért abban találtad meg legjobban a helyedet!

Szerintem az erődharcok, mivel abban látok a legtöbb stratégiát, és ez valószínűleg azért van így, mert a stratégia játékokért rajongok a leginkább. És ahogy már említettem szerintem egy online játéknak az a legfontosabb tulajdonsága, hogy másokkal tudsz együtt játszani, és ez az egyik legjobb módja erre.
Amúgy viszont itt érdekességként megjegyezném, hogy a 15 mps munkázást is eléggé megszerettem, annak ellenére, hogy amikor először hallottam az egyik csapattagomtól, hogy vagy 4-5 órán keresztül csak ezt csinálta két gondolat fogalmazódott meg bennem: egyrészt, viccesnek találtam, hogy valaki ezzel töltsön el ennyi időt, másrészt elkönyveltem, hogy én biztos nem tudnám ezt élvezni. Ez is ékes példája annak, hogy soha ne ítélj meg valamit amíg ki nem próbáltad. Sokkal jobban élveztem pár órát ezzel eltölteni, mint azt bemerném vallani. De legalább sejtem miért tetszhetett meg: gyorsan és látványosan lehet vele fejlődni.


Ha nem titok akkor kérlek tárd közösségünk elé, hogyan találtál rá a webes böngészős játékok világára?

Húha, ez még nagyon-nagyon rég volt. Egy barátom mutatta meg 2008-2009 környékén a magyar Klánháborút és ott szippantott be az online játékok világa. Kipróbáltam több InnoGames-es játékot is, olyanokat is amelyek azóta sajnos megszűntek. A westtel is játszottam volt az elején egy keveset, még a 2.0 verzió előtt. Viszont a Klánháború örök kedvenc maradt.


Emelj ki kérlek lényeges momentumokat The West Community Manager pályafutásod sorai közül, amelyekre igazán büszke vagy!

Két dolgot emelnék ki, amely egyben össze is függ: a nagyszerű Magyarországi West Csapatot, akiknek a lelkesedésük, segítőkészségük, csapatmunkájuk és helytállásuk a legnehezebb helyzetekben is folyamatosan lenyűgözött. Ezt tetőzte az, hogy csapatunk aktívan részt vett nemzetközi projektek megvalósításában is, mint például a tudásbázis megalkotása, funkciók előzetes tesztelése és nemzetközi fórum versenyek megszervezése. A versenyekről beszélve, szerintem a Valentin napi az egyik legjobb ilyen fórumjátékunk volt, minden országban nagyon sokan részt vettek rajta, és mindhárom feladatot egy magyar csapattag találta ki.


Sokan szeretnének megismerni téged a játékosaink közül is, nekik mit üzennél legszívesebben? Hol érnek el téged? Melyik szerver nálad a favorit?

Floridán játszom. Miért ott kezdtem? Hát amikor a csapathoz csatlakoztam, mindenki ott játszott, és azt javasolták ott a legaktívabb a közösség. Így hát jobb alternatíva nélkül oda regisztráltam. A legújabb világra nem akartam, mert az már elindult és úgyis hátrányba vagyok, akkor legyek inkább hátrányba azon a szerveren amit javasolnak. Aztán tervben volt, hogy a következő, Louisiana világra regisztrálok, de amikor indult, már nem lett volna annyi időm, mint előre terveztem, hogy lesz, így nem kezdtem el. A biztos levelezési rendszert a fórumnak, vagy a support rendszernek látom. Mivel annyi körlevél érkezik Floridán is, hogy nem lennék meglepődve, hogy simán nem veszem észre. (Sorry!) Ha chaten írnak, akkor még van esély - de sokszor csak meg van nyitva a játék a háttérben.


Tulajdonképpen mi volt az oka, annak, hogy átadtad a helyed klar részére?

Mint már be is lett jelentve, lehetőségem volt jobban elmélyedni a projektben, több felelősséget kapva benne; és emiatt nem lett volna már időm a magyar közösségre is. Klar pedig csapattagként is nagyon sokat aktivizálta magát, és rengeteg extra feladatban vett részt, így öröm volt számára átadni a stafétát. Ide annyit megjegyeznék, hogy a The West Csapat bármely tagja alkalmas lett volna erre a feladatra!


Sokan azt feltételezik, hogy a tavalyi év folyamán bejelentett nagy változások nem fognak megtörténni. Te mit gondolsz ezekről a kritikákról?

Szinte minden héten találkozom ezzel a visszajelzéssel, és megnyugtathatok mindenkit, hogy a munkálatok folynak. A terv az volt, hogy sokkal hamarabb vezetjük be, csak sajnos rengeteg váratlan esemény következtében nem volt lehetőség még teljesen befejezni, de nincs elfeledve. Kérlek legyetek még türelemmel, mi is ugyanolyan izgalommal várjuk ezeket a változásokat!
Szerző: Krisztoph SnowKönyvajánló


Jeffrey Archer - Párbaj


Az egyik új rovatunkban az olyan játékosoknak szeretnék kedveskedni, akik érdeklődnek az izgalmas történetek iránt és ezt a kikapcsolódási formát is preferálják. A legelső alkalomra a személyes kedvencemet szeretném bemutatni, amelyet már számtalan alkalommal elolvastam és minden egyes új alkalom folyamán is magával ragad a története. Meleg szívvel ajánlom minden olvasónak, azonban arra felhívnám a figyelmet, hogy olykor-olykor egyesek számára felkavaró cselekményszált is tartalmaz.

Habár a könyv címe azt sugallja, hogy a cselekményben valamilyen fizikai "leszámolás" fog történni, ez csupán átvitt értelemben történik meg. A könyv két férfi életét mutatja be születéstől kezdődően. Egy közös kapcsolódási pont a világra jövetelt követően kialakul közöttük, mivel mind a ketten 1906. április 18-án születtek, azonban nagyon is eltérő családi körülményekbe csöppennek bele. William Kane egy gazdag bankárcsalád sarjaként, míg Abel Rosnowski egy nélkülöző, lengyelországi család gyermekeként kezdi meg az életét. Mindkettejüket egy dolog elérése motiválja, a siker. Amíg Williamnek minden kívánsága teljesül és a kor neves professzorai oktatják, addig Abel az első világháború borzalmaival szembesül. A nagy gazdasági világválság és a második világháború is szerepet játszik a könyvben. Elszánt harcot folytatnak a céljuk megvalósításáért, azonban ők sem kerülhetik el a végzetüket: a sors ugyanis úgy rendelte, hogy megmentsék - és tönkretegyék - egymás életét. A könyv a Kane and Abel trilógia első része, azonban különálló regényként is megállja a helyét, mivel a folytatásokban a kapcsolat a történethez nem annyira szoros.

Jeffrey Archer - Párbaj.jpg

Jeffrey Archer az egyik legismertebb kortárs angol írók egyike, akinek a történeteihez hasonlóan az élete is igazán kalandos. Archer kiválóan ismeri a 20. századi angol arisztokrácia mindennapjait valamint az angol bentlakásos magániskolák szigorú szabályait. Konzervatív politikusként is egész szép karriert futott be, de 2001-ben hamis tanúzás miatt négy év börtönre ítélték, amelyből végül csak két évet kellett letöltenie. Ezen időszak alatt naplót írt és a legismertebb művében, a hét kötetes Clifton-krónikában is megjelenik az itt szerzett "élménye". Könyvei több, mint 250 millió példányban keltek el világszerte.

Ez a példány még annak idején 99 forintba került, amely számos utazás alkalmával elkísért minket. Az ütött-kopott jellege is ebből adódik, azonban a külseje ellenére is (valamint, hogy az első száz oldal már kiszakadt a kötésből) a legkedvesebb könyv marad számomra.

Szerző: KlarJó, ha tudod!


MPI akciók sorrendje és az első fogalma


A mostantól állandó jelleggel megjelenő rovatunkban a játék olyan elemeit fogom részletezni, amely több ember számára nem annyira világos és amely ismeretével a játék egyes területén nagyobb sikereket érhetünk el.

Első alkalommal az MPI lépéssorendjét szeretném egyszerű, érthető módon elmagyarázni az olvasóknak. A játék talán legfontosabb eleme, mivel aki ismeri és tudatosan megtervezi a lépéseit, azt igen nehéz megszorongatni. A játékban két csapat vesz részt, a pirosak és a kékek. A csapatoknak van nevük is, azonban ez kevésbé elterjedt véleményem szerint és igazából lényegtelen. A játék körökre van felosztva, amelyben megkülönböztetünk páros és páratlan köröket. A páratlan (1, 3, 5 stb) körökben a kék csapat kezd, míg a páros (2, 4, 6 stb) körökben a piros csapat. Minden végrehajtható cselekvés a játékban akciónak minősül, amelyeknek sorrendje van. A kör végén a csapatok akciói összevonásra kerülnek és így kialakul a végső sorrend, ahogyan az akciók "végrehajtódnak".


Páratlan körben az akciók sorrendje a következő Páros körben az akciók sorrendje a következő
 1. Első akció a kék csapatból
 2. Első akció a piros csapatból
 3. Második akció a kék csapatból
 4. Második akció a piros csapatból
 5. Harmadik akció a kék csapatból
 6. Harmadik akció a piros csapatból
 7. Negyedik akció a kék csapatból
 8. Negyedik akció a piros csapatból
 9. És így tovább
 1. Első akció a piros csapatból
 2. Első akció a kék csapatból
 3. Második akció a piros csapatból
 4. Második akció a kék csapatból
 5. Harmadik akció a piros csapatból
 6. Harmadik akció a kék csapatból
 7. Negyedik akció a piros csapatból
 8. Negyedik akció a kék csapatból
 9. És így tovább


Ezen a sorrenden nem lehet változtatni, minden esetben így van. Fontos megjegyezni, hogy leggyakrabban egy MPI meccsben 3v3 a felállás, vagyis egy csapat maximum 6 akciót hajthat végre egy körben. Ezen információk ismeretében szeretném részletezni az első fogalmát. Leggyakrabban a játékosok egy egyes számmal (1) jelzik a csapat chaten, hogy szükségük van az első akcióra. Minél fontosabb általában annál több egyest spamelnek a chatre. Ez ilyenkor létfontosságú is lehet, ami akár befolyással lehet a végső eredményre is. Természetesen mindenki azt szeretné, ha a saját csapata nyerne, így ilyenkor úgy tudunk eleget tenni a másik kérésének, hogy a már bepakolt jele(ke)t kiikszeljük és újrapakoljuk. Ezzel biztosítva azt, hogy annak a személynek történik végrehajtásra a legelső akciója, amelyik az első helyen található meg.

Például, a malmon az egyik piros játékosnak (legyen A játékos) nagyon kevés az életereje és éppen páros körben vagyunk. Ő takarásba szeretne lépni úgy, hogy fellép a szektorra az épületek védelmét kiélvezve. Azonban ő nem volt elég gyors és a csapattársa (legyen mondjuk B) megelőzte, aki biztonságos helyen, a bankon inspirálja saját magát. Ilyenkor valószínűleg A játékos kérni fogja az első jelet B játékostól. Ha B játékos tisztában van a fogalommal és a jelentőségével, akkor kiveszi a saját első akcióját, ezzel A játékos akciója kerül a legelső helyre. Mivel páros körben vagyunk, ezért a kör végeztével a pirosak kezdenek, így A játékos akciója kerül végrehajtásra legelőször, aki sikeresen takarásba tud lépni. Viszont, ha ez nem így történik, akkor a piros csapatban lévő B játékos inspirációja hajtódik végre elsőnek, majd a kék csapat legelső akciója, ami nagy eséllyel az alacsony életerővel rendelkező A játékosra irányul (lövés formájában), akinek a cselekvése már nem tud végrehajtódni (nem tud takarásba lépni) mivel a kék csapat legelső akciója KO-t okoz neki.

+1 Ha valaki azt írja, hogy "jeleket" akkor az azt jelenti, hogy a csapattársai előtte tegyenek be bármilyen jelet, ő akar a legutolsó két akcióval rendelkezni. Ilyenkor mindegy, hogy milyen biztonságban vagyunk vagy látunk-e ellenfélre vagy sem, próbáljunk meg két jellel segíteni a csapattársunkat. Ő ezzel előnyre tesz szert, mivel úgy fogja tudni megsebezni valószínűleg az ellenfelet, hogy nem veszít életerőt.

Remélem, hogy tetszett ez a kis ismertető és új tudással gazdagodott néhány játékos, aki kedved kap a játékmódhoz. Természetesen nem elegendő az "elméleti" tudás, gyakorlatban is meg kell nézni, hogy hogyan működik ez az egész. Az igazán ügyes játékosok gondoskodnak arról, hogy az első jel az övéké legyen, mégpedig úgy, hogy egy trükk segítségével elképesztő gyorsan tesznek két akciót, amikor normál esetben a többiek még csak az animációkat nézik. Ezt a huncutságot egy következő The West Times újságban részletezzük, amennyiben van rá igény.

Szerző: KlarKi fogja fedezni a tűzijátékokat?

Breaking News!

Váratlan kérdésbe ütközött az idei Függetlenség napi ünnepség szervezői brigád, amikor arról kezdték őket faggatni, hogy idén ki állja az ünnepséggel felhasznált tűzijátékok árát. Riportereink a helyszínre igyekeztek és jelenleg is a helyszínről tudósítanak. A megkérdezettek sajnos nem voltak hajlandóak nyilatkozni, így szerkesztőségünk a legmegbízhatóbb forrás után kellett nézzen, így az internet népéhez fordult. Mint kiderült, a The West magyarországi fórumán zajlott beszélgetésből sokan azt feltételezték, hogy El Dorado adófizetői fogják állni a költségeket. Ezen állítást megcáfolta Enzo di Rosetti, El Dorado Kormányzója, Florida Megmentője és V1 Feltámasztója, aki szerint, idézzük: "Természetes nem, a tűzijátékot az állam fedezi, nem az adófizetők pénzéből. Más állam közeli üzletek bevételeiből fogjuk fedezni a táncoszenés mulatságot."
Szerző: SyntexVadnyugati versek


Karmikus tartozás a végtelen felé.

Sokáig hittem
Hogy a célom elértem
Időközben rájöttem
Célom csak a végtelen.


Majd gondolkodóba estem
S én szerelmet kerestem
Nem találtam, mert természetem
Zavaros, ha lent hagyom földi testem.


Mikor azonban elemészt a tudat
Tudatosul bennem az alakzat
Hogy nem fontos semmi a világban
Csak az, mit megőrzöl elmédben, magadban.


Így hasznosul a rossz, a jó
Minden, mi magadból kimondható
Ahogy elolvad az a szó
Ami szép lassan felfogható.


Vegyük példának Zűrös Bill urat
Életében csak a szegénynek lophat
De a sors nyújtja be a számlát előtte
Ki jót cselekszik rosszul, ugyanúgy rosszat kap érte.


Előbb utóbb, ha tartozol
A karma visszavág piszkosul jól
Hiszen a végtelenben törvény csak egy létezik
A gondolat rendőrség mindenek felett uralkodik.


Ki, mint vet
Azonképp arat
De ki, amilyen vétket elkövet
Olyan büntetést kell szenvedj.


Úgy, ahogy a vad világban
Egyik bűn se marad javítatlan
Minden kiderült akkoriban
Senki nem volt túl hibátlan.

Szerző: Krisztoph SnowNyereményjáték


Ebben a számban egy keresztrejtvénnyel készültünk nektek! A játék lényege az, hogy a kérdés vagy meghatározás megoldását egy négyzetrács sorába vagy oszlopába kell beírni, amelynek minden mezőjére egy-egy betű kerül. Ha sikeresen kitöltöttétek, akkor a kiemelt betűkből kell összerakni az adott rejtvény megfejtését. (Minden betűt fel kell használni.) A játékhoz mintát ITT találhatsz.

Rejtvény 2021 július.png


Vízszintes meghatározások Függőleges meghatározások

1. Egy középső munka során található termék neve, amelynek az egyik lehetséges sérülése így szól: "Az egyik újonc összekever a házalóval és megver."
5. A kiárusításon megvásárolható Szánhúzó kutyák egyike
9. 25% életerő visszatöltésére alkalmas
10. Az Ír parádé szett része
11. Számos magas szintű receptet tartalmazó tárgy
13. Annak a gyűjtőkártyának a neve, amelyben a 'Komikus figura' található meg
14. 46$ a tárgy vételi ára, jobb kezes lőfegyver
15. A tárgy leírása: 'Olyan ropogós!'
16. Tárgy neve, ami munkánál található meg, a munkának a leírása tartalmazza a következőt: 'akik túl sok időt töltenek a kocsmában'
18. Az a buff, amely 5% párbaj és munkamotivációt tölt vissza, valamint 25% energiát
19. A hegyi farmer és a pásztornő kalandból megszerezhető buff neve
20. 50-88 sérüléssel rendelkező ütőfegyver

2. Egy ezüst és egy üllő szükséges az elkészítéséhez
3. 700-as mesterségponttól gyártható tábori szakács buff
4. MPI játék után kapható nyeremény
6. Maximálisra tölti a párbaj és a munka motivációt valamint az energiát és az életerőt is
7. A tárgy képében egy férfi feje van belevésve, két kalandból is megszerezhető tárgy
8. Két féldrágakő és egy gyanta szükséges a legyártásához
12. Titkos szerelem kalandban szereplő egyik termék

17. Halászat munkánál megszerezhető termék


Nyeremények: A helyes megfejtők között kisorsolunk 3*300 aranyrögöt. További minden helyes megfejtő egy bónuszkóddal gazdagodik, melyet felhasználva egy 650 tűzijátékot tartalmazó láda kerül a táskátokba.

Beküldési határidő: 2021. július 21. 23:59

A beküldéseket a Support rendszeren keresztül várjuk a Versenyek és nyereményjátékok kategóriában.

A részvétellel elfogadod a Versenyszabályokat.

Impresszum

A The West Times havilap havonta jelenik meg.

Szerkesztők és közreműködők

Klar
Mandarinrece
Krisztoph Snow
Mono
Bogyo
Oldfox
Simple
Syntex

Elérhetőség

Kapcsolat: https://support.innogames.com/connect/west/hu
E-mail: info@team.the-west.hu
Archívum: https://wiki.the-west.hu/wiki/The_West_Times

Minden tartalom esetén a beküldési határidő az adott hónap utolsó napján 12:00 óra. » Beküldési részletek Ez alól kivételt képeznek a nyereményjátékok beküldési határideje alkalmanként, Ez esetben külön feltüntetésre kerül a beküldési határidő.

Nyereményjátékok alkalmával szeretnénk közzétenni a nyertesek játékosneveit. A feltételezésünk az, hogy a játékosok egyetértenek azzal, hogy a nyertes nevét megemlítjük. Ez vonatkozik hirdetésekre és minden más beküldésre is. Bárki, aki ezzel nem ért egyet, kifejezetten jelölnie kell a megoldás benyújtásakor.

A Vadnyugati novellában megjelenő tartalom teljesen fiktív jellegű, továbbá az oldalon felelhető filmkritikákban megjelenő filmek korhatárosak lehetnek. Minden tartalom csakis saját felelősségre tekinthető meg. A The West mentesül minden felelősségvállalás alól ilyen esetekben.