The West Times 2021. január

Innen: The-West wiki HU
Jump to navigation
The West Times logo.png


Januárban elérhető kalandok

{{{2}}}px
Karácsonyi vásár
Eredmenyek karácsony2.png
12.18. – 01.06.
Eléréshez szükséges:10-es szint, Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak:tapasztalati pont


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
Ünnepi szellem
Eredmenyek rupertwalker.png
12.02. – 01.07.
Eléréshez szükséges:15-ös szint, Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak: Henry zsebórája


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
Karácsonyi szellem
Eredmenyek diótörő.png
12.02. – 01.07.
Eléréshez szükséges:10-es szint, Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak: Diótörő


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
Egy ünnepi labdajáték
Henry neve.png
12.06. – 01.09.
Eléréshez szükséges:20-as szint
Jutalmak: Képességpontok, Buffok


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
Új év előestéje
Eredmenyek függetlenségnapja.png
12.31. – 01.13.
Eléréshez szükséges:10-es szint, Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak: edzett ólom


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
Az utolsó határ
AzUH.png
11.28. – 01.15.
Eléréshez szükséges: Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak:képességpont


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
Adventi naptár
Adventi naptár.png
11.26. – 01.27.
Eléréshez szükséges: 15-ös szint, Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak:Karácsonyi szánkó vagy acélkazetta


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
Ded Moroz
DM.png
12.20. – 01.30.
Eléréshez szükséges:Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak: képességpont, egy szép ajándék, maté tea


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
Aranyláz
Eredmenyek goldrush.png
01.23. – 01.29.
Eléréshez szükséges:10-es szint, Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak: tp, kötvény


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
A tartományi orvos
TO.png
01.31. – 03.05.
Eléréshez szükséges: 10-es szint, Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak:Új bőr orvosi táska


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.pngAktuális frissítések


 • 2.140-es frissítés
  • Farmer, Sarlatán és Zöldfülű szettek bónuszai frissítésre kerültek.
  • A J. Cortina és a G. Cortez szettdarabok mostantól árverezhetőek.
  • Eddig az arany láda, amely tartalmazza az Andalúz lovat és az arany nyerget egyedi tárgynak számított, ezért csak egyszer lehetett kinyitni. Ezzel a frissítéssel megszüntettük ezt a tulajdonságát.
  • Új recepteket adtunk hozzá a könyvhöz.
  • A párbajosok karakterosztályának leírásában világosabbá tettük az előrelátás képességüket, ez a tulajdonság csak az ellenfél felszereléséből adódó bónuszt mutatja meg, valamint a jobb kezes fegyverét és annak sebzését a párbaj menüben.
  • Az igen nemes ládához új tárgyakat adtunk, a The West rajongói szettdarabokkal együtt.
  • Acélkazetta rossz tárgyat tartalmazott, melyet eltávolítottunk.
  • A bélyegek és a színes ajándékkártyák láthatóak voltak még azelőtt, hogy megtaláltátok volna.


Hirdetések
Plakátok felragasztása.png
Achilleus1999 hirdetése
V1-en vennék aranykereszteket korlátlan mennyiségben, ártól függetlenül.
Gerry Soprano hirdetése
Hawaiion termékeket vennék korlátlan mennyiségben.
Kill Bill hirdetése
Jacksonvillen keresem azt az illetőt, akinél Piros mágikus kalap található. Szeretném megvásárolni ezt a holmit.
Plakátok felragasztása.png


Interjú - Old Charlie


Mióta ismered valójában a játékot?

Igazából elég régóta, de nem folyamatosan játszottam, volt egy nagyobb kihagyás amikor nem nyúltam a játékhoz, de mondhatni a játékkal együtt nőttem fel, akkor koptattam az általános iskola padjait mikor először játszottam vele, most pedig már lassan lediplomázom, ha minden jól megy. :)


A játék mely része tetszett meg neked a leginkább?

Nekem mindig is az erődharc volt a legizgalmasabb, minden játékban az fog meg, ha a többi játékossal lehet így vagy úgy versengeni és erre a West-ben szerintem az erődharc a legalkalmasabb.


Hogyan tennéd Te jobb hellyé a Westet?

Hu, hát ez nagyon összetett kérdés. Mivel nekem az erődharc a szívem csücske ebből adódóan abba nyúlnék bele leginkább. Eléggé állóvíz az erődharcos meta pontozás, még a nemrég módosított képlettel is, szóval én valamit ezen ügyködnék, hogy ne csak iris és tank feszüljön egymásnak.


Tudtommal te is visszatérő játékos hírében állsz. Miért hagytad abba, ha szabad kérdezni?

Nagyon fiatal voltam amikor először játszottam és emiatt hamar ráuntam adott dolgokra, így volt ez a Westtel is, megszereztem az akkoriban hőn áhított aranypuskát, elértem az akkori max szintet és idővel már nem nyújtott semmilyen új célt a játék és csökkent a belépések száma, aztán szép lassan végleg abba maradt. Szóval ha pontosan ki kéne emelni akkor egyszerűen nem találtam magamnak célt már a játékban.


Miben jobb a játék most, mint régen véleményed szerint?

A kérdésre megfordítva könnyebb lenne válaszolni, de én talán azt emelném ki, hogy most már vannak szettek mindenre, amik gyorsítják a játékmenetet, gondolok itt a tapasztalatos, termékezős, futós szettek dominanciájára. Bár nekem hiányoznak a régi idők is, amikor Indián szettben szaladgáltunk és egyenlő esélyek voltak tapasztalat és termék téren is.


Téged egyébként mi fogott meg, úgy igazán az erődharcokban és miért épp azt kedvelted meg?

Főként a párbaj és az erődharc, ami kompetitív része a játéknak, és előbbit nagyon-nagyon sokat csináltam mikor először játszottam, szóval az a része már annyira nem foglalkoztat így maradt az erődharc. Szerintem megvan a maga varázsa azzal, hogyha sok-sok ember feszül egymásnak minden este, ha nincs nagyon időm ránézni a játékra, a harcra akkor is rá szoktam lesni, valahogy ez képes lekötni a legjobban.


Mit szeretsz a West fórumos nyereményjátékaiban, ha egy is felkelti az érdeklődésedet?

Szeretem azt, hogy változatosak és így nagyon különböző érdeklődésű játékosok is találhatnak valami maguknak valót. Én nekem a kedvenceim a művészi, kreatívabb feladatok, mint volt a tökfaragás vagy a rajzverseny.


Írj magadról bármit, amit fontosnak tartasz mondani, amit jó, ha tud rólad a Times olvasó közönsége!

Ez egy nagyon jó kérdés, akkor így a basic dolgokon felül, hogy Floridán játszom és, hogy az erődharcokon lehet főleg megtalálni nem tudom, mit mondhatnék. Megpróbálom az alapján megválaszolni ezt a kérdést, hogy engem mi érdekelne olvasóként, és az talán maga az ember aki a játékos mögött áll, szóval pár mondatot mondok magamról. 23 éves pszichológushallgató vagyok, aki szereti videójátszásra fecsérelni a drága idejét, mint például a West. Más játékokkal összevetve azonban itt jóval hangsúlyosabb maga a community, mint a játékélmény, nagyon szeretem, hogy el lehet beszélgetni másokkal, és sok barátot ismertem meg, akikkel ez a játék hozott össze. Talán ez az utóbbi, ami a legjobban megfogalmazza, hogy miért járok fel nap, mint nap és mit kaptam a játéktól.


Szeretsz-e támogatni kisebb szintű játékosokat, akikről tudod, hogy biztosan nagyra nőhetnek szintben és ha igen ez miben szokott megnyilvánulni?

Sajnos nem játszok annyi ideje, hogy jelentős pénz vagy felszerelés lenne nálam, amiket kioszthatnék, így azzal sajnos nem igazán tudok segíteni. De ha látom, hogy kocsma chaten valakinek valamilyen kérdése van, amire tudom a választ, akkor szoktam segíteni, vagy ha épp valamilyen olyan termékre van szükség, ami van nálam. De nem mérlegelem, hogy vajon nagyra nőhet-e az adott játékos, de nem ez határozza meg a segítő magatartást szerintem, hanem maga az élmény, hogy valakinek könnyíthettem a játékán. De én magam is nagyon sok segítséget kaptam másoktól, szóval ez is motivál, hogy én is tovább adjam ezt a szellemiséget.
Szerző: Krisztoph Snow


Filmkritika - Harc a szabadságért


Ahogy minden jó filmben van valami rossz, úgy ebben a filmben részemről nincs is szinte semmi kifogásolni való. A szereposztás igazi sztárparádé olyan zseniálisan válogatta össze a színészgárdát a rendező, mint annak előtte nem sok filmnél volt ez, ilyen tökéletesre megalkotva. Még a The New York Times kritikusai szerint is magával ragadó filmnek lehetünk tanúi, ha megtekintjük e havi filmünket. Pláne, ha végig is tudjuk nézni és igen itt jön képbe részemről a film egyetlen gyengesége, miszerint helyenként elnyújtott, de persze csak kissé hosszadalmas a történet felvezetése és még idébb odább vannak vontatottabb jelenetek, bár számottevőeknek semmiképp sem mondanám őket... sokkal inkább, úgy írnám le ezeket a részeket, mint az egyes jelenetek közti átvezető rések, mintha csak féreglyukak lennének egy másik dimenzióba. S nem véletlen hoztam szóba a fentebb említett féreglyuk szót, ugyanis nem más játssza ebben a szó szerint lélegzetelállító polgárháborús-westernben a főszerepet, mint az Oscar Díjas Matthew McConaughey. Aki mellesleg a csillagok között óta nem játszott véleményem szerint ilyen hitelesen és ráadásul lelkesen is polgárháborús dezertőrt, családapát és katonai hőst, valamint felcsert egy személyben. Ami meg a film betétdalát illeti... Lucinda Williams jobb zenét nem is szerezhetett volna a filmhez. Ez a zene magában hordozza a film üzenetét is viszont, már maga a címe is erről dalol I'm Crying kezdettel. Hallgassa meg, aki tudja főleg a film után, mert mindenképp megéri. Hűen tükrözi a filmnek azt a háborús stílusjegyeit is, de jó is, hogy kilyukadtunk ennél a témánál, mert épp szóba akartam hozni, még azt is, hogy a film stílusa tökéletesen leképezi az akkori viszonyait az akkori világnak benne az akkor élt emberekkel. S hogy miért is ne hülyéskedj inkább a filmben felvonultató témákkal? Mindössze azért, hogy megtiszteld a régmúltban élő embereket legalább ennyivel. Lehet, hogy időközben rettentő sokat változott a világ és nem épp előnyére, bár ezen is mint bármin el lehetne vitázni, azonban annyit megérdemelnek elődeink, hogy komolyan vegyük őket. Hiszen könnyen lehet, hogy ez túl hihetetlen, hogy valós legyen, mégis a dokumentumok és a történelem azt bizonyítja, hogy szín igaz történettel állunk szemben és, hogy miért ezt a filmet választottam mostanra? Csak mert kedvelem azokat a történeteket, amelyek a valóságból építkeztek. Értékeljünk: Erre a filmre most inkább csak a négy csillagot adom meg én az ötből, ám ez nem azt jelenti, hogy neked ez nem jelent egy igazi 5 csillagos filmalkotást, nézd végig, majd kiderül és aztán alkoss róla te is véleményt. Fogyasztásnak én most nem kutyát ajánlanék, mint a filmben, helyette inkább egy kis whiskey popcornnal (ha, már a kukorica is szóba került a filmben!)

Kellemes időtöltést kívánok!

Szerző: Krisztoph Snow


Vadnyugati novella

Ebben a számban rendhagyó módon egy kitalált kalandsorral készültem nektek! Az itt leírtak nem találhatóak meg a játékban és nem is tervezzük a játékba kerülését!Kalandsor neve:Öt Nap a pokolban
Játékos szint: 75. szint
Kalandsor információ: A prérin honos egy indián területen lévő méhészet. Fedezd fel a világát...


1. Új arc a prérin
Kalandosztó: Waupee
Kaland szövege: Waupee: Üdv, barátom! Minap itt volt egy kedves rokonom, Zümmögő Méh. Azt kérte szerezzek neki pár segítő kezet, mert hamarosan mézet fog pörgetni a családjával. Tudod ő egy méhész indián. Van kedved neki segíteni? Legalább tanulsz pár új dolgot a méhekről. Azt mondta holnap jön fél egykor. Addig pakolj össze, készülj el. Nyugi a méhei nem szúrnak meg… Nem kell félned. Nyom: Nem tudod mit kell tenni? Olvasd el még egyszer a szöveget.
Feltételek: 12:00 és 13:00 között zárhatod le ezt a kalandot és zárd le a 2. Zümmögő Méh kalandot
Jutalom: 1200 tapasztalat
Befejező szöveg: Waupee: Találkoztál Zümmögővel? És Mit tudtál meg tőle? Hmm… Szóval egy család méhe éppen rajzik. Gyerünk! Hozd le vele… Jaa! Hogy már le is hoztad? Akkor nézz utána a következő feladatnak a pörgetési napok előtt.

2. Zümmögő Méh
Kalandosztó: Zümmögő Méh
Kaland szövege: Zümmögő Méh: Szia, testvérem! Zümmögő Méh vagyok. És szóval te vagy *Játékosnév*, akiről Waupee rokonom, már annyit lelkendezett. Igen lenne pár munka a méhfarmon a pörgetés előtt. Most is kijött egy raj és nincs elég emberem a leszedéséhez. Remélem, segítesz benne. Holnap kezdünk! Korán feküdj le, mert korán kell kelnünk… Remélem, nem mennek el holnap reggelig a méhek, mert akkor kissé ideges leszek és akkor szúrok, mint azok, akikről elnevezett jó atyám.
Feltételek: 1 óra Raj leszedése + 10 NPC párbajgyőzelem
Jutalom: 1000 $
Befejező szöveg: Zümmögő Méh: Megcsípett egy méhe? No sebaj, teszünk rá Lujza anyó különleges kenceficéjéből és máris begyógyul. Nézzük a következő feladatot…

3. Anyakeresés
Kalandosztó: Zümmögő Méh
Kaland szövege: Zümmögő Méh: Na a következő feladat: Meg kell találnunk az anyát, hogy láthassuk a pörgetési napokban melyik kereteket vihetjük fel kipörgetni. Segíts, neked jó a szemed. Meg van festve kékkel.
Feltételek: 2 óra Anya megtalálása
Jutalom: Anyaméhe
Befejező szöveg: Zümmögő Méh: Nagyon ügyes kis méhész lesz belőled ennek a végére, ám még vár ránk pár új munka a pörgetés előtt.

4. Hordótisztítás
Kalandosztó: Zümmögő Méh
Kaland szövege: Zümmögő Méh: Vettünk pár új hordót, hogy abba önthessük a kipörgetett mézet. Már csak ki kellene mosni és segítened kéne. Másnap pedig kezdhetjük felhordani a kereteket pörgetésre, igen nagy a méhészet ezért öt nap is tartani fog a pörgetés.
Feltételek: 3 óra Hordó kitisztítása
Jutalom: 1500 tapasztalat
Befejező szöveg: Zümmögő Méh: A hordók szép fényesek. Készen állnak a pörgetésre! Jöhet az utolsó nagy feladat a nagy nap előtt…

5. Keretek felhordása
Kalandosztó: Zümmögő Méh
Kaland szövege: Zümmögő Méh: Az utolsó feladat, hogy fel kell hordani a kereteket és fedelezni kell, mielőtt kipörgetjük őket. Jó karba vagy tartva? Szükség lesz az erődre, hiszen elég súlyosak a keretek a sok méztől. Sok anyag van bennük.
Feltételek: 4 óra Keretek felhordása és fedelezése
Jutalom: Egy nyalintás méz
Befejező szöveg: Zümmögő Méh: Meg vagy dicsérve. Ügyes vagy! Ám ezzel közel se fejeztük be a munkánkat. Kezdődhet másnap a pörgetés.

6. Az első napi pörgetés
Kalandosztó: Zümmögő Méh
Kaland szövege: Reggel van. A tegnap esti munka után Zümmögővel felöntöttetek a garatra kissé, de ez nem mentség, hiszen ma dolgozni fogtok. Mégpedig ma kezdődik a pörgetés.
Feltételek: 5 óra Pörgetés
Jutalom: Méz + 5000 $
Befejező szöveg: Hulla fáradtan tértek a sátraitokhoz este. Zümmögő Méh: Gratulálok, nem kis teljesítmény volt ez tőlünk, de még hátra van négy napi munka. Most viszont aludjunk egyet.

7. A Második napi pörgetés
Kalandosztó: Zümmögő Méh
Kaland szövege: Zümmögő Méh: Kezdődhet a második pörgetés.
Feltételek: 6 óra Pörgetés
Jutalom: 6000 $
Befejező szöveg: Már csak három nap és végeztek a pörgetéssel…

8. A Harmadik napi pörgetés
Kalandosztó: Zümmögő Méh
Kaland szövege: Zümmögő Méh: Kezdődjön hát a harmadik pörgetés…
Feltételek: 7 óra Pörgetés
Jutalom: 7000 $
Befejező szöveg: Már csak két nap és végeztek a pörgetéssel…

9. A Negyedik napi pörgetés
Kalandosztó: Zümmögő Méh
Kaland szövege: Zümmögő Méh: Utolsó előtti nap és végzünk!
Feltételek: 8 óra Pörgetés
Jutalom: 8000 $
Befejező szöveg: Már csak egy nap és végeztek a pörgetéssel…

10. Az Ötödik napi pörgetés
Kalandosztó: Zümmögő Méh
Kaland szövege: Zümmögő Méh: Na végzünk a pörgetéssel ma.
Feltételek: 9 óra Pörgetés
Jutalom: 9000 $ + Egy hordó méz + A Méhész cím + 100 kötvény + 4500 tapasztalat
Befejező szöveg: Zümmögő Méh: Szeretném megköszönni a segítséged. Hálám jeléül kérlek, fogadj el egy hordó mézet és várunk máskor is segíteni, már tudod hol lakunk és te törzsvendég vagy nálunk, ha mézről van szó.

11. A vevő
Kalandosztó: Maria Roalstad
Kaland szövege: Maria Roalstad: Üdv! Hallottam Waupee-tól méhészkedtél a barátja farmján. Esetleg eladó a méz, amit kaptál ajándékba? Mert ha igen szívesen megvenném tőled és elég nagy összeget fizetnék érte. Tudod, kell a süteménybe is méz, amit holnap sütök John Fitzburn seriffünk születésnapjára. Hogy? Egy hordónyit kaptál? És tényleg nekem eladod?
Feltételek: Egy hordó méz
Jutalom: 10000 $
Befejező szöveg: Maria Roalstad: Nagyon szépen köszönöm, ebből az igazi vidéki mézből biztosan nagyon finom sütemény fog készülni. John meg majd megnyalja mind a tíz ujját.

1/12. Engedély
Kalandosztó: John Fitzburn
Kaland szövege: John Fitzburn: Szervusz *Játékosnév*! Hol voltál a napokban? Hmm… Szóval méhészkedni. De hol? A környéken tudtommal nincs egy engedélyezett méhészet sem. Igazán? Zümmögő Méh indián barátod méhészetében pörgettetek és láttátok el a feladatokat? Hallottam a fickóról, de el kell, hogy keserítselek. Annak az indiánnak nincs törvényes engedélye méhészetet üzemeltetni. Kérlek, érvényesítsd a törvényt azon a környéken, mielőtt én teszem meg. Hozd ide nekem Zümmögő Méhét lehetőleg élve. Viszont a sütemény finom, amit Maria csinált, csak a benne lévő méz törvénytelen. Úgy döntesz, mint seriff helyettesnek, kötelességed előhozni a törvény színe elé a vádlottat. Legalább többet nem kell pokoli kínokat átélned abban a méhészetben.
Feltételek: Győzz Zümmögő Méh ellen.
Jutalom: 5000 tapasztalat + Méhgyilkos cím.
Befejező szöveg: John Fitzburn: Zümmögő Méh se fog többet engedély nélkül tevékenykedni ezt garantálhatom. A rácsok mögött élheti le élete hátralévő részét egy darabig, aztán ha letelik a büntetése és megjavul, kiengedem. Zümmögő Méh szúrós pillantással néz rád.

2/12. Engedély megszerzése
Kalandosztó: John Fitzburn
Kaland szövege: John Fitzburn: Szervusz *Játékosnév*! Hol voltál a napokban? Hmm… Szóval te is méhészkedni. De hol? A környéken tudtommal nincs egy engedélyezett méhészet sem. Igazán? Zümmögő Méh indián barátod méhészetében pörgettetek és láttátok el a feladatokat? Hallottam a fickóról, de el kell, hogy keserítselek. Annak az indiánnak nincs törvényes engedélye méhészetet üzemeltetni. Kérlek, érvényesítsd a törvényt azon a környéken, mielőtt én teszem meg. Hozd ide nekem Zümmögő Méhét lehetőleg élve. Viszont a sütemény finom, amit Maria csinált, csak a benne lévő méz törvénytelen. Úgy döntesz, nem teljesíted a seriff parancsát, mint seriff helyettes. Inkább segítesz engedélyt szerezni szegény Zümmögő Méhének a méhészet üzemeltetéséhez, hiába volt pokoli az ott eltöltött idő a barátod megérdemli, hogy ne csukják rács mögé, mint egy kutyát. Túl sok volt ahhoz a kemény munka, hogy egyszerűen csak lecsukják. Nyom: Menj a hírlap nyomdájába és nyomtass egy engedélyt.
Feltételek: 1 db Újságnyomtatás Szerezhető termék: Engedély a méhészet üzemeltetéséhez.
Jutalom: Érvényes engedély + 10000 tapasztalat + A Méhek megmentője cím
Befejező szöveg: Barátodnak átnyújtod az érvényes engedélyt. Fitzburn seriff is megnézte már. Most már biztos nem csukathatja be. Elbeszélgettek egymással kicsit és elégedetten indultok utatokra.

Szerző: Krisztoph Snow


Vadnyugati konyha


Szerencsesüti.png

A kínai szerencsesüti legendája szerint a 13.-14. században, Kína mongol fennhatósága idején a kínai ellenállók ezekben a süteményekben küldték titkos üzeneteiket egymásnak. Ez legendának jól hangzik, a valóság azonban ennél egyszerűbb : ezt a süteményt elsőként egy kaliforniai japán étteremben szolgálták fel. Eredeti változata is egy japán sütemény, amelyet a sinto szentélyekben szolgáltak fel az újévi ünnepségeken. A kínai szerencsesüti egyik legérdekesebb része, a benne rejlő üzenet. Ez lehet egy jóslat, bölcsesség vagy akár egy üzenet is.

Szerencsesüti hozzávalók.jpg

Szerencsesüti


Hozzávalók (6 darabhoz)

 • 1 tojásfehérje
 • 50 g cukor
 • csipet só
 • 1 evőkanál tej
 • fél kávéskanál mandula aroma
 • fél kávéskanál vanilia aroma
 • 25 g olvasztott margarin
 • 50 g liszt
 • papír idézetekkel


Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, egy tepsit sütőpapirral béleljünk ki, a papirra rajzoljunk 2 kört, kb. 8-10 cm átmérőjüt.
Egy tálban keverjük össze a a tojásfehérjét, a cukrot, a tejet, a vanília- és a mandula aromát, a sót és az olvasztott margarint . Elektromos habverővel addig keverjük, míg a cukor teljesen fel nem olvad. Adjuk hozzá a lisztet, keverjük tovább, amíg a tészta egynemű nem lesz és le nem csorog a habverőről.
Tegyünk egy evőkanál tésztát a sütőpapírra, majd a kanál hátával kenjük el a körökön belül.
Addig süssük a tésztát, amíg a széle aranybarna nem lesz, de a közepe sápadt marad, körülbelül 10 percig. Innentől dolgozzunk minél gyorsabban. Ahogy megsültek, még forrón egy spatulával gyorsan szedjük fel őket, és mindegyikbe tegyünk egy idézetes cetlit. A sütiket hajtsuk félbe, a széleit óvatosan nyomjuk össze.
A tepsi szélének segítségével nyomjuk be a süti közepét - nem a szélek mentén, hanem a másik felén -, majd tegyük egy muffinformába, hogy hűlés közben megtartsa az alakját. Ha közben a másik körünk kihűlt és megkeményedett, tegyük vissza egy pár percre a sütőbe, hogy újra megpuhuljon.


Szerencsesüti.jpg


Jó móka lehet családon belüli ünnepek , névnap, születésnap alkalmával is. Jó szórakozást!

Szerző: Monó


Vadnyugati versek


Eddig jutottál


/Emlékezés egy nagyon jó barátra, akit talán nem voltam képes megbecsülni, úgy, ahogyan azt kellett volna viszont December negyedik napján íródott az alábbi memoár, ami talán jóvá teszi eme bűnömet, ha kész vagyok azt a közösség elé tárni.../


Ha, majd egy nap beszippant a magány
Jusson eszedbe meddig jutottál
Bánatba burkolózva mégis erősen
Emlékeimben barátságunkat újra élem.


Sok barátot szereztem, annyit el is vesztettem
Ebben a játékban minden, már túl western
De egy igazira emlékszem vissza jó szívemben
Róla szól most regém, mint annyi más tervem.


Érdekes egy szerzet volt bevallom
De a legjobb barátom
Termékeket gyűjtött minduntalan
Csak nem történt semmi új s minden változatlan.


Úgy érzem neki ez lett a nyugati veszte
Valódi üzletember hírében állt mindenesetre
A pénz nem boldogít, mondják sok esetre
S valóban: Őt köztünk sok ezer terméke éltette.


A nevét ugyan le nem írhatom
Bár félig-meddig ő volt az egyik névrokonom
Nevében a számok születését is jelezhetik
Ugyanakkor én a valódi nevén szólítottam mindig.


Ebben a pillanatban színe szinte vérzik
A városházán tanácsosom marad mindhalálig
Bárhogy lesz is városunk örök díszpolgára
Ha látod ezt barátom: Mindig várlak vissza...


Mindössze három lélek osztozik emlékeidből mára:
Az egyik a nevéből fakadóan télvíz idején csak tavaszodna
A másik hozzád hasonló módon mintha beletörődésen gondolkodna
S vagyok én, aki Balázsként ismertelek meg, már évek óta.


Látod itt kell kívánnom neked további szép életet
Bízva abban, hogy erre a lapra talán, még rátekinthetsz
Hirdesse hát újságunk internetes lépted nyomát, hogy létezett
A négyünk között lévő barátságon túli önzetlen s örök szeretet!

Szerző: Krisztoph Snow


John C. Frémont


John C. Frémont
John C. Fremont katonai bajonettje

1813. január 21.-én született a Georgia állambeli Savannahban John C. Frémont, amerikai katonatiszt, botanikus. Nyugat-Amerika egyik felfedezője, vezérőrnagy az északiak oldalán az amerikai polgárháború alatt, politikus, Kalifornia szenátora, majd Arizona kormányzója.

Francia eredetű családból származott, jó fizikummal és kiváló szellemi képeségekkel rendelkezett. A matematika tárgyat szerette a legjobban, és katona akart lenni. Térképészként került a hadseregbe, és öt híres expedíciót vezetett a Mississippi folyótól nyugatra elterülő hatalmas és ismeretlen vadregényes területekre. Expedíciói során a domborzati viszonyok, a vizek, a bányakincsek, az éghajlat, az állatvilág, az őslakosság feltérképezése mellett külön érdemeket szerzett a botanikai felfedezéseivel. Két alkalommal átkelt a hegyláncokon (Sierra Nevada) is és kijutott a Csendes- óceánra. Tapasztalatait érdekes tudósításokban adta közre különböző lapokban. Expedícióit apósa, a St. Louisban élő Thomas Benton szenátor is támogatta. A nyugati területek feltérképezése révén hamarosan telepesek sokasága jelent meg ott, s megindította a mezőgazdasági termelést és erősítette a városiasodást is. Az 1846–48-ig tartó mexikói-amerikai háború eredményeképp hatalmas területek kerültek az Unióhoz, Kaliforniát is az Unióhoz csatolták.

Az ebben való közreműködése elismeréseként John C. Frémont-ot 1847 májusában kinevezték Kalifornia első kormányzójának. Igaz, hamarosan leváltatták, de ő továbbra is Kaliforniában maradt, és az 1848-as kaliforniai "aranyláz" idején meggazdagodott, multimilliomos lett. Közismertségére és gazdagságára való tekintettel újra megválasztották Kalifornia állam első kormányzójának (1850. szeptember 9. – 1851. március 4.). Érdemei és főleg gazdagsága nyomán még több irigye támadt, így a politikában elfoglalt helye gyakran ingadozott, amely feltehetően az amerikai polgárháborúban válthatott ki kedvezőtlen hatásokat.

Az amerikai polgárháborúban Frémont lett a nyugati seregek főparancsnoka, és ő mint gazdag ember megengedhette magának, hogy saját testőrséget szervezzen. A politika túlságosan átszőtte az északi sereg tevékenységét, George B. McClellan tábornok feloszlatta a Frémont testőrséget. Frémontot lemondatták, de 1862 ben újra megbízást adtak neki. Túl hamar vártak tőle gyors eredményeket, és különböző okok miatt még ebben az évben lemondott.

A lemondás nem jelentett Frémont számára vereséget, hiszen nem csak ellenzői, hanem támogatói is voltak. Pártja, a Republikánus Párt 1864-ben jelölni akarta az elnöki posztra, de ő nem vállalta. Frémontot ekkor már üzleti tervei foglalkoztatták, az Atlantic-Pacific-Railroad vasútépítési vállalkozás, ez a vállalkozás végül nem sikerült, minden vagyonát elvesztette. Visszatért a politikához, Arizóna kormányzója lett (1878. október 6. – 1881. október 11.). Arizona 1848-ban került Mexikótól az Egyesült Államokhoz Frémont közreműködésével.

1890 ben, 77 éves korában New Yorkban halt meg hirtelen támadt hashártyagyulladás következtében.

Forrás : https://hu.wikipedia.org/wiki/John_C._Fr%C3%A9mont

Szerző: Monó


Nyereményjáték

Előző játékunk egy hibakereső volt. Mivel kevés számú tökéletes beküldés érkezett, azt a döntést hoztuk, hogy két hiba megtalálása esetén is "bekerül a kalapba" az illető.

Megfejtés:

 1. Hiányzik az ablak frissítése gomb, helyette ablak lekicsinyítése gomb található meg kétszer.
 2. Nincs Henry a kocsmában.
 3. A kocsmai plakát (Feladatok) felett piros felkiáltójel van.

Nyertesek:

 • rave in the house
 • Nedved11
 • Joeworld
 • Dats Not Me
 • Henrick Blitz

Gratulálunk nektek, a nyereményetek egy Mega karácsonyi táska 2020. Kérlek vegyétek fel velünk a kapcsolatot a Support rendszeren keresztül!


Ebben a számban egy logikai játékkal készültünk nektek! Elő hát a benned rejlő detektívvel, és légy segítségére a Pinkerton nyomozóirodának a rejtvények megoldásában!

Mi a nyitja?

Charlie Siringo ellopott gyémántok után kutatott egy házban, amikor egy számkombinációs zárral lezárt acélkazettára bukkant. Az illető, aki hátra hagyta a kazettát, valószínűleg nem bízott eléggé a memóriájában, ezért készített egy emlékeztetőt a kazettát nyitó kódra vonatkozó megjegyzésekkel. Találd meg a zárat nyitó kombinációt!

Rejtvény 2021 január.png

A helyes megfejtők között kisorsolunk 3*100 kötvényt!

Beküldési határidő: 2021. január 30. 20:00

A beküldéseket a Support rendszeren keresztül várjuk a Versenyek és nyereményjátékok kategóriában.

A részvétellel elfogadod a Versenyszabályokat.

Impresszum

A The West Times havilap minden hónap első napján jelenik meg.

Főszerkesztő

Mandarinrece

Szerkesztők és közreműködők

Krisztoph Snow
Mono
Syntex

Elérhetőség

Kapcsolat: https://support.innogames.com/connect/west/hu
E-mail: info@team.the-west.hu
Archívum: https://wiki.the-west.hu/wiki/The_West_Times

Minden tartalom esetén a beküldési határidő az adott hónap utolsó napján 12:00 óra. » Beküldési részletek Ez alól kivételt képeznek a nyereményjátékok beküldési határideje alkalmanként, Ez esetben külön feltüntetésre kerül a beküldési határidő.

Nyereményjátékok alkalmával szeretnénk közzétenni a nyertesek játékosneveit. A feltételezésünk az, hogy a játékosok egyetértenek azzal, hogy a nyertes nevét megemlítjük. Ez vonatkozik hirdetésekre és minden más beküldésre is. Bárki, aki ezzel nem ért egyet, kifejezetten jelölnie kell a megoldás benyújtásakor.

A Vadnyugati novellában megjelenő tartalom teljesen fiktív jellegű, továbbá az oldalon felelhető filmkritikákban megjelenő filmek korhatárosak lehetnek. Minden tartalom csakis saját felelősségre tekinthető meg. A The West mentesül minden felelősségvállalás alól ilyen esetekben.