Gyors elérés

Dock inventory.png
Dock quests.png
Dock sets.png
Dock duels.png
Dock towns.png
Dock jobs.png
Dock crafting.png
Dock fort battles.png
Dock adventures.png
Dock events.png
Dock achievements.png


Még több játék


Kövess minket!

Innen: The-West wiki HU
The West Times logo.png


Januárban elérhető kalandok

Maria.png
Szükséges szint: 8
Ettől: 11.28. 11:00
Eddig: 01.15. 23:59
Henry.png
Szükséges szint: 10
Ettől: 12.02. 00:00
Eddig: 01.06. 23:59
Henry.png
Szükséges szint: 15
Ettől: 12.02. 00:00
Eddig: 01.06. 23:59
Henry.png
Szükséges szint: 20
Ettől: 12.06. 00:01
Eddig: 01.09. 23:59
Henry.png
Szükséges szint: 90
Ettől: 12.16. 12:00
Eddig: 01.07. 12:00
Henry.png
Szükséges szint: 20
Ettől: 12.16. 12:02
Eddig: 01.07. 12:00
Feladatok.png
Szükséges szint: 10
Ettől: 12.16.12:00
Eddig: 01.07. 12:00
Maria.png
Szükséges szint: 10
Ettől: 12.18. 00:00
Eddig: 01.05. 23:59
Henry.png
Szükséges szint: 35
Ettől: 12.18. 00:01
Eddig: 01.09. 23:59
Maria.png
Szükséges szint: 8
Ettől: 12.20. 00:00
Eddig: 01.30. 23:59
Maria.png
Szükséges szint: 10
Ettől: 12.31. 10:00
Eddig: 01.12. 23:59
Maria.png
Szükséges szint: 10
Ettől: 01.23. 10:00
Eddig: 01.29. 23:59
Maria.png
Szükséges szint: 10
Ettől: 01.31. 10:00
Eddig: 03.05. 23:59


The West Wants You!

The West Wants You.jpg


Jelentkezz ide kattintva!


Hirdetések


Plakátok felragasztása.png
Achilleus1999 hirdetése
V1-en vennék aranykereszteket korlátlan mennyiségben, ártól függetlenül.
Gerry Soprano hirdetése
Hawaiion ládákat, kazettákat és termékeket vennék korlátlan mennyiségben.
Teddy Flood hirdetése
Kentucky világon keresek Allen borsszóró revolverét minden mennyiségben, Lucille jobbost vennék!
Plakátok felragasztása.png


Enzo di Rosetti jósdája


December 14-gyel a méltán ismert játékos megnyitotta Jóstermét, mely szeretettel várja a kíváncsiskodókat. Legyen szó egy általános jellegű jóslásról, átoklevételről vagy egy újévi áldásról itt minden tekintetben választ kaphatsz a kérdéseidre. Ráadásul az univerzum szavainak közvetítése mellett még igényes és tetszetős grafikával is alátámasztja tudásának hitelességét.

The Devil.jpg The Magician.jpg Justice.jpg

Fizetés utalással történik a játékon keresztül. Az utalással elfogadod, hogy játékosneved megjelenjen a fórumon. Az eddigi referencia munkáit ide kattintva tekintheted meg.

Megjegyzés: A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el! Továbbá a kívánt eredmény nem tetszésének ellenére ismételt jóslás -főleg fizetés nélkül- nem kérhető!

Vadnyugati interjú - Blaze Crimson
Krisztoph: Mi ihlet téged a történeteid írásában? Esetleg, ha van ihletőd, kit nevezel annak?
Blaze Crimson: Megleptél ezzel a kérdéssel. Igen, szeretek, bár évek óta nem jut rá időm. A gimiben a két legközelebbi barátom "versenyszerűen" is írogatott, ha lehet ilyet mondani. Egyikük díjakat is nyert. Ők voltak rám közvetlen hatással.Természetesen, ha valaki ír, akkor legalább valamikor a múltban olvasnia is kellett. Én rengeteget olvastam, a fantasy volt (és még mindig az is) a kedvencem.


Krisztoph: Mit emelnél ki a vadnyugati múltadból?
Blaze Crimson: A Vadnyugati múltamból? Hmm... Azt hiszem, az első nemzetközi erődharc versenyt. Az több tekintetben is emlékezetes volt. De, hogy kicsit "pikánsabbat" is említsek, örök élmény az a Supporttal folytatott levelezés is, ami a kizárásom körülményeinek tisztázására irányult. Oké, szerintem STOP, hacsak nem szeretnél valamelyikről többet megtudni.


Krisztoph: Mondd csak, mire vagy a legbüszkébb west pályafutásod alatt?
Blaze Crimson: 3 dologra is. Nem konkrét sorrendben. Az egyik, hogy sikerült sok versenyen helyezést elérnem, sok eredményt elsőként jegyezhetek a karakterem neve mellett. A második, hogy sokaknak tudtam segíteni a gyűjtői szett megszerzésében. Emlékszem a végtelen piacolásokra, amivel ez járt. És a harmadik, de talán a legfontosabb, hogy megismerkedhettem és együtt játszhattam a "NAGYOKKAL", sőt, egyesekkel személyesen is volt lehetőségem találkozni. :)


Krisztoph: Milyen volt megírni egy olyan élettörténetet, ami nekem is tetszett, amikor olvastam Achilleus1999 novelláját?
Blaze Crimson: Tényleg örülök, hogy, ha tetszett. Pont ezért szeretek írogatni. Egyrészt magam is kirándulást teszek egy képzelt, vagy részben képzelt világban, másrészt, ha valaki elolvassa, azt is "magammal viszem" erre az útra. Ha megnézed Achilleus történetét és a sajátomat, láthatsz benne hasonlóságokat. Legalább is abban a tekintetben, hogy valódi történelmi elemek is találhatók benne. Pl. olyan személyek, akik valóban éltek. Egy rövid történetnél szerintem fontos, hogy legyen valami kapaszkodó, valami kiindulópont.


Krisztoph: A játék, mely részét kedvelted meg leginkább?
Blaze Crimson: Szerintem nem lesz meglepő a válaszom. A kalandok voltak a kedvenceim. Különösen azok, ahol picit gondolkodni is kellett a megoldáshoz és persze azok, amik ismert, klasszikus történetek feldolgozásai voltak.


Krisztoph: Megkérlek mesélj magadról, kiket neveztél valaha bajtársaidnak és mire gondolsz, ha azt látod: OOHG?
Blaze Crimson: Ha valaki kíváncsi Blaze Crimson történetére, akkor elolvashatja a "Történetírás" dobogósnak ítélt művei között. Szerintem abban minden benne van, sokkal többet nem tudok mondani. A karakter profilomon is olvashatók azok a nevek, akikre bajtársként gondoltam és gondolok még ma is.Mire gondolok, ha azt hallom, OoHG? Arra, hogy ez a rövidítés nem igazán "méltó" a névre, ami mögötte van. Ennyi év után talán elmondhatom, hogy sokszor olvastam magamban "hog"-nak, és az elején az Oo még olyan is mint egy malac turcsi orra. Ez annyira nem egy kép azzal, hogy "Order of Holy Guardians", hogy az már szürreális. De persze, ha "hallom" és nem látom, mert ugye ez volt a kérdés, akkor a küzdelmes idők jutnak eszembe. A végtelen kitartás, acélos akarat és rengeteg izgalmas erődharc.


Krisztoph: Végezetül a legfontosabb kérdésem hozzád: Te miért szerettél ilyen sok imát elmormolni a templomra kattintva?
Blaze Crimson: Oh. Hát, ha a beszélgetés valódi szándéka az volt, hogy ezt az ősrégi kérdést megválaszoljam, hogy "Mire jó az ima a játékban?", akkor sajnos csalódást fogok okozni, mert valójában azt a mai napig nem tudom biztosan, hogy van-e konkrét haszna. Persze olvastam ezt-azt az évek alatt, de biztosan sosem tudtam. Eleinte azért jártam sűrűn a templomba, hogy megszerezzem az érte járó eredményt. Aztán lassan Blaze részévé vált. Blaze sosem erődharc előtt ment templomba (kivéve, ha erre a vezetés kérte), hogy isteni segítséget kérjen, hogy hatékonyabban "öljön", hanem a harcok után, megbocsátásért.Ez ugyanolyan rögeszméjévé vált a karakternek idővel, mint az [Aranyrög] -ök gyűjtése.
Szerző: Krisztoph SnowJó, ha tudod!


Az idei legelső újságban egy rövidebb terjedelmű, viszont annál kevésbé ismert érdekességgel készültem az újság olvasói számára.

Mint az jól ismert, az erőd kihívásához bizonyos mennyiségű várospontszám, dollár és jog szükséges, ha ezen feltételek mind teljesülnek, akkor az erőd kihívása után 24 óra múlva kezdetét veszi a csata. Legtöbb esetben teljesen természetes, hogy a támadó város/szövetség az erőd támadójaként vesz részt az erődharcban. Azonban ennek a rovatnak a célja a játékosok ismereteinek elmélyítése, így megosztom veletek azon módszert, miszerint akkor is lehetséges az erődharcoknál a védő oldalon részt venni, ha saját magunk hívtuk ki azt.

Jó, ha tudod - január.jpg

A következőképpen reprodukálható az, hogy hogyan lehet valaki az erőd kihívójaként a védekező oldalon:

 • Hívj ki egy tetszőleges/szimpatikus erődöt
 • Ügyelj rá, hogy ne regisztrálj a harcra, csupán az erődöt hívd ki
 • Rendelkezz meghívóval a szövetséghez, akiknek az erődjét kihívtad
 • Fogadd el ezt a (szövetség) meghívót
 • Ha a városod csatlakozott a szövetséghez akkor annak ellenére, hogy te kezdeményezted a harcot, csak a védő oldalhoz fogsz tudni csatlakozni

Ennek a létrejöttének az oka az, hogy az erődhívás nem a karakteredhez vagy a városodhoz van "kapcsolva", hanem a szövetségedhez.

Szerző: KlarKönyvajánló - Agatha Christie: A karácsonyi puding esete


Ahogyan az már megszokottá vált, először is szeretném ismertetni a választásom okát. Elsősorban, krimi még nem volt a The West Times repertoárjában, másrészt pedig az ünnepekre való tekintettel választottam a méltán híres írónő egyik témába vágó könyvét. A tíz kicsi néger, Gyilkosság az Orient expresszen vagy a Halál a Níluson sokak számára ismerősen csenghet, valószínűleg ezen történetek nagy részét ismeritek is. Ezeket viszont tudatosan kerültem el, mivel nem akarok olyan könyveket bemutatni, amelyek már így is széles népszerűségnek örvendenek és a legtöbb olvasó számára nem lenne újdonság.

Hercule Poirot eltervezte, hogy pihenéssel fogja tölteni az ünnepeket, viszont egy magas rangú államférfi egy herceggel az oldalán felkeresi az otthonában, hogy segítsen egy roppant kellemetlen ügy felderítésében... Történelmi jelentőségű rubint tulajdonítottak el a királyi családtól, amelyre ráadásul az esküvő végett haladéktalanul szükség van, ugyanis a drágakőnek egy foglalatban lenne a helye a menyasszony gyűrűsujján. A történeten keresztül az író bemutatja a hagyományos angol karácsonyt, amelyet még gyermekkorából szeretett meg és innen is merítette az ihletet ezen könyv megírásához. Lényegében minden mozzanat megjelenik a műben, amelyet Agatha Christie annak idején átélt a karácsonyok alkalmával. Ráadásul egy csavart is beleszőtt a történetbe, mivel a cselekmény szereplői egy csúfos tréfával át akarják ejteni a világhírű detektívet. Arról, hogy sikerül-e a fiatal felnőtteknek meglépniük ezen komiszságot vagy, hogy megkerül-e a végén a felbecsülhetetlen értékű rubint az maradjon rejtély egészen a könyv fellapozásáig.

Agatha Christie- A karácsonyi puding esete.jpg

A karácsonyi puding esete négy másik sztorival együtt jelent meg az Európa kiadó könyveként, tartalmazza a Spanyol láda rejtélyét, az Elnyomottat, a Szedertortát és az Álom című történetet. A szóban forgó eset mindössze nyolcvan oldal, így egy rövid ámde annál könnyed kikapcsolódáshoz tökéletes választás.

Szerző: KlarVadnyugati versek


Győztetek, hát örüljetek.


Örömömben muzsika szól, egy zene
Vereséget szenvedtem egy életre
Lelkem tétje: Megadom magam jó időre
Én életre szavazok, nem a vereségekre!


A további bánat elkerülése érdekében
Felhagyok a küzdelemmel, népem nevében
Szép volt és jó minden, míg itt lehettem
Nem lehetek köztetek örökké, vár az életem!


Utolsó üzenetem az felétek
Csak próbáld megfogadni kérlek
Ha teljesen leépülne az éter körülöttetek
Legyél magad is szabad, megérdemli lelketek!


Menj ki a térbe, mert egyszer élsz az időben
Fontosabb az, hogy élj, mintsem ülj egy helyben
Rájöttem, hogy az ember túl lusta élni néha
Lelkeket, már láttam, de kevesebbel találkoztam, mind túl léha!


Több testet kéne adnunk a valóságnak
Egyszer itt hagyjuk és akkor sírunk marad csak
Nem visszük tovább a játékos karaktereinket
S bánhatjuk csupán, mit nem választottunk westünk helyett!


Tény, hogy a legjobb dolgok egyike
Hogy játszani jó unalmunk elűzésére
Ám talán megfontolandó a játék egy egész életre
Mellyel sorsod adod fel és eladod lelked a cég részére!


Biztos vagy benne, hogy megéri?
Hogy a tested se tudjon kiteljesedni?
Ez a te döntésed, ebbe nem szólhatok bele
Csak ne felejts bölcsen dönteni, maradjon barát is a temetésedre!


Nem boldogít engem sem a pénz, sem a hírnév
Barát is száznál több körülöttem, de mind álcát hord épp
Felvette virtuális szerepét a ma élő különös emberek zöme
De vajon valóban bűnös világunk ennyire szép lenne?


Ez volna a kor, amelyben élünk, melyből kimúlunk?
Ez volna a világ, amelybe szórakozni, élni járunk?
Kétlem, hogy mindenki szeret belépni a fiókjába
Itt vagyok én élő példának, már 1 ember él, így bizonyára...


Mondd nekem, mesélj, mennyibe kerül a lelked
Igenis lényeges, szórakozásért mit fizetsz
De akkor azt is áruld csak el mennyit ér tested
S mennyire botor ötlet, ha játékba fekteted életed?

Szerző: Krisztoph SnowVadnyugati konyha

Az Új Év első napján szép számban gyűltek össze Henry kocsmájában a barátok, ismerősök.

Henry öntött mindenkinek egy kupicával, majd így szólt hozzájuk:

-Barátaim! Az éjjel álmomban megjelent egy fehér bagoly, és e szavakkal fordult hozzám:
- Az új esztendő minden havának első napján gyűljetek össze a barátaitokkal, egyetek, igyatok, táncoljatok, beszélgessetek.

Készítsetek finom ételeket, olyanokat, amit máskor nem szoktatok. Így ünnepeljétek az új hónapot. De hogy változatos legyen, havonta más más főzzön közületek. Fogadd meg a tanácsomat, együtt enni, együtt lenni jó.

Ezzel a bagoly elrepült, én pedig felébredtem. Mivel hiszek az álmokban, kedves barátaim, fogadjuk meg, és legyen úgy, ahogy a bagoly tanácsolta.

Délelőtt Wilson barátom itt járt a farmról, boldog Új Évet kívánni. Sok a teendője az állatokkal, így most nem tud velünk lenni, de hozott magával ajándékba friss disznóhúst.

Ezt készítettem el ma estére:


Sült sertéstarja


Sült sertéstarja hozzávalók.jpg


Hozzávalók: (6 szelethez)

 • 6 szelet sertéstarja
 • só és bors izlés szerint
 • 1 evőkanál mustár
 • 1 evőkanál pirospaprika
 • 6 evőkanál olaj
 • 4 gerezd fokhagyma
 • 2 ág friss rozmaring, vagy 1 mokkáskanál szárított

Elkészítése:

A hússzeleteket kissé verjük ki, majd sózzuk, borsozzuk. A páchoz a mustárt, a pirospaprikát, olajat, a zúzott fokhagymát és a rozmaringot keverjük össze. A hússzeleteket forgassuk meg a pácban, majd tegyük egymás mellé egy tepsibe, a maradék pácot öntsük rá, és alufóliával letakarva tegyük a hűtőbe legalább 1-2 órára,de még jobb, ha egy éjszakára. Ezután kb. 180 fokos sütőben süssük fólia alatt kb. 1 órát, majd a fóliát levéve 20-30 perc alatt piritsuk meg.

Bár nem malacsült, de hozzon nektek szerencsét. Jó étvágyat kívánok hozzá, találkozzunk egy hónap múlva.

Sült sertéstarja.jpg

Boldog Új Évet!

Szerző: MonóNyereményjátékok

Előző játékunk a megfigyelőképességetekről szólt, két kép között kellett megtalálnotok az összes különbséget!

Megfejtés: Sas, szemöldök, szem szín, szeplő, nyaklánc, Wright bicikli, fa, köröm szín, száj, papagáj

Nyertes: .RandomHero.

Gratulálunk neked, a nyereményed igényléséhez vedd fel velünk a kapcsolatot a Support rendszeren keresztül!


Agatha Christie főhőséhez, Poirot-hoz hasonlóan ezúttal nekünk is egy rejtvényt kell megoldanunk a következő szabályok figyelembevételével:

 • A soroknak, az oszlopoknak és az átlóknak az összege pontosan 15 kell, hogy legyen
 • Minden számjegy csak egyszer szerepel a táblázatban 1-9 között
 • A beküldésből egyértelműen ki kell derülnie, hogy hogyan kell megoldani a feladványt
  • Például:
   • első sor balról jobbra: X, Y, 8
   • második sor balról jobbra: 7, 5, Z
   • harmadik sor balról jobbra: 2, A, B
  • Természetesen bármilyen egyéb beküldést is elfogadunk, ahol egyértelműen látszódik a megoldás (papírra lefotózva, excel táblában elkészítve, paint-tel beleírva stb)
Nyereményjáték január 2022.png

Minden helyes beküldőnek egy darab választott prémium medált adunk cserébe, amelyet a Karácsonyi Speed szerveren kívül bármelyik választott világra lehet igényelni. A megoldással együtt a választott prémium medált is írjátok le nekünk a ticketen belül.

A nyereményeket a hónap végén, egyszerre fogjuk jóváírni minden játékosnak.

A beküldéseket a Support rendszeren keresztül várjuk a Versenyek és nyereményjátékok kategóriában.

A részvétellel elfogadod a Versenyszabályokat.

Impresszum

A The West Times havilap havonta jelenik meg.

Szerkesztők és közreműködők

Klar
Mandarinrece
Krisztoph Snow
Mono
Bogyo
Oldfox
Simple
Syntex

Elérhetőség

Kapcsolat: https://support.innogames.com/connect/west/hu
E-mail: info@team.the-west.hu
Archívum: https://wiki.the-west.hu/wiki/The_West_Times

Minden tartalom esetén a beküldési határidő az adott hónap utolsó napján 12:00 óra. » Beküldési részletek Ez alól kivételt képeznek a nyereményjátékok beküldési határideje alkalmanként, Ez esetben külön feltüntetésre kerül a beküldési határidő.

Nyereményjátékok alkalmával szeretnénk közzétenni a nyertesek játékosneveit. A feltételezésünk az, hogy a játékosok egyetértenek azzal, hogy a nyertes nevét megemlítjük. Ez vonatkozik hirdetésekre és minden más beküldésre is. Bárki, aki ezzel nem ért egyet, kifejezetten jelölnie kell a megoldás benyújtásakor.

A Vadnyugati novellában megjelenő tartalom teljesen fiktív jellegű, továbbá az oldalon felelhető filmkritikákban megjelenő filmek korhatárosak lehetnek. Minden tartalom csakis saját felelősségre tekinthető meg. A The West mentesül minden felelősségvállalás alól ilyen esetekben.