Gyors elérés

Dock inventory.png
Dock quests.png
Dock sets.png
Dock duels.png
Dock towns.png
Dock jobs.png
Dock crafting.png
Dock fort battles.png
Dock adventures.png
Dock achievements.png


Még több játék


Kövess minket!

Innen: The-West wiki HU
The West Times logo.png


Karácsony

Karácsonyfa.png

A Karácsonyhoz közeledve rengeteg érdekes játékkal készültünk nektek. Lehetőségetek van megszerezni a régebbi események szettjeit és egy prémium mentes világon kipróbálni magatokat a Speed szerver keretén belül. Vagy éppenséggel napi szinten játékokon részt venni és értékes garantált nyereményekkel gazdagodni.

Prémium mentes Speed világ

A Speed világ december 1. 12:00 és január 5. 20:00 óra között lesz elérhető. Az esemény teljes időtartama alatt speciális bónuszok aktívak (pl. 2500%-al több pénz és tapasztalt). Az UP SHOP-ban is minden fele áron kapható, illetve rengeteg különleges ajánlat is fog várni titeket szinten minden nap. Ezek az ajánlatok sokszor limitáltak.

Minden prémium funkció inaktív, kivétel az automatizálás, amelyet mindenkinek ingyenesen aktiválni fogunk a csatlakozástól számított legfeljebb 48 órán belül. Bár a legtöbb prémium funkció gombja elérhető, viszont ha aktiválni próbálnánk nem történik semmi.

Díjazni fogjuk azt a várost aki elsőként építi ki a nagy erődöt, illetve rengeteg egyéni nyereményre is szert tehettek.

Részletes beállításokért és nyereményekért csekkoljátok a fórumot.

Adventi Kalendárium játék

December 1. és 24. között minden nap egy kis játékkal készülünk nektek a fórumon. Minden helyes válasz pontot ér, és a pontok a játék végén beválthatóak nyereményekre. Rengeteg értékes nyereményre szert tehettek, ha részt vesztek a játékon és pontokat gyűjtötök. Ha ügyesek vagytok akár egy 2019-es esemény láda vagy karácsonyi láda is a tietek lehet. Akik már rég egy régi avatarra vágytak, azoknak ez a lehetőség is megadatik.

Részletek a fórumon.

Awesomia harcok

Decemberben sem maradnak el az Awesomia harcok nyereményekért. Részletekkel hamarosan jelentkezünk a fórumon.

Decemberben elérhető kalandok

{{{2}}}px
A tökéletes rablás
Eredmenyek science.png
11.11. – 12.02.
Eléréshez szükséges: 50-es szint, Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak:képességpont


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
Adventi naptár
Adventi naptár.png
11.26. – 01.27.
Eléréshez szükséges: 15-ös szint, Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak:Karácsonyi szánkó vagy acélkazetta


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
Az utolsó határ
AzUH.png
11.28. – 01.15.
Eléréshez szükséges: Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak:képességpont


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
Karácsony
Eredmenyek karácsony2.png
12.06. – 12.27.
Eléréshez szükséges: 15-ös szint, Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak: Karaktercím


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
Karácsonyi szellem
Eredmenyek diótörő.png
12.02. – 01.07.
Eléréshez szükséges:10-es szint, Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak: Diótörő


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
Ünnepi szellem
Eredmenyek rupertwalker.png
12.02. – 01.07.
Eléréshez szükséges:15-ös szint, Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak: Henry zsebórája


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
Karácsonyi vásár
Eredmenyek karácsony2.png
12.18. – 01.06.
Eléréshez szükséges:10-es szint, Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak:tapasztalati pont


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
Ded Moroz
DM.png
12.20. – 01.30.
Eléréshez szükséges:Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak: képességpont, egy szép ajándék, maté tea


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
Új év előestéje
Eredmenyek függetlenségnapja.png
31.12. – 01.13.
Eléréshez szükséges:10-es szint, Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak: edzett ólom


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


Aktuális frissítések

 • 2.113-as frissítés
  • Az Oktoberfest szettek most már árverezhetőek és eladhatóak. A Müncheni felvonulás, az Alpesi és A Pék szettek szintén fejleszthetőek.
  • Hozzáadtunk egy új gombot és ikont a kártyajátékhoz az esemény oldalára.
  • Hogy a Dia de los muertos kártyajátékot elindítsd jelenleg a játék indítás gombra kell kattintani. Mostantól a játék elindítható úgy is, hogy a kiválasztott kártyára kattintasz. Ha aranyrögért akartok további játékot indítani, természetesen így is megfog jelenni a visszaigazoló ablak.
  • A virágcserép 14 órával hamarabb járt le, mint az esemény vége.
  • Néhány játékosunk üres üzeneteket kapott a játékban.
 • 2.114-es frissítés
  • A Vaquero és a Muzsikus cowgirl szettek darabjai mostantól fejleszthetőek, árverezhetőek és eladhatóak.
  • Hozzáadtunk még egy képességet a muzsikus cowgirl övének bónuszához.
   • Új bónusz: + 0.4 Fellépés (szintenként)
  • Az ismételhető Halloween és Halottak napi kalandsorok elérhető időtartama nem egyezett az eredeti történetéével: "Egy Vadnyugati Lidércnyomás" és "Halottak napja". Mostantól azonos időben lesznek elérhetőek.
  • Az alternatív regisztrációs oldal nem működött rendesen. Nem volt lehetséges új regisztráció létrehozása ezen a linken keresztül.
  • A "Felkészülés" kaland (A fej nélküli lovas) segítsége a játékost a Burnham City-hez irányított, habár a következő kaland Jacksonville-nél volt elérhető.
Szerző: Krisztoph Snow


Vadnyugati Péntek

A Vadnyugati péntek kiárusítás keretén belül lehetőségetek volt minden bolti tárgyat 40%-os árengedménnyel megszerezni, illetve megvásárolni J. Fry és a Vadnyugati péntek szetteket, amelyekhez új tárgyak is érkeztek.

Ugyanakkor még mindig tart minden világon egy aukció a piacon, amelyet Henry Walker NPC, GM Town-ból hirdetett meg. A legnagyobb összeget licitáló játékos az árverés végén kapja meg a tárgyakat.


Befagyott revolver.png

Befagyott revolverTéli sál.png

Téli sál
Részletek elérhetőek a fórumon

Terveink Decemberre

Mint már láthattátok rengeteg játékkal készültünk nektek, és talán még mindig tartogatunk meglepetéseket. Kövessétek aktívan a fórumot és a kezdőlapot, hogy elsőként értesülhessetek az izgalmakról.

Hirdetés

Plakátok felragasztása.png
Achilleus1999 hirdetése
V1-en vennék aranykereszteket korlátlan mennyiségben, ártól függetlenül.
Plakátok felragasztása.png
Biersack hirdetése
Üdv! A karácsonyi event után költözök Buffról V1-re. Taxit vállalok, némi pénzért cserébe, keress bizalommal TG-ben Florida(Biersack) vagy Mortalcombat322(V1) világon. Köszönöm. :)

Filmkritika - Bunyó karácsonyig!

Olyan filmet hoztam kicsiny, meleg hajlékotokba, amelytől garantáltan felderül nem csak az elmétek, de a szívetek karácsonyi díszbe borul és szemetek is könnybe lábad. Lássuk hát Bud Spencer és Terrence Hill vadnyugatát, hiszen mi magyarok különösen szeretjük ezen alkotásokat...

Egy valódi klasszikus azon tagoknak, akik látták ugyan az ördög jobb és bal keze filmeket, azonban lemaradtak erről a zsenialitásról. Hiszen ez a film nem is kevés részekben, hanem igencsak több elemben is hasonlít a fentebb említett filmekre.

A történet középpontjában ismét a két testvér jelenik meg ráadásul Terrence Hill rendezésében. Mondhatnánk, hogy nem is gondoltuk róla, hogy filmet is rendezett, de néhányunk elméjében ez sem állhatná meg a helyét, hiszen én legalábbis kinézem belőle, amilyen jól időzítette a poénokat valamint tréfákat.

A cselekmény fordulatos igazán kacagtató csemege főleg, így a karácsonyi időszak tájékán. Szerettem minden percét és volt sok jelenet, amit ki is emelnék nektek, ha el akarnám rontani a meglepetés erejét, de inkább meghagyom nektek, míg megnézitek és jó fiúként nem spoilerezek. Így legalább hatásosabb lehet és több nevetést is vált ki belőletek maga a film egészének ereje.

A szereposztásban sincs semmi kivetni való sőt, külön öröm volt látni gyerekeket is a történetünkben. Ez tette igazán karácsonyivá a filmet.

Viszont a film megtekintése közben fel is merültek bennem gondolatok. Játékunkba is jó lenne, ha lehetne bankot rabolni, mármint nem a munkával, mint bankrablás, hanem ténylegesen, mint például egy mpi féle játékterületen. De vajon ez többeknek főleg a gazdagabb rétegnek jó ötletként hangzik fel? Ezt, már csak ők tudják megválaszolni. Ja! Meg hiszen talán én magam is, hisz van egy kisebb vagyonom jómagamnak is és nekem persze tetszik a magam javaslata, elvégre lenne kis kihívás öreg, megfáradt játékunkra nézve, noha talán veszélyes is lehet ez nekünk gazdagoknak, de kissé talán izgalmasabbá tehetné, már-már "ellaposodott" játékunkat és ismét élvezhetnénk magát a "kalandot..." Apropó, ha már kaland került szóba piciny fejemben! Ráadásul kissé el is tértem a tárgytól, így visszatérve a régi kerékvágásba az is megfordult a gondolataim között milyen szép és jó is lenne végre egy küldetés ennek a filmnek a mintájára is... Elvégre, már láttunk a játékunk történelmében ilyen lehetőségeket is lapozd csak fel a fő történeti kalandokat kedves olvasó és már rá is döbbensz igazamra. :) Hát akkor meddig is tartana ebből a filmből egy szép kis kalandot megírni kedves fejlesztő kollégáinknak?! Na látod. (Lelki szemeid előtt legalábbis.)

No hát srácok azt hiszem végül mindent leírtam, ami kobakomban zajlott eme filmet követő percekben.

Eme film fogyasztásához nem mást ajánlanék, mint babot, de mivel ünnepi időszak van, így azt nem is ajándékozhatok elmétekbe sajnálatos módon. Ez által arra gondoltam fogyasszatok e hónapban a film mellé szabadon választható nyalánkságot, mint például piros-fehér spirálos botnyalókát mellé pedig bármilyen forró italt, amely szíveteket felmelegítheti, hogy ne járjatok, úgy, mint a hó. Tipp: Kisebbeknek forró csokoládé nagyobbak viszont megengedhetnek maguknak, már forralt bort is, hiszen ettől garantáltan felolvad a jégszív bennetek és akkor az e havi kritikában említett gazdagság is szerte foszlik és lélekben szegény, de legalább szerény is lehet, ha nem is az egész világ, de, ha csak töredéke is, már akkor nyert ügyet tudhatunk magunkénak.

Kellemes Karácsonyi ünnepeket kívánok ezen ajánlómmal mindannyiótoknak!

Szerző: Krisztoph Snow


Vadnyugati novella

A múltkutató Roger Christmasman nem kis terve.

- Élt. De nem csak élt. Úgy élt egy ember, ahogy előtte senki más nem. Megélte az életét. Úgy, ahogy senki más. Kicsit különc is lehetett éppen ezért, kicsit más, de ő szerette, ha épp egy különleges kalandba vágta bele a fejszéjét. A címszerepből, már ismerheti a publikum a tisztelt nevét, de azt, még ugyan nem teljesen írtam le, mitől volt ilyen különleges életű ez a jó ember. Ő a múltat kutatta, azaz az egész vadnyugati ember múltját. Nem kis örömére ehhez pedig fel kellett kerekednie a családját hátrahagyva és útra kellett kelnie. S bizony ezek az utak olykor elég kockázatosaknak is bizonyulhattak. Merthogy bizony volt családja is, de Roger barátunk nem törte ezen a fejét. Sem azon, hogy épp mi volt a kockázatos. Fittyet hányt ő tudjátok a kockázatra. Egyetlen dolog érdekelte: A veszély! Merész volt ő a szó szoros értelmében. Nem, úgy, mint manapság az emberek zöme. Nem, úgy, mint én: Roger testvére. Mert igen. A testvére voltam egy olyan embernek, aki szerette az izgalmat és kedvelt mindent és mindenkit. Imádott minden olyan eseményt, ami kicsit az élet felé tereli a mindennapjait. Te is, így vagy ezzel? Mert ő végtelenül, így volt vele. El is tervezett valamit. Valamit, ami talán a világot vitte volna teljesen más irányba, bár látom ennek, már késő. Eltervezte, hogy mindenkit az élet felé terel. Az egész vadnyugati közösséget. Hogy ne csak átaludja életét a jó juhász, hogy ne csak lövöldözzön a gaz csibész. S hogy ne csupán egy dologgal foglalkozzon a bankár, a pénzzel. De vegye észre minden egyes ember, hogy az életnek több területét is élvezni és élni kell. Különben hiába születtünk meg mindannyian. S ez bizony nem volt egyszerű terve Roger testvéremnek. Bele is tört, úgy hiszem a bicskája. Mert eltervezte, hogy ahhoz, hogy mindenkit az életbe tereljen fel kell keresnie mindenkinek a múltját. S nem csak egyes emberek múltját, de magát az emberi történelmet is jobban át kell tanulmányoznia. Bizony ám, csakhogy, mire visszaérkezett a családjához kalandori útját tekintve, hogy felkutassa a múltat, már kissé kezdett becsavarodni a megannyi olyan tehertől, ami nem is az övé volt. A sok évszám, amellyel találkozott felélte minden erejét. Minden memóriájára szüksége is volt. Nem igazán tudta, hogy mire vállalkozott. De, hogy is tudhatta volna, elvégre nem mindenki fog ilyen különös vállalkozásba. Nem mindenki tervezi az emberi élet jobbá tételét, de nagyon nem. Te például megtanulnál minden olyan adatot, amiről, úgy vélnéd, még később szükséges lehet? Egy szónak is száz a vége... Roger testvér kezdett belerokkanni hazatérését követő 1 hónap után abba, ami rá várt és ami nem kis bosszúságára meg is történt vele. Idegenek támadták volna meg őt, de helyette a családját. Feleségét és két gyermekét támadták meg. A betolakodók egyetlen dolgot akartak. Roger életét. De kénytelenek voltak beérni a család életével, mivel Roger épp nem volt beszámítható állapotban otthon. Éppen kalandozott és kereste a múltját. Mikor végre visszatért tágas, mégis piciny lakrészébe olyan borzadalmas látvány fogadta, amibe valóban bele kellett rokkannia lelki értelemben. Nem tudta, hogy miért kapta ezt az élettől, azt sem értette, hogy kik voltak a gaztevők, de egyet abban a pillanatban megfogadott. Kideríti mi történt és nem hagyja annyiban a cselekmény alakulását. Ekkor keresett fel engem is. Kérdezősködött szokásához híven, ahogy a szomszéd faluban és azon is túl tette, hogy kik járhattak náluk. Mivel segíteni nem igazán tudtam neki csak pár tippem volt, úgy határozott írjam le neki egy papírosra a neveket, akikről, úgy vélem ők lehettek a tettesek. Ezt meg is tettem neki. Bölcsen leírtam Jerry, Billy és Johnny átkozott nevét. Ő ezek után látogatást tett a 3 bandita állítólagos telephelyén. De bár ne is tette volna. Már várták szerintem. Úgy sétált be a csapdába, mint kis ártatlan muslinca a nagy keresztes pók hálójába. Nem tudott szegény semmiről, még, amikor kopogtatott. Majd kinyílt az ajtó és Jerry ott állt előtte. Nem volt rajta kezeslábas, nem dolgozott ma. Csak várta az áldozatát, Rogert. Rogernek pedig kérdései voltak. Fel is tette őket, mikor, már beengedték a bejárati ajtajukon. Ekkor derült ki számára a nagy igazság, miszerint a gyanakvásom beigazolódott. Ők voltak a tettesek. S el is mondták Roger testvérnek a tettük valódi okát, hogy nem csak hasukra ütöttek, nem csupán ahhoz volt kedvük. Valójában az igazi tettesnek nem is magukat mondták, hanem... Magát Rogert! Elmondták ugyanis neki, még tovább folytatva azt is, hogy őrület, hogy mit képzelt magáról. Hogy egyenesen meg volt tébolyulva és valakiknek végre fel kellett nyitniuk a szemét. Ekkor jöttek ők a képbe. Azt mondták neki pontosabban, hogy vérig voltak sértve a sok múltkutató kérdéseivel, miszerint őket is régebben napi szinten zaklatta Roger. Ez a pohár telt be náluk. Ezért tették, amit tettek. Ezt követően, ahogy láttam az ablakon, kíváncsi ember lévén, Roger roppantul bedühödött. De abban a percben össze is roppant.

Váratlan fordulatként elkapta az egyik bandita név szerint Billy revolverét és meghúzta gyorsan a ravaszt. Lövése célt talált és ekkor, már szabályszerűen kitört a pokol! Johnny eltalálta Rogert a vállánál, de Roger se tétovázott Jerryt is lelőtte. Ekkortájt, már csak a sebesült Roger és a, még mindig épkézláb Johnny volt talpon, de talán nem is talpon, mert fedezéket keresett magának mindkettő fenegyerek. Hosszas csend következett a házból. Nem láttam ekkor hozzávetőleg semmit, csak az üres lakrészt. Ám hirtelen ismét lövések morajai dördültek fel. Bekiabáltam végül bátorságommal, miután meghúztam laposüvegemet. De válaszként csak egy fájdalmas nyögdécselés hallatszott, ahogy szerintem valamelyik fajankó újabb lövést kaphatott be magának. Ekkor, már felettébb érdekelt mi történik, így ittam megint a bátorságot adó szeszből és beléptem a félig kitárt fából ácsolt ajtón keresztül. Csend volt. Különös és baljósan vészjósló csend. Csak távoli időközönként felsejlő hangok ütötték meg a fülemet. Mikor beléptem az egyik szoba helyszínére Roger kötözte sebét, hiszen, ekkor, már a lábából is folyt volna a vér, hacsak nem tesz rá szorítókötést. Amikor meglátott, mintha őrületet láttam volna két szemében, de az is lehet, hogy egyszerűen csak örült a jelenlétemnek. Viszont azon nyomban szájához is tette mutatóujját, hogy hallgassak. Majd a fegyver után nyúlt, mikor elrendezte végül magát. Mutatott a szoba másik irányába, hogy menjek arra, mert ő elindul fedezni. Ami ez után következett azt talán, még ő maga sem sejthette, mert Johnny épp a sötét billiárd szalon terméből adta a lövéseket, méghozzá egy gattlinggel. Meg akarta bosszulni testvérei halálát és ennek céljából mindent el is követett. Volna... Ha nem hozok magammal dinamitot és küldöm őt magát is a halálba, miután lelövöldözte szegény testvéremet. Holott Roger is csak jót akart volna a világnak, de ezt ez a három gonosz ember nem értette, megakarták ölni a kérdésáradatai végett. Aztán, hogy ki a jó vagy az igaztalan ebben a történetben döntse el mindenki maga, de én, úgy vélem, aki csak a múltban él nem is él igazán. Én szerintem itt rontotta el elég jelentős mértékben a dolgot a testvérem. De a végtisztesség neki is jár, ahogy mindannyiunknak. A robbanást követően kivonszoltam, még életben lévő tagjaimmal nagy nehezen Roger testvéremet, de a lángok között megtaláltam a három testvér csakhamar elszenesedni kezdő tetemét is. Mindhármat eltemettem az emberi élethez méltó módon, ahogy azt illik, hiszen megértettem én is, ahogy talán testvérem is, hogy csak az Úr jogterülete az ítélkezés. Így én se hagyhattam a keselyűkre a három tagot, miután kivonszoltam őket az égő házból. Mindezek után a testvéremben élt, még a lélek. Már nagyon nehezen, már eléggé megterhelően, de élt. Kérdezett tőlem egy olyan dolgot, amire abban az időpillanatban nem teljes választ tudtam kipréselni magamból. Megkérdezte, hogy szerintem teljes életet élt-e ő. Megkérdezte nagy nehezen, még azt is, hogy szerintem sikerült-e a terve, miszerint az emberiség életét megváltoztatni hivatott. Ám mikor, már formáltam a választ magamban neki elég volt a fejhajlításom is, ahogy részben megbólintottam a fejemet. De közben egész másra gondoltam. Kimondani, még manapság se vagyok képes, de talán megpróbálhatom. Talán a múltba is vissza mehetnék megpróbálni kiejteni számon, hogy, még megértse. Hogy, még értse az érthetetlent. Felfogja elméjével, amit, már nem képes, mert nem lehetséges. Mivel nem lehetséges a holtakat feltámasztani. Erre senki nem volt képes, még eddig csak egyetlen ember, aki nem a vadnyugatot választotta célközönségének. S hogy valójában, mire is gondoltam? Mi nem merte elhagyni a számat a még élő ember jelenlétében? A hiba. Hogy hibázott talán, ha úgy vesszük. Van, aki megéli az életének minden percét, van, akinek az is elég, ha esténként inkább az alvást vagy az álmai kergetését választja. De persze mindannyian hibázunk, egyikünk sem tudja, hogyan kell jól leélni egy életet. Van, aki hátra hagyja családját és kalandtúrára indul, hogy megfejtse a múlt törvényeit, van olyan is, akit zavarnak a felesleges kérdések, hiszen minek is kell túlgondolni a múltunkat, de szintén van, még példának olyan is, aki inkább az álmodozást választja az élet helyett. De felelőssé vagyunk tehetőek? Mindössze azért, mert nem tudjuk hogyan éljünk? Elvégre eddig, még senki nem jött felénk, hogy te barátom nem élsz jól, hogy nem élsz tisztán. Nem mertem neki abban a pillanatban megmondani a legfontosabb tényezőt, amire vadnyugati életemben csak rájöhettem. Hogy a múltat megváltoztatni nem lehet. Hiába járunk utána. Képtelen ötlet után kutatunk a múlttal kapcsolatban. S ez engem talán, még manapság is kísért. Hogy nem hoztam tudomására a gondolatomat, ami talán csak nem rég fogalmazódott meg bennem teljes mértékben.

- Rendben, nagypapa! De most, már bontsd fel végre Te magad is az ajándékodat, amelyet tőlem kaptál, elvégre saját kezűleg készítettem össze részedre. - s mosolygott rám az unoka, nekem pedig ennyi elég is volt, ahhoz, hogy befejezzem végre a karácsony esti történetet.
- Köszönöm nagyon szépen szívem csücske! - mormogtam neki és a szeretet melegével magamhoz öleltem, még egyszer utoljára, mire aztán bevettem az altatókat és elaludtam örök időre, mert nekem itt volt elég a meséből, ami létünket meghatározta. De az altatóim előtt, még elbúcsúztam tőle és mindattól, akit szerettem ezen az éjjelen. Álmoktól ittasan hajtottam fejem meleg, de saját párnámra, de csak azután, miután unokáimat is ágyba fektettem. Mert megérdemlik a szeretetet, a törődést, ahogy minden ember megérdemli, erre már korábban is rájöttem, de csak akkor tudatosult bennem, mikor egy másik dolog is. Hogy most, ahogy fekszem az örök álmokra várva minden napot, úgy éltem, mintha ama nap lett volna az utolsó és hogy ez mennyire igaz mindenkire és mennyire, de mennyire félelemre adna okot, ha nem, úgy éltem volna testvérem halála óta, ahogyan Ő is.

Viszont látásra kedves olvasó!

„Jelmondat: Az állatoktól, főleg a madaraktól tanulhatnánk a legtöbbet, főképp, ahogy szárnyra kelnek és repülnek. Hajthatatlanul!”

Szerző: Krisztoph Snow


Vadnyugati konyha

Baklava tekercs

Hozzávalók (egy nagy tepsinyihez)

Töltelékhez:

 • 12db réteslap
 • 300g olvasztott vaj
 • 450g dió (opcionálisan tehető bele pisztácia, mandula)
 • 120g cukor
 • (opcionálisan 1tk őrölt fahéj)

Sziruphoz:

 • 560ml víz
 • 500g cukor
 • 200g méz
 • (opcionálisan 3-4 fahéjrúd, 1 narancs leve, fél citrom leve)


Elkészítés

A diót (illetve egyéb magot) durvára vágjuk vagy aprítjuk és összekeverjük a cukorral. A réteslapokat félbe vágjuk. Deszkára, nyújtólapra vagy sütőpapírra helyezünk egy lapot, megkenjük olvasztott vajjal.

Baklava-1.jpg
Ráteszünk még egy lapot, azt is megkenjük vajjal. Majd egy harmadik lapot is ráteszünk és azt is megkenjük vajjal. Erre rászórunk a cukros-magos keverékből,

Baklava-2.jpg
majd a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. (Ha lassan dolgozunk a réteslap átázik a vajtól és nehezebben tekerhető, áttehető)

Baklava-3.jpg

A tekercseket egymás mellé helyezzük egy kivajazott tepsibe,

Baklava-4.jpg
3-4 cm-es darabokra vágjuk és előmelegített sütőben, 180°C-on 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Baklava-5.jpg


Amíg sül a baklava, elkészítjük a szirupot. A hozzávalókat egy lábasba rakjuk, kis-közepes lángon felforraljuk, majd hagyjuk gyöngyözni 10 percig.

Baklava-6.jpg

A sütőből kivett baklavákat még rögtön forrón meglocsoljuk a sziruppal. Részletekbe tegyük, így látjuk mennyit szív fel. (ettől a mennyiségtől nagyon szirupos lesz a baklava, ha valaki szárazabban szereti, kevesebből készítse el)

Baklava-7.jpgÉs itt jön el az elkészítés legnehezebb része, ugyanis várni kell 5-6 órát (vagy méginkább 1-1,5 napot) hogy meg tudja magát rendesen szívni a cukros sziruppal. Addig csak nézegetni, szagolgatni, fotózgatni érdemes :) Letakarva vagy dobozban több napig eltárolható (már ha megmarad addig)

Baklava-8.jpg
Szerző: Aviendha
Nyereményjáték

Az előző játékunk megfejtése: Az cowboy csuklott. Azért kérte a pohár vizet, hogy elmúljon a csuklása. A kocsmáros ezt látta, és azzal segített, hogy megijesztette a cowboyt, aminek következtében elmúlt a csuklása, majd elégedetten távozott.

A nyertesek:

 • Nedved11 - 100 Nugget.png
 • kikag55 - 100 Nugget.png
 • Amistad - 100 Nugget.png

50 kötvényt nyertek fejenként: Pixi90, Namikaze Gatto, Pachee, Nikkus és undoki

Kérlek a kötvény nyeremények esetében írjatok egy kérelmet a Support rendszeren keresztül, feltüntetve hogy melyik világra kéritek.

Az aranyrögöket kiutaltuk.


A fórumos játékra való tekintettel a mostani számban nem rendezünk nyereményjátékot.

Impresszum

A The West Times havilap minden hónap első napján jelenik meg.

Főszerkesztő

Syntex

Szerkesztők és közreműködők

Krisztoph Snow

Elérhetőség

Kapcsolat: https://support.innogames.com/connect/west/hu
E-mail: info@team.the-west.hu
Archívum: https://wiki.the-west.hu/wiki/The_West_Times

Minden tartalom esetén a beküldési határidő az adott hónap utolsó napján 12:00 óra. » Beküldési részletek

Nyereményjátékok alkalmával szeretnénk közzétenni a nyertesek játékosneveit. A feltételezésünk az, hogy a játékosok egyetértenek azzal, hogy a nyertes nevét megemlítjük. Ez vonatkozik hirdetésekre és minden más beküldésre is. Bárki, aki ezzel nem ért egyet, kifejezetten jelölnie kell a megoldás benyújtásakor.

A Vadnyugati novellában megjelenő tartalom teljesen fiktív jellegű, továbbá az oldalon felelhető filmkritikákban megjelenő filmek korhatárosak lehetnek. Minden tartalom csakis saját felelősségre tekinthető meg. A The West mentesül minden felelősségvállalás alól ilyen esetekben.