Logor.png
2.118
Innogames
West side quest.png
West side object.png
West side success.png
West side job.png
West side duel.png
West side artisan.png
West side city.png
West side fort.png
West side adventures.png
West side shop.png
Facebook Youtube
Twitter
Innen: The-West wiki HU

Városfórum

Ha már van városod, a városfórum gombra kattintva megnézheted városod fórumát. A városfórumot a városod profilján található Varosforum.png gombra kattintva éred el.

Itt tehetsz fel kérdéseket a többieknek, kérhetsz tanácsot, segítséget, megmutathatod az elért eredményeidet, jelentéseidet vagy kínálhatsz fel tárgyakat, termékeket.

Hogy használni tudd a fórumot, érdemes megismerkedni a részeivel:

A fórum részei

Mindenki számára elérhető részek

Forum 2-0.png

1. Itt látod a topikokat. Amelyik sárga színnel van színezve, abban van egy új hozzászólás.

2. Erre a gombra kattintva megnézheted, hogy kinek van hozzáférése az aktuális fórumhoz.

3. Ezzel a gombbal az aktuális fórumban lévő topikokat olvasottá tudod tenni.

4. Itt láthatod az aktuális topikokat, melyekhez hozzá is szólhatsz. Kattints a topik nevére, majd az ablak alján található Válasz gombbal elküldheted az üzeneted.

Minden topik neve előtt van egy szimbólum, az alábbi jelentésekkel:

Forum olvasott.png Az összes hozzászólást elolvastad
Forum olvasatlan.png A topikba új hozzászólás érkezett, amit még nem olvastál
Forum lezarva.png A topikot egy városvezető lezárta, hozzászólni nem lehetséges

5. Itt a városfórumot egy új böngészőlapon tudod megnyitni, ahol ugyanúgy írhatsz bele, viszont a jelentéseket nem tudod megnyitni.

6. A városalapítók (fekete kalaposok) a Fórum rendezése gomb segítségével tudják a fórumot karbantartani. Ugyanebben a sorban található az Új téma gomb és a fórum lezárása is. A fórum rendezése és lezárása gombokat csak a város kalaposai használhatják. Ha a fórum lezárása gombra kattintasz, akkor a fórum jele helyett egy lakat lesz látható illetve ebbe a témába új hozzászólást nem lehet küldeni. A fórum rendezéséről és lezárásáról részletesebb leírás lentebb olvasható.

Városalapítók számára elérhető részek

A városalapítókat (fekete kalaposok) ezeken kívül további lehetőségek várják:

Forum rendez 2-0.png

6. Fórum rendezése: A felső dobozban látod a saját városod fórumait, választhatsz szimbólumot, hozzáférési jogosultságot (Városfórum: mindenki számára elérhető, Rejtett fórum: csak a kalaposok számára elérhető), változtathatod a sorrendet illetve törölhetsz a Torol 2.0.png gombbal fölösleges fórumokat. A játékosok a rejtett fórumot a legtöbb esetben városvezetői fórumnak, szövetségvezetői fórumnak vagy archívumnak használják.

7. Új fórum létrehozása: Ha új fórumot szeretnél létrehozni, azt itt megteheted. Írd be a kívánt nevet, majd válaszd ki a hozzáférési jogosultságot. Az OK gombra kattintva a fórumrész elkészült, már csak fel kell tölteni. Erről részletesebb leírás olvasható lejjebb.

8. Fórummeghívók küldése: Ha a városfórumot meg szeretnéd osztani egy másik várossal, akkor nincs más dolgod, mint hogy beírod a város nevét, kiválasztod a kívánt fórumrészt, majd a meghívót elküldöd az OK gombbal. Ha egy várostól szeretnéd visszavonni a meghívót, akkor ezt a töröl gombbal megteheted a meghívott idegen városok pont alatt.

9. Fórummeghívó elfogadása: Itt tudsz más várostól érkező meghívókat elfogadni (esetleg visszautasítani). Itt fogod látni a fórum tulajdonosát, a fórum nevét, a státuszát. A sorrendet is tudod változtatni a le és a fel gombok segítségével. A felesleges fórumokat a töröl gombbal tudod a kukába tenni.

10. Topikok rendezése: A topik nevére kattintva az alsó sorban az alábbi ikonokat találjuk:

Szerkeszt 2.0.png Ezzel a topik nevét tudod megváltoztatni.
Athelyez 2.0.png Ezzel a gombbal a topikot egy másik fórumba tudod átmozgatni.
Lezar 2.0.png Ezzel a gombbal letudod zárni a topikot, hogy csak a vezetők tudnak majd beleírni. Ha megszeretnéd szüntetni a tiltást, ugyanezzel a gombbal oldhatod fel.
Torol 2.0.png Az aktuális topikot ezzel a gombbal tudod törölni. Ezt csak óvatosan használd, ugyanis ha törlöd, akkor nincs lehetőség visszaállítani.

Topikok és hozzászólások

Hozzászólások

Ha találtál megfelelő helyet a hozzászólásodnak, akkor kattints a topikon belül a Válasz gombra. Ekkor megjelenik egy üres rész, ahová az üzeneted írhatod. Ha kész vagy, kattints a Küldés gombra.

A saját üzeneteidet bármikor módosíthatod a Szerkeszt gombra kattintva.

Üzenetedet bármikor törölheted a Töröl gomb segítségével.

Ha egy korábbi hozzászólásra szeretnél válaszolni, használd az Idéz gombot. Városvezetők a szerkeszt és töröl gombokat mindegyik hozzászólás fölött látják és használhatják is.

A városvezetők dolga és kötelezettsége a fórumokon a kulturált beszélgetés fenntartása, ha valaki ettől eltér, akkor az ő feladatuk a rendrakás.

Új topik nyitása

Nyithatsz új topikot, ha az alsó sorban az Új téma gombra kattintasz. Ekkor egy űrlappal találod szembe magad, megadhatod a topik címét illetve az üzeneted, amely egyben az első hozzászólás is lesz.

Az alsó sorban választhatod a Fontos opciót, ekkor a topik címe egy Fontos: jelzővel bővül és a topiklistán felülre kerül. Ezt utólag bármikor módosíthatod a Szerkeszt 2.0.png gomb segítségével.

Szavazás

Ha a szavazás gombot kipipálod, akkor megjelenik egy újabb űrlap, itt egy szavazást tudsz kezdeményezni. Ennek a részei a következők:

Szavazas 2-0.png

1. Megadhatod a szavazás nevét, ez egyben a topik alneve is lesz.

2. A szavazás időtartamát is beállíthatod, ha nem írsz be számot, akkor határozatlan ideig szól majd a szavazás.

3. Ha bejelölöd a több választási lehetőséget, akkor mindenki egynél több opcióra is szavazhat.

4. Beállíthatod hogy a szavazás anonim legyen vagy látszódjon, hogy ki mire szavazott.

5. Ezek után írhatod be a lehetséges válaszokat, ezekre fognak szavazni a többiek. Maximum 12 választási lehetőséget adhatsz, ezen a képen a könnyebb áttekinthetőség miatt csak 4 válasz szerepel.

6. A Küldés gombbal küldheted el a szavazást, amelyre attól a perctől kezdve szavazhatnak a többiek.

Figyelem! Csak azok szavazhatnak, akiket a Felhasználólistán látsz, tehát jól gondold meg, melyik fórumba teszed a szavazást.


Support, 2018. 09. 16.