Logor.png
2.128
Innogames
West side quest.png
West side object.png
West side success.png
West side job.png
West side duel.png
West side artisan.png
West side city.png
West side fort.png
West side adventures.png
West side shop.png
Facebook Youtube
Twitter
Innen: The-West wiki HU
Jelentések << Tartalomjegyzék >> Karakterek

A telegramok

A telegramok sokban hasonlítanak az e-mailekre, kommunikációs lehetőségként szolgálnak játékosok között. Csak a feladó és a címzett(ek) tekinthetik meg, kivéve ha a fent említett felek közül valamelyik továbbítja egy másik játékosnak, a továbbítás gomb segítségével. A telegramok megnyithatóak az alsó menü Telegramok gombjára kattintva.

Telegramok küldése

Levélküldés profilról

Kétféleképpen tudsz telegramot küldeni. Használhatod a telegramok menüben található "Új telegram" gombot, vagy a címzett játékos profilján található "Telegram írása" gombot.

Az írás ablakban meg kell adnod egy - legalább 3 karakter hosszúságú - tárgyat és üzenetet, ami meg fog jelenni a címzettnek.

Több címzett hozzáadása

Ha egyszerre több játékosnak is akarsz levelet küldeni, nem kell mást tenned, mint betenned egy pontosvesszőt (;) a címzettek nevei közé, és mindenki meg fogja kapni a leveledet!

Címzett hozzáadása

Címzett hozzáadása

Hogy hozzáférj a címzett listádhoz, klikkelj az "Írás" menüben lévő "Címzett hozzáadása" lehetőségre. Ha megnyílt a "Címzett hozzáadása" menü, hozzáadhatsz új játékosokat a címzettlistádhoz a menü alján lévő szövegdoboz és az alatta lévő hozzáadás gomb segítségével.

A címzett lista legtetején, az általad hozzáadott kontaktok fölött, helyezkedik el négy alapértelmezett lehetőség, amiknek a segítségével írhatsz a:

Város tagjainak: városod összes lakójának hozzáadása címzettként
Város vezetésének: városod összes tisztviselőjének hozzáadása címzettként
Szövetségi tagoknak szövetséged összes tagjának hozzáadása címzettként
Szövetség vezetésének: szövetséged alapítóvárosa(i) összes tisztviselője hozzáadása címzettként

Csoportos telegram

Csoportos telegram

Ha kipipálod a címzettek alatti jelölőnégyzetet (csoportos telegram), akkor a kimenő leveleid között mindössze 1 leveled lesz.

Hasznos lehet, amikor egyszerre sok embernek szeretnél írni, de választ nem vársz. (erődharcokról, párbajakció felhívás, stb)

Ha valaki válaszol a csoportos telegramra, az eredeti címzettek közül mindenki meg fogja azt kapni. Ha törlöd a telegramot, akkor a további válaszokat már nem fogod látni.

Megjegyzés

A kiküldhető telegramok száma maximálva van, ami a karaktered szintjével van összefüggésben.

Ezzel a képlettel számolhatod ki, hogy hány telegramot küldhetsz ki egyszerre:

(szint * szint / 5) - 20

Telegramok fogadása

Telegramod érkezett

Mikor új telegramod érkezik, a telegramok gombja sárgán villogni kezd. Ha ráklikkelsz a fent említett gombra, a megjelenő telegramok ablaknál a még olvasatlan levél neve mellett az (új) fog megjelenni.

Ikonok

Minden telegram tárgya és címzettje előtt van egy kis ikon, amely a következőket jelentheti:

Read2.jpeg

- Olvasott

New3.gif

- Új

Answered3.gif

- Új a feladónak

Cselekvések

Opciók

Ahhoz, hogy bizonyos cselekményeket végezhess a telegrammal, ki kell jelölnöd őket.

A telegram tárgya előtt lévő kis négyzetbe kattintva tudod kijelölni azt. Egyszerre több telegramot is ki tudsz jelölni. Ha vissza akarod vonni a kijelölést, nem kell mást tenned, mint ismét ráklikkelni a kis négyzetre, ahonnan el fog tűnni a pipa, mely a kijelölést jelzi.

A "Mindet kijelöl" lehetőség előtti négyzetbe kattintva az összes, az aktuális oldalon lévő, levelet ki tudod jelölni.

Törlés

Lehetőséged van a szükségtelen telegramok törlésére is. Ehhez nem kell mást tenned, mint kijelölnöd a törölni kívánt telegramokat, utána pedig a "Cselekvések" gombra kattintani és az onnan felugró ablakban a "Törlés" lehetőséget választani.

Ha törölsz egy telegramot, attól még a társalgási partnerednek ugyanúgy elérhető lesz a levél, de válaszolni már nem tudnak rá.

Archiválás

Az archiválás opció segítségével áthelyezheted telegramjaidat különböző mappákba a jobb átláthatóság érdekében. Miután kiválasztottad az archiválni kívánt telegramokat, az "Opciók" fülre kattintva bejövő lehetőségek közül a "Kijelöltek áthelyezése" opció alatt választhatod ki, hogy hova kerüljenek a kijelölt telegramok. Ezen a mappák közül választhatsz:

Archivalas.png

Az "Opciók" gomb mellett lévő legördülő menüben választhatod ki,hogy melyik mappa telegramjait akarod megtekinteni.

Felvétel barátlistára

A beszélgetőpartnert hozzá adhatod a barát listádhoz, ha a neve melletti Bar.png gombra kattintasz.

Blokkolt játékosok

Blokkolás

Miután valaki felkerült a blokkolt játékosok listájára, nem tud majd telegramokat küldeni neked. Ez az opció akkor hasznos, ha valaki rendszeresen zaklat téged a leveleivel, vagy nem kívánatos, spam leveleket küld neked.

Sértő telegram jelentése

Telegram jelentése

Sokszor egyszerűbb a letiltás helyett egyszerűen jelenteni a szabályokat-, vagy a téged sértő telegramokat. Ehhez nem kell mást tenned, mint ráklikkelned a sértő üzenet feladójának neve melletti Jelentes.png gombra. Itt egy rövid indoklás után az OK gombbal eljuttathatod rosszallásod a supportnak, akik ha úgy ítélik meg, hogy jogos a panaszod, akkor a sértéshez mértem megbüntetik a jelentett játékost. Ha a játékos figyelmen kívül hagyására kattintasz, akkor felkerül a mellőzött listádra és nem fog tudni több telegramot küldeni.