Logor.png
2.121
Innogames
West side quest.png
West side object.png
West side success.png
West side job.png
West side duel.png
West side artisan.png
West side city.png
West side fort.png
West side adventures.png
West side shop.png
Facebook Youtube
Twitter
Innen: The-West wiki HU
Város << Tartalomjegyzék >> Városfórum

A piac

Az 1.29-es verziótól kezdve a városokban kiépíthető a piac, itt tudnak kereskedni a játékosok egymással.

Ez a kereskedelem kétféleképpen történhet:

 • A játékos böngészhet a már feltett hirdetések között
 • Illetve maga is árverésre bocsáthat bizonyos tárgyakat.

A piacon lehet kereskedni termékekkel (egy-két kivétellel), ruhákkal és fegyverekkel. A piac kiépítése azért fontos, mert az idegen városban való hirdetésnek magasabb díja van. A piac minden szintjével ezek a díjak csökkenthetőek. Megnézni, hogy a tárgy, amit ki akarsz rakni a piacra árverezhető-e, vizsgáld meg a termék képénél a felugró ablakot, ha van egy zöld "árverezhető" felirat, a tárgyat ki tudod rakni. Az 1.35-tel egy új, bővebb piac áll a játékosok részére.

Főoldal

A piacot megnyitva egy eddig nem létező oldal fogad téged. A bal oldalon az Union Pacific Boltot tudod megnyitni, a középső részen pedig a hamarosan véget érő aukciókat láthatod.

Piac kezdo.png

Keres

Ha szükséged van egy új ruhára, új fegyverre, netán egy új cipőre nincs más dolgod, mint megkeresni egy piacot, s a Vásárlás oldalra átváltani. Az oldalsó menük segítségével keresd ki a neked megfelelő tárgyat. Elég rákattintanod a tárgyra, s az összes ajánlat megjelenik. Mivel olyan tárgyak, melyek jelenleg nem találhatóak a piacon, nem jelennek meg a listán, így ha a neked kellő tárgyat nem találod, akkor nem a játék a hibás, csupán senki sem kínálta fel azt a tárgyat.

Az új felületen számos újdonság található. Egyszerre kereshetsz a szintedre megfelelő tárgyakat, vagy a karaktered által fel nem vehető tárgyakat listázhatod (pl. receptek)

A felső sorban található ikonok segítségével még számodra megfelelő sorrend alapján szortírozhatod az ajánlatokat. Ezek lehetnek a távolság, legkisebb ár, tárgy neve, feladó neve, darabszám, lejárat dátuma.

Vegyünk egy példát. Szeretnél egy sapkát venni, de még nem tudod melyiket akarod. Ha az oldalsó sávban a "Sapkákat" megnyitod, de nem választasz ki semmilyen tárgyat, s így kattintasz a keresésre a felső sávban, az összes sapkát előhozza. Ha nincs sok pénzed, pénz alapján sorrendbe állíthatod, ha van elég pénzed, de nem akarsz sokat utazni, beállítod a távolság alapú keresést, de persze bármilyen más módon kereshetsz.

Vétel

Ha megtaláltad a neked kellő ruhát, kattints a tárgy sorában lévő Bidnow.png jelre (ajánlattétel). Ez az ablak jelenik meg:

link=‎

Egyszerűen beírod mennyi pénzt akarsz a tárgyra fizetni, s elküldöd az ajánlatot. Fontos, ha készpénzben fizeted és túllicitálnak, készpénzben fogod visszakapni a pénzt, ha pedig bankból, akkor a bankba. Ha pusztán licitálni akarsz, bármilyen olyan árat adj meg, ami a legkisebb licit és az azonnali vételár között van. Ha szeretnéd azonnal megvenni a tárgyat, akkora árat adj meg, hogy az egyenlő legyen a piac "azonnali vételár" oszlopába tartozó összegével. A piac nagyobb összeget nem fog elfogadni. Javasolt megnézni vásárlás előtt a mennyiséget, távolságot, így ha nem kell 3 ugyan abból a tárgyból, ne vegyél olyat.

A játékosok szabadon dönthetik el, hogy licitre rakják ki a ruhát, vagy azonnali megvásárlásra, lehet hogy csak az egyikre fogják, de lehet hogy mindkettőre. Ha csak licitre rakták ki, nem fogod tudni azonnal megvenni a ruhát, meg kell várnod míg lejár az. Úgy láthatod, hogy van-e licit a tárgyon, hogy a tárgy sorában nincs jelezve azonnali vételi ár. Ugyan ez vonatkozik az azonnali vételárú tárgyakra, ha nincs a licit oszlopában ár, akkor azonnal el fogod vinni a tárgyat, ha adsz rá egy ajánlatot.

Átvétel

Ha megnyerted a licited átvenni a tárgyat annál a piacnál tudod, ahol a tárgyat felrakták. Menj a piacon a Jelenlegi ajánlatokra, s ott a tárgy sorában kattints a jobb oldalon lévő Fetch.png ikonra. Itt még futó árveréseket is tudsz követni, ha tiéd a legnagyobb licit. Fontos, hogyha túllicitálnak, akkor nem ezen az oldalon fogod látni az aukciót.

A 2.03-as frissítés óta az összes tárgyat egyszerre átveheted az alábbi gomb segítségével:

Piac egyszerre.png

Fontos: ha rövid idő alatt túl sokszor kattintasz a Fetch.png ikonra, akkor a szerver biztonsági okokból pár percre letilthat (Empty Server Response). Ez idő alatt semmi mást nem tudsz csinálni, ezért ajánlott egyszerre átvenni a vásárolt tárgyakat. A túl sok kattintás miatt bekövetkezett letiltás alatt keletkezett károkat nem tudjuk megtéríteni.

Általában 5-10 perc után a szerver feloldja a tiltást és újra tudsz játszani.

Ajánlatok figyelése

Az új piacon figyelőlistára tehetsz ajánlatokat. Tehát ha neked kell egy fekete gyapjúöv, akkor egy neked szimpatikus ajánlat sorában a dollárjel mellett lévő szemre (Megfigyel.png) kattintva a figyelőlistára teheted. Azokat a tárgyakat, melyek a figyelőlistádon vannak a "Megfigyelés" oldalon tudod követni. Innen tudsz ajánlatot tenni, vagy csak az aktuális árát nézheted a tárgynak.

Kínál

A játék folyamán biztos eljutsz arra a pontra, amikor szeretnél kitenni valamit a piacra. Ehhez az alábbi dolgoknak kell teljesülni:

 • Egy piaccal rendelkező városnál legyél (nem fontos, hogy tagja is legyél, de idegen városnál kicsivel több pénzbe fog kerülni a tárgy kitétele a piacra)
 • Legyen nálad a piacra teendő tárgy
 • Némi pénz, mely a piaci költséget fogja fedezni.

Ha ezek teljesülnek, nyisd meg a város piacát és menj az "Eladás" oldalra. A piac mellett meg van nyitva a felszerelésed, kattints valamelyik tárgyra, s előjön a következő ablak:

Piac eladas2.0.png

Itt fogod tudni beállítani, milyen összegbe kerüljön, mennyi ideig tartson az aukciód. Ha egy olyan tárgyra kattintottál amiből több van, egy plusz sor látható, ellentétben azokkal, amiből csak egy van.

Vegyük sorra, melyik érték mit jelent:

1. Megjegyzés az árveréshez: Ha valamilyen üzenetet akarsz az árverés mellé küldeni, ide írd be.

Fontos: írhatsz ide nevet is, hogy kinek szánod, de ez nem garantálja, hogy biztosan eljut hozzá. Jegyezd meg: a piac mindenkié, így mindenki azt vásárolhat meg, amit talál.

2. Legkisebb licit: Ha akarod, hogy a tárgy licittel induljon, ide írd be az összeget. Minimum értéke a tárgy eladási ára, ha üresen hagyod, azonnali vételár lesz csak, tehát nem lesz licitálás.

3. Azonnali vételár: Ha szeretnéd, hogy a tárgyat bizonyos összegért tudják elvinni, akkor állítsd be itt azt az összeget. Minimumértéke a tárgy eladási ára, illetve ha beállítod, akkor a legkisebb licit értéke. Ha nem állítod be, csak licitálás lesz, a lejárati idő után tudod csak elvinni a pénzt.

4. Mennyiség: Ez csak akkor jelenik meg, ha a tárgy amit el akarsz adni, többször is benne van a táskádban. Ide azt a mennyiséget írd be, amennyit egy árverésben el akarsz adni. Maximum értéke a hátizsákodban található tárgyak száma, illetve az ajánlatok számától függ.

5. Árverések: Ez az adat is csak akkor jelenik meg, ha több tárgy van a táskádban. Ide azt írd hány csomagnyi ajánlatot akarsz kirakni egyszerre. Maximuma a hátizsákodban található tárgyak száma, illetve a mennyiségtől függ.

 • Fontos, hogy a mennyiség és az árverések szorzata nem lehet nagyobb mint a hátizsákodban található tárgyak száma, tehát ha el akarod adni a 20 fádat, azt megteheted többféleképp, például 4 db 5-ös csomagban.
 • Fontos, hogy a licitár egy teljes csomagra értendő, tehát ha te 5 fát akarsz kirakni darabonként 100 dollárért, akkor összesen 500 dollárt állíts be árnak. Viszont a csomagok száma nem folyásolja be ezt, tehát a 4 db csomag fog összesen 2000 dollárba kerülni, darabonkénti 500-as árral.

6. A következő sorban láthatod, hogy a mennyibe fog kerülni másoknak a tárgy megvétele. A darabonkénti ár a minimumérték osztva a mennyiségel, az összköltség a minimumérték szorozva az árverések számával.

7. Árverés időtartama: Itt tudod beállítani hány napra kerüljön ki az ajánlatod a piacra. Ez 1 és 7 nap között változik, később módosítani nem tudod. Minél hosszabb időre rakod ki a tárgyat, annál többe fog kerülni a piaci költség, de több érdeklődő láthatja meg a kirakott tárgyat. Ha azonnali vételárat adsz meg, hamarabb is elvihetik a terméket, ha nem adsz meg, akkor az időtartam nem fog rövidülni.

8. Díjak: Minél hosszabb időre, minél nagyobb áron, minél több terméket raksz ki, annál többe kerül a piaci költség. Ha a piac, amiben felrakod a tárgyat, alacsony kiépítettségű, többet kell fizetned, mintha nagy lenne. Ezen kívül a városon kívüliek is kisebb extra költségekkel rakhatják ki portékájukat.

Az 1.35-ös frissítés óta azokat az ajánlatokat, melyekre nem érkezett licit, vissza lehet vonni. A piaci díjat nem kapod vissza!

A játék ilyenkor egy felugró ablakban ezt írja: Az ajánlat visszavonásra került; nem került díj levonásra tőled.

A szöveg nem azt jelenti, hogy visszakapod a piaci díjat, hanem hogy az ajánlat visszavonása nem került pénzbe.

9. Itt tudod beállítani kik láthassák az ajánlatodat.

 • Eladás bárkinek: Mindenki láthatja az ajánlatodat, függetlenül attól, hogy melyik városban van.
 • Eladás szövetségeseknek: Azok a játékosok láthatják az ajánlatod, akik a szövetséged tagjai.
 • Eladás városlakóknak: Azok a játékosok láthatják az ajánlatod, akik a városodban laknak.

10. Hasonló ajánlatok: Itt a tieidhez hasonló ajánlatok vannak kiemelve. Ennek segítségével azt tudod megbecsülni, mennyiért érdemes kitenni a piacra az adott tárgyat.

Amennyiben mindent beállítottál kattints az igenre, s az ajánlatod kint van a piacon.

Lejárt Licit

Eladott tárgyak

Ha lejárt a licit, vagy valaki elvitte azonnali áron a tárgyat, a pénzedet át tudod venni a piacon. Kattints az Eladás fülre, s jobb oldalt a kis fekete ikonra az eladott tárgy sorában. Ha rákattintottál, a pénz a készpénzedhez fog kerülni. Vigyázz, mert ha megtámadnak, elvesztheted a pénzt. Feltételek, hogy átvehesd a pénzt:

 • Lejárjon a licit egy érvényes ajánlattal, vagy valaki azonnali áron megvegye.
 • Abban a városban tartózkodj, ahol felraktad a tárgyat

Megvétel nélkül lejárt licitek

Ha lejárt a licit, anélkül hogy valaki adott volna ajánlatot, a piacon tudod átvenni a tárgyat. Ehhez az Eladás fülön a tárgy sorának jobb oldalán lévő kis ikonra kell kattintanod. Csak akkor tudod átvenni a tárgyat, ha a városban vagy.