A szellem megújítása, 2. rész

Innen: The-West wiki HU
Jump to navigation
Kalandsor
azonosítója
165

A szellem megújítása, 2. rész

Kalandosztók a kalandban:

Ikon szentkő.png Szent Kő Szellemvaros kalandoszto.png Szellemváros
Szentko helye.png Elso helye.png
Ikon bánya.png Bánya
Banya2 helye.png
Kalandosztó Cím Elfogadáshoz feltétel Lezáráshoz feltétel Jutalom
Waupee
ID: 2730
A szimbólumok jelentése Helló barátom! Ma éjjel volt egy álmom, egy csodálatos álmom. Láttam egy vad musztángot vágtatni, mint a szél, robogni át a prérin. Nagyon boldognak tűnt. Az álom elidőzött, majd álom és ébrenlét között voltam. És gondolkodtam...emlékszel a kalandunkra a szellemekkel? Régen volt, de még mindig azokon a szimbólumokon gondolkodom. Mit jelentenek? Készen állsz felfedezni a jelentésüket? Akkor készülj, hosszú út vár ránk.

A szellem megújítása, 1. rész

8 Pulyka 5 Dohánylevél
6 Bab 4 Whiskey
Tökéletes, elhoztad a kellékeket az utazáshoz. Tudtam, hogy számíthatok rád. Étel mindenképpen kell. Ne felejts el elhozni a szimbólumokat! Elsőnek a víz szimbólumról próbálunk meg többet kideríteni.

500 Tapasztalati pont

Waupee
ID: 2731
Szeles utak Az első szimbólum a listánkon a víz. El kell menjünk egy helyre, ahol a világ sok titkot őriz. Az őseim ott meditáltak évszázadokig a szellemek tanácsát kérve. Sajnos nem egyszerű odajutni. Válaszd a legjobb utat, és sose nézz le! Én addig elmegyek a sámánhoz és megkérem, hogy segítenek az ősök is. Ott találkozunk.

Vedd fel:
A víz szimbóluma

Hely:
Szent kő
Vedd fel:
A víz szimbóluma
Szamárháton megtett távolság: 5000
Látom megcsináltad és nem tévedtél el. Most nyomokat kell találjunk, ami még annál is nehezebb lesz, mint ide jutni.

500 Tapasztalati pont

Szent kő
ID: 2732
Látomás az álomban Amikor utoljára itt jártál, ez a hely még máshogy nézett ki. Nézed a vörös köveket, de nem látod mi rejtőzik alattuk. Úgy döntesz, hogy felállítod a tábort. Pár korty jó erős whiskey után a csillagokat nézed, majd elalszol. Az ősi szellemek egy látomást küldenek neked. Egy patakot látsz, amely mélyen a föld alatt folyik. Szétágazik, és minden víz forrása lesz a világon. Látod, ahogy a kristálytiszta víz a folyókba folyik, amelyek a tavakat, tengereket, óceánokat táplálják.

Hely:
Szent kő

2 Nyers gyémánt Megérted az ősök leckéjét. Van még három szimbólum, amikről még többet kell tudnod. De az várhat holnapig.

800 Tapasztalati pont
200 $

Waupee
ID: 2733
Izzó gyöngyök A szellemek nagyon örültek az izzó gyöngyöknek. Tudnod kell, hogy a zöld kő a föld szimbóluma, a vörös pedig a tűzé. Csak a levegőnek nincs tényleges szimbóluma. Erre emlékezned kell.


5 óra Vadvízi szállítás Készen állsz a következő leckére? Akkor menj az elhagyatott városba. Este valaki várni fog rád. És vidd a levegő szimbólumát.

600 Tapasztalati pont

Szellemváros
ID: 2734
Üres szél A helytől reszketsz, félelem lesz úrrá rajtad. Úgy tűnik, hogy az üvöltő szél sosem hagyja el ezt a helyet. Rossz időben jöttél. Valaki egy követ dob feléd és fejen talál. Leesel a lovadról és elveszted az eszméletedet. Abban a pillanatban, amikor a kő eltalált, a szellem beszélni kezd hozzád. Egy sast látsz szállni, nagy, ragadozó karmai vannak. A fenséges madár büszkén siklik az égen. Egy múló pillanatra a sas rád tekint és mond valamit, de nem érted a szavait. És akkor a visszhang elhalványul.

Hely:
Szellemváros

Vedd fel:
A levegő szimbóluma
Szerveridő:
19:00 – 23:59
Valami megzavarja a szellemek által mutatott víziót. Eltűnik a ködben, te pedig a város közepén ébredsz fel teljes sötétben. Erős fejfájásod van. Nem igazán érted ezt a leckét, de biztosan sokáig fogsz rá emlékezni.

400 Tapasztalati pont

Waupee
ID: 2735
Értelmezés Tényleg ez történt? Amit mondasz meglep, majdnem el sem hiszem. A szellemek általában olyan látomásokat küldenek, amit megértenek az emberek, és a mi nyelvünkön beszélnek. Biztos mindent jól csináltál? Akkor valami biztos elromlott. Talán a banditák...mostantól legyen nálad ajándék a szellemeknek, hogy ilyen ne történjen megint. Szerintem a színes kövek jók lesznek ajándéknak. Menj és szerezz!


Vedd fel:
Ritka vágatlan gyémánt
10 óra Ritka drágakövek felkutatása
Azt hiszem, ha élesíted őket, akkor használhatod is őket.

500 Tapasztalati pont

Szükséges munka: Ritka drágakövek felkutatása Ritka vágatlan gyémánt
El kell fogadnod előtte az Értelmezés (A szellem megújítása, 2. rész) kalandot.
Waupee
ID: 2736
Cicoma Néhányunknak itt a szalonban olyan képességeink vannak amire nem is számítanál. Ha megszerzed a megfelelő hozzávalókat, John Seriff ínycsiklandozó italt készít belőlük. Igen, szükségünk lesz erős "itókára". Valaki olyat kellene megkérnünk aki jól ért hozzá. Megfelelő fizetségért cserébe, és a helyes hozzávalókat megszerezve Henry nagyszerű bizsukat készít számunkra. Szerintem ezzel elnyernénk a szellemek tetszését. Némi nyers gyémántra is szükségünk lesz, ami még magukban rejtegeti a szépségét.


3 óra Alkoholszállítás Most gondolkodj el azon, mit adhatsz Henrynek.

400 Tapasztalati pont
200 $

Henry
ID: 2737
Gyémántvágás Waupee azt mondta, velem jössz {PLAYER_NAME}. Régen volt már, hogy arra kértek, ékszerészként bizonyítsam a képességeimet. Eddig csak Marianak tettem meg. Ő pedig mindig meglep újabb kövekkel. Szóval, mid van a számomra?


5 Rum
5000 $
Ritka vágatlan gyémánt
Tessék. Remélem az eredmények kielégítőek lesznek. Nem láttam hasonló köveket ezelőtt. Nagyon értékesnek tűnnek.

Vörös gyémánt
Zöld gyémánt

Szükséges munka: Ritka drágakövek felkutatása Ritka vágatlan gyémánt
El kell fogadnod előtte az Értelmezés (A szellem megújítása, 2. rész) kalandot.
Waupee
ID: 2738
Tüzes szépség Most, hogy van ajándékunk a szellemeknek, folytathatjuk az expedíciót. A tűznek két arca van - épít és lerombol. Jó kezekben használható arra, hogy valami jót készítsen, mint például ételt. De a játék a tűzzel rosszul is végződhet. Nagyon óvatosnak kell lenned! Menj vissza a szellemfaluba és készíts tábort. Amint tudok, csatlakozom én is. Vigyél valamit, amivel tüzet tudsz rakni.


Hely:
Szellemváros
3 Egy kancsó víz
5 Fa
1 Tűzgyújtó szett
Úgy látom készen állsz, kezdjük el a szertartást.

500 Tapasztalati pont

Szellemváros
ID: 2739
Játék a tűzzel A városba lépbe észreveszed a száradt vérfoltot ott, ahol utoljára elvesztetted az eszméletedet. Ösztönösen felnézel, egy sast keresel. Az ég kivételesen tiszta, csak néhány felhő látszik. Egy helyben állsz és felfele nézel, gondolkodsz... egy kis idő után meghallod a jól ismert barátod hangját, aki felébreszt az álmodozásból. Ideje helyet keresni a tábornak. A város közepe tűnik erre a legjobbnak. Felállítod a sátradat és tüzet gyújtasz. Naplemente után a tűz melege éget, te pedig élvezed a barátod társaságát. Waupee bedob pár levelet a tűzbe, amit még a sámántól kapott. A füst csípi a szemedet, pár pillanat múlva kidőlsz ismét. Az éjszakai égbolt alatt fekve nézed a holdat és egy sas árnyékát. De ez most nem érdekel.

Hely:
Szellemváros

Vedd fel:
A tűz szimbóluma
Vörös gyémánt
Új látomásod van és megismered egy bizonyos ember történetét. Egy fiatal fiú játszik egy égő gyertyával. Lenyűgözi a tűz. Nem figyel valaki más figyelmeztetésére. Te is elkezdesz beszélni hozzá, de nem hall. A gyertya a földre esik és a látomás véget ér.

400 Tapasztalati pont

Waupee
ID: 2740
Egy hosszú éjszaka Jól vagy? Minden rendben? Nem nézel ki jól. A tűz látomása túl nyugtalanító volt? Hát, a tűz szimbólumának megértése lehet, hogy nehezebb lesz, mint gondoltuk. Még van egy szimbólum hátra...bár nem tudom, merre kell menjünk. A törzsem mindig elhanyagolta ezt. A sámán nem tudja, hogyan kell megtalálni a kapcsolatot a földdel. Azt hiszem jó ötlet lenne a föld alá menni. Keressünk egy bányát, talán ott találunk nyomokat. Készülj fel a következő utazásra.


Hely:
Bánya
3 Gyümölcslikőr
3 Lekvár
Az utolsó kör előttünk.

500 Tapasztalati pont

Bánya
ID: 2741
Utolsó esély Egy elhagyatott bányába mész be. Minden lépéssel egyre jobban érzed a szorongást. Furcsa hangokat hallasz a mélységből, de tovább mész. Furán érzed magadat, minden forogni kezd. Egy másik világ lassan kiemelkedik a ködből. Bányászokat látsz, akik alagutakat ásnak. Egyre mélyebbre....harcolnak a Föld erőforrásaiért. Elviszik az aranyat, amit beolvasztanak. Elveszik a szenet, amit elégetnek. A föld remeg kissé. A bányászok megállnak egy pillanatra, csendben várnak. Aztán újrakezdik a munkát. Látod, de nem tudsz beavatkozni. A föld ismét remeg, de most erősebben, és az egyik alagút beomlik. Embereket látsz menekülni és sírni. Most már biztos, hogy ez egy jel...

Hely:
Bánya


Vedd fel:
A föld szimbóluma
1 Zöld gyémánt
Felébredsz, a barátod melletted ül. Elmondod a látomásodat neki, ő pedig csak szomorúan néz a beomlott alagútra..

500 Tapasztalati pont

Waupee
ID: 2742
Következtetés Talán csak én érzem így, de... az expedíciónk több kérdést vetett fel, mint amennyit megválaszolt. A szimbólumok még mindig nagy rejtélyek számomra, de ez talán nem is olyan nagy baj, nem igaz? Néhány dolog talán jobb is, ha ismeretlen marad, hogy emlékeztessen arra, hogy nem vagyunk se mindentudók, se istenek. Tehát ilyeneket ezek a szimbólumok is. Add nekem őket, elviszem ezeket a sámánhoz, ő talán ki tudja deríteni az igazi jelentésünket. De most menj és pihenj, hosszú út áll mögöttünk.


1 alvás -

400 Tapasztalati pont
100 $

Waupee
ID: 2743
A nyaklánc Meséltem a sámánnak a kalandjainkról és a látomásodról. Amikor meglátta a jeleket, egy darab fába karcolta őket, amit aztán tűzre vetett... és... és a hamuban ott volt a nyaklánc. A sámán elmesélt egy történetet egy fiatal indiánról, aki találkozott az ősök szellemeivel. Megkérte őket, hogy segítsenek neki, hogy enni tudjon adni a törzsi testvéreinek. A szellemek, miután meghallgatták a kérését, hosszasan tanakodtak egymás között, mivel nem voltak biztosak abban, hogy tudnak segíteni rajta. A fiatal indián türelmesen várta mi lesz a döntésük, nem mozdult egy tapodtat sem, csak figyelt. Három álló napon keresztül se nem evett, se nem ivott, de még csak nem is aludt. A szellemek látták az elkötelezettségét, így egy ajándékot adtak neki, egy nyakláncot, amivel a fiatal indián segíteni tudott az éhező törzsének. Minden alkalommal mikor a nyakláncot viselte, a négy elem támogatását élvezte, így meg tudta menteni a faluját. Ez hosszú idővel azelőtt történt, hogy a fehér ember a földünkre tette volna a lábát.


Megtiszteltetés, hogy ezt a nyakláncot viselheted. Használd okosan.

Négy elem nyakpántA kalandsor jutalma:
Eredmény