Logor.png
2.110
Innogames
West side quest.png
West side object.png
West side success.png
West side job.png
West side duel.png
West side artisan.png
West side city.png
West side fort.png
West side adventures.png
West side shop.png
Facebook Youtube
Twitter
Innen: The-West wiki HU
Innogames minilogo.png
Grepolis · Tribal Wars · Tribal Wars 2 
Forge of Empires · Elvenar 
Warlords of Aternum 
InnoGames.png

Története

Eike Klindworth első rajza a Klánháború falváról

Az InnoGames GmbH története egészen 2003-ig vezethető vissza. Ebben az évben, a két testvér, Eike és Hendrik Klindworth nekifogott egy böngésző alapú játéknak, a Klánháborúnak, Michael Zillmer támogatásában. A motivációt az nyújtotta nekik, hogy egy olyan játékot alkossanak, amely saját maguk szórakoztatására is jó és sok tapasztalatot is szerezhetnek e téren. A hobbi projekthez képest a Klánháború sokkal több játékost vonzott, mint amire számítottak: a játék 2003-as indítását követően a regisztrált játékosok száma már elérte a több ezret és 2004 elejére egy újabb világ megnyitása vált szükségessé. A játék gyorsan fejlődött és a játékosok száma 2005 tavaszára már elérte az 50 000-et.

Hobbiból hivatás

Az InnoGames csapata 2012-ben

Mivel a játék gyorsan fejlődött, a három alapító eldöntötte, hogy teljes energiájukat és idejüket a játék fejlesztésére fordítják. 2005 végére a Klánháború már sok vizuális újdonsággal és sok kiegészítővel bővült. 2007-ben megalapították az InnoGames GmbH-t, hogy a játékot fenntarthassák és újabb játékokkal debütálhassanak. Azóta a cég befolyása egyre csak nő és a regisztrált játékosok száma már elérte a 100 milliót! Az Innogames az egyik legnagyobb játékfejlesztő cég a Massive Multiplayer Online (MMO) játékok piacán. Nem csak a játékosok száma gyarapodott, hanem a fejlesztőké is. Mostanára már 200-an dolgoznak az Innogames hamburgi központjában. E mellett a játékait több országban is publikálta és ez az egyetlen német cég, amely engedélyt kapott arra, hogy Koreában alapítson leányvállalatot. Azóta több országban jelennek meg a cég játékai, köztük Magyarországon is.

Stratégia

Klánháború

A cégnél az ügyfélkapcsolat, a fejlesztés és a rendszerszervezés szorosan együttműködnek egymással. Ez, illetve a játékosokkal tartott állandó kapcsolat és a vélemények, visszajelzések figyelembe vétele eredményezi azt, hogy játékaikat folyamatos fejlesztésekkel még élvezhetőbbé és sikeresebbé tudták tenni.

Elsődleges céljuk, hogy olyan játékokat ajánljanak, melyek sokáig lekötik a játékosok figyelmét, miközben a játék az első perctől az utolsóig izgalmas és szórakoztató is marad. Ezért kiemelten fontos a cég számára a folyamatos tesztelés és a támogatás, melyet egy népes és lelkes moderátor csapat biztosít.

Minden böngészős játékot korlátozások nélkül és díjmentesen igénybe lehet venni. A játékos előfizethet prémium szolgáltatásokra is, melyek plusz előnyöket adnak, ám ez egyáltalán nem kötelező, az InnoGames alapvetően arra törekszik, hogy minden felhasználó - prémium fiókkal vagy anélkül - a lehető legnagyobb örömét lelje játék közben.

A cég játékai

A már megszűnt Kartuga

A Klánháború sikerei után a cég újabb játékokat kezdett el tervezni. 2008-ban debütált a The West, 2010-ben a Grepolis, 2012-ben pedig a Forge of Empires és a Lagoonia. A Forge of Empires-nek indulása után a hatodik hónapban már öt millió felhasználója volt, ez a cég történetének legsikeresebb kezdése volt.

Az InnoGames 2013-ban mobil alkalmazásokat is tervez kiadni a Forge of Empires-höz és a Kartugához.

A cég honlapja elérhető ITT.