Személyes eszközök
Ideiglenes.png
Hibát találtál a súgóban? Itt jelentheted: Hibajelentés.
Mindig ügyelj a felhasználói fiókod biztonságára, részletek itt: [1]
Kezdőlap
Városok
Erődharc
Párbaj
Munkák
Kalandok
Tárgyak
alt_text
alt_text
Ugrás a lap tetejére

A Wiki The-West wikiből

Innogames minilogo.png
Grepolis · Klánháború · Klánháború 2 
Forge of Empires · Elvenar 
InnoGames.png

Története

Eike Klindworth első rajza a Klánháború falváról

Az InnoGames GmbH története egészen 2003-ig vezethető vissza. Ebben az évben, a két testvér, Eike és Hendrik Klindworth nekifogott egy böngésző alapú játéknak, a Klánháborúnak, Michael Zillmer támogatásában. A motivációt az nyújtotta nekik, hogy egy olyan játékot alkossanak, amely saját maguk szórakoztatására is jó és sok tapasztalatot is szerezhetnek e téren. A hobbi projekthez képest a Klánháború sokkal több játékost vonzott, mint amire számítottak: a játék 2003-as indítását követően a regisztrált játékosok száma már elérte a több ezret és 2004 elejére egy újabb világ megnyitása vált szükségessé. A játék gyorsan fejlődött és a játékosok száma 2005 tavaszára már elérte az 50 000-et.

Hobbiból hivatás

Az InnoGames csapata 2012-ben

Mivel a játék gyorsan fejlődött, a három alapító eldöntötte, hogy teljes energiájukat és idejüket a játék fejlesztésére fordítják. 2005 végére a Klánháború már sok vizuális újdonsággal és sok kiegészítővel bővült. 2007-ben megalapították az InnoGames GmbH-t, hogy a játékot fenntarthassák és újabb játékokkal debütálhassanak. Azóta a cég befolyása egyre csak nő és a regisztrált játékosok száma már elérte a 100 milliót! Az Innogames az egyik legnagyobb játékfejlesztő cég a Massive Multiplayer Online (MMO) játékok piacán. Nem csak a játékosok száma gyarapodott, hanem a fejlesztőké is. Mostanára már 200-an dolgoznak az Innogames hamburgi központjában. E mellett a játékait több országban is publikálta és ez az egyetlen német cég, amely engedélyt kapott arra, hogy Koreában alapítson leányvállalatot. Azóta több országban jelennek meg a cég játékai, köztük Magyarországon is.

Stratégia

Klánháború

A cégnél az ügyfélkapcsolat, a fejlesztés és a rendszerszervezés szorosan együttműködnek egymással. Ez, illetve a játékosokkal tartott állandó kapcsolat és a vélemények, visszajelzések figyelembe vétele eredményezi azt, hogy játékaikat folyamatos fejlesztésekkel még élvezhetőbbé és sikeresebbé tudták tenni.

Elsődleges céljuk, hogy olyan játékokat ajánljanak, melyek sokáig lekötik a játékosok figyelmét, miközben a játék az első perctől az utolsóig izgalmas és szórakoztató is marad. Ezért kiemelten fontos a cég számára a folyamatos tesztelés és a támogatás, melyet egy népes és lelkes moderátor csapat biztosít.

Minden böngészős játékot korlátozások nélkül és díjmentesen igénybe lehet venni. A játékos előfizethet prémium szolgáltatásokra is, melyek plusz előnyöket adnak, ám ez egyáltalán nem kötelező, az InnoGames alapvetően arra törekszik, hogy minden felhasználó - prémium fiókkal vagy anélkül - a lehető legnagyobb örömét lelje játék közben.

A cég játékai

A már megszűnt Kartuga

A Klánháború sikerei után a cég újabb játékokat kezdett el tervezni. 2008-ban debütált a The West, 2010-ben a Grepolis, 2012-ben pedig a Forge of Empires és a Lagoonia. A Forge of Empires-nek indulása után a hatodik hónapban már öt millió felhasználója volt, ez a cég történetének legsikeresebb kezdése volt.

Az InnoGames 2013-ban mobil alkalmazásokat is tervez kiadni a Forge of Empires-höz és a Kartugához.

A cég honlapja elérhető ITT.