Logor.png
2.66
West side quest.png
West side object.png
West side success.png
West side job.png
West side duel.png
West side artisan.png
West side city.png
West side fort.png
West side adventures.png
West side shop.png
The West
The West fórum
Facebook InnoGames
A The-West wiki HU wikiből

1. Büntetés multizás és fiókhelyettesítés esetén

 • 2 karakter esetében:

Figyelmeztetés nélkül, az adott szerveren a legkisebb karakter 5 nap büntetéssel visszaengedve, a többi véglegesen kizárva, (+10 affronts büntetőpont)

 • 3 karakter esetében:

Figyelmeztetés nélkül, az adott szerveren a legkisebb karakter 10 nap büntetéssel visszaengedve, a többi véglegesen kizárva, (+20 affronts büntetőpont)

 • 4 karakter esetében:

Figyelmeztetés nélkül, az adott szerveren a legkisebb karakter 15 nap büntetéssel visszaengedve, a többi véglegesen kizárva, (+30 affronts büntetőpont)

 • 5 vagy annál több karakter esetében:

Figyelmeztetés nélkül, az adott szerveren minden karakter véglegesen kizárva. (+50 affronts büntetőpont)

2. Nem megfelelő név

Nem megfelelő karakternév esetén figyelmeztetés nélkül végleges kizárás minden szerverről, névmódosításra nincs lehetőség. Nem megfelelő karakternévnek minősül minden káromkodás, sértegetés, rasszista vagy ahhoz hasonló szavak, abban az esetben is, ha csak utalás, vagy cenzúrázva van. Végleges kizárás jár továbbá bűnelkövető (háborús bűnös, gyilkos, terrorista stb.), illetve bűnözői csoportra (háborús bűnöket elkövető hadsereg, szekta, illegális, rasszista csoport, stb.) utaló karakternév esetében is. Nem megfelelő névnek számít továbbá az adminok által használt karaternévre/supportnévre hasonlító, utaló karakternév.

Ugyanezek a szabályok vonatkoznak a városok, szövetségek, erődök neveire is. Amennyiben a naplóból már nem látható az átnevező játékos neve, akkor a büntetést városnév esetén az adott város fekete kalaposai, szövetség neve esetén a szövetség alapítóvárosának fekete kalaposai, míg erődnév esetén az erőd alapítóvárosának fekete kalaposai közösen kapják. Ha a játékos neve még benne van a naplóban, akkor csak ő kap büntetést.

Tilos továbbá városok, szövetségek, erődök neveiben más játékosnak üzengetni. Ennek a büntetése figyelmeztetés nélkül 5-15 büntetőpont lehet.

Ha nem vagy benne biztos, hogy szabályos-e egy név használata, kérdezd meg a supportot.

3. Profilok és chat ellenőrzése

 • A Support a játékban lévő karakter/város profilokat átnézheti illegális tevékenység céljából, amelyeket a játék szabályzatának 4. pontja tartalmaz. A karakterprofilokat és a belső levelezéseket az affronts rendszerében kell jelenteni.
 1. Másokat sértő, enyhe káromkodásokért – abban az esetben is, ha csak utalás, vagy cenzúrázva van – a Support megítélése alapján dől el büntetés mértéke, illetve a profil törlése. (figyelmeztetés vagy figyelmeztetés nélkül 1-5 nap kizárás és/vagy 5-15 affronts büntetőpont)
 2. Politikai és/vagy szélsőséges, rasszista nézetek, súlyos káromkodások, Support sértegetése esetén – abban az esetben is, ha csak utalás, vagy cenzúrázva van – a profil törlése után az összes szerverről minden karakter véglegesen kizárva. (figyelmeztetés nélkül 50 affronts büntetőpont)
 • Az erődprofil tartalmáért az építőváros városalapítói joggal rendelkező játékosok felelnek, büntetés kiszabása esetén minden városalapítói joggal rendelkező karakter büntetést kap. Amennyiben bizonyítható az átnevező játékos személye, akkor a büntetést egyedül ő kapja meg.
 1. Másokat sértő, enyhe káromkodásokért – abban az esetben is, ha csak utalás, vagy cenzúrázva van – a Support megítélése alapján dől el büntetés mértéke, illetve a profil törlése. (figyelmeztetés vagy figyelmeztetés nélkül 1-5 nap kizárás és/vagy 5-15 affronts büntetőpont)
 2. Politikai és/vagy szélsőséges, rasszista nézetek, súlyos káromkodások, Support sértegetése esetén – abban az esetben is, ha csak utalás, vagy cenzúrázva van – a profil törlése után az összes szerverről minden karakter véglegesen kizárva. (figyelmeztetés nélkül 50 affronts büntetőpont)
 • A városprofil tartalmáért a városalapítói joggal rendelkezők felelnek, büntetés kiszabása esetén minden városalapítói joggal rendelkező karakter büntetést kap. Amennyiben bizonyítható az átnevező játékos személye, akkor a büntetést egyedül ő kapja meg.
 1. Másokat sértő, enyhe káromkodásokért – abban az esetben is, ha csak utalás, vagy cenzúrázva van – a Support megítélése alapján dől el büntetés mértéke, illetve a profil törlése. (figyelmeztetés vagy figyelmeztetés nélkül 1-5 nap kizárás és/vagy 5-15 affronts büntetőpont)
 2. Politikai és/vagy szélsőséges, rasszista nézetek, súlyos káromkodások, az adminokat sértő, minden bizonyítékot nélkülöző vádaskodások esetén – abban az esetben is, ha csak utalás, vagy cenzúrázva van – a profil törlése után az összes szerverről minden karakter véglegesen kizárva. (figyelmeztetés nélkül 50 affronts büntetőpont)
 • A chaten elhangzottakért a hozzászólás írója a felelős, és csak akkor kerül büntetésre, ha az üzenetet valaki feljelenti.
 • A telegramban elhangzottakat csak akkor látja a support és csak akkor kerülhetnek büntetésre, ha az üzenetet valaki feljelenti. Az alábbi büntetések szabhatóak ki a chaten illetve a telegramokban leírtakért:
 1. Másokat sértő, enyhe káromkodásokért; nem InnoGames által üzemeltetett játékok, pénzcsináló- vagy nyereményjátékok reklámozásáért vagy linkeléséért, abban az esetben is, ha csak utalás, vagy cenzúrázva van (figyelmeztetés nélkül 5 affronts büntetőpont)
 2. Másokat sértő káromkodásokért, abban az esetben is, ha csak utalás, vagy cenzúrázva van – (figyelmeztetés nélkül 10 affronts büntetőpont)
 3. Másokat durván sértő káromkodásokért, családtagok sértegetéséért, vagy betegségek kigúnyolásáért, abban az esetben is, ha csak utalás, vagy cenzúrázva van (figyelmeztetés nélkül 15 affronts büntetőpont)
 4. Lánclevelekért vagy tolvajjátékokért (figyelmeztetés nélkül 15 affronts büntetőpont)
 5. Politikai, rasszista vagy pornográf tartalmú üzenetekért (figyelmeztetés nélkül 15, súlyosabb esetben 50 affronts büntetőpont)
 6. Karakterárusításért vagy karaktervételért, akkor is ha csak kísérletet tett ez irányban (figyelmeztetés nélkül 50 affronts büntetőpont)


Az affronts büntetőpontokról bővebben az 5. pontban esik szó.

 • Továbbá az átutalás megjegyzés mezőjére az alábbi büntetések szabhatóak ki:
 1. Másokat sértő, enyhe káromkodásokért – abban az esetben is, ha csak utalás, vagy cenzúrázva van –, vagy zaklatásért a support megítélése alapján dől el büntetés mértéke (figyelmeztetés vagy figyelmeztetés nélkül 1-5 nap kizárás és/vagy 5-15 affronts büntetőpont)
 2. Politikai és/vagy szélsőséges, rasszista nézetek, súlyos káromkodások, az adminokat sértő, minden bizonyítékot nélkülöző vádaskodások esetén – abban az esetben is, ha csak utalás, vagy cenzúrázva van – az összes szerverről minden karakter véglegesen kizárva. (figyelmeztetés nélkül 50 affronts büntetőpont)

4. Pénzcsere, kereskedés

A pénzcserékért és a kereskedésekért a Support nem vállal felelősséget, azonban vizsgálatot indíthat és kiszabhat büntetést.

Azt javasoljuk, hogy a kereskedéseknél - főleg az értékesebb tárgyaknál - úgy járjatok el, hogy a termék piacra kerülése után nagyon rövid idővel a vevő meg tudja vásárolni. Ha valakinek a nevére van kitéve valami, az nem jelenti azt, hogy csak ő veheti meg!

5. Affronts büntetőpontok

A profilt, a chatet és a telegramot jelentheted, amennyiben egy játékostársad véleményed szerint szabálysértést követett el. Egyéb helyen (városfórum, átutalás) tapasztalt kommunikációs szabálysértést a supporton lehet jelenteni. Egy supporttag a feljelentésedet elbírálja és 0-50 pont között büntetést oszt ki.

Ha az elbírált feljelentés szerint a feljelentett játékos nem kapott büntetést, annak 4 oka lehet:

 • Nem találtunk szabálysértést a feljelentett profilon, telegramban vagy chatrészletben.
 • Valaki más hamarabb jelentette és ugyanazért a hibáért csak egyszer büntetünk.
 • Rossz helyen jelentetted a szabálysértést, például a chaten elhangzott sértés helyett a profilját jelentetted.
 • Chaten elhangzott sértést azonnal jelentsd, mert a szerver memóriája nem végtelen.

Sose kérdezz olyat a supporttól, hogy a másik játékos milyen büntetést kapott, mert nem fogjuk megmondani.

Halmozott szabálysértés esetén a büntetőpontok, illetve a kiszabható büntetőnapok összeadódnak, 15 (és 30) pont után 5 napos kizárás jár (az összes világról), míg 50 pont elérése után végleges kizárásra kerül minden karakter.

Szabályoktól és a kiszabható büntetésektől való eltérés

A support fenntartja a szabályoktól és a kiszabható büntetésektől való eltérés jogát, azaz enyhébb és szigorúbb büntetést is kiszabhat nem egyértelmű, illetve súlyos eseteknél!