Logor.png
2.83
West side quest.png
West side object.png
West side success.png
West side job.png
West side duel.png
West side artisan.png
West side city.png
West side fort.png
West side adventures.png
West side shop.png
The West
The West fórum
Facebook InnoGames
A The-West wiki HU wikiből

Isten hozott a Vadnyugaton, a határtalan lehetőségek földjén. Változatos kihívások és izgalmas kalandok várnak Rád. Légy Te a leggazdagabb kereskedő, vagy a legismertebb bandita a Vadnyugaton. A döntés a Tiéd. Az első lépések nagyon fontosak ezen a hosszú úton ahhoz, hogy később sikeres légy a játékban.

Ennek a szócikknek az a célja, hogy a legfontosabb tudnivalókat egybegyűjtse és az első pár szinthez tanácsokat, segítséget adjon. Találsz linkeket is, ahol bővebben le van írva minden tudnivaló, mégis azt tanácsolom, előbb csak ismerkedj a játékkal és csak fokozatosan fedezd fel az újabb lehetőségeket.

Regisztráció után

Miután beléptél a játékba, a kocsmáros, Henry Walker köszönt téged a Vadnyugaton, aki az első kalandot is adja.
A kalandsort itt nézheted meg: Mentsd meg a kocsmát 1

Ezt a kalandot a képernyő bal oldalán adják a kalandosztók, a későbbiekben pedig a kocsmában vállalhatod el őket.

A kalandok lezárása után megismerheted a kocsma másik három állandó tagját, Mariát, a seriffet és Waupee-t.

Kalandok.png

A kalandok jutalma a legtöbb esetben tapasztalati pont vagy pénz, de néha hasznos tárgyakat vagy kötvényeket is kaphatsz (ezekről később lesz szó).

A tapasztalati pontokat az alsó menüsoron található sárga csík jelzi, míg a pénzed a felső menüsorban.

Ha a csík betelik, szintet lépsz.

Szintlepes.png

A játékban központi szerepet játszanak a munkák, ezért fontos, hogy a játék elején kapott képességpontokat ne oszd el olyan helyre, ahol nem használod ki őket.

Minden munkának van nehézsége, amiket munkaponttal lehet csökkenteni. A munkapontokhoz tulajdonság- és képességpontok szükségesek, minden szintlépéskor 1 tulajdonság- és 3 képességpontot szerezhetsz.

A munkapontokat növelheted ruhákkal is, amelyeket a városok boltjaiban és a kereskedőnél vásárolhatsz, de kis szerencsével munka közben is találhatsz.

Képességpont.png

Fontos, hogy a pénzed nincsen biztonságban, ha elveszíted az eszméleted, akkor elveszíted a pénzed is. Viszont jó hír, hogy a pénzed beteheted a bankba, ahonnan nem veheti el senki, csak Te.


Az eszméleted több módon is elveszítheted, mindig ellenőrizd, mennyi életerőd van. Ezt a karakterkép alatti piros sáv mutatja. Az életerődet munka, párbaj vagy erődharc közben veszítheted el. A játék elején leginkább a munkák közben és az NPC (nem játékos által irányított párbajellenfél) párbajokban veszíthetsz életerőt.


Az első kalandokban jutalomként kapsz pár kötvényt, amelyeket az Union Pacific Shop nevű boltban költheted el hasznos tárgyakra. FONTOS, hogy ne költsd el azonnal, mivel a játék elején viszonylag lassan lehet újat szerezni.

A legelső kaland jutalmaként kapsz egy táskát is, ha kibontod (rákattintasz), akkor értékes termékekre tehetsz szert.

Kötvények 1.png

A játék során eredményeket érhetsz el, amelyek újabb bónuszokat, jutalmakat adhatnak. Ha elérsz egy eredményt, akkor a bal oldalon egy felugró ablak erről értesíteni fog illetve jelentést is kapsz róla.

Eredmények 1.png

Ahhoz hogy városba lépj vagy telegramot küldj másik játékosnak, szükséges, hogy aktiváld az email címed. Ha ezt még nem tetted meg, akkor egy külön ablak emlékeztet rá:

Emailmegerosites.png

A játékban fellelhető többi lehetőséget a tartalomjegyzékben megtalálod, jó olvasgatást: Tartalomjegyzék

Ha bármiben elakadnál vagy segítséget kérnél, használd a fórumot vagy írj a supportnak.