Gyors elérés

Dock inventory.png
Dock quests.png
Dock sets.png
Dock duels.png
Dock towns.png
Dock jobs.png
Dock crafting.png
Dock fort battles.png
Dock adventures.png
Dock events.png
Dock achievements.png


Még több játék


Kövess minket!

Innen: The-West wiki HU
A lap korábbi változatát látod, amilyen Klar (vitalap | szerkesztései) 2022. szeptember 1., 12:14-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
The West Times logo.png


Szeptemberben elérhető kalandok

Henry.png
Szükséges szint: 8
Ettől: 08.11. 11:00
Eddig: 09.30. 23:59
Maria.png
Szükséges szint: 10
Ettől: 08.18. 12:00
Eddig: 09.01. 12:00
Maria.png
Szükséges szint: 10
Ettől: 08.18. 12:00
Eddig: 09.01. 12:00
Henry.png
Szükséges szint: 40
Ettől: 08.18. 12:00
Eddig: 09.01. 12:00
John.png
Szükséges szint: 20
Ettől: 08.18. 12:00
Eddig: 09.01. 12:00
Waupee.png
Szükséges szint: 65
Ettől: 08.18. 12:00
Eddig: 09.01. 12:00
Henry.png
Szükséges szint: 25
Ettől: 08.18. 12:00
Eddig: 09.01. 12:00
Henry.png
Szükséges szint: 10
Ettől: 08.27. 10:00
Eddig: 09.02. 23:59
Henry.png
Szükséges szint: 10
Ettől: 08.27. 10:00
Eddig: 09.02. 23:59


Hirdetések


Plakátok felragasztása.png
Achilleus1999 hirdetése
V1-en vennék aranykereszteket korlátlan mennyiségben, ártól függetlenül.
Krisztoph Snow hirdetése
Lincoln cilindereket és Aranykereszteket vásárolnék az eladó hangulatától függő árban további megegyezés alapján El Dorado szerveren, ha van kalap és nyakék keressen mindenki privát üzenet formájában!
Robert117 hirdetése
Florida világon vásári öveket vennék! (Keress, ha porosodik nálad és szeretnél érte jó pénzt kapni!)
Plakátok felragasztása.png


Memoár az újsággal kapcsolatban - "interjú"
Alapvetően a saját gondolataimat szerettem volna ismertetni az újsággal kapcsolatban, ha már úgy alakult, hogy - jelen formájában egészen biztosan - megszűnik. Mit hiányoltam legjobban tőle? Melyik interjút tartom a legjobbnak? Melyik Jó, ha tudod rovatomat kellene utólagosan kijavítanom/kukáznom?
Miért szűnik meg a The West Times?
Hónapra pontosan három éve jelent meg legelőször a The West Times újság, én ekkor még nem voltam a csapat tagja, azonban biztos vagyok abban, hogy nem voltak ilyen hosszúra nyúló távlati céljai(k) az akkori Csapatnak. Hogy aktuálisan meg is válaszoljam a kérdést, ennek oka összetett. Talán a belefásultunk szó rá a legpontosabb. Úgy érezzük/látjuk, hogy a belefektetett idő nem térül meg a közösség visszajelzései alapján. Így a feltételezés jogos, miért fektessünk időt olyanba, melyre nincsen igény?
Sosem kértem, hogy piedesztálra emeljetek bennünket emiatt, amit én hiányolok az a visszajelzések megléte. A saját rovatomat tekintve, kicsit lehangoló az, hogy eddig egyáltalán nem, vagy nagy ritkán egy komment fogalmazódik meg vele kapcsolatban. Azt szerettem volna elérni vele, hogy egyfajta "párbeszéd" alakuljon ki az adott téma körül. Nem emlékszem rá, hogy valaha is kaptam volna megjegyzést azzal kapcsolatban, hogy mi tetszett egy-egy Jó, ha tudod rovatban vagy éppenséggel mit hiányoltok/kifogásoltok belőle. Mit lehetett volna még hozzáírni? Miről kellett volna részletesebben/kevesebbet írni? Milyen témákat láttatok volna szívesen az újságban? Tudtam-e esetleg újat mutatni vele?
A könyvajánló más tészta, azt akartam volna elérni vele, hogy valakinek meghozzam a kedvét hozzá, felkeltsem az érdeklődését. Persze nincsenek irreális elvárásaim, tisztába vagyok azzal, hogy elolvasni több száz oldalt időigényes, valamint egy-egy téma nem is lehet kecsegtető mindenki számára. Emiatt igyekeztem széles spektrumban érinteni a műfajokat, volt hogy fiktív regényeket, humánökológiai-természettudományos könyvet, krimit és életrajzit is bemutattam. Úgy gondolom kijelenthetem, hogy egy-egy ismertető miatt senki sem olvasta el a bemutatott művet, persze ez lehet a saját munkám eredménytelenségének oka is. Kicsit elkanyarodtam a témától, vissza a kérdéshez.
Egy másik fontos oka (hanem a legfontosabb) az Mandarinrece távozása a Csapatból, aki az újság főszerkesztője, ő állította össze hónapról-hónapra ezeket. Talán Synti csinált meg egy-kettőt valamint én egyszer, de olyan időigényes volt (teljesen gyakorlatlan vagyok benne, valamint a wiki szerkesztésben sem ismerem ki magam), hogy akkor eldöntöttem, Réce nélkül nincs újság. Folyamatosan kísérletezgetett a stílussal, szövegdobozokkal és ilyen "apróságokkal" arra törekedve, hogy esztétikus legyen, mely nélkül nem lenne The West Times. Úgy érzem, hogy beszélhetek helyette, mivel együtt hoztuk meg a döntést május-június környékén, teherré vált számára az újság elkészítése. Elveszett a varázsa, a kötelesség pedig megmaradt, hogy hónap utolsó/legelső napján 3-4-5 órát kell rászánni csupán az összeállításához. Ilyen szempontból nem segítettem, mivel a legutolsó utáni pillanatokban írtam meg a cikkeimet, emiatt hamarabb se tudta volna összeállítani mondjuk beosztva az idejét.
A rovatok is kezdtek érdektelenné válni, olyan szempontból, hogy ismétlődtek, repetitívvé váltak. Az első egy-két vadnyugati ismertető (melyben valós embereket mutattunk be) még érdekes volt, viszont az n+1. már kevésbé. Szerintem ezt általánosságban el lehet mondani, ha nincs újdonság, akkor "unalmassá" (különlegességének a varázsát elveszíti) válnak a dolgok. Nem megsértve senkit, talán az interjúról is kijelenthető, mely egyértelműen a legjobban várt és szeretett része volt az újságnak. Persze, mindenki más és más, viszont ugyanarról a témáról (például erődharc) a negyedik-ötödik ember már nem tud nagy újdonságot elmondani (hiszen a többiek kivesézték előtte).
Ami szintén nem segítette a helyzetet, az az állandó trollkodás a konyharovatnál. Legtöbbször csak epés megjegyzések érkeztek sértő célzattal úgy, hogy Monó az idejét és alapanyagokat áldozott ezen rovat elkészítéséhez. Persze nem mondom, hogy agyon kellett volna dicsérni hónapról-hónapra (nem is várta/tuk el, nem ezért főzött), hanem azt, hogy lehetett volna esetleg tippeket adni az étel tálalásához vagy fotózásához, különböző elkészítési módjaihoz (ahogyan ti ismeritek, szeretnétek) ahelyett, amiben részesült. Itt is az értékkel rendelkező visszajelzések hiányoztak. Miért törje magát, ha csak acsarkodás/viszály származik belőle?


Melyik interjút tartom a legjobban?
Én az idei áprilist tartom annak, mivel ekkor (talán Réce ötlete alapján) egyszerre négy játékos véleményét jeleníttethettük meg, akik különböző meglátással voltak egy-egy kérdést illetően, így az olvasók több álláspontot ismerhettek meg egyszerre. Ráadásul a téma is kapóra jött, hiszen a régóta várt magyar erődharcbajnokságról volt szó, melyben 208 játékos vett részt összesen, így biztosan érdeklődés fogadta akkoriban.


Érdekesség az újságot illetően
Itt két dolgot osztanék meg, egyrészt egy hibát, melyet a legjobb tudomásom szerint senki sem vett észre, másrészt pedig néha a kreatívságom hiányát. Az idei, márciusi újságban azt állítottam, hogy MPI-ben az egymást követő 8. meccselhagyást követően a büntetés-számláló visszaáll a legelső értékre, 10 percre. Mint kiderült, csak azért állt vissza, mivel a tesztidőszak alatt nem vettem figyelembe a napok elteltét, a büntetések folyamatosan nőnek tovább, viszont a következő nap ezek resetelődnek. Amikor próbálgattam a tesztszerverünkön, akkor a nyolcadik alkalom után másnap lett, emiatt lett újra tíz perc az akkori büntetésem mértéke. A lengyel fórumról pedig bátran csemegéztem nyereményjátékokat, sokszor annyira megtetszett egy-egy, hogy teljes egészében átemeltem hozzánk. Illetve plusz egy, ha már nyereményjáték. Ha jól emlékszem volt olyan hónap, amikor csak egy (helyes) válasz érkezett be az adott időtartamon belül.


Miben lehetett volna jobban teljesítenünk?
Egyértelműen abban, hogy a játékosainkat többet kellett volna az újságba bevonni, elérni azt, hogy több ideig legyen téma a fórumon vagy éppenséggel nagyobb "elérését" produkáljon. Az újság interaktívabbá tételének gondolata pontosan egy évvel ezelőtt is megvolt már, írtam is róla a szeptemberi kiadásunkban, de végül nem került megvalósításra egyik ötletem sem, mivel túlságosan körülményes lett volna kivitelezni.


Ezek alapján, akkor megbántuk az újság meglétét?
Cseppet sem! Úgy gondolom, hogy az aktuális havi kalandok listája kedvelt és kifejezetten hasznosnak számít(ott), a nyereményjátékoknál pedig mindig lehetett nyerni kisebb-nagyobb apróságot. Az interjú keretén belül pedig reméljük, hogy sikerült egy-egy játékost picit jobban megismerni. Sikerült hónapról-hónapra egy kis pluszt nyújtani a közösségnek a kötelező feladatainkon kívül. Személyes példa, ezen kívül egész sokszor kapóra jött számomra egy-egy Jó, ha tudod rovat a levelek megválaszolásnál (termékszedés, kalandkönyv stb), egész sokszor hivatkoztam az újságra. A könyvajánló elkészítése miatt pedig volt olyan hónap, hogy csak emiatt olvastam el az adott könyvet, különben nem szántam volna rá időt, de így "rá voltam kényszerítve".


Melyik újság volt a legolvasottabb? Összesen hányan olvasták a The West Times újságokat?
Sajnos egyik kérdésre sem tudok válaszolni, nincsen számomra elérhető statisztika erről, pedig nagyon kíváncsi lennék rá. Talán a legelső újság volt a legolvasottabb azon gondolatmenet alapján, hogy régebben nagyobb volt a játékosbázis, így több ember olvashatta el a korai számokat. Ugyan nem kifejezettem a TWT-hez tartozik, de ha már van egy ilyen alkalom, akkor érdekességként megemlítem, hogy a wikit az indulása óta 68124-szer szerkesztettük, valamint 599 tartalmi lappal (21271 összes) rendelkezik.
Szerző: KlarJó, ha tudod - The West Times-szal kapcsolatos érdekes adatok


Az utolsó számban az eddigi 37-ről (a mostanit is beleszámítva) hoztam pár adatot, az alábbi táblázatban láthatjátok az összes újságunkat rovatokra, csökkenő sorrendben lebontva.


Az aktuálisan elérhető kalandok és hirdetések az összes újságban elérhetőek voltak, interjú egyszer nem jelent meg. Konyha rovat is szinte mindig volt Monónak (kétszer fordult elő, hogy egy újságban két receptet is bemutatott), Aviendhának, Macaronnak és Syntinek köszönhetően. Az irodalmi tematikájú rovatok következnek a sorban, Krisz a pozíciójához híven lelkesen gyártotta a tartalmat, biztos vagyok benne, hogy ő sajnálja legjobban, hogy megszűnik az újság. A frissítések, eventek rovat megszűnése az én számlámra írható, onnantól, hogy átvettem Synti pozícióját. A rovatot Ő és Alex készítette el. Tavaly júniusban következett be egy vérfrissítés az újságban, amiatt, hogy többen jeleztétek azt, hogy amit csinálunk az így nem jó. Ekkor egy szavazást is kiírtam az újság sorsáról, végül 51%-kal az nyert, hogy maradjon havilap formátumban. Bejött állandó rovatként a Jó, ha tudod és a könyvajánló, ami ha volt az újságban, akkor novella és kritika nem és vica versa. A visszajelzések többsége kifejezetten pozitív volt, így megmaradt ez az irányvonal. Megmondom őszintén elfelejtettem, hogy létezett ötletek és aranyköpések rovat, igaz csak a legelső számban jelent meg. Az ötleteket picit bánom, hogy tavaly júliusban nem hoztuk vissza, mivel hasznos lehet minden hónapban látni, hogy milyen visszajelzéseket továbbítok a központnak. Összesen 322 rovat jelent meg, átlagosan egy újság 8-9-et tartalmazott.

Talán érdekes lehet, így összegyűjtöttem az újságok szavainak és karaktereinek a számát. Fontos megemlítenem, hogy ez tartalmazza a wiki szerkesztésekhez szükséges karaktereket is, így nem csak maga az "érdemi tartalom" kerül megjelenítésre.

Összesen 168.084 szóból (átlag 4543) vagy 1.249.730 karakterből (átlag: 33.776) áll az újság összes rovata. A legrövidebb kiadás az idei májusi lett, 2171 szavas (17444 karakter), a leghosszabb pedig a tavaly novemberi, 9422 szóval (72690 karakterrel). A vizualizáció kedvelőinek összedobtam egy könnyed grafikont, lehet látni, hogy melyik számban volt novella?

Grafikon.jpg
Szerző: KlarKönyvajánló - Hygge


A könyvre a nyaralásom alatt bukkantam rá, egészen pontosan rokonoknál az íróasztalon. Ismert a (köz)mondás, könyvet nem a borítójáról illik megítélni, viszont első pillantásra elnyerte a tetszésemet. A borítóján lévő galambokat vettem észre legelőször, melyről a magyar népmesékre asszociáltam, valamint a könyv címét, Hygge. Ötletem sem volt, hogy mit jelenthet, az alcím elárulja ezt, a dán életérzés, amely boldoggá tesz. Lefotózni sajnos elfelejtettem, így az internetről egy számomra tetsző képet jeleníttetünk meg illusztráció gyanánt.

2022 szept könyv.jpg

Az első oldalon a valaha élt legnagyobb filozófus szavait olvashatjuk, Micimackóét. „Hogyan betűzöd a szeretetet? Azt nem betűzik, azt érzik.” Ennek híven, nem tudjuk pontosan, tükörfordítással ismertetni a szó jelentését, körülírást használva a megnyugtató környezet élvezetét, lélek otthonosságát jelenti. Különböző fejezeteken át ismerteti velünk ezen környezet (és érzés!) megteremtéséhez szükséges kellékeket, ilyenek például a gyertyák, finom ételek, társas kapcsolatok vagy éppenséggel otthon egy meleg kuckó kialakítása. A megfelelő fény megléte kéz a kézben jár a hyggével, egy (dán) országos felmérés szerint a megkérdezettek 28%-a válaszolta azt, hogy náluk minden nap ég a gyertya, és ebben az esetben (31%) több, mint hat gyertya egyszerre! A fejezet tartalmaz még három olyan lámpatípust, (ph lamp - le klint - panton vp globe) mellyel a gyertyák fényét tudjuk mesterségesen pótolni. Ételek szempontjából a süteményeket emeli ki a szerző, minél édesebb annál jobb! 2018-ban egy átlag európai 4kg süteményt&édességet fogyasztott el, ezzel szemben a dánok kétszer ennyit, mellyel kiérdemelték az első helyet. Továbbá, a könyv tartalmaz öt receptet, melyet a dánok a leghyggébb ételnek tartanak, valamint egy alkoholos italt is, a gløggot.

Az öltözködésnek is fontos szerepe van az érzés meglétéhez, a dánok a sálakra esküsznek. Minél nagyobb és puhább, annál megfelelőbb. Zokninál hasonló a helyzet, az a lényeg, hogy vastag legyen. A válaszolók 71%-a szerint otthon lehet ezt az érzést átélni, így ehhez egy kuckót is ki kell alakítani. Lehetőleg a kandallóhoz közel, egy meleg italt (kávé/tea) szorongatva úgy, hogy be vagyunk bugyolálva takaróban és az okos eszközeinket kikapcsoljuk/lenémítjuk. A csokoládét ne felejtsük el mellénk készíteni, különben kénytelenek leszünk felállni érte! A könyv minden hónapra ajánl egy-egy programot, mely hyggének számít, szeptemberre a gombaszedést javasolja baráttal/barátnővel karöltve. Itt fontos kiemelnem (a könyv is külön kitér rá), hogy minden hygge, ami bárki számára hozzáférhető és nem luxus. Azaz a drága pezsgő és a kaviár nem számít hyggének. A tűzrakás, kötés, sütés-főzés, viszont annál jobban. Az író összegyűjtött pár boltot Koppenhágában, melyben a leghyggébb érzés fogta el, ilyen például egy pékség, mely smørrebrød-ot árul. Karácsony az év leghyggeligebb időszaka az évnek, mivel ekkor a családunkkal/szeretteinkkel együtt vagyunk.

A könyv kitér a hygge árnyoldalára is, mely szerint a skandináv emberek bizalmába férkőzni/igaz baráti kapcsolatot kialakítani nehezebb, mint máshol, viszont ha sikerült egymás bizalmába férkőzni, akkor benne is maradsz.

Mi a boldogság receptje, mi miatt ennyire boldogok a dánok? Milyen következtetésre jutott az író, Meik Wiking? A koppenhágai Boldogságkutató Intézet igazgatója többéves munkája során úgy találta, hogy a válasz nem más, mint a hygge. Legvégül ennek átéléséhez hoztam el tíz lépést.

 • A természetellenes (lámpák) fények kizárása és a gyertyák meggyújtása
 • Telefonok, tabletek stb. kikapcsolása
 • Sütemény, kávé, csokoládé minden mennyiségben
 • A munkafolyamatok (sütés/főzés stb)/kikapcsolódás megosztása másokkal
 • Jelenlegi életünk megbecsülése, meghálálása
 • Kényelem, kikapcsolódás
 • Nézeteltérések elkerülése, olyan témákról történő beszélgetés, mely nem megosztó
 • Nosztalgiázás
 • Kuckó kialakítása az otthonunkban

Az újság megszűnése miatt a "sorozat" következő részéről már nem fogok írni, viszont szívből ajánlom ennek a "folytatását", mely az emlékteremtés művészetét ecseteli, vagyis hogyan őrizzük meg a boldog pillanatainkat.

Szerző: KlarVadnyugati novella


A cowboy lelkipásztor búcsúztatója


Ezt akkor olvasod, mikor, már nem vagyok. Temetésemen remélhetőleg minden tag fehérben ragyog, aki eljött leróni a kegyeletét én irányomba. Itt van mindenki, aki számít. Ez az írás is, mint annyi más közt valamikor a múltban íródott. De napjainkban teljesedik ki. Már csaknem megértem a 2075. esztendőjét világunknak és ekkor is kellett eltávoznom. Miről is mesélhetnék? Volt egy régi kor, mikor nem számított kiből mi válik. Mert mindenki egy helyre járt szórakozni. Az internetes vadnyugatra. Itt lövöldözhetett mindenki kedvére. Nem lett senkinek sem baja. Mert három nap elteltével feltámadhatott mindenki, valaki, még előbb is, ha volt elég bátorsága. Csak játszottunk. Játszottunk bizony csak egymással, de, úgy, méghozzá, hogy nem ismertük egymást személyesen többnyire. Így találták ki az internetet is. Az anonimitás poklába születtünk és teremtjük bele magunk is gyermekeinket. Vissza lehet nézni, így ennyi év távlatából nyugodtan, hogy hova jutottunk 2075-re?! A helyzet nem fest le valódi képet, mert mikor ez íródik, még csakugyan fiatalabb vagyok, mint kéne lennem. De ennek nem is erről kéne szóljon, hanem a temetésemről. Hát akkor szóljon most a pap, a jó szolgálattevő. Mesélje csak el, milyen életet élt le a 21. századi cowboy-lelkipásztor.

-Krisztoph Snownak külön kérése volt, hogy mindenki fehérbe öltözzön temetése napján. Nem azért, mert olyan volt, amilyen. Nem. Cseppet sem. Nem is azért, mert ő kívánsága szerint a fénybe tér haza. Egyszerűen csak, úgy érezte Ő, hogy nincs szüksége neki arra, hogy meggyászolja bárki is. Ő a pillanatnak szeretett élni. Az életet szerette nem a halált, noha verseinek többsége lehet a halálról szólt, de mindössze csak azért, mert, ahogy más ember is ő is félt tőle. Tartott az elmúlástól. Abban az időben, mikor, még életének legjavát élte ez az ember, mikor ifjú volt és a legtöbb írás került ki a keze ügyéből... be volt regisztrálva egy vadnyugatos játékba. Itt töltötte minden napját. Annyira megkedvelte az ottani embereket, hogy nem is tudta milyen lett volna az élet nélküle, pedig erre a válasz egyszerű is volt. Nem volt nagy ember, sőt. Igyekezett kis emberként tengetni napjait, noha tábornoki rangja lévén ez nem mindig sikerült neki. Egyszer egy tagtársa megkérdezte tőle 'ki vagy te'? Nem tudott erre mit felelni őszintén. Nem érezte magát elég híresnek sem. Jóllehet az internetes vadnyugat világa elég kicsire zsugorodott össze, de talán, még így sem szeretett volna kellőképpen kitűnni, mégis sokan megismerték nevét egy újság révén is. Abban az időben ez az újság regélte el havi szinten a világ számos hírét. De vajon elég lehetett a világnak? Volt megfelelő lélekszámú olvasottsága a lapnak? Ki tudna, már ezen kérdésekre válaszolni ennyi év távlatából, így 2075-re? Csak ő. De, már sajnos ő sem. Ugyanis, már ő is lehunyta szemét a végtelenre. Sokan. Sokféleképp mesélnek erről a lapról. Megosztó volt és részben polgárpukkasztó is, ahogy meséli pár, még élő ember, ki vissza képes emlékezni rá. Rengeteg újságot láthattunk abban az időben, talán, még többet is a jövőben. De egyetlen egyben sem olvashattunk annyi léleksimogatást, mint a The West Timesban. Viszont egyes emberek nem szerették, mindazt, amit Krisztoph Snow jegyzett a kalandjairól és verseiről, filmkritikáiról. Sőt! Néhányan, akár, még máglyára is vetették volna, ha a középkor lett volna a koruk, annyira gyűlölték. De ők inkább csak a szeretet ellentétével harcoltak ellene. A közöny fegyverét használták! Közönyösek maradtak felé mindig, bármiről is írt. Néha az volt a csoda, hogy gondolatban nem feszítették keresztre. Mert a jó embereket elítélni csak, így szokás. Ahogy egy két ezer évnél is több ideje élt emberrel is megtehették az akkor élt polgárok. Mondanám, hogy ő nem volt egy Jézus Krisztus... De ezzel a kijelentésemmel, még magamat is veszélybe sodornám, ugyanis lélekben ugyanolyan megkövezés áldozata lennék, mint amilyen karaktergyilkosságnak, már-már lassan ő is részesévé kezdett válni. Mert persze, hogy a név kötelez: Ez pedig nem jelent jelen esetben mást, mint, hogy mindenki azt a sorsot érdemli, amilyen nevet választ saját magának. Ő pedig hideg volt néha, mégis csodálatosan szép hófehér volt a lelke, ahogy visszaemlékeznek rá, még azon kevesek, kik valaha kicsit is megszerethették és közelebb kerültek ő hozzá. Távolról lehetett csupán csodálni. Mert, aki közel szándékozott menni hozzá, az nem járt sok sikerrel. Ugyanis az a teljes igazság, hogy kevés társas interakciót tudott megtűrni a közvetlen környezetében. Talán, mert részben sérült volt a lelke, talán azért, mert a név valóban kötelez. Vagy, még az is lehetséges, hogy az autizmus jelei látszódtak meg rajta részben. Hiába. Szorongott, ha valakit közel engedett magához és erről ő egyáltalán nem tehetett. Mert a név kötelez! Bölcs is volt a maga módján, mert sok dolgot tanult el a bajtársaitól, de sok olyant is ellenfeleitől, ami, még társainál is bölcsebbé tette. Megtanulta ugyanis értékelni a vereséget, megtanulta értékelni az ellenfél haderejét. Tábornoki rangjának köszönhetően képes volt rá, hogy belássa: A hatalom csak egy szó, mely bármikor visszatulajdonítható bárkinek. S most, így beszédem végeztével külön kérése vagyis végakarata volt neki, hogy fehér rózsákat helyezzen el a sírja felett mindenki, de a sírba ne ejtse le senki sem. Talán ez utóbbit magyarázni sem kell, hiszen, mint mondtam ő az életet kedvelte. Saját magát tagadta volna meg, ha szelleme örült volna a gyászba eltemetett virágoknak. Most pedig kísérje el velem minden régi kedves bajtársa végső útjára őt, Krisztoph Snowt, a virtuális cowboy lelkipásztort. Hálás vagyok nektek, hogy ezen úton velem tartotok.

Ahogy leengedték a koporsót a sír fenekére a pap, még kántált egy éneket egy darabig, majd a csend megütötte mindenki fülét, annak, aki éppen jelen lehetett ezen a búcsúztatón. Ha 5 perc néma csendet nem engedtek meg az elhunyt lelkéért, akkor egyet sem. Mivel utána, mindenki, aki jól végezte dolgát ment a saját maga útjára. Néhányan, még felhelyezték a szál virágot a sírra a kérésnek megfelelően, de a többség inkább koszorúval ékesítette a bázakerettyei sírt, ami mindig kérése volt az elhunytnak. Hogy őt, ha egyszer meghal, majd a nagyszüleire temessék el, mert ő, úgy szerette őket, hogy halálának árnyékában testét ott szeretné elhagyni, hogy végezetül ő is, mint mindenki más épp annyira békében nyugodjon, mint, ahogy azt minden élő megérdemli holtában.

Szerző: Krisztoph SnowVadnyugati vers


Végdicséret!


Ne kezdjük most a véggel
Indítsuk inkább az elejével
Akkor, még nem gondoltam volna
Hogy teljes három évig nem lesz lapzárta!

Összesen három éve
Vajon mennyi őszinte
Dicséret lehetett benne?
Hogyha száznál NEM több, akkor egy se!

Nem bánom, hogy részese lehettem
Azt bánom csak inkább feltétlen
Hogy sokan nem értik eddig a percig sem
Hogy egy csapattal számos értéket előteremtettem!

Annyi biztos... szegényebb lett a világ nélküle
Nem mintha eddig gazdagabbak lettek volna vele
Azok, akik nem olvasták és el voltak foglalva helyette
Ők tudják csak igazán, hogy kihagyni vajon megérte-e?

"Rég feladva az olvasást, már csak taszít
Az írás az, ami igazán vonz, az viszont tanít
Épp ezért, ha nem is érdekel a vers, mi téged szólít
Írj te magad és meglátjuk, majd más olvasót ki bátorít..."

Pályafutásom alkonyán a sor is megtörik
Mint a vadló, ahogy betörik, ha nem erősödik
Ha az a sors akarata fejet hajtok magam is előtte
Hálával tartozom, ahogy megannyi írásunk a mi lelkünk is szőtte!

Ne menjünk el maga a tény mellett
Keretbe ágyazott talán épphogy nem képzelet
Ez volt a lap, ez volt a mi újságunk lehet
Persze az ember, ki nem művelt, csak szennyezni szeret!

Lezárás, hát hol is kezdjem...
Búcsúzni kell, elvégre semmi nem végtelen
De a vég mindennek egy új kezdete
Hát hadd kezdjek el én is valami újat a végének helyére...

Szerző: Krisztoph SnowNyereményjáték

A The West Times utolsó számát őrző erődöt kirabolták, az összes északi államok zászlónak nyoma veszett, mellyel megbicsaklott az erőd hírneve. A Support csapatnak csak a játékosok segíthetnek, nincs más remény!

Egy olyan nyereményjátékot szeretnénk szervezni legutolsó alkalommal a TWT kapcsán, melyre idáig nem volt példa. A feladat pofonegyszerű, minél több északi államok zászlót kell összegyűjtened a játékos karaktereddel 5 nap alatt. Annak érdekében, hogy az újabb szerverekkel szemben ne legyen kirekesztés, minden szervert külön kezelünk, így összesen 12 nyertes lesz a játék végén.

Title.png
 

Játékszabályok

 
.
 • Egy szerveren az a játékos lesz a győztes, aki a legtöbb északi államok zászlót szerzi meg termékszedés útján.
 • Csak azon észak államoki zászlót fogadjuk el, mely 2022.09.08. 12:00:01 és 2022.09.13. 11:59:59 között kerültek megtalálásra, így a pillanatnyi felszerelés nem számít.
  • Tipp: annak érdekében, hogy ne legyen belőle félreértés, ha 09.08. 11:00:01 időpontban beidőzítésre kerül egy órás munka, mely 09.08. 12:00:01-kor ér véget, akkor az már beleszámít a gyűjtésbe!
 • Az esemény regisztrációhoz kötött, melyet a megfelelő fórumszekcióban kell jelezni, a nevezés nyilvános minden játékos számára!
 • Minden nap kizárólag 1314 erőd védelme, munkavállalás utazó kereskedőként és vadvízi szállítás munka végezhető el.
 • Csak azon jelentések számítanak, melyek láthatósága/hozzáférési jogosultsága nyilvános, azaz megváltoztatásra kerül!
  • Ha valaki 15 másodperces munkákat végez, akkor értelemszerűen azon jelentéseket fogadjuk el, ahol kapott zászlót a játékos és át van állítva a láthatóság.
  • Abban az esetben, ha valaki a véletlen folyamán kitörölne egy jelentést, akkor vegye fel a kapcsolatot a Support csapatával, hogy minél hamarabb igazolni tudjuk a jelentés meglétének valósságát.
  • Azon játékosok, akik átlépik az egy nap alatt elvégezhető munkák számát, azok kizárásra kerülnek a versenyből.
   • Ezen időtartam a következő: 00:00:01-től 23:59:59-ig.
 • A játékosoknak azon a világon el kell küldeni Henry Walker NPC-nek telegram formában a jelentéseket, mellyel versenybe szeretne szállni.
  • A láthatósági jogosultság megváltoztatása ezért is fontos, olyan jelentést nem tudunk elfogadni, mely privátra van állítva.
 • Csak azon munkák számítanak bele a versenybe, melyet a játékoskaraktereddel 30. szint felett végeztél el.
 • A közös jutalom és az eltérő szerverbeállítások miatt azon munkáknál szerzett északi államok zászlót, melyeket aranyrögköltés által szereztek a játékosok, nem fogadjuk el.


Title.png
 

Nyeremények

 
.
 • Minden szerveren a legtöbb északi államok zászlót összegyűjtő játékos egy El Gringo szettdarabot választhat arra a karakterére, amelyikkel megnyerte a versenyt.
Szeretném megismerni a bónuszokat!


0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

*Bővebb kalkulátorért keresd fel a szett lapját:

Transparent.png
 • Az összképet nézve, az aki a legtöbb északi államok zászlót gyűjti össze a nyereményjáték ideje alatt, az a fórumon egy egyedi, "The West Times Rikkancsa" jelvényt kapna.
The West Times Rikkancsa
 • Továbbá, minden regisztrált játékos, aki legalább 40 északi államok zászlóval hozzájárult a sikerhez, a vendégünk egy italra:

 • A nyeremények automatikusan kerülnek kiosztásra az esemény összegzését követően arra a világra, melyen részt vettél az eseményen. Nyereményigénylés céljából nem szükséges Support levelet létrehozni.


Title.png
 

Gyakran Ismételt Kérdések

 
.
 • Kiütöttek erőd védelme közben, jóváírja a csapat a meg nem kapott újságokat?
  • Ha valaki KO áldozatává válik, akkor nem jogosult az "elveszített" zászlók visszatérítésére, hasonlóan ha valaki elfelejt átöltözni a termékes ruhájába, akkor sem kerül kompenzálásra.
 • Lesznek olyan tárgyak/buffok, melyet nem lehet használni a termékszedéshez?
  • Nem, mindenki olyan szettben gyűjtheti az északi államok zászlót, melyben csak szeretné. Nem szeretnénk megszabni, hogy mibe vagy éppenséggel mibe ne lehessen versenybe szállni. Ezért bontottuk külön szerverekre a játékot.
 • Kalandoroknak így előnyük lesz a versenyben, ez nem igazságos!
  • Szegény kalandoroknak most lesz előnyük először valamiben, nem szedjük külön kategóriává ezen karakterosztályt.
 • Nem regisztráltam fórumon, mint résztvevő de én gyűjtöttem össze a legtöbb zászlót a verseny időszaka alatt, szeretném igényelni a nyereményemet.
  • Nagyon sajnáljuk, de a nevezés mindenkinek kötelező, így nem fogadunk el győztesként.
 • Két szerveren is én lettem az első, igényelhetem a két nyereményemet?
  • Minden játékos csak egy szerveren lehet győztes, abban az esetben ha több világon is nyerne, akkor ott kerül jutalmazásra, ahol többet gyűjtött össze.
 • Melyik munkánál lehet gyűjteni a zászlót? Ezüst vagy aranymunkák is beleszámítanak?
  • Erőd védelme, munkavállalás utazó kereskedőként és vadvízi szállítás munkával lehet megszerezni az északi államok zászlót.
  • Igen, ezüst és aranymunkák folyamán gyűjtött észak államoki zászló is beleszámítanak a gyűjtésbe.
 • A Support csapata nem számolt 'n' zászlót bele a gyűjtésembe, ez csalás!
  • Csak azon jelentéseket fogadjuk el, melyeknél a láthatóság átállításra kerül. Ha egy jelentést véletlenül kitöröltél és erről nem találunk a rendszerünkben információt, akkor nem fogadjuk el a begyűjtött darabszámot a bemondásod alapján. Továbbá mindenkinek javasoljuk, hogy vezessen saját listát excelben, négyzetrácsos füzetben időbélyeggel ellátva a gyűjtéséről, így a végeredménynél nem egyezés esetén leellenőrizheti a saját pontszámát.
 • Miért csak 1314 darab munkát lehet végezni egy nap?
  • Ennek a szabálynak kettős célja van, egyrészt így megkönnyítve a munkánkat azáltal, hogy át lehessen nézni ennyi jelentkező összes jelentését, valamint az, hogy így akadályozzuk meg azt, hogy fiókmegosztás vagy script/bot használata által egy adott karakter egész nap gyűjthesse 15 másodperces munkákkal a zászlót. Az 1314 darab úgy lett meghatározva, hogy 5 órán keresztül 1200 darab 15 másodperces munka végezhető el, valamint a fennmaradó 19 óra alatt pedig 114 darab 10 perces.
  • Ez a limit együtt alkalmazódik az erőd védelme, munkavállalás utazó kereskedőként és vadvízi szállítás munkákra nem pedig külön-külön.
Impresszum

A The West Times havilap havonta jelent meg 2019. szeptembere és 2022. szeptembere között. Köszönjük, hogy velünk tartottatok!

Szerkesztők és közreműködők

Mandarinrece
Klar
Krisztoph Snow
Mono


Elérhetőség

Kapcsolat: https://support.innogames.com/connect/west/hu
E-mail: info@team.the-west.hu
Archívum: https://wiki.the-west.hu/wiki/The_West_Times

Minden tartalom esetén a beküldési határidő az adott hónap utolsó napján 12:00 óra. » Beküldési részletek Ez alól kivételt képeznek a nyereményjátékok beküldési határideje alkalmanként, Ez esetben külön feltüntetésre kerül a beküldési határidő.

Nyereményjátékok alkalmával szeretnénk közzétenni a nyertesek játékosneveit. A feltételezésünk az, hogy a játékosok egyetértenek azzal, hogy a nyertes nevét megemlítjük. Ez vonatkozik hirdetésekre és minden más beküldésre is. Bárki, aki ezzel nem ért egyet, kifejezetten jelölnie kell a megoldás benyújtásakor.

A Vadnyugati novellában megjelenő tartalom teljesen fiktív jellegű, továbbá az oldalon felelhető filmkritikákban megjelenő filmek korhatárosak lehetnek. Minden tartalom csakis saját felelősségre tekinthető meg. A The West mentesül minden felelősségvállalás alól ilyen esetekben.