Gyors elérés

Dock inventory.png
Dock quests.png
Dock sets.png
Dock duels.png
Dock towns.png
Dock jobs.png
Dock crafting.png
Dock fort battles.png
Dock adventures.png
Dock achievements.png


Még több játék


Kövess minket!

Innen: The-West wiki HU
A lap korábbi változatát látod, amilyen Monó (vitalap | szerkesztései) 2020. március 3., 20:13-kor történt szerkesztése után volt. (Vadnyugati konyha)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
The West Times logo.png


Márciusban elérhető kalandok

{{{2}}}px
Mindörökké együtt!
Valentin 2020.png
02.13. – 03.04.
Eléréshez szükséges:45-ös szint, Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak: Szív, tapasztalat


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
A tartományi orvos
TO.png
02.04. – 03.05.
Eléréshez szükséges: 10-es szint, Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak:Új bőr orvosi táska


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
A szerelem a levegőben van
Sziv.png
02.14. – 03.03.
Eléréshez szükséges:10-es szint, Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak: Szív


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
Elfújta a Valentin nap
Eredmenyek szerelem.png
02.14. – 03.02.
Eléréshez szükséges:10-es szint, Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak: Karaktercím


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
Egy bolond Romeo
Eredmenyek kerito.png
02.14. – 03.03.
Eléréshez szükséges:10-es szint, Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak:tapasztalati pont, Lakota takaró


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


{{{2}}}px
Helytelen sörfőzés
Eredmenyek cloverleaf.png
03.17. – 03.23.
Eléréshez szükséges: 35-ös szint, Mentsd meg a kocsmát, 2. rész
Jutalmak:Szent Patrik tárgyak


Bővebb információkért kattints ide.
Invisible.png


Szerző: Syntex
Aktuális frissítések

 • 2.118-as frissítés
  • A Valentin napi eseményt előkészítettük. További információk hamarosan egy külön bejelentésben érkeznek. Reméljük, már várjátok! :)
  • A Spiritiszta szettjének találati esély bónusza két különböző értékként jelent meg, egy összesített érték helyett.
 • 2.119-es frissítés
  • Ahogy ígértük, továbbfejlesztettük a poros bolti szetteket. Mostantól a szettek szintalapú bónuszt adnak. A következő szetteket fejlesztettük:
   • Kalandor szett
   • Párbajhős szett
   • Katona szett
   • Munkás szett
   • Konföderációs szett
   • A név nélküli Szett
   • Préri szett
   • Szappanopera szett
  • A kocsmában új kaland vár rád. Most Waupee arra kér, hogy próbáld ki a sámán új keverékét.
Szerző: Syntex
Párbajszint csökkentő ital

Az előző, 2.119-es frissítési csomaggal kipróbálhatóvá vált a Titokzatos Főzet, az új ital, amely csökkenti a párbaj tapasztalati pontot. Ez az új tárgy minden használat esetén 10%-al fogja csökkenteni az aktuális párbaj tapasztalati pontotokat. Fontos, hogy a pontot csökkenti és nem a szintet! Azaz, a szintcsökkenés mértéke attól függ hányas szinten vagytok most, minél magasabb, annál többet fog csökkenni, így egyértelműen, kisebb szintek esetén, a csökkenés mértéke is lassabb lesz. Mit érdemes tudni róla?

 • A jelenlegi kaland kétszer zárható le, azaz 2 darab ilyen tárgyat tudsz ingyen kipróbálni.
 • 10%-al csökkenti az aktuális párbaj tapasztalati pontokat.
 • A tárgy 7 naponta használható fel.
 • A tárgy jelenlegi tervek szerint hamarosan bekerül a shopba. Az ár még nem meghatározott, ezért visszajelzésetek továbbra is várjuk ide.
Szerző: Syntex
Terveink Márciusra

Valami készülődik, valami új... és valami amit sokan nagyon vártatok! Hamarosan jelenetkezünk a részletekkel, figyeljétek a fórumot! ;)

Szerző: Syntex
Hirdetés

Plakátok felragasztása.png
Achilleus1999 hirdetése
V1-en vennék aranykereszteket korlátlan mennyiségben, ártól függetlenül.
Plakátok felragasztása.png
Namikaze Gatto hirdetése
Tatanka szettből vennék mindent V1-en, privátban keress és megegyezünk.

Interjú - -George Custer-

Ha már a márciusi vadnyugati hősünk a törvény emberéből lett törvényen kívüli, ki más is lehetne az e havi riport alanya, mint az egyik legsokoldalúbb, párbaj iránt elkötelezett veterán, -George Custer-.

Beszélgetésünk fő témája természetesen a párbaj.

Kezdjük talán azzal, mi indított arra, hogy jelentkezz az interjúra?

Nos, ez egy nagyon jó kérdés, bevallom őszintén. Szeretném bemutatni a mostani párbajosok szemszögét. Manapság rengeteg fricskát kapunk sajnos,mivel a játékosok nagy többsége más tevékenységeket űz a játékban. Remélem, ezzel az interjúval kicsit majd jobban meg fogják érteni a párbajos társaim szemszögét is.

Elmondanád magadról, amit lényegesnek tartasz , hogy tudják az olvasók? Mióta játszol a játékkal és mikor döntöttél úgy, hogy a párbaj az, ami leginkább vonz?

A játékot egy barátommal kezdtem kilenc évvel ezelőtt.Mondhatni a játék mellett nőttem fel. Ha emlékeim nem csalnak, egy katona karakterrel kezdtem el játszani, de mivel már akkor is leginkább a párbaj vonzott, így egy párbajos kasztú karakterrel kezdtem inkább. Abban az időben még nagyon élénk volt a párbajos élet .Sokkal többet nyomott a latba, hogy milyen a pontozásod. Eléggé fontos tényező volt az is, hogy akkoriban nem volt még heti 15 aranyrög ingyen, így jól meg kellett gondolni, merre pontozol.

Hogy látod a párbaj múltját, jelenét, jövőjét, mik azok a gondolatok, amiket szívesen megosztanál velünk ezzel kapcsolatban?

Régebben csak bolti ruhákkal szállhattunk harcba egymás ellen. Abban az időben főleg az számított a pontozás mellett, hogy mekkora szinted van. Nem lehetett templomból tapasztalati pontot farmolni, sőt a 15 mp-es munkák sem voltak még akkor jelen. Sose felejtem el, mikor 2012 ben az első karácsonyi eventen megjelent a Csingacsguk szett. A párbajos társakkal mindig is azokról a szettekről álmodtunk. Nagyon kevés ember engedhette meg magának. Ezek után jöttek a különböző újabb eventek, és elérkezett a 2.0 frissítés. Az rengeteg új ruhát is behozott az egyéb frissítések mellett. Egy darabig az új bolti ruhákkal elég szép párbajokat lehetett kihozni, de sajnos ez nem tartott sokáig, hiszen nemsokára jöttek az újabbnál újabb szettek.
A mai párbajos rendszerben főleg csak az számít, hogy meddig van a szetted fejlesztve. Olyan mennyiségű pontokat képes egy 2. vagy 3. szintre fejlesztett ruhaszett adni, hogy hihetetlen. Természetesen mindig kell egy kicsi fejlesztés ezeknél a szetteknél, mivel nem érné meg őket megvenni, de véleményem szerint túl gyors ütemben emelkednek a szettekből nyerhető pontok.
Elképzelésem szerint a jövőben csak úgy lehet még kezdeni ezekkel a túlzásokkal valamit, hogy a maximális szintet megemelik a fejlesztők, vagy egy szintlépésért több képesség/tulajdonságpont járna.

Hogy tudnád elfogadtatni röviden a párbajt azokkal, akik ellene vannak?

A párbaj, úgy gondolom, a vadnyugat része volt a való életben is. Igen, az tény, hogy voltak, vannak egyes emberek, akik három naponta percre pontosan kiütnek. Nem élvezik, nem is eredményt akarnak ezzel elérni, csak pusztán így vezetik le a feszültségüket. Ezeket sosem tartottam fair playnek, de sajnos nem lehet megtiltani az ilyeneket. Én mindig próbáltam megtalálni a közös nevezőt azokkal, akik suttogásban, vagy telegramban megkerestek. Voltak, akikkel egyszerűen nem lehetett szót érteni és voltak, akikkel még azóta nagyon jó kapcsolatot is ápolok. Ez egyszerűen a karakter mögötti emberen múlik.

Valljuk be, szívesebben zaklatja a párbajos az olyan embert, aki egyszer csak a semmiből melegebb éghajlatra elküld és nem hajlandó megbeszélni a párbajt, mint akikkel “ le lehet ülni egy asztalhoz” és szépen kifejtheti mindkét fél az álláspontját.

Mint tapasztalt párbajos, tudnál-e olyan taktikát, párbajos pontozást javasolni, ami megállja a helyét bárkivel szemben? Véleményed szerint melyik karakterosztályhoz illik legjobban a párbaj?

Mint párbajos, szerintem a legjobb karakter a katona hozzá. Ők kapnak életerő és taktika bónuszt is a kasztjukból kifolyólag. Ha valaki ilyen karakterosztállyal rendelkezik, akkor egy megfelelő karizma alapú pontozással és védős ruha szettel verhetetlen, vagy legalábbis kiüthetetlen lesz. A párbaj hősöknek nagy előnyük a sebességük a térképen, de ha komoly párbajra kerül a sor egy komolyabban felszerelt katona ellen, nincs sok esélyük. Egyelőre én az ütős pontozásokra ( pl. fellépős/taktikás, rezis,térős ) esküszöm a mostani rendszerben , de ezt egy új ruhaszett bármikor megváltoztathatja.

Befejezésül mi lenne az, amit szeretnél még az olvasóknak elmondani?

Szeretnék minél több embert arra buzdítani a játékban , hogy kezdjenek el párbajozni, mivel egy jó nagy érzelmi fröccsel felér, amikor sikerül egy jó párbajost legyőzni. A régi veteránok szívesen segítenek pontozás ügyileg. Igazi versenyszellemet tud nyújtani még ez a része a játéknak.

Köszönöm a közreműködésedet és bízom benne, hogy sikerült az olvasókat kicsit közelebb vinnünk a játéknak ehhez a részéhez.

Szerző: Monó
Filmkritika - A félszemű

A tartalom eléréséhez kattints a sárga mezőre!

A film megtekintése 16 éven felülieknek ajánlott és felkavaró elemeket tartalmazhat!

Adott egy film. Van. Létezik egy ilyen film is... Ám, hogy milyen nos, erről olvashattok e havi kritikánkban.

Besorolását tekintve, hogy ez is főképp tizenhat éven felülieket szólít meg én szerintem 2010-es film lévén, még igencsak gyerekcipőben járt, ide értve a korszak technikai felszereltségét is. Mindenesetre nekem ez a történet is tetszetősnek ígérkezett, mondjuk az elején, még voltak kétségeim, mert eléggé vontatottan húzódott el a kezdése, de aztán, ahogy haladt előre a történet, úgy szippantja magába az adott nézőt, ahogyan engem is...

Sokáig nem lehet például érteni a filmben miért a címszereplő kapta a főszerepet, hiszen egy kislányt lehet benne jórészt csak látni, de persze, ahogy kezdünk végére érni a filmnek, úgy ereszkedik fel a képzeletbeli fátyol lelki szemeink előtt.

Van tanulsága is a filmnek, mégpedig, hogy sose bízz a kígyóban, mert megmarhat és akkor, már hiába futnál el tőle!

Másrészt: A színészi szereposztásról annyi a véleményem, hogy legalább láthattam Matt Damont is egy igazi vadnyugati filmben, hiszen eddig, még egyben sem véltem felfedezni a nevét holott kedvenc színészeim közé tartozik. Visszatérve ismét a szinkronhangokra: Mondjuk itt egyel sem volt különösebb problémám, sőt igazán kellemes volt hallani, ahogy Reviczky Gábor hangján szólal meg a főszereplő Jeff Bridges és még kissé nosztalgikus érzés is fogott el, hiszen anno Samuel L. Jackson hangját is ő kölcsönözte a Django elszabadulban, amiről, már korábban olvashattatok filmkritikát tőlem a Times keretein belül.


Értékeljünk: Ha adhatnék csillagokat erre a filmre joggal megadnék öt csillagot az ötből, de mivel tízzel szokás értékelni ezért én a tízet is megadnám. S hogy mivel is fogyaszd?

A filmből is látható, hogy ehhez a filmhez csak... Kása illik. De nem is akármilyen kása és nem is jégkása, merthogy tél van... Csak kifejezetten a kukoricakása és ahhoz pedig a: na vajon mi? Hát a Whiskey! Aztán, majd, aki látta ezt a filmet biztosra veszem meg is fogja érteni, miért írtam ezt az értékeléshez.

Szerző: Krisztoph Snow
Vadnyugati novella

Az utolsó nap

A Nap már lehanyatlóban volt. Én kijöttem a mezőre az indián táborból. Hűséges farkasomat is magammal hoztam. Igen, ám de valaki hiányzott. A nő... Pontosabban egy indián kisasszony, aki a táborban lakott. Ma nem akart kijönni velem a tisztásra. Ezért inkább kijöttem magam, akárhogy próbálkoztam kérni, ő nem volt hajlandó a vének közül elmozdulni. Későre járt az idő, már egészen sötét volt, mikor végül gondoltam magamban, hogy haza kéne menni. Felültem hát paripámra, Viharra és elkezdtem száguldani a falu felé. Bizony, még mindig élt Vihar. Öreg volt, már nagyon öreg, talán öregebb nálam is... Sok jó szolgálatot tett, már élete során. Ezekkel a gondolatokkal érek vissza a faluhoz, amikor különös dologra leszek figyelmes... A törzsem sátrai lángokban állnak !

Hogy mi a fészkes fene történhetett itt én nem tudom, hisz nem is voltam a faluban, bogyót kellett gyűjtenem a tisztáson. De nagy sürgés-forgás van körülöttem, hirtelen elkapok egy embert és kérdőre vonom:

- Mi van itt jó ember? - Teszem fel neki kérdésemet.
- Banditák jöttek, sokan voltak, Túlerőben, de te! Fősámánunk! Nem tudtál rajtunk segíteni! Valahogy kiszimatolták, hogy nem vagy a közelben! - zihált a tag. Zihált minden tagja.
- Jó! a nőket és a gyerekeket próbáld egy helyre gyűjteni lehetőleg lent a folyónál várjatok ránk, addig én egybe gyűjtöm a férfiakat. Yemi Hol van??
- Nem tudom, azt se tudom, az én feleségem hol van...
- Próbáld őt is megkeresni, mindjárt utána rohanok!!!

Azzal vállára tettem kezét nyugtatásul, de nem sokat segíthetett ez a gesztus, mert elhúzódott.. Vajon ki árulhatott el? Vajon ki árulhatta el a banditáknak, hogy nem vagyok a közelben? Akár hogy is legyen, ez nem lehet a törzsünk utolsó napja, mert én vagyok a falu papja, akarom mondani fősámánja!

Ahogy gondolkodtam, próbáltam kötelességemet teljesíteni és minden férfi embert magamhoz gyűjteni! Aztán, amint egyben voltunk jöhetett a nagy varázs...

- Tatanka Laka Spectus! - kiáltottam és hozzátettem - Ó, Nagy Szellem! Segítsd meg néped a gaz Démon fattyak ellen! Zúdítsd reánk esővizedet! - elhallgattam...

Sokáig nem történt semmi, egy csepp eső nem érte orcánkat, körülálltuk egymást, de semmi nem történt. Aztán mintha éreztem volna valamit, de az csak egy puha kéz a vállamon .

- Ne add fel! - szólt hozzám valaki hátulról... hátranéztem és megpillantottam Yemit, nagy kő esett le a szívemről, hogy épségben van.
- Nem tudom feladni. Éppen ezért muszáj megpróbálnom még egyszer és ha nem sikerül újra és újra a világ végtelenjéig, ha egyáltalán végtelen a világ...
- A világ végtelen, de a te erőd viszont nem! De én tudok neked segíteni. Önbizalmat adhatok beléd. - szólt és egy csókot lehelt az orcámra.

Ettől olyan erő költözött belém, ami addig a pillanatig egyetlen halandóba sem. Szóltam :

- Olá Mietá hey hey Mátutá Óh Szent szellem Fakassz Esőt Végtelenségedből ... ! - kiáltottam az ég felé fordítva a tekintetemet, szemem behunyva hagytam egészen onnantól, hogy megkaptam életem első csókját és egészen odáig, hogy bődületes mennydörgés szakította félbe mondandómat.

A mennydörgés végül esővé.. Esővé? Valóságos zivatarrá erősödött és egy kettőre eloltotta a tűzvihart. Hogy mi? Akkor mégse ez lenne az utolsó nap? Hát nem tudhatjuk melyik az utolsó. Épp ezért szeretem az életet, úgy élni, hogy ne tudjam melyik az utolsó és első valamiben. Hogy Yemi és köztem mi alakult ki azon a napon? Nem tudom igazából... De annyit tudok, hogy egy örök szövetség van kettőnk között. Amit a régi ötödik földön szereztünk kettőnknek, mikor még a hajón voltunk és ő Jegenye néven birtokolhatta holmijait. Hogy mi vár rám, ránk, a népemre nem tudom, de tudom, hogy a jövőt mi írjuk és ezt egyetlen törvény sem szakíthatja meg.

Szerző: Krisztoph Snow
Vadnyugati konyha

Fázisfotó-Süti.jpg

Márciustól egy olyan sorozatot indítok, mely a cowbolyok egy egy évadját mutatja be tavasztól a következő év tavaszáig a "konyhaablakon" keresztül. Meglehet, amikor magunk elé képzeljük a mindig nyeregben ülő, szabadon portyázó, kockás inget, magas sarkú csizmát, széles karimájú kalapot, rojtos bőrmellényt viselő westernhőst,eszünkbe sem jut, hogy a manapság csupán különös, romantikus életformát felidéző cowboy elnevezés valójában tehenészfiút jelent. Egy egy gazda 10-14 cowboyt is alkalmazott a tanyáján, a ranchen. A legények szállást és ellátást, a szerződés leteltével pedig készpénz fizetséget kaptak munkájuk fejében. Általában tavasszal szerződtek el dolgozni ,amikor megszaporodtak a teendők a gazdaságban. Ilyenkor kellett összeterelni és számba venni a tél folyamán szétszéledt jószágot, kiválogatni a legyengült, levágásra ítélt állatokat,megbélyegezni a télen született borjakat és rendbe hozni a nyári legeltetéshez meg az őszi piacra hajtáshoz nélkülözhetetlen felszereléseket. Az előrelátó gazda tudta,hogy folyamatos és jó munkát csak akkor várhat embereitől, ha jól tartja őket. Nagy gondot fordított hát a szakács kiválasztására. Rendszerint már a tavaszi terelés és szemle -az első round up- előtt felvette, hogy idejében meggyőződjön arról, jól választott e.

Fázisfotó2.jpg

A legeltetésre készülődés heteiben a szakács, - csakúgy, mint a cowboyok - a tanyán élt, családias, jó viszonyban a gazdával. A tulajdonos otthonául szolgáló házban álló tűzhely vagy szabadtüzű kandalló körül sürgött-forgott a konyha mestere. Az állandó háztartás kedvező feltételeit kihasználva igyekezett minél változatosabban sütni, főzni. Az ételek java részét éppoly jól ellehetett készíteni a tábortűzön is, mint a kandallóban, a különleges csemegének számító tésztákat és süteményeket azonban nem.

És ha már amúgy is " böjt " van, következzen egy ilyen vadnyugati süteményrecept :

Lekváros pite

Süti-kész.jpg

Hozzávalók:

 • 40 dkg liszt
 • 2 tojás
 • 2 dkg élesztő
 • 4 dkg zsír
 • 1/2 liter tej
 • 4 dkg cukor
 • csipet só
 • 1 cs. vanílíás cukor
 • reszelt citromhéj
 • sárgabaracklekvár


Elkészítése:


Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 teáskanál cukorral felfuttatunk. A két tojássárgáját a maradék cukorral, a vanílíás cukorral,a reszelt citromhéjjal és a zsírral kikeverjük.Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tej felét,a lisztet, a sót , majd a többi tejet,és fakanállal jól összedolgozzuk. Lágy galuskatésztát kapunk. A masszához ezután lazán hozzákeverjük a tojások keményre vert habját. A tésztát háromnegyed óráig kelesztjük, majd újrakeverjük. 3/4 részét egy közepes méretű kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, rátesszük a lekvárt egyenletesen elosztva , majd a maradék tésztát is rákanalazzuk. Rövid, kb. 10 perces pihentetés után,lassú tűzön addig sütjük, míg a teteje barna nem lesz. ( 170 fokon kb. 30 perc. )Tipp: Ha hozzájutunk kezeletlen citromhoz,érdemes 2-3 db-ot venni, a citromhéjat lereszelni, kristálycukorral összekeverni.Csavaros tetejű kis üvegben a hűtőszekrény polcán hónapokig eláll, és mindig kéznél lesz.

Szerző: Monó
Vadnyugati versek

Szeretnék egy minden eddiginél kulturáltabb, de annál is ritkább rovatot indítani. Bízom benne tetszeni fog mindenkinek. A téma természetesen a versek világa vadnyugati köntösbe öltöztetve. Lássuk hát az első pácienst...

Toportyán a malomban


Három éve nézem
Ahogy mindig kifut szegényem
Nem értik az emberek
Csak én keresem a vérző sebeket.


Gyógyítani akarom
Mert felelős vagyok érte nagyon
Mikor megszelídítettem
Kicsi volt és esetlen.


Mára már hű társam
Őrszemem néha a vadonban
Csak közben belopódzik oda
Búzát szagolgatni a malomba.


Kérdem tőle mi bajod,
Megint őket zavarod?
Csóválja farkát és ugrál
Én meg kiállok érte a munkásoknál.


Oda jön az egyik közelembe
Rám szegezi a fegyvert zsörtölődve
Elállok gyorsan az erőszaktól
És nevetek rá, ez csak egy tréfa volt.


Leveszi rólam nagy kezét
Hála isten távolít
Morog magában, még mutogat
Többet itt elő ne forduljak.


Fordulok én kettőt, hármat
Tovább állok hívogatva farkasomat
Nem lesz, ilyen több ígérem neki
Biztos, hogy oda soha nem megy Morzsi.

Szerző: Krisztoph Snow
Ismeretterjesztő: Vadnyugati hősök

1848.március 19. én született Monmouth-ban Wyatt Berry Stapp Earp, ismert nevén Wyatt Earp.

A vadnyugat egyik, napjainkig is legismertebb embere. Amerikai békebíró, bölényvadász, farmer, vállalkozó.

Fiatalkorát apja mellett töltötte, az otthonuk körüli munkákba besegítve. 1864 ben a család nyugatra költözve egy farmon telepedett le , és az idősebb Earp vezetésével gazdálkodásba fogott.

Wyatt vezetett postakocsit, pontozóbíró volt bokszmeccseken, és rendszeresen szerencsejátékozott.

Mint a törvény képviselője, először rendőr volt Lamart városában, de miután felesége pár hónappal a házasságkötésük után meghalt, kisiklott az élete.

Meggyűlt a baja a törvénnyel, sikkasztással, rablással vádolták, többször letartóztatták, egyszer a börtönből is megszökött. Ezután évekre eltűnt a nyilvánosság elől.

1874-ben bukkant fel újra, a kansasi Wichitában,ami a legkevésbé sem volt nyugodt város. A Texas felé utazó marhakereskedők és szerencselovagok itt pihentek meg, és itt vetették bele magukat az italozásba és a szerencsejátékba. Wyatt Earp a város békebírójának dolgozva több, körözés alatt lévő lótolvajt és vonatrablót is elkapott. Hírneve egyre nőtt, s népszerűségén felbuzdulva indulni akart a választásokon. A hivatalban lévő rendőrbíró Earp politikai ambícióit nem vette jó néven, emiatt nézeteltérés alakult ki közöttük, amely végül ökölharcba torkollott. A városi tanács Earp ellen fordult, így ő feladva a wichitai ambícióit, fivéreivel együtt átköltözött Dodge Citybe. Itt már a békebíró helyettesének nevezték ki. Itt ismerkedett meg Doc Hollidayjel, akivel életre szóló barátságot kötöttek.

1878-ban ismét útra kelt, testvéreivel végül az "ezüstláz" fészkében, az arizonai Tombstone városában telepedett le. Hamarosan Doc Holliday is csatlakozott hozzájuk.

A törvény embereként Wyatt Earpnek rendszeresen meggyűlt a baja a Clanton és a McLaury klánnal, amelyek először azzal vívták ki haragját, hogy ellopták a hadsereg öszvéreit. Az állatok abban az időben szövetségi tulajdonnak számítottak, McLaury pedig nemes egyszerűséggel átbillogozta őket. A szaporodó rablások és a fegyveres támadások mögött szintén ez a két klán állt.

1881. március 15-én éjjel fegyveresek támadtak meg egy postakocsit. A kocsis és egy utas meghalt. Ike Clanton Earpöt és Hollidayt vélte felismerni. A további atrocitások és a nem szűnő szembenállás végül a vadnyugat egyik leghírhedtebb fegyveres összecsapásába torkollott. Az O.K. Corralnál vívott tűzharc alig fél percig tartott, a harminc másodperc alatt összesen harminc lövés dördült el.

A három Earp fivér és Holliday állt szemben öt cowboyjal. Wyatt Earp sértetlenül úszta meg a harcot, a Clanton klánból hárman is meghaltak, de Billy Claiborne és Ike Clanton elmenekült a tűzharcból. A lövöldözés után tárgyalás következett, amely az Earpök felmentésével zárult, de a két klán bosszúja nem maradhatott el. Wyatt Earp és Doc Holliday végül üldözötté vált, ezért az Earp fivérek 1882-ben végleg elhagyták Tombstone-t.

-Harmadik feleségével élve Earp már leginkább üzletemberként kereste kenyerét, szalonokat nyitott és adott bérbe, ingatlanokba fektetett, majd miután nyert egy versenylovat, a lóversenyeket kezdte járni. Az aranyláz idején fogadót nyitott Alaszkában, majd a Mojave-sivatagban nyitott bányáiból szerzett újabb vagyonokat. Az egykori vadnyugati hős, aki a nyarakat rendszeresen Los Angelesben töltötte, szoros barátságot ápolt Hollywood első hírességeivel.

Ő volt a vadnyugat hőskorszakának egyik legnagyobb legendája, életét napjainkig számos film dolgozta fel. 1929-ben halt meg Los Angelesben békés körülmények között, de élete, hírneve és legendája az utókor számára halhatatlanná tette őt.

Forrás:

Szerző: Monó
Nyereményjáték

Az előző játék megfejtése: a - 2, b - 4, c - 6, d - 5, e - 3, f - 1
A játék 10 kisorsolt nyertese: Morgan Moore, könnyező pálma, zsolt 19, krisztiánm, Lon Wolf, Darkasd, Nedved11, HoLaStex, Sam és Joeworld.

Kérlek a nyeremény igényléséért írjatok a Support rendszeren keresztül egy új levelet a Versenyek kategóriában.


Igaz vagy Hamis!
Állapítsd meg, hogy az alábbi állítások igazak vagy hamisak.

 1. Amióta létezik az InnoGames összesen 8 játékot adott ki.
 2. A 2. nemzetközi erődharc bajnokság 2017-ben zajlott le.
 3. A 2. nemzetközi erődharc bajnokság győztesei közül néhány játékos: Gussy, Pas, S.T.A.L.K.E.R.95, Tibi280 és Dinra.

Nyeremény: Az első 50 helyes beküldő egy véletlenszerű prémium medállal gazdagodik.
A beküldéseket a Support rendszeren keresztül várjuk a Versenyek kategóriában.
A részvétellel elfogadod a Versenyszabályokat.

Impresszum

A The West Times havilap minden hónap első napján jelenik meg.

Főszerkesztő

Syntex

Szerkesztők és közreműködők

Krisztoph Snow
Mono

Elérhetőség

Kapcsolat: https://support.innogames.com/connect/west/hu
E-mail: info@team.the-west.hu
Archívum: https://wiki.the-west.hu/wiki/The_West_Times

Minden tartalom esetén a beküldési határidő az adott hónap utolsó napján 12:00 óra. » Beküldési részletek

Nyereményjátékok alkalmával szeretnénk közzétenni a nyertesek játékosneveit. A feltételezésünk az, hogy a játékosok egyetértenek azzal, hogy a nyertes nevét megemlítjük. Ez vonatkozik hirdetésekre és minden más beküldésre is. Bárki, aki ezzel nem ért egyet, kifejezetten jelölnie kell a megoldás benyújtásakor.

A Vadnyugati novellában megjelenő tartalom teljesen fiktív jellegű, továbbá az oldalon felelhető filmkritikákban megjelenő filmek korhatárosak lehetnek. Minden tartalom csakis saját felelősségre tekinthető meg. A The West mentesül minden felelősségvállalás alól ilyen esetekben.