Gyors elérés

Dock inventory.png
Dock quests.png
Dock sets.png
Dock duels.png
Dock towns.png
Dock jobs.png
Dock crafting.png
Dock fort battles.png
Dock adventures.png
Dock achievements.png


Még több játék


Kövess minket!

Innen: The-West wiki HU
A lap korábbi változatát látod, amilyen Klar (vitalap | szerkesztései) 2020. április 1., 13:10-kor történt szerkesztése után volt. (3. Nemzetközi Erődharc Bajnokság)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
The West Times logo.png


Áprilisi speciális bónusz

Ahogy a fórumon már jeleztük, a jelenlegi helyzetre való tekintettel a következő intézkedéseket hozzuk be:

 • Minden játékosunk számára 75%-os sebesség, 50%-os párbaj- és munkamotivációs bónuszt biztosítunk az elkövetkezendő 14 napban (március 31 - április 14 között).
 • Új eseményt hirdetünk a Speed szerveren. Előreláthatólag április 9-14 között fog indulni, az IFBC gyakorló kör lefolyásától függően. Pontos információkkal hamarosan jelentkezünk.
 • Ezenkívül különböző közösségi játékokat szervezünk. Bővebb információk még ezen a héten!

Reméljük, hogy ezzel hozzájárulunk ahhoz, hogy egészségesebbé és szórakoztatóbbá tegyük a következő heteket mindannyiunk számára!

Maradj otthon, maradj biztonságban!

Áprilisban elérhető kalandok

Az időpontok eltérhetnek a valóságtól, ezért azokat mindig a kalandsor saját oldalán ellenőrizd!
Ikon Kalandsor Szint Időszak
John.png Lófej.png Egy furcsa állat 1 04. 01. – 04. 04.
John.png Eredmenyek április.png Április 31 04. 01. – 04. 30.
Henry.png HTV.png Tavaszi tojásvadászat 1 04. 17. – 05. 06.
Henry.png HK.png Húsvéti kosár 1 04.09 – 04.30.
Húsvéti kosár (Ismételhető)
Maria.png Eredmenyek húsvét.png Húsvét 15 04. 18. – 05. 08.
Húsvét (Ismételhető)
Henry.png Eredmenyek husvetinyul.png Mr. Húsvéti Nyúl megtalálása 10 04. 21. – 05. 04.
John.png Eredmenyek birthday.png A The West a születésnapját ünnepli! 10 04. 30. – 05. 10.
A The West a születésnapját ünnepli! (Ismételhető)
Henry.png Évforduló süti.png A West története 10 04. 30. – 05. 20.
Szerző: Syntex
Aktuális frissítések

 • 2.120-as frissítés
  • Titokzatos Főzet leírása - Megváltoztattuk a tárgy leírását, mivel félreérthető volt.
  • Mostantól a Bonnie szettje elemei eladhatóak, aukciózhatóak és fejleszthetőek.
  • Szent Patrik napja - új kalandok: Előkészítettük a következő közösségi eseményünket, amely hamarosan megkezdődik. Most egy teljesen eltérő rendszert fogunk kipróbálni. Eseményvalutákat kalandok elvégzésével és a térkép közepén erődharcon lehet szerezni. További információkkal egy külön bejelentésben jelentkezünk hamarosan.
  • Pletyka Mariaval (Mindörökké együtt!) - A kaland mostantól a játékos nevét fogja megjeleníteni a {player_name} helyett.
  • Szappanopera szett - A szettbónuszok fejlesztése után, a játékos nem tudott felvenni 6 tárgyat.
  • Munkások mellénye - A tárgynak rossz bónusza volt.
 • 2.121-es frissítés
  • Hozzáadtunk 3 új eredményt:
   • Egy világ aranyérmékből - Gyűjts össze 1000 aranyérmét a Szent Patrik mini esemény alatt.
   • A szerencseruhád! - Gyűjtsd össze a Szerencsehozó tárgyakat.
   • A szerencsekártyáid! - Gyűjtsd össze az összes zöld gyűjtőkártyát.
  • Az "Akció! Menjünk vásárolni!" eredménynél hiányzott egy ikon.
  • A "Csörgőkígyó vadászat" kaland mostantól különböző elfogadási feltétellel rendelkezik a kisebb szintű karakternek.
 • 2.121.0034b 1/2-es frissítés
  • Sürgősen frissíteni fogjuk a szervereinket a mai napon, április 1-én, a következő változásokat fogjuk bevezetni:
   • A vadnyugaton őshonos unikornisok elérhetőek lesznek a játékban. Az unikornisokkal sokkal gyorsabban lehet majd közlekedni. Beszerezhetőek lesznek a vegyesboltban, de némi szerencsével munkavégzés közben is szembetalálkozhattok velük.
Szerző: Syntex
3. Nemzetközi Erődharc Bajnokság

Az IFBC 3 már nagyon közel van, április 6-án napközben fog indulni a szerver. Pontos információkat hamarosan az eseményszerver fórumán jelenítünk meg. Kérjük a résztvevőket, hogy figyeljék minden nap az esetleges frissítéseket.

Jelenleg van 1 teljes csapatunk 105 fővel, Ernest Roahmyer és Tomixxx vezetésével. Illetve egy 2. csapatunk, 71 fővel, akik összevonásra fognak kerülni egy nemzetközi csapattal. A pontos csapatokat közzéteszik hamarosan az eseményszerver fórumán, a mai vagy holnapi nap folyamán. További információk itt.

Ezenkívül jelenleg a Speed szerveren gyakorló kört biztosítunk a résztvevőkre. A Magyarországi The West Csapata sok szerencsét és sikert kíván a résztvevő játékosoknak!

Szerző: Syntex
Terveink Áprilisra

Mint említettük több érdekes játékkal készülünk nektek a fórumon és a Speed szerveren. Ha szeretnétek javasolni speed szerver beállításokat akkor ide kattintva tehetitek meg. Előreláthatólag jövőhét elején fogjuk bejelenteni a pontos beállításokat és indulási időt. Ezenkívül több Awesomia harccal is készülünk erre a hónapra. Figyeljétek a fórumot további részletekért.

Szerző: Syntex
Hirdetés

Plakátok felragasztása.png
Achilleus1999 hirdetése
V1-en vennék aranykereszteket korlátlan mennyiségben, ártól függetlenül.
Plakátok felragasztása.png
Namikaze Gatto hirdetése
Tatanka szettből vennék mindent V1-en, privátban keress és megegyezünk.

Interjú - Belzebub

Interjú egyszerre 1 feltörekvő dalszerzővel és vadnyugati játékossal - Belzebub-bal: A magyar Nyugat 1. rapperével!

A játékunk első ismert és elismert előadójáról:

Intro: Sokan játszunk a vadnyugaton. Van, aki építéssel jut előre, van, aki párbajjal, de megint mások abban lelik örömüket, ha top 1-nek nevezhetik magukat bármiről is legyen szó. De míg korábbi riportalanyaim eddig a játékunkban jeleskedtek, addig él valahol egy játékostársunk, aki a való életben próbál előre jutni. Nem mással, mint dalszerzéssel, énekléssel, de a rap műfaját sem veti meg. Halljunk hát, akkor most egy interjút egy igazi pro stílus megteremtőjével. Kellemes olvasást!

1. kérdés: Rögtön mély víz lenne, ha tudnál erre válaszolni, de hogyan kezdted építeni zenei karrieredet? Hogy lehet elkezdeni a zenei munkálatokat?

Huh, hát ez egy eléggé vicces történet. Azt hiszem 3 éve jött ez az ötlet: haveromnál voltam, iszogattunk, bohóckodtunk tudod az a tipikus haveros este. Haverom mutogatta a zenei alapokat, amiket csinált és az egyiknek a "flow"-ja annyira magával vitt, hogy elkezdtem "roast"-olni egy másik barátunkat rímekbe foglalva. Nevetségesen jóra és viccesre sikerült ez az egész, pedig csak hülyéskedtünk. Akkor még nagyon kezdetleges volt ez az egész és csak utána döntöttük el, hogy jobban beleásunk a dolgok mélyébe és komolyan elkezdjük venni. Haverom komolyabban elkezdte tanulgatni a zenei alapok készítését/mix/masterelését én pedig csak csináltam amihez értek: dalszövegeket írtam. Sok próbálkozásunk volt, mire eljutottunk odáig, hogy elérjük azt a "szintet", ahol most tartunk és bátran kitegyük youtubera az első komolyabb zenénket.

2. kérdés: Megfordult furmányos elmémben, hogy ilyen jó hanggal neveztél-e valaha életedben bármilyen zenés tehetségkutatóban? Vagy tervezel-e a jövőben részt venni valamelyikben?

Hát azért annyira nekem se tökéletes a hangom, de persze akkora hibák nincsenek benne, hogy ne lehessen kiküszöbölni őket. A fejemben már megfordult, azonban soha nem neveztem, viszont mások - ilyenkor gondolok egy komolyabb producerre - már próbálkoztak ezzel az egésszel, de akkor is nemet mondtam.

3. kérdés: Mennyi időd van a játékunkra a zenei élet mellett?

Most, hogy komolyabbra fordult a dolog (ha mondhatjuk így), igazából csak még több. Ott hagytam az előző munkahelyemet, hogy teljes egészében csak a karrieremre koncentráljak így a napjaim igazából abból állnak, hogy miközben "dolgozom", megy a The West a háttérben. Ezek mellett természetesen még ott van a párom is, illetve az edzés is, ami szintén az életem része.

4. kérdés: Mit szerettél meg leginkább a játékunkban, ami nálad, mint dalszerző említésre méltó?

Ezt igazából egy gyerekkori fellángolásnak nevezném. A West indulásakor kezdtem a játékot, amit az Erődharcok kezdetekor abbahagytam és 2018 novemberében valahogy az eszembe jutott ez az egész és kíváncsi voltam mennyire változott. Azóta nem szabadulok tőle.

5. kérdés: Kérdésem, hogy mennyire tükröződik dalodban és milyen mértékben fog visszacsengeni későbbi dalaidban a saját fő világodon eltöltött játékbeli életed?

Nem hiszem, hogy valaha is bármilyen játékot megemlítenék egy dalomban is, az nem én lennék!

6. kérdés: Mit javasolnál olyan játékosoknak, akik hasonló ambíciókkal élnek és tudnak is énekelni, ahogy te?

Először is ami a legfontosabb az a kitartás és a motiváció. Ha az ember nem elég motivált és kitartó, akkor igazából nincs értelme az egésznek. Első válaszomban láthatja mindenki, hogy 3 évünkbe telt, mire eljutottunk arra a szintre, hogy hibátlan munkát adjunk ki a kezünkből. Céltudatosnak kell lenni, soha nem szabad hagyni, hogy az ember szem elől tévessze az igazi célját az életben!

7. kérdés: Mit jelent számodra a zene? Evidens, hogy van hangod a zenei pályához, de mi a célod vele a későbbiekben? Mi az, ami motivál?

Egyszer már voltam ilyen "netceleb" szerűség, nem vakított el, de bevallom tetszett. Talán a hírnév az, ami motivál és természetesen mert látom, hogy azért Magyarországon is szépen meg lehet ebből élni. A zene számomra egy olyan dolog, ahol ki tudom fejezni magamat. Régen a bánataimat, csalódásaimat versbe foglaltam, nekem ez megy a legjobban!

8. kérdés: Korábban beszélgettünk a következőről, de itt is szükséges feltennem a kérdést a többiek végett, hogy mi alapján írsz meg egy dalt?

Számomra ezek "csak úgy jönnek" és még értelme is van az egésznek. Általában hallgatok egy zenei alapot az interneten és ha megtetszik, akkor elkezdenek szó szerint ömleni belőlem a rímek megállás nélkül. Természetesen utána ezt az egészet össze kell rakni és még a zenei alapot is teljesen át kell komponálni ahogy van, mert mi csak saját kézzel készített munkát adunk ki a kezünkből.

9. kérdés: Úgy tudom, hogy szeretsz kalandozni is a játékban, sőt igencsak sok oldaladról is megismerhettelek. (Sebző, Tank, Építő egyaránt voltál, már.) Én most mégis arról kérdeznélek... Melyik kaland tetszett leginkább és mit kedveltél meg benne?

Nincs olyan kaland igazából, amit külön kiemelnék. Általában azokat a kalandokat szeretem, amiknek még nincs leírása (tehát új), így az embernek tényleg el kell olvasnia a történetet és tényleg gondolkoznia kell, hogy akkor most "hmm hova is kellene mennem, mit is kell csinálnom" stb. De ezt mutatja is A hóvihar kaland, amit mindenféle leírás nélkül, elsőként fejeztem be.

10. kérdés: A 'Hidd el' című első zenei slágered mellett a játékban eltöltött idő alatt, mire vagy a legbüszkébb és mi a legféltettebb kincsed, amit kincsnek lehet tulajdonítani? (Lehet ez egy tárgy vagy lehet akár eszmei érték is!)

Tárgyam nincs ilyen, azonban sokáig én tartottam munkásként (134-es szinten) a sebzés rekordot itt El Doradón, amire büszke is voltam. Azóta 148-as vagyok, majd megnézzük 150-en mennyi fog menni, addig éljék ki magukat a párbajhősök a kritjeikkel...

(Krisztoph Snow: Köszönjük a közre működésedet, hamarosan érkezem a fejleményekkel és rövidesen az újságban is viszont láthatod ezt az interjút. :)

belzebub: Köszönöm a kérdéseket Krisz! Élvezetessé tetted számomra az első interjúm! Mellékelek egy képet, hogy lássátok hol/hogy dolgozom.

Belezbub interju.png

Utóhang: Mindent összevetve tíz kérdésen át taglaltuk és faggattuk az érintett személyünket, hogy mit, hogy és miért tett, de hogy mit csinált volna másképp arra direkt nem tértem ki, remélem megértitek. Csak ez, úgy éreztem, már nem tartozik ide a témába illően. Továbbá a műsoridőnk is lassan lejár, szóval, aki szeretné elérni és kérdezni tőle további pontokat az nyugodtan megtalálja El Dorado békés területein. Én Krisztoph voltam, remélem kedveltétek e havi interjúmat Belzebubbal, a dalszerzővel, aki rapjével igyekszik változást hozni túl egyhangú világunkba.

Szerző: Krisztoph Snow
Filmkritika - Butch Cassidy és a Sundance kölyök

Hát fiatalok.... Most őszintén? Írtam, már eddig jobb filmről is kritikát nektek... Ami nekem jobban tetszett, de ez persze nem jelenti azt, hogy nektek nem tetszene. Szerintem csak tudjuk be ezt a koromnak, hogy, még ifjú lehetek. Na, de az e havi filmet én most, mint említettem nem az ifjoncoknak, hanem ezzel ellenben az idősebbeknek ajánlom, mert van egy olyan gyanúm, hogy a mi játékunkban ilyen lelkek is lakoznak. S hogy miért is inkább a legalább 50 pluszosoknak ajánlanám az eme hónapban megjelenő képkockákat? Ez egyszerűen megjósolható: Mert összességében ezt a filmet az ő korosztályuk értik meg és érzik át megfelelőképpen. Nem azt mondom, hogy ez egy rossz film volt, de tény, hogy nem is nekem szólt. Oké! Akkor, hogy miről szólt? Hogy mikor játszódott és melyik színészek vállaltak benne főszerepet? Ez a film '69-ből jött közénk a jövőbe és Robert Redford na meg Paul Newman fiatalabb korából való. Adott két bandita... Na most ebből a mondatból, már ki is derülhetett volna pár információ, de ha, még ennyi se lenne elég, még annyi spoilert megengedhetünk magunknak, hogy ez a két bandita keveredik bele különféle kalandokba, melyek végén, már jó útra terveznének térni... Azért a feltételes mód, mert hiába terveznek jó útra térni, ha a sorsuk, már nem engedi nekik változást. Kicsit mindannyian ezzel a problémával küzdünk... Mármint, ami a saját magunk démonjait illeti. Összevetve a film lejátszott momentumait ennél a filmnél láthatjuk csak igazán, hogyan kell a western műfajjal egybevegyíteni a vígjáték műfaját. Vannak benne épkézláb poénok továbbá vadnyugati elemek is bőven.

Szerintem ez után a film után tökéletesíteni tudjátok spanyol nyelvjárásotokat vagy, ha nem is tudtok spanyolul, de ez után 99 % hogy megtanuljátok a nyelvet!

Fogyasztáshoz: Mindenképpen valamilyen elegáns menüt javasolnék, de rátok bízom a borválasztékot is!

Szerző: Krisztoph Snow
Vadnyugati novella

A Pocahontas kaland

Volt, hogy a lovak elszigeteltségben élhettek idegen tájékon. Nem zaklatta őket furmányos ember, se amolyan, aki csak használni akarta őket, nem szeretni. De volt viszont egy népcsoport, akik lovaikat tiszteletben tartották. Ők voltak az apacsok, Matoaka nemzettsége. Róluk szól ez a novella.

- Kokum! Ő lesz a férjed és kész, leányom! - szólt Pohatan törzsfőnök Pocahontashoz.
- Atyám! Még nem döntöttem, hogy kit választanék, ha mód van rá, kérlek tartsd tiszteletben döntésem... - válaszolt illedelmesen, mégis kisebb eréllyel lánya, Pocahontas Matoaka.

Ezzel aztán faképnél is hagyta apjaurát és menekült jó, menedéket nyújtó fűzfája tetejébe megszokott ösvényén keresztül... Fenn a fán nem lelt menedéket a tűző Nap elől, nem lelt árnyékot, minden más elől búvóhelye volt ott. Bár egy látvány elől mégse kapott menedéket. Ez a látvány egy ő általa hitt felhőcsoport volt. Ám, ahogy közelebb értek a felhők, már ő is látta, hogy ezek nem akármilyen felhők... Hiszen ezek vitorlák voltak. Egy hajó érkezett a földjükre. Hajó, amely változást hozott, embereket és persze új szelet. Pocahontas lemászott a fűzéről és a hajó irányába kezdett lopakodni. Árnyékában két kisebb állat követte, hű társai: egy mosómedve és egy kolibri.

Amint meglátta az idegeneket visszább húzódott a fa árnyékából, amely mögött meghúzódott. Egy szőke férfi volt az első leszálló. John Smithnek nevezte a csapatának kiáltásai. Mindezek után neki álltak az érkezők erődöt építeni, ásni kezdtek. Vagy inkább mást kereshettek? Gondolta magában Pocahontas: Ha mást kerestek itt nem lelitek meg, mi nekünk másban van az érték, minket nem érdekel az arany. De, miképp gondolkodott nem vett észre egy-egy megrezzenő cserjegallyat és ez épp elég lehetett, annak, hogy észre vegyék az éppen letelepedő telepesek.

- Ki van ott? - Szólt az egyik.

Nem érkezett válasz, nem tudott egy további szóval sem megmukkanni Pocahontas annyira megijedt! Ekkor közelebb kezdtek lépni a telepesek a hang irányához, de Pocahontas szíve vadul kezdett, már verni. Mikor elég közel járt az egyik telepes, Pocahontasnak ennyi elég volt, hogy elkezdjen menekülni... Így észre is vették, már:

- Vadember! Gyerünk elfogni! - Szólt a telepesek parancsnoka.

Az emberek szinte kivétel nélkül üldözőbe vették a "vad" embert, de egy "alkalmazott" ott maradt a parancsnokkal...

- De hát Redcliffe parancsnok! Amiként látni véltem ő csupán egy indiánlány, nem árthat senkinek... - Szólt John Smith.
- Ne higgyen nekik Smith és döntse el végre kiknek az oldalán teszi le a voksát. Csaló banda, mind csak arra hivatott, hogy elrabolják szeretett James királyunktól legértékesebb kincsünket, nem érdekli őket más csak az arany!!! - felelte Redcliffe úr.
- Ezzel vitába szállnék, mégsem teszem, inkább elindulok felderítem a terepet... - vágott vissza Smith.
- Rendben, aztán gondolkozzon el azért, ja és Smith.. Ne maradjon el túl sokáig, még a végén kis barátai fogságba ejtik és nem tud szabadulni tőlük akkor aztán... - Redcliffe szólta ezt.
- Ne féltsen, nagy fiú vagyok, már, így tudok vigyázni magamra! - Vágott vissza ismét a szőke férfi.

Órák. Órák tellettek el... Smitht pedig, már egészen elkezdték hiányolni a felépült táborban az őrök.

- De vajon hol lehet? - szólt az egyik.
- Fogadjunk egy tízesben elkapták a vademberek. - mire a másik...

Hmm... De vajon valóban hol lehet történetünk második számú főhőse?

Nézzünk egy kicsit utána? Naná!

Egy vízesés. Egy vízesés, ahol megszállt alkonyatkor John barátunk. A vízesésnél pedig egy barlang árnyékából figyelte őt valaki. A valaki alatt vajon kit értek? Ki mást, ki mást? Hát nem mást, mint Pocahontast! John ekkor még nem vette észre csak sejtette a kezében lévő víz tükréből, hogy valaki figyeli, ekkor felemelte puskáját és közelebb lépett a barlang odvához, ahonnan egyik pillanatban előjött Pocahontas leghűbb mosómedvéje és rátámadt a férfira! Nagy kavarodás volt, de, így egyenlőre Pocahontas nem lepleződött le, míg John elő nem vette táskájából kekszét, amit a mosómedvének adott. Ez lekötötte az állatot és közelebb tudott menni az ekkor, már részben, de meglátott lányhoz.

- Gyere ide, nem kell félni tőlem, az én nevem: John Smith. S téged, hogy hívnak? - érdeklődött a férfi.

Szél kezdett suhanni az indiánlány körül s megsúgta Pocahontasnak, hogy mit kell mondjon, ha meg akarja értetni magát John Smithel:

- Az Én Nevem: Matoaka Pocahontas .

Leesett az álla John Smithnek, hogy megértette, amit mond a lány, hogy tud a nyelvén szólni.

- Örvendek a szerencsének Pocahontas. - Ekkor a mosómedve elcsente iránytűjét és a következő percek azzal tellettek, hogy megpróbálta visszaszerezni, de Pocahontas csupán annyit tett, hogy megragadta kis inasát és elvette a mancsából az eszközt. Nem adta, még vissza a tulajdonosának, csak megkérdezte mire szolgál ez.
- Mutatja az égtájakat. Merre kell menni, ha eltévedtél, útba igazít, ha szükséges.
- Értem. A csillagok alapján tájékozódom én. És miért jöttetek erre a földre, ha szabad érdeklődni?
- Aranyat szeretne a parancsnokunk találni és azzal kereskedni. De gyanítom nincs itt semmi mi értékes.
- Honnan tudod, hogy mi érték csak a földben található? Hiszen minden érték, mi körbe vesz bennünket.
- De te...
- Én? Arra gondolsz, aki nem olyan, mint te. Most azt hiszed nem tudok semmit. És te oly' sok helyen jártál, mert elvitt a hajó, de hogy lehet, hogy én, ilyen tudatlan szegény... megértem azt is, amire nincs szó... Nincsen szó:

Most minden föld a tiéd, hogyha rálépsz...

" ...Csak, úgy érted, hogy a farkas dala a Holdról szól, ha rézbőrű és fehér összeáll... "

A többi, már ismerhető egy méltán híres részletből... :)

Szerző: Krisztoph Snow
Vadnyugati konyha

Folytatódtak a tavaszi, a ház körüli munkák a ranchen. És ha tavasz, akkor szerelem, nem volt ez másképp a tanyán sem. Előfordult, hogy egy szobalány és egy cowboy egymásba szerelmesedett, és úgy döntött, összekötik az életüket. A szakácsnak jó alkalom volt ez bizonyítani a rátermettségét, többek közt a következő tortával :

Nyugati esküvői torta

Torta hozzávalói

Hozzávalók:

 • 1 csésze 20 dkg vaj(margarin)
 • 2 csésze cukor
 • 4,5 csésze liszt
 • 1 cs. sütőpor
 • 1 csipet só
 • 1,5 csésze tej
 • 1 cs. vaníliás cukor
 • 1 evőkanál whiskey
 • 9 tojásfehérje

(Én 2,5 dl es csészét használtam mércének.)

Elkészítése:

-Sütés előtt tartsuk szobahőmérsékleten a hozzávalókat.

-A sütőt középmelegre (180 fokra) melegítsük elő.

-Keverjük jól össze a száraz anyagokat, adjuk hozzá a felolvasztott, de langyosra hűlt vajat, majd dolgozzuk össze a tejjel.

-Verjünk kemény habbá 4 tojás fehérjét és adjuk a masszához.

-A tésztát tegyük kizsírozott és kilisztezett, (vagy sütőpapírral kibélelt) kis átmérőjű (18 cm) tortasütő karikába. Közepes hőfokon süssük meg (kb.45 perc alatt).

-Amikor a tészta megsült, vonjuk be cukormázzal : 5 tojásfehérjét verjünk habbá, tojásonként 5-5 kávéskanál porcukorral és a whiskyvel. A kész habot kenjük a tortára, és meleg szobában, kályha közelében hagyjuk megszáradni.

-Végül díszítsük a torta tetejét és a tál szélét néhány szál rövid szárú virággal.

 Torta2.jpg   Tortaszelet.jpg

Tipp: Kettévághatjuk, és tölthetjük lekvárral, a tojásfehérje helyett kerülhet rá bármilyen bevonat, cukormáz, fondant, fehér csokoládé, tejszínhab stb. Elkészíthetjük húsvétra, így egyszerű, finom, de mutatós dísze lehet a húsvéti asztalnak. A tojássárgából készülhet majonéz, linzertészta.


Szerző: Monó
Vadnyugati versek

Folytatjuk a verses rovatunkat:

Messze a tájon alapul egy város

Ahol minden-minden poros

Szent éjeken néha pár szellem előjön

Az egyik szürke minden házba beköszön.


Kalifornia volt a kísértet neve

Kalifornia, de nem a város helye

Őt oktatta ki mindenki életében

Ő kísért mindenkit éjféleken.


Történt mikor szellemünk meghalt

Minden jó marhahúst felfalt

Aztán nem bírta a terhet

Kiokádta, amit összeszedett.


Kapott egy jó szalmonellát

Merthogy mérgező volt az a világ

Végül elsenyvedett Nap alatt

Így pusztult el, pedig lett volna végakarat.


Az lett volna kívánsága

Mehessen el a bálba

De a gondozója nem engedte

Ma is kísérti Őt, ha az órát üti az éj fele.


És...

Visszajár a Kalifornia minden este,

Szerencsés az kit nem ejt teherbe,

Hisz szellemgyereket nevelni oly nehéz,

Vajon mi lesz belőle, ha nem rohad, mint a penész?

Szerző: Krisztoph Snow
Ismeretterjesztő: Vadnyugati hősök

Az e havi számban rendhagyó módon nem egy áprilisban születettről, hanem egy áprilisi esküvőről írok.

1614. április 5-én tartották John Rolfe dohányültetvényes és Pocahontas "indián hercegnő" esküvőjét a virginiai Jamestown városában.

Az indián leány 1595 körül látta meg a napvilágot, és eredetileg a Matoaka nevet viselte. Az európaiak azonban Pocahontasként ismerték meg őt, mely becenév "játékos kedvű" és "legkedvesebb leányom" jelentéssel bírt.

Apja a mintegy 30 virginiai törzs felett uralkodó Wahunsonacock , akit az angolok csak "powhatan főnök" néven emlegettek. Édesanyja vélhetően egy egyszerű asszony volt powhatan főnök számos felesége közül, akit az indián szokások szerint a leány születése után visszaküldtek a falujába. Mivel a powhatan főnök számos algonkin nyelven beszélő törzset egyesített uralma alatt, gyermekét az angolok később hercegnői titulussal ruházták fel.

A „hercegnő” maga is a közrendű nők sorába került volna, azonban körülbelül 12 esztendős korában sorsa új irányt vett. 1607-ben történt, hogy az Észak-Amerika gyarmatosítására törekvő britek számos sikertelen kísérlet után végre partra szálltak a kontinensen, és megalapították Jamestown városát, mely később az első időtálló fehér kolóniának bizonyult.

A Virginia névre keresztelt gyarmat benépesítése azonban igencsak emberpróbáló feladatnak bizonyult: az európaiak a szélsőséges időjárás és az éhínség mellett az indián törzsek támadásaitól is rengeteget szenvedtek, amit John Smith kapitány úgy akart orvosolni, hogy felderítő útra indult a szárazföld belsejébe. A vakmerő férfi által vezetett expedíció tagjai azonban 1607 decemberében a powhatan főnök fogságába kerültek, aki az összes angolt lemészároltatta, ám Smith életét valamilyen oknál fogva mégis megkímélte. A felfedező szerint az akkor körülbelül 12 esztendős Pocahontas mentette meg őt a haláltól, aki állítólag testével akadályozta meg, hogy a powhatanok meggyilkolják.

A powhatan főnök hamarosan visszaküldte Smith kapitányt Jamestownba, és a későbbiekben hathatós segítséget nyújtott a kolónia fennmaradásában, melyet 1608-ban egy tűzvész majdnem teljesen elpusztított. Az őslakók és az európaiak egymáshoz való közeledésében a fiatal leány is kulcsszerepet játszott, miután azonban John Smith súlyosan megsebesült és visszatért Angliába, a két nép viszonya ismét elmérgesedett. 1610-ben háború tört ki a powhatan főnök népe és a telepesek között, mely során – 1613-ban – az angolok túszul ejtették Pocahontast.

A „hercegnő” különleges státusáról tanúskodik, hogy a De La Warr báró vezette gyarmatosítók rajta keresztül próbáltak békét kieszközölni az indiánoknál, az egyezkedési kísérletek alatt azonban emberségesen bántak vele, így a fogságban megtanult angolul és felvette a keresztény hitet. Pocahontasnak a keresztségben kapott Rebeka neve sok szempontból már elővetítette küldetését, hiszen – a bibliai Rebekának, Jákob és Ézsau édesanyjának a története nyomán – azt szimbolizálta, hogy valamilyen módon az indián hercegnő is két nép „szülőanyja” lehet. Ez a gondolat vezethetett oda, hogy Virginia kormányzója támogatólag lépett fel John Rolfe dohányültetvényes házassági tervét illetően, aki 1614. április 5-én oltár elé is vezette az akkor körülbelül 19 esztendős Pocahontast.

Rolfe, a világhírű virginiai dohánytermesztés megalapozója az esküvő után birtokára vitte fiatal feleségét, aki 1615-ben egy fiúgyermekkel ajándékozta meg őt. Pocahontas és az újszülött, Thomas különös státust élvezett Virginiában, hiszen ők garantálták az angolok és a powhatanok közötti békét, ám ennél is fontosabb volt I. Jakab (ur. 1603-1625) és a birodalom számára, hogy a frigy sikeres lépés volt az észak-amerikai indiánok keresztény hitre térítésében. Ezzel magyarázható, hogy Rolfe és családja a következő évben Angliába utazott, ahol a főúri körök nagy szeretettel fogadták Pocahontast, I. Jakab pedig udvarába, a Whitehallba is meghívta a fiatal nőt. A família egy időre Middlesexben telepedett le, 1617 márciusában azonban John Rolfe úgy döntött, visszatér az Újvilágba. A férfi hajóra is szállt családjával, ám az induláskor rejtélyes betegség – talán himlő, vagy tuberkulózis – fertőzte meg Pocahontast, aki a Temze partján, Gravesendben fejezte be életét.

John Rolfe később hátrahagyta fiát, és egyedül utazott vissza Amerikába, ahol Pocahontas halálát követően kiújult az ellenségeskedés az indiánok és az európaiak között. 1622-ben az ültetvényes is életét vesztette a háborúban, ennek ellenére felnőttként a pár egyetlen gyermeke, Thomas Rolfe is hazatért az Újvilágba, ahol a gyarmatok megbecsült polgára lett, leszármazottai között pedig olyan hírességeket találhatunk, mint Percival Lowell csillagász, vagy Nancy Reagan first lady. Miközben utódai Virginia legelőkelőbb családjaival kerültek rokonságba, az „indián hercegnő” a mitikus hősnők közé emelkedett: bár a napjainkban népszerű Pocahontas-kép nagyrészt elfedte az asszony valódi jelentőségét, története máig tanulságul szolgál arra, hogy eltérő népek és kultúrák igenis békében élhetnek egymással, ehhez pedig néha egy házasság is elegendő.

Forrás: http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1614_aprilis_5_john_rolfe_es_pocahontas_eskuvoje/

Szerző: Monó
Nyereményjáték

Az előző játék megfejtése: 1. Hamis, 2. Igaz, 3. Igaz.
Helyes megfejtők: Darkasd, Henrick Blitz, Max Murray, -smalboy- és PetrolI


Áprilisi tréfa
Találd meg a mai TWTimes-ben elrejtett április tréfánkat. Küld el nekünk a support rendszeren keresztül a helyes megfejtést.
Nyeremény: Az első 50 helyes beküldő egy véletlenszerű prémium medállal gazdagodik. Továbbá kisorsolunk 5 Szerencsesütit a résztvevők között.
A beküldéseket a Support rendszeren keresztül várjuk a Versenyek kategóriában.
A részvétellel elfogadod a Versenyszabályokat.

Impresszum

A The West Times havilap minden hónap első napján jelenik meg.

Főszerkesztő

Syntex

Szerkesztők és közreműködők

Krisztoph Snow
Mono

Elérhetőség

Kapcsolat: https://support.innogames.com/connect/west/hu
E-mail: info@team.the-west.hu
Archívum: https://wiki.the-west.hu/wiki/The_West_Times

Minden tartalom esetén a beküldési határidő az adott hónap utolsó napján 12:00 óra. » Beküldési részletek

Nyereményjátékok alkalmával szeretnénk közzétenni a nyertesek játékosneveit. A feltételezésünk az, hogy a játékosok egyetértenek azzal, hogy a nyertes nevét megemlítjük. Ez vonatkozik hirdetésekre és minden más beküldésre is. Bárki, aki ezzel nem ért egyet, kifejezetten jelölnie kell a megoldás benyújtásakor.

A Vadnyugati novellában megjelenő tartalom teljesen fiktív jellegű, továbbá az oldalon felelhető filmkritikákban megjelenő filmek korhatárosak lehetnek. Minden tartalom csakis saját felelősségre tekinthető meg. A The West mentesül minden felelősségvállalás alól ilyen esetekben.