Logor.png
2.100
Innogames
West side quest.png
West side object.png
West side success.png
West side job.png
West side duel.png
West side artisan.png
West side city.png
West side fort.png
West side adventures.png
West side shop.png
Facebook Youtube
Twitter
A The-West wiki HU wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Innogames (vitalap | szerkesztései) 2017. január 23., 20:39-kor történt szerkesztése után volt. (Munkapontot adó buffok)


Gyorskereső
Csákány.png

Tárgyak << Tartalomjegyzék >> UP Bolt

  Munkák · Munkaablak · Munkapont · Arany- és ezüst munkák
  Munkák listája · Munkaikonok
  Gyakran ismételt kérdések

Munkák

Ahhoz, hogy pénzt és tapasztalati pontokat kapj, dolgoznod kell.
Elvégezhető munka
A munkák csoportosítva találhatóak a térképen, a munkacsoport jelére kattintva megjelennek az ott elvégezhető munkák. Minden munka többször is szerepel a térképen. Mindegy, hogy hol csinálod meg a munkát, az értékek mindenhol azonosak, ez alól az arany és ezüst karikás munkák kivételt képeznek, ezekről a lap alján olvashatsz. A munkákat a térképen barna körök jelölik. Azok a munkák, amelyeket még nem végezhetsz el, átlátszó jelekkel szerepelnek.
Inaktív munka
Az egyik munkacsoport jele


A munka megkezdéséhez ki kell választanod egy munkacsoportot, majd megkeresned a kívánt munka ikonját, majd választanod kell egy munkaidőt. A távolság megmutatja, mennyi időre van szükséged, hogy odaérj. Amint odaértél, automatikusan megkezded a munkát. Ha készen vagy a munkával, megkapod a fizetséged és a tapasztalati pontokat. Kis szerencsével munka közben találhatsz tárgyakat. Peched is lehet, meg is sérülhetsz. Minden munka a karakterednek energiába és fáradságba kerül, ezáltal energiapontokat veszít.

A munkaablak

Nézzük meg hogyan is néz ki egy munka ablaka:

Munka2 06.png

1. Bigicon xp.png TAPASZTALATI PONT: Itt láthatod, hogy várhatóan mennyi tapasztalati pontot fogsz kapni az adott munka elvégzése után.

2. Bigicon money.png PÉNZ: Itt láthatod, hogy várhatóan mennyi pénzt fogsz kapni az adott munka elvégzése után.

3. Bigicon luck.png TÁRGYAK: Itt láthatod, hogy maximum milyen értékű tárgyat találhatsz az adott munka elvégzésével.

4. Veszely2.png VESZÉLY: Itt láthatod, hogy mekkora valószínűséggel sérülhetsz munka közben. A buborékok mutatják a sérülés lehetséges nagyságát, minél több buborék van, annál veszélyesebb a munka. Ha az egeret az ikonja fölé viszed, a pontos érték is kijelzésre kerül.

A buborékok színe a sérülés nagyságára utal, a zöld szín szúnyogcsípést jelent, a sárga már komolyabb horzsolást, a piros akár súlyos sérülést is okozhat. A nagyobb szintű munkáknál (főleg a térkép közepén) előfordulhat zöld buborékkal is komolyabb sérülés, de egyszerre nem veszi le az összes életerő pontodat, az csak a másik két színre jellemző.

Ez azt jelenti, hogy a magas életerővel rendelkező játékosok is ugyanolyan arányban sérülnek, mint az alacsonyabb életerejű játékosok. A sérülés mértéke 1%-kal csökken minden egyes bevitt munkaponttal (legfeljebb 90%-ig), és mindig az aktuális életerő megadott százalékát veszi le, nem egy fix számot, mint régen. Ezzel a változtatással a munkák izgalmasabbak, hiszen nem lehet tudni, hogy mikor ájulsz el munka közben.

A munka közben elszenvedett eszméletvesztés is 48 órás párbajtilalommal jár, valamint elveszíted az életerő pontjaidat, az energiádat és a kezedben lévő pénzt is.

5. Motivacio.png MOTIVÁCIÓ: A motivációdat is buborékok jelzik, minél kevesebb buborékot látsz, annál kevesebb a motivációd. Itt is kiírja a pontos értéket, ha fölé viszed az egeret. Érdemes minél nagyobb motivációval végezni a munkákat, ugyanis minél kisebb a motivációd, annál kevesebb pénzt és tapasztalati pontot kapsz az elvégzéséért illetve annál kisebb az esélyed tárgyat találni. A termékek találását a motiváció nem befolyásolja. Minden 1 órás munka 12%-kal csökkenti a motivációdat (a 15 másodperces 1%-kal, míg a 10 perces munka 5%-kal). A motiváció minden éjjel (három óra körül) az összes munkánál 100%-ra ugrik.

A motiváció növelő buffokat megtalálod ITT.

6. TERMÉKEK: Itt láthatod, hogy milyen terméket kaphatsz a munka elvégzésével, illetve milyen esélyed van az adott terméket megtalálni. Egy munka alatt egy terméket lehet találni, ez alól kivétel lehet néhány kalandhoz szükséges termék vagy kalandtárgy.

Ha a termék helyén egy kérdőjelet látsz, az azt jelenti, hogy többféle (de csak egy darab) termék is található annál a munkánál, ezek áttekintéséhez kattints: ide.

Ha egy 15 másodperces munkánál 50%-os a találati esély, akkor statisztikailag 30 másodpercenként lehet találni egy terméket. Ha egy 1 órás munkánál 50%-os a találati esély, akkor statisztikailag 2 óránként 1 terméket lehet találni. Azonban vedd figyelembe hogy mindez csak elméletben van így. Néhány világon itt meg is vásárolhatod pár aranyrögért cserébe az adott terméket.

Ha egy munkánál 110%-os a találati esély, akkor az azt jelenti, hogy 100% az esélyed egy terméket találni, ezen felül pedig még 10% esélyed van, hogy plusz egy terméket találj. Tehát 100% feletti esélynél több terméket is lehet találni egy munka alatt. Egy 900%-os esély például azt jelenti hogy 9 darab terméket kapsz a munka után.

7. MUNKAPONT: Itt láthatod, hogy milyen képességeket igényel az adott munka. A bevitt munkapont csökkenti a sérülés mértékét.

A 2.04-es frissítés óta a munkákat két módon végezheted el:

  1. elérted a szükséges szintet,
  2. elegendő munkapontod van hozzá.

Ha elérted a szükséges szintet, de a munkapontjaid mínuszban vannak a munka elvégzésekor, lényegesen kevesebb tapasztalati pontot és pénzt kapsz, illetve terméket találni is kisebb az esélyed.

A munkákhoz szükséges szinteket illetve a munkánál található termékeket megtalálod itt: Munkák listája

7. KALKULÁTOR: Ha a Munkaruházat gombra kattintasz, megnyílik a felszerelés ablak és a rendszer megmutatja neked, hogy mely ruhák adják a legtöbb munkapontot a munkához. A kalkulátor már a szettek bónuszaival is számol.

8. Tavolsag.png TÁVOLSÁG: Itt láthatod, hogy milyen messze esik a jelenlegi tartózkodási helyedtől.

9. ENERGIA, MUNKAIDŐ ÉS MUNKA KEZDÉSE: Itt látod, hogy mennyi energia szükséges a munka elvégzéséhez és itt látod a munka munkaidejét is, ami a 2.04-es frissítés óta háromféle érték lehet: 15 másodperc, 10 perc és 1 óra.

A 10 perces munkát csak a 10-es szinttől, az 1 órás munkát pedig a 20-as szinttől végezheted.

A kezdés gombra kattintva a karaktered elindul a munkavégzés helyére majd elkezdi a munkát. Ha letelt az idő, a rendszer egy jelentést küld neked, amiben megtekintheted munkád eredményét.

10. Csakanyjelzo.png CSÁKÁNY JELZŐ: Itt látod, mennyire vagy jó az adott munkában. Ezt 3 féle csákány jelzi: bronz, ezüst és arany. Csákányokat bevitt munkaponttal lehet szerezni, hogy pontosan mennyit, azt a munkaablak kiírja. 5 bronz csákány után kapsz 1 ezüst csákányt illetve 5 ezüst csákány után 1 arany csákányt. Minél több csákányt gyűjtesz össze, annál több tapasztalati pont szerezhető a munka alatt.

Ha sikerül 5 arany csákányt összegyűjtened, akkor a terméktalálásra 50% bónuszt kapsz, ami a munkaablakban is kijelzésre kerül.

Ha egy termék találási esélye 70% és megszerzed hozzá az 50%-os bónuszt, akkor onnantól kezdve 105% (70*1,5) esélyed lesz megtalálni az adott terméket (nem 120%!).

11. Amountselector.png Itt beállíthatod, hogy hányszor szeretnéd elvégezni az adott munkát. Ha rákattintasz a munka kezdésére, akkor ennyiszer állítja a rendszer a munkákat a munkasorba.

Munkapont

Munkapont egy adott munkánál bevitt képességpontokat jelenti. Vegyünk egy példát: Cukornádvágás

Szükséges képességpontok: ütőerő, szívósság, kézügyesség, javítás, kereskedelem.

Munka nehézsége: 4

A képességeidet a munkához szükséges képességpontokra kell elosztanod legalább annyit, ami a munka nehézsége. A leírt példában tehát akkor tudod elvégezni a munkát, ha legalább 4 képességpontot viszel be arra az öt képességre, amely a munkához szükséges (a 2.04-es frissítés óta akkor is eltudod végezni a munkát, ha elérted a szükséges szintet). Képességpontokat úgy szerezhetsz, hogy ha szintet lépsz, ekkor kapsz 1 elosztható tulajdonságpontot és 3 elosztható képességpontot.

Hol található a munkapont

A 2.04-es frissítés óta ezt így tudod megnézni: Munkapont2.png

Az 1-essel jelölt érték – amit akkor látsz, ha a csákány alatti zöld csíkra húzod az egeret – a munkánál az összes munkapontod mutatja. A kettessel jelölt érték – a munka jele fölé húzva az egeret – ebből levonja a munka nehézségét, ami a tényleges munkapont, ebből számítódik többek között a munkánál található tárgy értéke.

Kalandtárgyak

A kalandtárgyak többségéhez nem árt, ha a munkapontod pozitív (az előző képen a 2-essel jelölt). Negatív munkaponttal is megtalálhatóak, de jóval kisebb rá az esély.

Munkasor

Munkasor

A jobb alsó sarokban található a munkasor, ahová egyszerre 4 tevékenységet tudsz beállítani (automatizálás prémiummal 9-et). A 4 tevékenységbe beleszámít a munka, a párbaj, a séta és az alvás is. Az ikonra húzva az egeret, láthatod mit csinálsz, – munka esetén – mennyi munkaponttal, rákattintva a munka helyszínére ugrik a térkép. Az egeret az időpontra húzva pedig azt látod, hogy mikor ér véget az adott munka.

A 2.30-as frissítés óta aranyrögökért cserébe a munkák azonnal befejezhetőek. Csak azt a munkát tudod befejezni aranyröggel, ahol már a helyszínen vagy és amelyen éppen dolgozol. A munkák azonnali befejezése ennyibe kerül alkalmanként, a munka megkezdésének pillanatában:

Időtartam Aranyrög
15 ms 7
10 perc 32
1 óra 70

Ahogy telnek a percek, egyre olcsóbb aranyröggel befejezni a munkát.

Munka félbehagyása

Munka félbehagyása

Bármikor félbeszakíthatsz egy munkát, ha a mellette lévő piros X-re kattintasz. Ha egy munkát félbehagysz, akkor sem pénzt, sem tapasztalati pontot nem kapsz, viszont az energiát visszakapod. Ha félbehagyod a munkát, még amikor úton vagy, akkor visszalépsz a kiindulási pontodra. Ha három munkát teszel sorba, és a másodikat lemondod, akkor az első után egyből a harmadikra lép a karaktered.

Menetidő rövidítése

Ha túl sok időt vesz igénybe, hogy a karaktered megérkezzen egy másik pontba és nem szeretnéd megvárni, kétféle lehetőséged van rövidíteni a távot.

1. A munkasorban található Rog.png gombra kattintva 5 rögért a menetidő megfeleződik.

2. Használhatsz menetidő rövidítő buffokat, ezekről részletes leírás olvasható itt.

Különleges munkák

Ezüst munka
Arany munka

Néhány munka körül ezüst illetve arany köröket találhatsz.

Az ezüsttel jelzett munkák +50% tapasztalati pontot, pénzt adnak illetve a termékeket is +50%-kal több esélyed van megtalálni. A rendszer naponta véletlenszerűen (általában hajnali 2-kor) választ 75 munkát, amelyek egész nap ezüst széllel maradnak.

Példa: marhahajtás munkánál alapból 30% esélye van egy T-Bone-nak, 
de ha a munka ezüst karikával rendelkezik, akkor 45% esélyed lesz.

Az arannyal jelzett munkák +100% tapasztalati pontot és pénzt adnak illetve a termékeket is +100%-kal több esélyed van megtalálni. Az arany karikák addig maradnak az adott munka körül, amíg elég játékos el nem végzi az adott munkát. A pontos szám titkos, de minden munkánál azonos. A 15 másodperces és az 1 órás munka is 1 alkalmat használ el. Ekkor a rendszer egy újat sorsol ki és akörül lesz látható az arany gyűrű.

Példa: újságárulás munkánál alapból 66% esélye van egy újságnak, 
de ha a munka arany karikával rendelkezik, akkor 132% esélyed lesz.
Ez azt is jelenti, hogy egy munka alatt 2 terméket is találhatsz.

Munkák listája

A munkák részletes listájához kattints ide!

Kalandokhoz szükséges munkák

Ebben a szócikkben megtalálod, hogy az egyes munkák mely kalandokhoz kellenek és hányszor kell elvégezned őket:

Kalandokhoz szükséges munkák

Munkapontot adó buffok

Csak azok a buffok, melyek minden munkára adnak munkapontot.

Egy szelet torta

+15

Kukoricaropogós

+25

Úri vacsora

+50

Stollen

+50

Könnyű munkaleírás

+50

Részletesebb könnyű munkaleírás

+50

Egyszerű munkaleírás

+75

Részletesebb egyszerű munkaleírás

+75

Szellemzene

+100

Haladó munkaleírás

+150

Részletesebb haladó munkaleírás

+150

Munkások szerencsehozó csatja

+150

Mesteri munkaleírás

+250

Részletesebb mesteri munkaleírás

+250

Szerencsét adó buffok

Megnövelik a tárgyak találási esélyét.

Az első cent

 

Egylevelű lóhere

+1%

Kétlevelű lóhere

+2%

Háromlevelű lóhere

+5%

Egy kis csokor lóhere

+10%

Mézbor

+20%

Nagy csokor lóhere

+25%

Christopher parádés koktélja

+25%

Munkások szerencsehozó csatja

+50%

Ugrás az oldal tetejére